Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#9126 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Kasne su meni nase teorije i formule. Da li ovo znaci da svako nebesko tijelo ima istu gravitaciju ili je ta gravitacija identicna svugdje u svemiru? :D

A, jos nam ne rece - ima li kakvo brojcano cudo u Kur'anu koje nam ukazuje na gravitaciju, kao najbitniju prirodnu silu bez koje ne bismo ni postojali?
Da li ovo znaci da svako nebesko tijelo ima istu gravitaciju ili je ta gravitacija identicna svugdje u svemiru? :D
covjece ti jos nisi shvatio razliku izmedju gravitacijske akceleracije i konstante :-) a htio bi ko nesto da me osporavas :-) :-)

evo ti malo pa procitaj
https://www.quora.com/What-are-the-diff ... constant-G
A, jos nam ne rece - ima li kakvo brojcano cudo u Kur'anu koje nam ukazuje na gravitaciju, kao najbitniju prirodnu silu bez koje ne bismo ni postojali?

pusti mi sad brojcana cudo,ne skreci sa teme kad jos nisi savladao osnove.
L u c i f e r

#9127 Re: Ateizam vs. Religija

Post by L u c i f e r »

Smrcak15 wrote:
L u c i f e r wrote:Đesi Smrle...

Davno sam ja odustao od nekog pravog muhabeta s tobom druže.
Prvo zašto što smatraš da tvrdoglaviji sagovornik "pobjeđuje", drugo zato što si u suštini svog intelektualnog sklopa čisti cirkularni logičar, treće zato što svoju maštu smatraš stvarnošću.
Ne pišem ovo da bih tebi odgovarao jer znam vrlo dobro da je to ćorav posao, ali eto, pročitaće možda nekad neko, kao što i ja čitah tuđe misli koje su mi pomagale da dođem do nekih odgovora...

I evo opet, nakon toliko potrošenih riječi ti i dalje tvrdoglavo guraš svoj banalni djetinjasti argument:
Bog postoji sam od sebe oduvijek, svemoćan i savršen.
Zašto?
Pa zato što je bog.

Bog je takav kakvim ga vjernici opisuju.
Zašto?
Pa zato što on nije stvorenje.
Šah mat ateisti.

Sve što o bogu piše u Kuranu je istina, a i Kuran je istina.
Zašto?
Pa zato što je Kuran božja riječ.

Itd.
Nonsens.

Apsolutno se ne slažem da je logičnije da je bog oduvijek pa je stvorio univerzum nego da je univerzum nastao sam od sebe.
To je još nevjerovatnije.
Bog je savršeniji i kompleksniji od univerzuma.
Osim toga niti ne tvrdim da je univerzum nastao od sebe.
Ne znam. Nemam pojma. Niti to kod ateista zna i može reći. Možemo samo razmišljati.
Možda univerzum postoji oduvijek, možda se univerzumi razmnožavaju velikim praskom, možda je univerzum svjestan na nekom višem nivou kao što smo mi svjesni a naše pojedinačne ćelije nisu, itd.
Ali to su sve teorije, razmišljanja, hipoteze, i ja sam svjestan da ne znam.
Ti nisi. Ti misliš da znaš. Ok. Poštujem.
Ali su ti argumenti, jednostavno i bez uvrede rečeno, glupi brate...

Što se tiče tvog odgovora na pitanje o smislu vječnog postojanja u dženetu:
Svašta si napisao, ali odgovor nisi ponudio.
Ok, božja milost je to, eto ispuniće nam se sve tamo, eto tek ćemo tamo znati šta je pravi merak, itd, bla bla...
Ali šta je smisao svega toga?
Da jedemo, pijemo, guzimo vječno?
I hvalimo boga vječno?
Ne znam, iskreno, meni je ta zamisao apsurdna.

