Dešavanja u Srbiji

Post Reply
vee-jay

#9126 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

otvorim stranicu, kad ono, po koji put ponovo o devedesetim... pa onda, kao traze se razlike izmedju Bosanaca i Srbijanaca... :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9127 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

vee-jay wrote:otvorim stranicu, kad ono, po koji put ponovo o devedesetim... pa onda, kao traze se razlike izmedju Bosanaca i Srbijanaca... :-)

gledano iz ptiČije perspektiwe :mrgreen: nekome je tegla s mozgom ZAostala u policama s povijesno-historijsko-istorijskim sadržajima :mrgreen:
behavac

#9128 Re: Desavanja u Srbiji

Post by behavac »

pici wrote: ma kad bi tebe slušali dosada bi popasli trave i trave kolko hoŠ :mrgreen: ....neg izgleda da je i srbijancima došla voda do ušHiju jer im je puna kapa "BraĆe" preko vode jer sad kad vadikali i SDS zavladaju manjim entitetom od oktobra....neko mi šHanu da bi moglo doĆi do :dance: :mrgreen: ....pa se ti MZekaj kolko Hoš :mrgreen:
Jel se ti to dobrovoljno javljas za ispasu...
A jest stvarno trava porasla... :lol: :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9129 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

behavac wrote:
pici wrote: ma kad bi tebe slušali dosada bi popasli trave i trave kolko hoŠ :mrgreen: ....neg izgleda da je i srbijancima došla voda do ušHiju jer im je puna kapa "BraĆe" preko vode jer sad kad vadikali i SDS zavladaju manjim entitetom od oktobra....neko mi šHanu da bi moglo doĆi do :dance: :mrgreen: ....pa se ti MZekaj kolko Hoš :mrgreen:
Jel se ti to dobrovoljno javljas za ispasu...
A jest stvarno trava porasla... :lol: :D

e bleHavĆe jesil to sam smislio il si preko imejleta dobio šHaš napisat :mrgreen: .....neg rodiĆe ove godine u Vojvodini kukuruz pa et ak hoš da idemo brati fali beraČa kukuruza...valjda kriza pa se nejma za gorivo sipat u kombajne :mrgreen:
asadaspektakl

#9130 Re: Desavanja u Srbiji

Post by asadaspektakl »

behavac wrote:
Pandaa wrote:
vanuatu wrote:Bosnolog@ Da se ne patimo,da odmah zaključimo:Rat u Bosni je počeo jer je Srbija izvršila agresiju na jedan (ili dva :D )nedužna naroda,koji su samo mirno sjedili u svojim kućama i nisu nikog dirali...Uz to su bili goloruki i od oružja imali samo praćku...A niđe prijatelja u nevolji da pritekne...Protjerali su ih iz svojih domova,ali zato oni nikog nisu dirali...a Srbi su,naravno,sami otišli dobrovoljno...kako bi drugo... :roll: Sve u svemu,niko nije imao žrtava u ovom ratu,osim njih i sve je to propaganda ...

Mislim...može i tako... :roll:

Ali nije tačno...
Upravo tako!
Srbija je slala svoju vojsku u nasu zemlju, a ne mi u njihovu.
Uporedi broj zrtava, broj srusenih gradova, namjeru, i sve ce ti biti jaasno.
Bolje da dobijemo nego da dajemo...:)
hercegovac_pravi wrote: Prvo boldano, pogledaj presude Haškog tribunala...
Kao drugo, prvi ko je srušio Ustav SFRJ je bio Milošević
Kao treće, Hrvatska vojska je izvodila ratne operacije u BiH po odobrenju zvaničnog i međunarodno priznatog Predsjedništva tadašnje R BiH (1994)
Kao četvrto, Bošnjaci ne bojkotuju popis stanovništva već establiranje etničkog ključa konstruisanog genocidom i ratnim zločinom
Kao peto, druga strane medalje se vidi čim zakopaš 5 centimetara površine genocidne tvorevine.
I žrtve rata jesu svi ali žrtve genocida i ratnog zločina itekako nisu svi. Tačno se zna ko jeste a ko nije
Srbija je svakako pomagala RS i VRS, sto je i normalno, al da je VJ u punom sastavu ucestvovala kao sto je vec neko rekao BIH ne bi bila na mapi ovakva.
Ustav SFRJ su rusili i ostali jednostavnom secesijom, Alija i Co krsili i ustav SRBIH preglasavanjem jer je imao amandman LXX tacka 10 ("U skupštini je formiran Savjet za pitanja ostvarivanja ravnopravnosti naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine sa po 20 poslanika iz svakog naroda. Oni se ne mogu preglasavati") a u HR Franjo izbacivanjem konstitutivnosti Srba.
A svaka cast za HV, znaci palili gradove i sela, ubijali i protjerivali po odobrenju...aka Mrkonjic itd...
Kompromis ima al oni i dalje bojkotuju...
Prva se vidi kad kopas po FBIHu...
Nisu svi...neki su zivi, neki nisu...

