Nije istina, vec gluposti.
Kad procitas nesto tipa "najveca ulica u Rijadu je dobila ime po Trumpu" znas koliko je sati. Inace se nasi mediji vrlo cesto razbacuju milionima, milijardama i bilionima bez ikakve svijesti o tome sta znace tolike pare.
Prva i osnovna stvar - americki predsjednik ne moze primati licne darove od stranih zemalja. Mislim moze, ali oni su u vlasnistvu federalne drzave, ne ostaju u licnom vlasnistvu predsjednika. (Na sta bi to licilo da je tako?) Stoga ova glupost kako svi ostaju u vlasnistvu Trumpa je presmijesna.
Druga stvar, milijarda dolara su ogromne pare. Trumpova ukupna vrijednost je nekoliko milijardi $$. U clanku pise da je dobio $1.3 milijarde na poklon. Gdje to ima?

To bi znaci bilo bar trecina njegovog ukupnog bogatstva. Shvatam ja da su u pitanju Saudijci, ali tolike pare ipak ne padaju s neba.
Clanak je neka zajebancija.
Naravno, ovo ne mijenja optiku Trumpove posjede Saudijskoj Arabiji. Skup odvratno bogatih faca i diktatora. Prva zemlja koju je odlucio posjetiti nakon inauguracije je leglo zla na Bliskom Istoku. Sljedeca zemlja koju posjecuje je Izrael.
Ko od Trumpovih glasaca navija za Saudijsku Arabiju?

E moji glupani glupi....