Mi nemamo pojma kako i zašto postojimo.
To je jedina i sva istina koja se pošteno može reći o tome.
Zasad.
Čovječanstvo se razvija i otvara oči, naukom.
Možda će nam jednog dana sve biti jasno.
Ali zasad, smiješno je umjesto poštenog upitnika staviti izmaštani nategnuti uskličnik.
Bog postoji sam od sebe oduvijek, svemoćan i savršen.
Zašto?
Pa zato što je bog.

pa evo da nije svemocan i savrsen, onda bi dosli sa forama, kakav vam je to Bog koji nema moci da uradi nesto, i koji ima falinki
....a Bog po defaultu treba da bude naj naj u svemu.
Sve što o bogu piše u Kuranu je istina, a i Kuran je istina.
Zašto?
Pa zato što je Kuran božja riječ.
nije tacno da se takvim cirkularnim forama sluzim...nego kazem

Kuran je istina zato sto ti daje dokaze/znakove iz svih sfera zivota, na ovaj ili onaj nacin da je to Bozanska knjiga.
Apsolutno se ne slažem da je logičnije da je bog oduvijek pa je stvorio univerzum nego da je univerzum nastao sam od sebe.
a kako ce nesto sto ne postoji samo sebe stvoriti, to jeste izbiti iz nistavila??? to je paradox

Možda univerzum postoji oduvijek, možda se univerzumi razmnožavaju velikim praskom, možda je univerzum svjestan na nekom višem nivou kao što smo mi svjesni a naše pojedinačne ćelije nisu, itd.
nauka kaze da ne postoji oduvijek.

univerzumi kazes, da li to ima bezbroj drugih univerzuma, kako su oni nastali, nije valjda da su oduvijek nastajali sami od sebe.
Eto opet se sluzis, podvuceno...
Bog mora biti savrsen da bi bio bog, dakle bog postoji i on je savrsen.
Kruzi smrle samo kruzi...
Ko kruzi zivot mu je duzi.

Paradox je isti i za oduvijek postojeceg boga.
Samo sto neces da priznas sam sebi.

Za univerzum reko sam ti.
Ne zna niko.
Zasad.
Dozer

#9128 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: covjece ti jos nisi shvatio razliku izmedju gravitacijske akceleracije i konstante :-) a htio bi ko nesto da me osporavas :-) :-)

evo ti malo pa procitaj
:lol: :lol:
Prije ce biti da ti ne kontas sta ja tebe pitam, a ne moje "nerazumijevanje" gravitacijske akceleracije i konstante :D
Hint 1: Kakve veze ima prostor-vrijeme s gravitacijom?
Hint 2: Da li je svemir zapravo prazan prostor izmedju nebeskih tijela?
Kao sto ti je vec receno - moras updateovati Njutna ;)
Naravno da te necu popustiti za ovo jer se radi o stvari koja je krucijalna za nase postojanje i zivot. Sljedeca stvar je magnetizam, bez kojeg takodjer ne bismo postojali.
Kako je moguce da u Kur'anu nema ni rijeci o ove dvije najbitnije sile ili pojave, nazovi kako hoces, za nas zivot? :D
Smrcak15

#9129 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:

Paradox je isti i za oduvijek postojeceg boga.
Samo sto neces da priznas sam sebi.

Ne zna niko.
Zasad.
Bog mora biti savrsen da bi bio bog,
da, to je logicka premisa, jer kakav je to Bog sa falinkama, koji ima mahane?

samo se sluzi logikom ,let me turn the table, u fazonu e da Bog nije savrsen...kakav je to Bog koji ima mahane/falinke, cim nije savrsen?
Ne zna niko.
Zasad
sa 100% sigurnoscnu niko nezna od ljudi, ali moze dedukcijom donekle zakljuciti neke stvari...nemozemo tek tako zabiti glavu u pijesak ko noj, i reci neznam, i ne htjeti abstraktno razmisljati hipoteticki, da svojim mislima se vracamo u nazad u vremenu, i pokusajemo odgonetnut pocetak.

to je odlika intelektualaca, da se bave ovim temama, na koji nacin je svemir nastao, zasto postoji umjesto da ne postojimo itd itd

vas kao da je strah na neki nacin razmisljati o ovim temama , pa bjezite od njih, kao da se bojite da nesto ne nadjete, sto vam ne bi bilo drago...
Smrcak15

#9130 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: covjece ti jos nisi shvatio razliku izmedju gravitacijske akceleracije i konstante :-) a htio bi ko nesto da me osporavas :-) :-)

evo ti malo pa procitaj
:lol: :lol:
Prije ce biti da ti ne kontas sta ja tebe pitam, a ne moje "nerazumijevanje" gravitacijske akceleracije i konstante :D
Naravno da te necu popustiti za ovo jer se radi o stvari koja je krucijalna za nase postojanje i zivot. Sljedeca stvar je magnetizam, bez kojeg takodjer ne bismo postojali.
Kako je moguce da u Kur'anu nema ni rijeci o ove dvije najbitnije sile ili pojave, nazovi kako hoces, za nas zivot? :D
pitam te , jesi li naucio sta je gravitacijska akceleracija i konstanta?

Kako je moguce da u Kur'anu nema ni rijeci o ove dvije najbitnije sile ili pojave, nazovi kako hoces, za nas zivot?
iskreno receno jedno od najglupljih pitanja kada se trazi da je Kuran enciklopedija svega sto postoji :-)

zasto nema Pingvina spomenutih u Kuranu
zasto nema nista spomenuto o raznim zacinima a koristimo ih svakodnevno u prehrani?
zasto nema recepta za hurmasice :lol: ?
zasto nema ovo, zasto nema ono....i tako dalje i tako dalje :-) :-) :-)
Dozer

#9131 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:pitam te , jesi li naucio sta je gravitacijska akceleracija i konstanta?
Ne pokusavaj se dalje praviti pametan, ziv bio :lol:
Ali, hajmo ovako - nisam naucio, cekam da mi ti to potanko objasnis odgovorima na sljedeca pitanja:
1. Da li je gravitacijska konstanta identicna za svako nebesko tijelo?
2. Da li gravitacijska akceleracija utice na nebesko tijelo koje posjeduje gravitacijsku konstantu?
:D

I, naravno - da li prostor-vrijeme ima ikakve veze s gravitacijskom konstantom nekog nebeskog tijela? :D
Kad vec hoces da budes pametan, onda - bujrum. Pusti se tih djecijih budalastina, samo se brukas.

A sto se tice nedostatka informacija o navedenom u Kur'anu - tvoj ocekivani odgovor o enciklopediji :lol:
Naravno, slozices se da je sve sto si nabrojao (hurmasice itd.) totalno irelevantno za nas, nas zivot i postojanje, u odnosu na gravitaciju i magnetizam.
Ali, eto, bog nam je kroz Kur'an "ukazao" na zlatni rez (par stotina godina nakon sto je isti definisan), a koji je, realno, daleko manje bitan od gravitacije, koje se nije sjetio da nam spomene, ili bar ukaze na nju, kao i da od nje zavisimo :D
Neka te Smrle, ziv bio...

Edit:
P.S. Sad iscitava, pa slijedi gomila linkova kojima ce mi pokusati objasniti sta je gravitacijska akceleracija, a sta konstanta. Prostor-vrijeme ce potpuno zaobici, ili ce i za to zalijepiti gomilu linkova. Svojim rijecima tesko da ce sta objasniti :D
Hint: Odgovor na gornje pitanje broj 2 je logican sam po sebi i nalazi se u samom pitanju :D
MarlboroGold

#9132 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Ova tema je postala nešto kao kad se nađu dvije nene u dobrim staračkim godinama... pa jedna započne sa nekom pričom, a druga se uključi, pa zaborave da su o tome govorile prije 20 minuta i opet počnu istu i tako u krug.
Smrcak15

#9133 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:pitam te , jesi li naucio sta je gravitacijska akceleracija i konstanta?
Ne pokusavaj se dalje praviti pametan, ziv bio :lol:
Ali, hajmo ovako - nisam naucio, cekam da mi ti to potanko objasnis odgovorima na sljedeca pitanja:
2. Da li gravitacijska akceleracija utice na nebesko tijelo koje posjeduje gravitacijsku konstantu?
:D

I, naravno - da li prostor-vrijeme ima ikakve veze s gravitacijskom konstantom nekog nebeskog tijela? :D
Kad vec hoces da budes pametan, onda - bujrum. Pusti se tih djecijih budalastina, samo se brukas.