Al sta je bilo bilo je...mi cemo vama oprostiti, vi nama mozete a i ne morate...to nije do mene...
Opet moramo zajedno u buducnost...
:thumbup:
ne ides ti jarane preko BiH nigdje :-D

nego ovo sto si ti gore obrazlozio meni se cini da odrazava rasprostranjeno srpsko politicko shvatanje demokratije - noz, kama, klanje pa da stvorimo demokratsku vecinu :-D ....
behavac

#9131 Re: Desavanja u Srbiji

Post by behavac »

asadaspektakl wrote: ne ides ti jarane preko BiH nigdje :-D

nego ovo sto si ti gore obrazlozio meni se cini da odrazava rasprostranjeno srpsko politicko shvatanje demokratije - noz, kama, klanje pa da stvorimo demokratsku vecinu :-D ....
Ides preko zemlje Bosnije... :lol:
:bih:

A ni demokratija sama nije savrsena...
Platon:

Ali, demokratija ruši sebe time što preteruje — u demokratiji. Njezin osnovni princip jeste jednako pravo svih da vrše službe i da uzimaju učešća u donošenju državnih rešenja. Na prvi pogled, to je odlično stanje, ali ono postaje katastrofalno time što narod nema dovoljnog obrazovanja da izabere najbolje vođe i najmudriji pravac. Što se tiče naroda, on ništa ne vidi, nego samo ponavlja ono što mu vođe kažu.

Uopšte uzevši, demokratija je inferiornija nego li aristokratija, jer se ona osniva na lažnoj pretpostavci jednakosti; ona »nastaje iz shvatanja da će oni koji su u nekom pogledu jednaki (na primer, pred zakonom) biti jednaki u svima stvarima; kako su ljudi jednako slobodni, oni traže pravo na potpunu jednakost«. Rezultat je da se obdarenost žrtvuje broju glasova, a brojem glasova upravljaju smicalice. Kako se narod lako može zavesti i kako je on u svojim shvatanjima nestalan, to bi trebalo da se pravo glasanja ograniči na inteligenciju. Pravi put je kombinacija aristokratije i demokratije.
behavac

#9132 Re: Desavanja u Srbiji

Post by behavac »

Bosnohercegovac wrote:Mešihat zbog fotomontaže od Blica traži 100 miliona evra
Samo !
Ma malo je...
200 miliona...aaa...ti dodjes ostavis novce ispod mosta...a ja su ti brate vratiti... :dance:
Mada da zaokruzimo na milijardu i ovce na broju...:)
felipe kajetano

#9133 Re: Desavanja u Srbiji

Post by felipe kajetano »

Cuj ga 100 miliona evra... :lol:
Kakav kralj :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#9134 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

sta 100 miliona???

sto miliona uz izvinjenje
urednik Bljica vec napisao izvinjenje
sad ide tuzba

:lol: :lol: :lol: :lol:
vanuatu

#9135 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vanuatu »

BiH-x wrote:
Baš zanimljivo...Srbiju,koja je uvijek bila i jeste antifašistička optužuješ za fašizam
Sta rece i ostade ziv :run:
Šta to rekoh čudno? :roll:
Nisi čuo ko je bio protiv pakta sa Hitlerom,a nisi ko ga je dočekivao sa cvijećem? Nisi čuo za srpske žrtve u borbi protiv fašizma? Nisi čuo za Jasenovac,Jadovno,Šumarice,bombardovanje Beograda ...itd.itd.
Srbe,koji su najviše stradali od fašista i njihovih saveznika proglašavaš fašistima...I hoćeš da te ja ozbiljno shvatim kao sagovornika? :roll:
vanuatu

