SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
smoki_choko

#9126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

:shock: :shock: :shock: :shock: :-? :-? :-? :-?

Talačka kriza u Sarajevu
Muškarac prijeti da će raznijeti sebe i porodicu

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110714149
FreeSol

#9127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

ma ode ovo sve u pm...
plejka2

#9128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

imal kakvih desavanja iz prve ruke :D
astrid

#9129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

Ovdje nije nikad dosadno :D Sarajevo je posatlo k' o video igrica(18+) :oops:
zonbirile

#9130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

astrid wrote:Ovdje nije nikad dosadno :D Sarajevo je posatlo k' o video igrica(18+) :oops:
----------------
counter uživo na ulicama grada.Ko preživi,pričaće :lol:
amrica

#9131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

zivote dragi :shock: :? :cry: :run:

Detalji drame na Ilidži
Tražio oproštaj s porodicom, pa izvukao bombu!
Prava drama odvijala se sinoć u naselju Plandište u općini Ilidža. K. S. (1977) iz Sarajeva, koji se dovodi u vezu s ubistvom iz 1996. godine, ne želeći se predati policiji naoružan bombom, iz koje je izvukao osigurač, prijetio je da će raznijeti sve prisutne policajce i izvršiti samoubistvo. Nakon nekoliko sati pregovora, službenici su uspjeli ubijediti K. S. da se preda.
Piše: Tatjana Sekulić

Tražio oproštaj s porodicom, pa izvukao bombu!
Kako je saopćeno na današnjoj pres-konferenciji MUP-a Kantona Sarajevo. K. S. je u četvrtak, na osnovu naredbe Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, pozvan u službene prostorije policije.

"On se dovodi u vezu sa ubistvom Š. D. i Š. V. iz Sarajeva, izvršenog u martu 1996. u naselju Vreoci na Ilidži. Nakon ispitivanja pristao je na poligrafsko testiranje, a zatim je u razgovoru dao dodatne informacije u vezi tog slučaja, te pristao da pokaže lokaciju na kojoj je Š. V. zakopana", kazao je Kremo Sakib, načelnik Odjeljenja za Opći kriminalitet pri MUP-u KS.

K. S. je također priznao da su u izvršenju krivičnog djela učestvovali on i još dvije osobe, od kojih je jedna ubijena 2003. godine. Prije no što pokaže lokaciju K. S. je zatražio da ga puste da vidi svoju porodicu, za što je kantonalni tužilac dao saglasnost.

Međutim, po dolasku u kuću, u ulici Vrelo Bosne na Ilidži, počela se odvijati prava drama. Čim je ušao u dvorište ispod podmetača na ljuljašci izvadio je bombu i izvukao osigurač.

"Tražio je od policajaca da se sklone jer će u protivnom sve ih pobiti. Odmah smo njegovu porodicu odvojili i osigurali prostor oko njega. Angažovan je tim Jedinice za specijalnu podršku, KDZ u ekipa Zavoda za hitnu i medicinsku pomoć KS. I saobraćaj je bio obustavljen u oba smjera u ulici Vrelo Bosne", kazao je Sakib.

Pregovori sa K. S. su trajali do skoro dva sata iza ponoći kada je pristao da odloži bombu uz jedan objekat pored kuće i preda se. Priveden je i policija nastavlja operativni rad.

"U cilju istrage imena i detalje u vezi osumnjičenih i okolnosti ubistava ne možemo otkrivati", kazao je Fatmir Hajdarević, šef ureda policijskog komesara MUP-a KS.

Nakon kriminalističke obrade K. S. će biti predat nadležnom Tužilaštvu.

Visetruki ubica ili pomagac, jos od 1996., imao 19 godina :cry:
15 godina se, eto, krio, sta li :?:
madner

#9132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by madner »

Mislim da su tek sada razrijesili slucaj.
ivca949

#9133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ivca949 »

zdravo svima,
nikako da stignem da se javim, i da nesto napisem, pa evo sada mi se pruzila divna prilika na divnu temu.Naime, ja, kao veliki filmofil, mislim da sam izlogovan na preko pedesetak sajtova sirom sveta, svojevremeno sam na desetak sajtova naceo temu o izvanrednoj seriji "crna hronika".Serija je napravljena 2004 god. u bosanskoj koprodukciji, i to u 220 epizoda.U seriji glumi veoma veliki broj poznatih glumaca iz cele eks yu, a prica prati "kretanje" ukradenog titovog prstena sa sahrane, preko Turske i nazad.Prica je potkacila bosansku, tursku i jos neke mafije, ali i medjunarodnu policiju.Nesto stvarno nevidjeno i izvanredno.Serija je vec prikazivana, mislim iste te godine u Srbiji na BK tv.Medjutim, ova moja potraga traje vec godinu dana, a niko ni tracak nade da pokaze da serije negde ima, ili se to ne sme, ne znam sta je u pitanju.Pa zato i ovde eto molim ako neko nesto zna da nam nesto i kaze.Unapred se zahvaljujem.
Eleonora

#9134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Eleonora »