A sto se tice nedostatka informacija o navedenom u Kur'anu - tvoj ocekivani odgovor o enciklopediji :lol:
Naravno, slozices se da je sve sto si nabrojao (hurmasice itd.) totalno irelevantno za nas, nas zivot i postojanje, u odnosu na gravitaciju i magnetizam.
Ali, eto, bog nam je kroz Kur'an "ukazao" na zlatni rez (par stotina godina nakon sto je isti definisan), a koji je, realno, daleko manje bitan od gravitacije, koje se nije sjetio da nam spomene, ili bar ukaze na nju, kao i da od nje zavisimo :D
Neka te Smrle, ziv bio...

Edit:
P.S. Sad iscitava, pa slijedi gomila linkova kojima ce mi pokusati objasniti sta je gravitacijska akceleracija, a sta konstanta. Prostor-vrijeme ce potpuno zaobici, ili ce i za to zalijepiti gomilu linkova. Svojim rijecima tesko da ce sta objasniti :D
Hint: Odgovor na gornje pitanje broj 2 je logican sam po sebi i nalazi se u samom pitanju :D
da
ne utice gravitacijska akceleracija nego konstanta utice sa masom nebeskog objekta.
ja mislim da ima, jer gravitacijska konstanta sa masom nebeskog objekta iskrivljuje prostor-vrijeme
prica o gravitacijskim akceleracijama i konstantama nisu djecije budalastine.
Dozer

#9134 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:
Dozer wrote: 1. Da li je gravitacijska konstanta identicna za svako nebesko tijelo?
da
Zapravo - ne. Ni G ni g nisu identicni cak ni na svakom dijelu Zemlje. To je bilo po Njutnu. Ajnstajn je to malo "prekucao".
ne utice gravitacijska akceleracija nego konstanta utice sa masom nebeskog objekta.
Tacno. Ali - s odredjenim razlikama cak i na Zemlji. Znas li da u centru Zemlje nema gravitacje, kao i da je gravitacija jaca na polovima nego na ekvatoru?
Takodjer, G se smatra konstantom svakog tijela samo u odnosu na g, dok same G i g nisu identicna nigdje.
ja mislim da ima, jer gravitacijska konstanta sa masom nebeskog objekta iskrivljuje prostor-vrijeme
OK. Da li to znaci da npr. Mjesec oko Zemlje kruzi radi njene privlacne sile ili radi iskrivljenja prostor-vremena koje Zemlja pravi svojom masom?
a o gravitacijskim akceleracijama i konstantama nisu djecije budalastine.[/quote
Naravno da nije. Mislio sam na tvoje ponavljanje "jesi li naucio, jesi li naucio". Nadam se da sad kontas da znam stosta o tome.

E sad, ostaje jos samo da nam kazes zasto je bog "zaboravio" da nam bar ukaze na ove stvari. Ipak bez njih ne bismo ni postojali, zar ne?
JVC

#9135 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Ja teme i stranputica :D ovo bi trebalo malo pocistiti ili je preimenovati u Stephen Hawking :run:
dustaban

#9136 Re: Ateizam vs. Religija

Post by dustaban »

Nedo bog da sam bog vakim vjernicima!
Bloo
Globalna šefica

#9137 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

JVC wrote:Ja teme i stranputica :D ovo bi trebalo malo pocistiti ili je preimenovati u Stephen Hawking :run:
Shhhhhhhhhhhhhhhh :mrgreen:
Just watch :D
JVC

#9138 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Bloo wrote: Shhhhhhhhhhhhhhhh :mrgreen:
Just watch :D
Ja pristavio i gledam :thumbup:
beni-bu-man