#9136 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vanuatu »

Prvo boldano, pogledaj presude Haškog tribunala...
Kao drugo, prvi ko je srušio Ustav SFRJ je bio Milošević
Kao treće, Hrvatska vojska je izvodila ratne operacije u BiH po odobrenju zvaničnog i međunarodno priznatog Predsjedništva tadašnje R BiH (1994)
Kao četvrto, Bošnjaci ne bojkotuju popis stanovništva već establiranje etničkog ključa konstruisanog genocidom i ratnim zločinom
Kao peto, druga strane medalje se vidi čim zakopaš 5 centimetara površine genocidne tvorevine.
I žrtve rata jesu svi ali žrtve genocida i ratnog zločina itekako nisu svi. Tačno se zna ko jeste a ko nije[/quote]

Prvo,presude Haškog tribunala i pokazuju onu staru "kadija te tuži,kadija ti sudi"...ili misliš da Naser Orić ne zaslužuje da robija tamo?
Drugo...To ti misliš...ali koliko ja znam najduže u toj "srušenoj"Jugoslaviji ostade Srbija...što znači da je ova tvoja izjava kontradiktorna sa činjenicama...
Treće...Baš lijepo...znači,i zvanično priznaješ da je hrvatska vojska izvodila operacije i učestvovala...a Srbi su valjda,trebali da budu sretni zbog toga... :roll:
Četvrto...Genocid je samo tvoja floskula,koja nigdje nije dokazana...pročitaj definiciju genocida ...a sam popis bi ,između ostalog i potvrdio ili osporio neke stvari i u vezi toga...tako da je to sve izgovor...
Osim toga,etničko čišćenje je bilo na svim stranama...
Kao peto,potpis na tu tvoju "genocidnu tvorevinu"je dao i tvoj vođa ,ne znam samo šta ti to sad smeta...I nije lijepo da dio svoje države tako nazivaš...

P.S.Da li si ikad Hrvatsku nazvao genocidnom tvorevinom? Vjerovatno nisi...pošto su tamo stradali Srbi,a to onda nije bitno...
vanuatu

#9137 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vanuatu »

po tvojoj priči, nezna narod iz bosne kako mu je bilo, ko ga je poklo, pobio, opljačko rastjeo nego znate vi iz srbije bolje tj. več žvačete friziranu istoriju koju vam ponovo servira sanu, rts i nova srbijanska politička bulumenta ...
doduše, za vrijeme rata u bosni ste bili i najsretniji, svi svi svi, srbija do karlovca, nemože nam niko ništa - jači smo od sudbine i na svako novo "oslobađanje" novih teritorija i gradova i na nove i nove brojke pogubljenih balijskih i ustaških glava padali u delirijume i ekstaze uz pjesmu, iće i piće ...
srbi su razbijali jugoslaviju još od titove smrti, bolesno se nadajuči da če im nakon raspada opet neki berlinski ili pariški salon dodijelit nove, pokradene teritorije ...
baš kao i nakon balkanskih ratova i prvog svjetskog rata, kad ste oteli sanđak, kosovo, zapadnu bugarsku i vojvodinu ...
naša zemlja jest bila jugoslavija i bosna je svoju dušu i bit unijela u tu jugoslaviju, za razliku od, prije svega, srbije i srba, za koje je to samo bila faza, u kojoj je srbija krala i krala i krala od te jugoslavije, spremajuči se za ovo što je na kraju i uradila ...
hrvatska je za srbiju veleevropska zemlja i to svakodnevno pokazuje, prije svega u odnosima prema bosni. otvoreno je priznala i izvinula se za sve što je u ratu tuđman uradio po bosni ...
i to je tipičan primjer kako se pokazuje da je zločin individualan i da nije cijeli narod kriv ...
za razliku od srbije ...
licemjerje i šuplje deklaracije u kojima se izbjegava citirat presuda suda u hagu ( a kojeg srbija poštuje kad je riječ o presudi za genocid i agresiju. e to srbija rado citira kad nema šta drugo slagat ) ...
a gdje je neizručivanje i skrivanje ratnih zločinaca ...
niko srbiju i srbe nemora optuživat, postupci i ponašanje govore sami za sebe ...
bošnjaci ne bojkotuju popis nego se bore za pravedna i evropska pravila popisa ... ( što samo pokazuje koliko nemaš pojma o onom što navodiš te iznosiš več izheklane definicije koje nemaju veze sa istinom ) ...
za tvoju informaciju, dodik je taj koji pokušava da onemoguči popis, uslovljavajuči ga principima koji bi trebalo da legalizuju genocid i etničko čiščenje kao da ga nije ni bilo nego je narod otišo iz svoga i sa svoga iz puke zajebancije, a nataj način i koči približavanje bosne eu i nato-u ( inače, za tvoju informaciju, provodi i blokadu kompletnog odlučivanja na državnom nivou ...
vjerujem da ne želiš da provociraš i da si tu samo da pokažeš drugu stranu medalje ...
samo što je ta strana medalje bosancima i hercegovcima dobro poznata još sa početka 90-tih te nisi iznijela ništa novo ...
tek da se časka iz dosade ...
:)[/quote]

Kao što rekoh,i ja sam "odavle" i ne moraš mi pričati šta i kako je bilo...Nisam ja iz Srbije pa da nasjedam na propagandu raznih NVO i ostalih dušebrižnika... :D
Prvo Srbiji niko ništa nije poklonio,već se izborila u svim ratovima..Nauči malo istoriju...ali ne iz "Avaza"...
Koliko znam najviše optuženih za ratne zločine u Hagu je Srba..A gdje su tvoji sunarodnici? Oni nisu činili zločine?
Znači,i to ti ne pije vode...
A zločin je uvijek individualan i nikad cijeli narod ne može biti kriv...slažem se...
vanuatu

#9138 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vanuatu »

tanka ti je poenta :D
ti si dosla da izneses svoje misljenje vec si dosla da kazs da ces uvjek biti protiv necijeg misljenja
bez obzira kakvo ono bilo....
To se kod nas kaze: strizeno-koseno i obicno se prisiva zenskim mahanama ... :D :D

E jes ti hrabrost klepetat negdje na tastaturi na tudji trosak :lol: :lol: nije zar da si se ufurala da si Marija Bursac

bratstva i jedninstva nikad nije bilo ...to je bila parola kao i parola da su svi Srbi Karadjic i Mladic..

nego: haj ti fino zandaraj bas da vidino jesi li neciji plagijat ili si samo produkt ove nove akcije
kupujmo Srpsko[/quote]

ma,nije takav moj zaključak donijet na brzinu...dugo sam ja čitala ovaj forum,prije nego se registrovah dai ja nešto kažem... :mrgreen: uvijek postoje i izuzeci,naravno...ali u globalu gledano,ovde devedeset posto ljudi isto misli...a to nikad nije dobro...
vidim da ste opsjednuti time da li sam nečiji klon...nisam,ne brinite...
a opsjednuti ste i tom akcijom "kupujmo srpsko",za koju ove u rs,niko nije čuo... :D
vjerovali ili ne,ni ja,ni niko od mojih poznanika nije vidio ni čuo za tu akciju,i da ne pročitah na ovom forumu,ne bi znala ni da postoji...:) što znači da od muve pravite slona,po običaju... :mrgreen:
vanuatu

#9139 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vanuatu »

[q

evo cu i ja da je branim
al samo zato da hajka duze traje :D

samo je ona izbartala pravi termin kad se ca se ukaze
nije smjela prije svjetskog prvenstva
a vamo se fali da je hrabra i kurazna

svi gonici i kerovodje pred TV a ona poskakuje na forumu
konta: duze ce joj vrtiguzanje da traje
a ne konata da je niko i ne cita

bit ce ovdje lovackog satarasa
i krzna i za Armanija
:D :D[/quote]

aj,da i tebi odgovorim i ne mogu više...:))
kad si ti vidio da žene vole fudbal? ja samo čujem rezultat,na kraju...tako da ne vidim kakve veze ima svjetsko prvenstvo sa mojim pojavljivanjem ovde...?:)
vidim da niko ne čita...a silni postovi replika...:)) šta bi tek bilo da nije svjetsko prvenstvo? :mrgreen:
vanuatu

#9140 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vanuatu »

p.s. Još samo ovo...Da nema Srba i Srbije,trebali biste ih izmisliti...jer ko bi vam bio onda kriv za sve...? :D
bingov buraz

#9141 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bingov buraz »

vanuatu wrote:p.s. Još samo ovo...Da nema Srba i Srbije,trebali biste ih izmisliti...jer ko bi vam bio onda kriv za sve...? :D
Smaras :zzzz:
vanuatu

#9142 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vanuatu »

bingov buraz wrote:
vanuatu wrote:p.s. Još samo ovo...Da nema Srba i Srbije,trebali biste ih izmisliti...jer ko bi vam bio onda kriv za sve...? :D
Ne moraš čitati...rekoh tvoj problem...;)
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#9143 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

behavac wrote:[.........

Ja sam ovo U Srbiju rekao ironicno kao odgovor da je posalju negdje, posto ima stavove koji odstupaju od svakodnevnice ovdje...
Al da budem jasan sad, ja se slazem sa njom...
Ako je vec hajka treba neko i biti u odbrani...
Au....... behavac, sto me bre iznenadi! :shock:

Salim se salonac. Nisi. :lol:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#9144 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

vanuatu wrote:p.s. Još samo ovo......Da nema Srba i Srbije,trebali biste ih izmislitijer ko bi vam bio onda kriv za sve...? :D
Rekao si nam. :lol:

Sada se vrati pod kamen odakle si izmigoljio. :D
Toto

#9145 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

vanuatu wrote:[q

evo cu i ja da je branim
al samo zato da hajka duze traje :D

samo je ona izbartala pravi termin kad se ca se ukaze
nije smjela prije svjetskog prvenstva
a vamo se fali da je hrabra i kurazna

svi gonici i kerovodje pred TV a ona poskakuje na forumu
konta: duze ce joj vrtiguzanje da traje
a ne konata da je niko i ne cita

bit ce ovdje lovackog satarasa
i krzna i za Armanija
:D :D
aj,da i tebi odgovorim i ne mogu više...:))
kad si ti vidio da žene vole fudbal? ja samo čujem rezultat,na kraju...tako da ne vidim kakve veze ima svjetsko prvenstvo sa mojim pojavljivanjem ovde...?:)
vidim da niko ne čita...a silni postovi replika...:)) šta bi tek bilo da nije svjetsko prvenstvo? :mrgreen:[/quote]

haj se prvo nauci replicirat

izgleda da ti je krivo sto te niko ne benda
nisi interesantna ni ti ni srbija :lol: :lol:
Gana ima bolji rejting ovih dana
asadaspektakl

#9146 Re: Desavanja u Srbiji

Post by asadaspektakl »

bingov buraz wrote:
vala bas..i smara i zamara :zzzz:
vanuatu

#9147 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vanuatu »

Toto wrote:
ma,ja i nemam ambicije da budem nekom interesantna...;) ja sam samo jedan obični forumaš...ali 377 strana o srbiji,baš pokazuje da ni ona nije interesantna... :mrgreen:

p.s.aj da se kladimo u deset upola s lukom,da ako srbija izgubi protiv australije,da će se ovdje odmah naći ta vijest... :D
Toto

#9148 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

vanuatu wrote:
Toto wrote:
ma,ja i nemam ambicije da budem nekom interesantna...;) ja sam samo jedan obični forumaš...ali 377 strana o srbiji,baš pokazuje da ni ona nije interesantna... :mrgreen:

p.s.aj da se kladimo u deset upola s lukom,da ako srbija izgubi protiv australije,da će se ovdje odmah naći ta vijest... :D

sto ce se nalazit ovdje kad ce cijela Bosna izac slavit na ulice
nece ti trebat gledat internet da znas sta je :D
vanuatu

#9149 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vanuatu »

Toto wrote:
vanuatu wrote:
Toto wrote:

haha...da li baš cijela bosna? :mrgreen:
behavac

#9150 Re: Desavanja u Srbiji

Post by behavac »

vanuatu wrote:
Toto wrote:
vanuatu wrote: ma,ja i nemam ambicije da budem nekom interesantna...;) ja sam samo jedan obični forumaš...ali 377 strana o srbiji,baš pokazuje da ni ona nije interesantna... :mrgreen:

haha...da li baš cijela bosna? :mrgreen:
Cijela al iz 2 dijela(ovdje 1 dio)...haha
Post Reply