Na pogresnoj si adresi.
FreeSol

#9135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

ivca949 wrote:zdravo svima,
nikako da stignem da se javim, i da nesto napisem, pa evo sada mi se pruzila divna prilika na divnu temu.Naime, ja, kao veliki filmofil, mislim da sam izlogovan na preko pedesetak sajtova sirom sveta, svojevremeno sam na desetak sajtova naceo temu o izvanrednoj seriji "crna hronika".Serija je napravljena 2004 god. u bosanskoj koprodukciji, i to u 220 epizoda.U seriji glumi veoma veliki broj poznatih glumaca iz cele eks yu, a prica prati "kretanje" ukradenog titovog prstena sa sahrane, preko Turske i nazad.Prica je potkacila bosansku, tursku i jos neke mafije, ali i medjunarodnu policiju.Nesto stvarno nevidjeno i izvanredno.Serija je vec prikazivana, mislim iste te godine u Srbiji na BK tv.Medjutim, ova moja potraga traje vec godinu dana, a niko ni tracak nade da pokaze da serije negde ima, ili se to ne sme, ne znam sta je u pitanju.Pa zato i ovde eto molim ako neko nesto zna da nam nesto i kaze.Unapred se zahvaljujem.
ne izlazi napolje po ovom suncu bolan :lol:
astrid

#9136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

Čudi me da ovaj članak nije ovdje postavljen :zoka: Kad ne prođe kroz forum k'o da se nije ni desilo :oops:

Sarajevo: Revizor se potukao s putnikom u tramvaju
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110714070
FreeSol

#9137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

suvisno je trositi rijeci na gras i njihove uposlenike... nista nas ne moze od njih iznenaditi :-)
Troll_Happens

#9138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

sto sta fali... garant je zasluzio ili nije imao karte. samo po bubrezima udaraj dok ne izbijes zadnji pfening za kartu :lol:
glockov kolac

#9139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by glockov kolac »

Večeras na Čaršiji, u Saračima, ordiniraju 3 džeparoša, dvije ciganke, od koji jedna ima dva zuba u glavi i neki uhljup istetovirani, sudeći po izgledu narkoman, umalo ne izbunariše nekakve Španjolke. Na moje upozorenje da ne bunare djevojke, kaže ova krezava "Šta ima veze, strankinje su." Muškarac s njima se ko fol brecnu, šatro ne konta šta se dešava, al nakon toga su se ispalili, neobavljena posla.

Policiju sam uredno obavijestio, policajac je odmah radio vezom javio kolegama, tako da se nadam da će ih barem na neko vrijeme skloniti sa ulica.

Način na koji rade je sljedeći: jedna ženska ide naprijed, desna ruka joj je pokrivena maramom, a iza nje idu dvoje, muško i žensko. Kad prva izvuče novčanik ili mobitel, prosljedi onima iza nje, a ovi se odmah izgube s plijenom.

Dakle, čuvajte svoje stvari i otvorite četvere oči
plejka2

#9140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

mamu im jebem usred nasred i posred picke :mrgreen:
trebo si ih polomit
Bodkin

#9141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bodkin »

glockov kolac wrote:Večeras na Čaršiji, u Saračima, ordiniraju 3 džeparoša, dvije ciganke, od koji jedna ima dva zuba u glavi i neki uhljup istetovirani, sudeći po izgledu narkoman, umalo ne izbunariše nekakve Španjolke. Na moje upozorenje da ne bunare djevojke, kaže ova krezava "Šta ima veze, strankinje su." Muškarac s njima se ko fol brecnu, šatro ne konta šta se dešava, al nakon toga su se ispalili, neobavljena posla.

Policiju sam uredno obavijestio, policajac je odmah radio vezom javio kolegama, tako da se nadam da će ih barem na neko vrijeme skloniti sa ulica.

Način na koji rade je sljedeći: jedna ženska ide naprijed, desna ruka joj je pokrivena maramom, a iza nje idu dvoje, muško i žensko. Kad prva izvuče novčanik ili mobitel, prosljedi onima iza nje, a ovi se odmah izgube s plijenom.

Dakle, čuvajte svoje stvari i otvorite četvere oči
ako nisam pomijesao ti si na onoj temi o pistoljima. pa jarane glockom pravo u noge :)
astrid

#9142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

Neureklo se ,mirno je 8-) i kabadahijama smetaju vrućine :D
smoki_choko

#9143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

kabadahije otisle na godisnji odmor da se malo iscvare na moru :lol:
burekodsira

#9144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burekodsira »

ko kaze, eno opljackase japanca :x
smoki_choko

#9145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

kinez ga opljackao, provjeren info 8-)
Edin H.

#9146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin H. »

smoki_choko wrote:kinez ga opljackao, provjeren info 8-)
Onda je u dure, sada mi je laknulo :oops: :cry:
KPNCTNJAH

#9147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by KPNCTNJAH »

astrid wrote:Neureklo se ,mirno je 8-) i kabadahijama smetaju vrućine :D

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110718133#

moras ti ... :x

:D
Troll_Happens

#9148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

KPNCTNJAH wrote: