Naravno, zato cete platit i ubrzo dotrcat placuci kao i prosli put...Renta wrote:Srećom da se tebe ne pita...ima razumnih ljudi u BiH...
Desavanja u Hrvatskoj
- nosara
#9126 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- General War
#9127 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nosara wrote:Renta wrote:Zašto bijes na Hrvatsku ako su to mjere Europske unije? Hrvatska igrom slučaja graniči s BiH pa je prisiljena te mjere provesti. Da je Poljska na granici isto bi bilo...
Palite se bez veze na Hrvatsku...![]()
Treba vas sjebat u granicama mogucnosti... Pizde dvolicne...
- Renta
#9128 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Neznam za žalbu ali vjerujem da je to politika EU a ne Hrvatske.
Hrvatska odavno više ne zastupa svoje interese već strane...zato i jesmo morali ući u Uniju da budemo poslušnici za tuđe interese...
Hrvatska odavno više ne zastupa svoje interese već strane...zato i jesmo morali ući u Uniju da budemo poslušnici za tuđe interese...
- spreca
#9129 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a na kraju ce biti odobren izvoz u EU.........neznam zasto se onda ipak ovo dogodiloRenta wrote:Neznam za žalbu ali vjerujem da je to politika EU a ne Hrvatske.
-
sumirprimus
#9130 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ma stite svoje sto je ok..isto ko sto bi bila ok kontramjera,pa makar i gradjanskog tihog bojkota njihovih stvari...
ako nije problem mljeko nece bit problem ni njihovi proizovoda, svakako izvoze u eu...
ako nije problem mljeko nece bit problem ni njihovi proizovoda, svakako izvoze u eu...
-
Kitrona
#9131 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovakvi primjerci su očiti primjeri neuspješnosti projekta opismenjavanja seljaka.nosara wrote:Renta wrote:Zašto bijes na Hrvatsku ako su to mjere Europske unije? Hrvatska igrom slučaja graniči s BiH pa je prisiljena te mjere provesti. Da je Poljska na granici isto bi bilo...
- nosara
#9132 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A ovakvi neuspjesnosti oplodjivanja goveda...Kitrona wrote:Ovakvi primjerci su očiti primjeri neuspješnosti projekta opismenjavanja seljaka.nosara wrote:Renta wrote:Zašto bijes na Hrvatsku ako su to mjere Europske unije? Hrvatska igrom slučaja graniči s BiH pa je prisiljena te mjere provesti. Da je Poljska na granici isto bi bilo...
- Banksy
#9133 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne, to je politika Hrvatske. Šteta je samo što s ove strane nemamo dovoljno drske i bezobrazne političare poput Vučića npr. koji bi vas javno nabili nogom, spucali vam odmah kontramjere, pa bi se gospoda preko noći predomislila. Nažalost, ovdje su na vlasti servilni smardovi koji neće da se zamjeraju bilo kome, pa su akcije i mjere svedene na smušene ad hoc građanske inicijative koje mogu, ali i ne moraju uroditi plodom.Renta wrote: Neznam za žalbu ali vjerujem da je to politika EU a ne Hrvatske.
...
Zlobom ste samo kupili vrijeme, ali i postigli kontraefekat u kojem vas bh građani doživljavaju kao malu, kompleksašku naciju koja radi drugom o glavi, a sve će se na koncu razbiti isključivo o vašu glavu. Vrlo, vrlo glupo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9134 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ne znam što se Janezima u Hrvatskoj ikad išta zamjeralo. ta, oni su samo provodili politiku EU, nije to bila politika Slovenije.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9135 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ne pratim problem a nemam živaca studirati
ali mislim da je hrvatska u pravu a da šarović radi neko sranje i petlja
ovo mi dođe kao čelična ruka između HR i SRB opet preko BIH
- ultima_palabra
#9136 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Misliti i srati nije isto.
- spreca
#9137 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kao sto rece Chmoljo i janezi su bili u pravu kad suBlack swan wrote:ne pratim problem a nemam živaca studirati
- Truba
#9138 Re: Desavanja u Hrvatskoj
čitao sam na hravatskim forumima
ljudi se smiju ovoj odluci jasno i glasno kažu sjebaćete sami sebe
eh sad ako saberemo seratore s obje strane granice istina je uvijek neđe izmedju
ukratko nastaviot ću se ponašati isto i dalje
kupujem "naše mlijeko" jer je 1.25 kad nema toga onda iz bihaća neko ili dukat
jogurt milhos ili smajić u kesi
šarović igra za srbiju eto šta seru
i to je to
živjela hrvatska
moje mišljenje : izgladit će se problem uskoro
ljudi se smiju ovoj odluci jasno i glasno kažu sjebaćete sami sebe
eh sad ako saberemo seratore s obje strane granice istina je uvijek neđe izmedju
ukratko nastaviot ću se ponašati isto i dalje
kupujem "naše mlijeko" jer je 1.25 kad nema toga onda iz bihaća neko ili dukat
jogurt milhos ili smajić u kesi
šarović igra za srbiju eto šta seru
i to je to
živjela hrvatska
moje mišljenje : izgladit će se problem uskoro
-
Kitrona
#9139 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne sjecam se da smo Saronju vodili na tebe?nosara wrote:A ovakvi neuspjesnosti oplodjivanja goveda...Kitrona wrote:Ovakvi primjerci su očiti primjeri neuspješnosti projekta opismenjavanja seljaka.Renta wrote:Zašto bijes na Hrvatsku ako su to mjere Europske unije? Hrvatska igrom slučaja graniči s BiH pa je prisiljena te mjere provesti. Da je Poljska na granici isto bi bilo...
Palite se bez veze na Hrvatsku...
![]()
-
Kitrona
#9140 Re: Desavanja u Hrvatskoj
EU se izjasnila da bilateralna pitanja nisu dio pristupnog acquisa.Chmoljo wrote:ne znam što se Janezima u Hrvatskoj ikad išta zamjeralo. ta, oni su samo provodili politiku EU, nije to bila politika Slovenije.
- Truba
#9141 Re: Desavanja u Hrvatskoj
bosanci u napadu na hrvatsku ekonomiju
osveta bijesnog pileta
dok srbijanski proizvodi preplaviše sarajevo
neka neka... od svakog uzmem ponajbolje
kajmak je dobar iz srbije i fino pakovanje
osveta bijesnog pileta
dok srbijanski proizvodi preplaviše sarajevo
neka neka... od svakog uzmem ponajbolje
kajmak je dobar iz srbije i fino pakovanje
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9142 Re: Desavanja u Hrvatskoj
interesantno je da postoji ta doza podozrivosti: hihihi Bosanci nas bojkotuju, a možemo ih za mekinje kupiti. ne znaju si sline obrisat'.
no, nekim čudom forumske teme naslonjene na ova zadnja dešavanja vrve od apologeta ovog "nesportskog" poteza Hrvatske.
čemu?
no, nekim čudom forumske teme naslonjene na ova zadnja dešavanja vrve od apologeta ovog "nesportskog" poteza Hrvatske.
čemu?
- mO k3
#9143 Re: Desavanja u Hrvatskoj
It_is_a_Leclerc wrote:Naravno. Bojkot i protumjere.
I to ne uključivati državu u to (zbog EU prijateljstva i ostalih basni), već pomoći građanima da to izvedu. Evo, Udruženje mljekara RS je već izrazilo želju da blokira državni granični prelaz u Gradišci. I treba ih logistički i na svaki način pomoći.
Što se bojkota tiče, tihi bojkot proizvoda iz Hrvatske i Srbije kod mene odavno traje. Sad ću ga samo intenzivirati. Ne postoji proizvod kojeg uvozimo iz RH da ga nema i u domaćoj proizvodnji, u boljem, kvalitetnijem i jeftinijem obliku. I to je ono čega se u Hrvatskoj najviše boje. Stitći će bolje, prirodnije i jeftinije mlijeko iz BiH, pa one bućkuriše "obogaćene antibioticima i vitaminima" koje Dukat proizvodi neće niko htjeti.
-
Kitrona
#9144 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Chmoljo wrote:interesantno je da postoji ta doza podozrivosti: hihihi Bosanci nas bojkotuju, a možemo ih za mekinje kupiti. ne znaju si sline obrisat'.
čemu?
Zato je histerija oko bojkota puno smislenija
-
teodolit
#9145 Re: Desavanja u Hrvatskoj
S takvom interpretacijom događaja u kojoj se sebe uvijek stavlja u položaj povlaštene žrtve nije ni čudo da uočavaš apologete.Chmoljo wrote:interesantno je da postoji ta doza podozrivosti: hihihi Bosanci nas bojkotuju, a možemo ih za mekinje kupiti. ne znaju si sline obrisat'.
čemu?
Stvar je jednostavna...ako hoćeš prodavati na mom tržištu slobodno, dozvoli i meni da prodajem na tvom tržištu slobodno. Ako nećeš, nemoj cmoljit i kmečati o nepravednosti i nesportskom ponašanju. Prodaji to svoje mlijeko CEFTI i mirna Bosna.