#9139 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

@Smrcak.... kako je nasto Bog ?
Smrcak15

#9140 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:
Dozer wrote: 1. Da li je gravitacijska konstanta identicna za svako nebesko tijelo?
da
Zapravo - ne. Ni G ni g nisu identicni cak ni na svakom dijelu Zemlje. To je bilo po Njutnu. Ajnstajn je to malo "prekucao".
Tacno. Ali - s odredjenim razlikama cak i na Zemlji. Znas li da u centru Zemlje nema gravitacje, kao i da je gravitacija jaca na polovima nego na ekvatoru?
Takodjer, G se smatra konstantom svakog tijela samo u odnosu na g, dok same G i g nisu identicna nigdje.
OK. Da li to znaci da npr. Mjesec oko Zemlje kruzi radi njene privlacne sile ili radi iskrivljenja prostor-vremena koje Zemlja pravi svojom masom?
a o gravitacijskim akceleracijama i konstantama nisu djecije budalastine.[/quote
Naravno da nije. Mislio sam na tvoje ponavljanje "jesi li naucio, jesi li naucio". Nadam se da sad kontas da znam stosta o tome.

E sad, ostaje jos samo da nam kazes zasto je bog "zaboravio" da nam bar ukaze na ove stvari. Ipak bez njih ne bismo ni postojali, zar ne?
o cemu ti to ba pricas junace, G je konstanta i svugdje u univerzumu je ista, sta prica kakvim odnosima??????, "G" se ne mijenja dok "g" se mijenja

News Release: August 6, 2015 at 6:08 pm EDT
Gravitational Constant Appears Universally Constant, Pulsar Study Suggests
https://public.nrao.edu/news/gravitation-gbt-pulsar/

“The uncanny consistency of this stellar remnant offers intriguing evidence that the fundamental force of gravity – the big ‘G’ of physics – remains rock-solid throughout space,” said Weiwei Zhu, an astronomer formerly with the University of British Columbia in Canada
...
Zhu concluded: “The gravitational constant is a fundamental constant of physics, so it is important to test this basic assumption using objects at different places, times, and gravitational conditions. The fact that we see gravity perform the same in our Solar System as it does in a distant star system helps to confirm that the gravitational constant truly is universal.”

Cudi me da niko od ateista ne sprecava svog pajdasa DOzera u nebulozama, a vrsni ste kad treba napasti Smrletove "nebuloze"
:-)
Smrcak15

#9141 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:@Smrcak.... kako je nasto Bog ?
je li se to ti zavfrkavas sa mnom?

Toliko puta sam odgovaraio na ovo pitanje i ti opet hoces da kruzimo okolo??
beni-bu-man

#9142 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:

ne zafrkavam, mrtav ozbiljan sam
Smrcak15

#9143 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:
Smrcak15 wrote:

ne zafrkavam, mrtav ozbiljan sam
Pitanje je tipa:

Moj prijatelj Haso se porodio u bolnici, sta je rodio musko ili zensko?

eto na tom nivou je pitanje..da vidimo hoces li odgonetnuti.
beni-bu-man

#9144 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote: Pitanje je tipa:

jel to nemas odgovor na moje pitanje il se zafrkavas sa mnom ?
Smrcak15

#9145 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:

Imam odgovor nego da vidim tvoje intelektualne kapacitet, koje domete imas...
beni-bu-man

#9146 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
beni-bu-man wrote:

Imam odgovor nego da vidim tvoje intelektualne kapacitet, koje domete imas...
ja mislim da ti mene zafrkavas
Dozer

#9147 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrle, Smrle...kasnis malo s unapredjivanjem znanja... Po nekim najnovijim istrazivanjima, a pogotovo u polju kvantne mehanike, vrlo je vjerovatno da su Njutnovi zakoni djelimicno poljuljani, a ni Ajnstajn nije postedjen.

Malo proste logike - ako G zavisi od mase nekog tijela, a takodjer od istog zavisi i g, pri cemu na druge udaljene objekte zapravo utice zakrivljenost prostor-vremena uzrokovano masom veceg objekta - u cemu je onda konstanta?

G i g nisu isti na Zemlji, na Mjescu, na Marsu, samo je njihov odnos isti, i to po nasim racunicama. A uopste ne znaci da smo u pravu.
Jedina dokazana stvar je prostor-vrijeme i zakrivljenost istog koju cine nebeska tijela.

