Klix
Fudbalski klub Željezničar je obavijestio javnost da je Općina Novo Sarajevo izdala građevinsku dozvolu za izgradnju krova na istočnoj tribini Stadiona Grbavica.
"FK Željezničar i u ovoj godini nastavlja s unapređenjem infrastrukture stadiona Grbavice. Na osnovu potpisanog sporazuma između NS BiH i FK Željezničar u kojem je definisana izgradnja krova na istočnoj tribini, FK Željezničar uputio je zahtjev Općini Novo Sarajevo za izdavanje neophodne građevinske dozvole", saopšteno je iz tima s Grbavice.
Predstavnici Općine su izvršili uviđaj na licu mjesta i ustanovili da je glavni projekt natkrivanja istočne tribine u skladu s Idejnim projektom rekonstrukcije stadiona Grbavica na koji je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo dao saglasnost u kojoj se navodi da je projekt u skladu s urbanističkim planom ovog dijela grada.
"FK Željezničar će Građevinsku dozvolu danas dostaviti NS BiH, a u skorijem periodu očekujemo da Savez objavi tender za izvođača radova na izgradnji krova istočne tribine. FK Željezničar se ovom prilikom zahvaljuje Općini Novo Sarajevo", poručili su sa Grbavice.
Sarajevo Construction
- So What!
#9126 Re: Sarajevo Construction
FK Željezničar dobio građevinsku dozvolu za izgradnju krova istočne tribine
- nosara
#9127 Re: Sarajevo Construction
Ima li kakvih rendeTa kina? Malo vise podataka za entuzijaste. Podrzavam, svaka opstina treba da ima po jedan ovakav objekat.

- drug_profi
#9128 Re: Sarajevo Construction
Jel to zapad nije u planu ni pod razno?
-
No-Name
#9129 Re: Sarajevo Construction
Može li se naći ova slika u originalnoj veličiniSo What! wrote:FK Željezničar dobio građevinsku dozvolu za izgradnju krova istočne tribine
Klix
Fudbalski klub Željezničar je obavijestio javnost da je Općina Novo Sarajevo izdala građevinsku dozvolu za izgradnju krova na istočnoj tribini Stadiona Grbavica.
"FK Željezničar i u ovoj godini nastavlja s unapređenjem infrastrukture stadiona Grbavice. Na osnovu potpisanog sporazuma između NS BiH i FK Željezničar u kojem je definisana izgradnja krova na istočnoj tribini, FK Željezničar uputio je zahtjev Općini Novo Sarajevo za izdavanje neophodne građevinske dozvole", saopšteno je iz tima s Grbavice.
Predstavnici Općine su izvršili uviđaj na licu mjesta i ustanovili da je glavni projekt natkrivanja istočne tribine u skladu s Idejnim projektom rekonstrukcije stadiona Grbavica na koji je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo dao saglasnost u kojoj se navodi da je projekt u skladu s urbanističkim planom ovog dijela grada.
"FK Željezničar će Građevinsku dozvolu danas dostaviti NS BiH, a u skorijem periodu očekujemo da Savez objavi tender za izvođača radova na izgradnji krova istočne tribine. FK Željezničar se ovom prilikom zahvaljuje Općini Novo Sarajevo", poručili su sa Grbavice.
- Haris.ba
#9130 Re: Sarajevo Construction
Jeste u planu, ali kada bi bilo love. Zapad bi bio najskuplji jer se svasta planira na zapadu. Tamo su sve sluzbene prostorije, svacionice, suci, televizija. A pravio bi se istovremeno sa krovom. Jos ima opcija za dodatne poslovne prostore koji bi pojacali ulaganje. Plus stolice bi isle skupe na dosta prostora. Sada para jednostavno nema.drug_profi wrote:Jel to zapad nije u planu ni pod razno?
Uglavnom, plan je krov istoka, prostorije na istoku, pa jug ko istok. Prvo tribina pa krov.