- zg1911
#9146 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nisam upucen, ali ako je situacija ovakva kakva je predstavljena na ovoj temi onda je to u kurcu ponasanje hrvatske i bihovci imaju pravo bit kivni.
-
hizo ramidovic
#9147 Re: Desavanja u Hrvatskoj
izvini, a sta to konkretno rvacka ne moze u bih prodavati slobodno?teodolit wrote:
S takvom interpretacijom događaja u kojoj se sebe uvijek stavlja u položaj povlaštene žrtve nije ni čudo da uočavaš apologete.
Stvar je jednostavna...ako hoćeš prodavati na mom tržištu slobodno, dozvoli i meni da prodajem na tvom tržištu slobodno. Ako nećeš, nemoj cmoljit i kmečati o nepravednosti i nesportskom ponašanju. Prodaji to svoje mlijeko CEFTI i mirna Bosna.
u koju drzavu regoina rvacka najvise izvozi?
- Banksy
#9148 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Boldirano jednostavno nije tačno. Možda su pojedini bosanski proizvodi dobri, ali fali nam stalnog i sistemskog reda i kontrole, fali krovna veterinarska inspekcija, fali dobre amabalaže i marketinga i prije svega, fali postojanost kvalitete. Nažalost, pamtim Vegine ajvare koje su nakon kupovine srozali Selimovići, pamtim Sarajevsku pivu koja je sada otrov, pamtim, nemam pojma, pitu u Putniku u Jablanici koja više nije na tragu one staremO k3 wrote:It_is_a_Leclerc wrote:
Što se bojkota tiče, tihi bojkot proizvoda iz Hrvatske i Srbije kod mene odavno traje. Sad ću ga samo intenzivirati. Ne postoji proizvod kojeg uvozimo iz RH da ga nema i u domaćoj proizvodnji, u boljem, kvalitetnijem i jeftinijem obliku. I to je ono čega se u Hrvatskoj najviše boje. Stitći će bolje, prirodnije i jeftinije mlijeko iz BiH, pa one bućkuriše "obogaćene antibioticima i vitaminima" koje Dukat proizvodi neće niko htjeti.
Ako u ponudi postoji jednako kvalitetan, cjenovno sličan bosanski proizvod, naravno da ću prije kupiti taj. Ali svako ko sam zarađuje svoj novac zna da ga cijeni i za njega hoće i kvalitet i povoljnu cijenu. Ne vidim razlog da ja, svojom individualnom akcijom sebi uskratim kvalitet zato jer naša politika nije u stanju da adekvatno zaštiti svoje proizvođače i građane, generalno. Kako stvari sada stoje, nudi nam se da svojim novčanikom ispravljamo krive međudržavne Drine. Teško će to ići.
Nije čudo što je ovdašnji narod toliko fasciniran Vučićem ...
-
Kitrona
#9149 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Moze,ali sa carimama. Isto tako trebate ispostovati EU standarde pa mozete i vihizo ramidovic wrote:izvini, a sta to konkretno rvacka ne moze u bih prodavati slobodno?teodolit wrote:
S takvom interpretacijom događaja u kojoj se sebe uvijek stavlja u položaj povlaštene žrtve nije ni čudo da uočavaš apologete.
u koju drzavu regoina rvacka najvise izvozi?
- General War
#9150 Re: Desavanja u Hrvatskoj
[url]Ultimatum: Izvoz u EU ili blokada granica![/url]
Proizvođači mlijeka dali su vlastima BiH rok od pet dana da riješe problem izvoza mlijeka u Evropsku uniju ili da zabrane uvoz iz Hrvatske, navodeći da će u suprotnom blokirati granice.
Na ovakav potez mljekari su se odlučili ogorčeni odlukom Evropske komisije da, zbog žalbe Hrvatske, zabrani BiH izvoz u EU i to isti dan kada je izvoz konačno trebalo da krene...
http://www.rtvbn.com/356249/Ultimatum-I ... da-granica
Proizvođači mlijeka dali su vlastima BiH rok od pet dana da riješe problem izvoza mlijeka u Evropsku uniju ili da zabrane uvoz iz Hrvatske, navodeći da će u suprotnom blokirati granice.
Na ovakav potez mljekari su se odlučili ogorčeni odlukom Evropske komisije da, zbog žalbe Hrvatske, zabrani BiH izvoz u EU i to isti dan kada je izvoz konačno trebalo da krene...
http://www.rtvbn.com/356249/Ultimatum-I ... da-granica