I, kako ti vec rekoh - G ni na povrsini Zemlje nije svugdje 100% ista, sto zavisi od centrifugalne sile.
A posto t ivjerujs samo kojekakvim linkovima, evo i to:
In combination, the equatorial bulge and the effects of the surface centrifugal force due to rotation mean that sea-level gravity increases from about 9.780 m/s2 at the Equator to about 9.832 m/s2 at the poles, so an object will weigh about 0.5% more at the poles than at the Equator.
Logicno, isto pitanje i dalje stoji - zasto nam bog u Kur'anu nije bar nekako nagovijestio nesto o gravitaciji, kao najbitnijem faktoru naseg postojanja...?
Odgovor je jednostavan - jer u vrijeme nastanka Kur'ana nije ni postojala rijec "gravitacija" :D
Last edited by Dozer on 24/10/2018 14:23, edited 1 time in total.
Smrcak15

#9148 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote: ja mislim da ti mene zafrkavas
pitati kako je nasto Bog ?

je isto kao kad bi pitao moj jarana Hasu jeli rodio Musko ili Zensko?

prvo suvisno je pitati je li musko ili zensko kad muskaraca ne radaja, tako isto vazi i za nastanakl Boga, Bog nije nastao jer je oduvijek a da je nastao ne bi bio Bog jer bi onda usli u regresiju prijasnjih dogadjaja i onda hipoteticki bi trazili u toj regresiji Neprouzrokovanog Uzrocnika svega, pa pitanje "kako je Bog nastao" nema smisla jer je oduvijek.
Smrcak15

#9149 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Smrle, Smrle...kasnis malo s unapredjivanjem znanja... Po nekim najnovijim istrazivanjima, a pogotovo u polju kvantne mehanike, vrlo je vjerovatno da su Njutnovi zakoni djelimicno poljuljani, a ni Ajnstajn nije postedjen.

Malo proste logike - ako G zavisi od mase nekog tijela, a takodjer od istog zavisi i g, pri cemu na druge udaljene objekte zapravo utice zakrivljenost prostor-vremena uzrokovano masom veceg objekta - u cemu je onda konstanta?

G i g nisu isti na Zemlji, na Mjescu, na Marsu, samo je njihov odnos isti, i to po nasim racunicama. A uopste ne znaci da smo u pravu.
Jedina dokazana stvar je prostor-vrijeme i zakrivljenost istog koju cine nebeska tijela.

I, kako ti vec rekoh - G ni na povrsini Zemlje nije svugdje 100% ista, sto zavisi od centrifugalne sile.
A posto t ivjerujs samo kojekakvim linkovima, evo i to:
In combination, the equatorial bulge and the effects of the surface centrifugal force due to rotation mean that sea-level gravity increases from about 9.780 m/s2 at the Equator to about 9.832 m/s2 at the poles, so an object will weigh about 0.5% more at the poles than at the Equator.
G i g nisu isti na Zemlji, na Mjescu, na Marsu, samo je njihov odnos isti, i to po nasim racunicama
ATEISTI, Slazete li se sa DOzerom da G-Gravitacijska konstanta nije ista na raznim mjestima ,to znaci konstanta nije uopste konstanta :-) jer je promjenjive prirode i samim tim apsurdno je zvati to konstantom.
beni-bu-man

#9150 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
beni-bu-man wrote: ja mislim da ti mene zafrkavas
pitati kako je nasto Bog ?

je isto kao kad bi pitao moj jarana Hasu jeli rodio Musko ili Zensko?

prvo suvisno je pitati je li musko ili zensko kad muskaraca ne radaja, tako isto vazi i za nastanakl Boga, Bog nije nastao jer je oduvijek a da je nastao ne bi bio Bog jer bi onda usli u regresiju prijasnjih dogadjaja i onda hipoteticki bi trazili u toj regresiji Neprouzrokovanog Uzrocnika svega, pa pitanje "kako je Bog nastao" nema smisla jer je oduvijek.
kako moze biti oduvijek
Locked