- JavierBosnia
#9131 Re: Sarajevo Construction
Krov na istokuHaris.ba wrote:Jeste u planu, ali kada bi bilo love. Zapad bi bio najskuplji jer se svasta planira na zapadu. Tamo su sve sluzbene prostorije, svacionice, suci, televizija. A pravio bi se istovremeno sa krovom. Jos ima opcija za dodatne poslovne prostore koji bi pojacali ulaganje. Plus stolice bi isle skupe na dosta prostora. Sada para jednostavno nema.drug_profi wrote:Jel to zapad nije u planu ni pod razno?
Uglavnom, plan je krov istoka, prostorije na istoku, pa jug ko istok. Prvo tribina pa krov.
Prostorije na istoku
Uredjenje sjevera
Jug
To je redosljed, ova prva tri bi trebala brzo ici sada, sta je sa sjeverom jel data tu kakva saglasnost sta je sve potrebno?
- thekupus
#9132 Re: Sarajevo Construction
Počela je denivelacija trotoara kod Muzeja atentata.
- VladaFBiH
#9133 Re: Sarajevo Construction
Naprosto sam iznenađen da se ovo nije dalo nekom privatniku za male pare - bravo!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nova-at ... /190610063
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nova-at ... /190610063
- strong69
#9134 Re: Sarajevo Construction
https://www.klix.ba/vijesti/bih/iz-beto ... /190610084
O kojem zelenilu je rijec u parku Hastahana? Koje ba zelenilo, ono na parkingu ili na onim igralistima na kojima truhnu one konstrukcije? Ako gradjani traze zelenilo, onda neka preoru kompletan "park" i osmisle ga ispocetka ili neka ne seru vise sa tim zelenilom.
Koliko % zelenila vidite vi ovdje?
O kojem zelenilu je rijec u parku Hastahana? Koje ba zelenilo, ono na parkingu ili na onim igralistima na kojima truhnu one konstrukcije? Ako gradjani traze zelenilo, onda neka preoru kompletan "park" i osmisle ga ispocetka ili neka ne seru vise sa tim zelenilom.
Koliko % zelenila vidite vi ovdje?
Code: Select all
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/novi-plan-za-hastahanu-povecanje-zelene-povrsine-ali-i-izgradnja-muzeja/333906#lg=1&slide=0- Logovan
#9135 Re: Sarajevo Construction
Normalno da ce se srati, sta vi ocekujete. Da se svi usute i gledaju sta se desava sa Hastahanom. Zna se kako ovdje stvari funkcionisu sto se tice gradnje. Usrat ce se Hastahana sa zgradom, pogotovo sa Centralnom bankom, a ako bude jedna, bice mozda i druga, pa i treca. Mozda bude i veliki parking za zaposlene pored zgrade ili ce nekako drugacije unistiti Hastahanu.
- Hajvan
#9136 Re: Sarajevo Construction
a sto je to toliki problem gradnja na toj lokaciji? bila je zgrada tu vec.
Ima ogroman park u Alipasinoj vec, te malih parkova nekoliko u blizini…
jel trebamo svakih 100 metra u strogom centru grada imati park?
U gradu koji je okruzen shumetinama prasumskog oblika, haman.
ovi koji se bore3 za park- kakav park? pocket park? kakvi sadzaji? kakvo rastinje? kakv mobilijar? da li je samo shuma park ili sta?
u strogom centru grada kakv park zamisljate? da li ce se zakljucavati iza recimo 21/22 sata?
koliko bi kostao? (bez utrosenih 2 milioncicia za onoliku povrsinu- sve ostalo bi izgledalo jadno i nepotrebno za strogi centar grada)
takodje, postavih pitanje ranije na istoj temi -kad je taj plac proglasen parkom …jos nema odgovora.
Ima ogroman park u Alipasinoj vec, te malih parkova nekoliko u blizini…
jel trebamo svakih 100 metra u strogom centru grada imati park?
U gradu koji je okruzen shumetinama prasumskog oblika, haman.
ovi koji se bore3 za park- kakav park? pocket park? kakvi sadzaji? kakvo rastinje? kakv mobilijar? da li je samo shuma park ili sta?
u strogom centru grada kakv park zamisljate? da li ce se zakljucavati iza recimo 21/22 sata?
koliko bi kostao? (bez utrosenih 2 milioncicia za onoliku povrsinu- sve ostalo bi izgledalo jadno i nepotrebno za strogi centar grada)
takodje, postavih pitanje ranije na istoj temi -kad je taj plac proglasen parkom …jos nema odgovora.
- Logovan
#9137 Re: Sarajevo Construction
Argument "ima tamo park" ne stoji i to mi bas lici na SDA argument.
Ne kazem da si ti ili neko drugi sa foruma SDA-ovac, ali na njih mi to lici.
A ni to grad okruzen sumetinama. To je jos gori argument.
Zasto ne bi bilo nesto slicno kao centar Safet Zajko?
- Hajvan
#9138 Re: Sarajevo Construction
Logovan wrote:Argument "ima tamo park" ne stoji i to mi bas lici na SDA argument.Ne kazem da si ti ili neko drugi sa foruma SDA-ovac, ali na njih mi to lici.
1. ne glasam za sda, nikad nisam, a kako stoje stvari niti cu
2. dugo godina mi je hobi hortikultura; posadio sam od vlastitog novca po javnim zelenoim povrsinama ovog grada onoliko biljaka koliko da se svi forumasi saberu -nisu; moja licna pretpostavka); ima na drugim temama o tome nesto postova.
3. za vecinu nasih gradjana, te djelatnika JKP “PARK”, park je samo ona povrsina koja izgleda kao suma, stoga i moji ironicni kometari za prasume.
4. osim par sarkasticnih doskocica, niste niti na jedno moje pitanje odgovorili niti polovocno, akamoli smisleno.
ne bas.Logovan wrote: Zasto ne bi bilo nesto slicno kao centar Safet Zajko?
nedovoljno prostora i nije adekvatna lokacija
tako sto prije iza 2. gimnazijwe ima smisla.
na eksluzvnoj lokaciji kakva je Hastahana ide nesto poput ovakvih rijesenja (ne nuzno isto, samo nekoliko primjera uspijesnih rijesenja dajem), a to kosta (i izgradnja, kako i odrzavanje)

- nosara
#9139 Re: Sarajevo Construction
Drzavotvorci imaju problema i s odrzavanjem asvaltne plohe 2x2, ocas se rastima, pokvari...
- P308
#9140 Re: Sarajevo Construction
Meni se dopada ovo rjesenje sa druge slike. Jednostavno a opet nije uobicajno i dosadno plus lako za odrzavati a to je kod nas svakako uvijek plus s obzirom na brigu o zelenim povrsinama. Ne bi bilo lose za Hastahanu 
EDIT: Tek sam skontao da su prva i druga slika valjda isto stvar samo iz razlicitih uglova?
EDIT: Tek sam skontao da su prva i druga slika valjda isto stvar samo iz razlicitih uglova?
Last edited by P308 on 10/06/2019 22:45, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#9141 Re: Sarajevo Construction
Posto se bavis botanikom, da pitam, da nije logicnije u sarajevu saditi crnogoricno drvece? Ili sam ja laik
Ubise me one lipe iz vilsonovog, ni 5 flonidana me ne spasava
Ubise me one lipe iz vilsonovog, ni 5 flonidana me ne spasava
- drug_profi
#9142 Re: Sarajevo Construction
Satra i mene nešta, a ne znam šta je. Lijepa kiša.
- alphonse kauders
#9144 Re: Sarajevo Construction
Logovan wrote:Argument "ima tamo park" ne stoji i to mi bas lici na SDA argument.Ne kazem da si ti ili neko drugi sa foruma SDA-ovac, ali na njih mi to lici.
Ovo je pravo pitanje. U Centru grada nema poštenog parka za djecu, sve neke rugobe, poluprojekti. Ondje bi projekat ala "Safet Zajko" bio od neprocjenjivog "duhovnog" značaja za ovaj dio grada.
J..o vas i zgrada i parking više i investitor kojeg želite uvaliti u ovaj projekat...
- thekupus
#9145 Re: Sarajevo Construction
Safet Zajko je rekreacijski centar. Blizu je najvećim stambenim područjima u gradu. Zrak je manje zagađen nego u centru. Na Marijin Dvoru nam ne trebaju ljudi koji džogiraju. Treba ga razviti upravo u onom smjeru kako ga danas veliki broj koristi - kao park. Skloniti automobile, beton zamijeniti zelenim površinama, dodati fontanu.... Da svaki pedalj tog prostora bude javna površina, za svr građane.
Mada mislim da će od parkinga najteže odustati. Imati koncesiju na parking je jedan od najboljih biznisa u gradu danas. Ogromni prihodi, nikakvi rashodi.
Mada mislim da će od parkinga najteže odustati. Imati koncesiju na parking je jedan od najboljih biznisa u gradu danas. Ogromni prihodi, nikakvi rashodi.
- Logovan
#9146 Re: Sarajevo Construction
Ne vidim zašto je bitno koliko ima prostora i koja je lokacija.Hajvan wrote:ne bas.Logovan wrote: Zasto ne bi bilo nesto slicno kao centar Safet Zajko?
Ako u centru SZ imaju uređene staze za šetanje, onda može i na Hastahani. Ako u centru SZ imaju tereni za neke sportove, onda može i na Hastahani. Dalje, ljuljačke i ostalo za djecu, možda fontana, možda dodati neke klupe za sjedenje, itd.
-
Sociolog
#9147 Re: Sarajevo Construction
Opet se snizila cijena Doma Penzionera u Nedzaricima za 10.360.000 miliona
-
Avant
#9148 Re: Sarajevo Construction
Projekat "Safet Zajko" u vidu parka imamo SAMO zato što se radi o državnoj vojnoj imovini koju je općina dobila na korištenje; da se radilo o općinskom zemljištu kao u slučaju "hastahane" danas bi imali neku novu "tibru" ili "miljacku" sa parkom dovoljno velikim da se pas može posrati.alphonse kauders wrote:Logovan wrote:Argument "ima tamo park" ne stoji i to mi bas lici na SDA argument.Ne kazem da si ti ili neko drugi sa foruma SDA-ovac, ali na njih mi to lici.
Ovo je pravo pitanje. U Centru grada nema poštenog parka za djecu, sve neke rugobe, poluprojekti. Ondje bi projekat ala "Safet Zajko" bio od neprocjenjivog "duhovnog" značaja za ovaj dio grada.
J..o vas i zgrada i parking više i investitor kojeg želite uvaliti u ovaj projekat...
- thekupus
#9149 Re: Sarajevo Construction
Za 10 miliona? Na 3 miliona?Sociolog wrote:Opet se snizila cijena Doma Penzionera u Nedzaricima za 10.360.000 miliona
- Hajvan
#9150 Re: Sarajevo Construction
Logovan wrote:Ne vidim zašto je bitno koliko ima prostora i koja je lokacija.Hajvan wrote:ne bas.Logovan wrote: Zasto ne bi bilo nesto slicno kao centar Safet Zajko?
Ako u centru SZ imaju uređene staze za šetanje, onda može i na Hastahani. Ako u centru SZ imaju tereni za neke sportove, onda može i na Hastahani. Dalje, ljuljačke i ostalo za djecu, možda fontana, možda dodati neke klupe za sjedenje, itd.
Ako ne vidite zasto je bitno, onda nemamo sto jedan drugom ni reci.. Nabrojane dvije stavke su najbitnije kod planiranja urbanog prostora…