Sebija All about

Post Reply
TheGodfather001

#9126 Re: Sebija All about

Post by TheGodfather001 »

Krenuo je prema izlazu iz BiH, Sarajevo, Travnik, Banja Luka, Tuzla, ostaje još Bihać kao univerzitetski centar, a onda Oxford, Harvart, MIT... Bilhajr, pribaviće šta do narednih opĆih izbora.
JThomas

#9127 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

džaba je, ne mogu ni oni to sada da riješe. osim da ašćare prenebregnu, da se prave da nije tako. ali ne daju "partneri" - odnosno, daju, ali uz izvjesne ustupke...
Styling

#9128 Re: Sebija All about

Post by Styling »

TheGodfather001 wrote: 21/07/2020 09:37 Krenuo je prema izlazu iz BiH, Sarajevo, Travnik, Banja Luka, Tuzla, ostaje još Bihać kao univerzitetski centar, a onda Oxford, Harvart, MIT... Bilhajr, pribaviće šta do narednih opĆih izbora.
Ovo kao Monti Pajton. Kakva smo mi drzava. Da nije zalosno bilo bi smijesno.
joint union

#9129 Re: Sebija All about

Post by joint union »

Ja zaista ne znam sto je osmica toliko navalio da donese diplomu, samo se ofira bezze. U skladu sa pozitivnim praksama do sada, valjda je dovoljno da kaze: "ne'am, sta'e?" A za ostalo ce se pobrinuti predstavnici SDA po ministarstvima i vladajucim strukturama, koji ce vec naci nesto da daju u zamjenu. Ili je problem sto vise nemaju sta da daju?
jazzer

#9130 Re: Sebija All about

Post by jazzer »

Ja zamisljam Osmicu kada stoji ispred te komisije i kaze ''sta je picke, sta ste digli dreku? Hocete diplomu?
Koju cete? Pravo? Kriminalistika? Ekonomija? Ako treba masinstvo dajte mi jos 2,3 sedmice da to zavrsim,
ostao mi je jos diplomski.Kocila me malo treca godina, cijeli maj sam potrosio na nju''

A onaj ridjobradi magarac je dao sve sto se moglo dati da bi zadrzao jednog takvog Osmicu. I onda kuka
kako je Bosnjaka preko 50% u BiH ali nisu u skladu sa tim procentom zastupljeni u vlasti.

Dobro je nama kakva nam govna rade o glavi vec 30 godina.
high_volume

#9131 Re: Sebija All about

Post by high_volume »

stranacc wrote: 21/07/2020 01:14
high_volume wrote: 21/07/2020 00:37
stranacc wrote: 21/07/2020 00:22 U mene jaran imao koronu
Stavili ga u istu sobu sa trumpom
Ono folovi golovi ista prava..

Ljudi dozovite se
Čemu se treba dozvati?
Zar neko ocekuje da premijer vlade lezi u istoj sobi sa hasom hasicem?
Da nema specijalni tretman?
Dje to ima?
Pred bogom i zakonom, svi ljudi su jednaki. Ali i ne pred Sebijom :-)

Da sam onakav premijer, bilo bi me sramota samog sebe, a ne ljudi okolo, da me neko izmjesti u drugu prostoriju, u svojoj bolesti od koje su bolesni i drugi pacijenti. Njegovo izmještanje i činjenje nejednakim jednakih, očit je prikaz degeneracije društva i uprave našim društvom. Bljak
u prolazniku

#9132 Re: Sebija All about

Post by u prolazniku »

Pitaju Sebiju što ne da bolesnima u bolnicu?
Bolje spriječiti nego liječiti!
Tempo
ZeModerator

#9133 Re: Sebija All about

Post by Tempo »

high_volume wrote: 21/07/2020 10:42
stranacc wrote: 21/07/2020 01:14
high_volume wrote: 21/07/2020 00:37

Čemu se treba dozvati?
Zar neko ocekuje da premijer vlade lezi u istoj sobi sa hasom hasicem?
Da nema specijalni tretman?
Dje to ima?
Pred bogom i zakonom, svi ljudi su jednaki. Ali i ne pred Sebijom :-)

Da sam onakav premijer, bilo bi me sramota samog sebe, a ne ljudi okolo, da me neko izmjesti u drugu prostoriju, u svojoj bolesti od koje su bolesni i drugi pacijenti. Njegovo izmještanje i činjenje nejednakim jednakih, očit je prikaz degeneracije društva i uprave našim društvom. Bljak

sve sto su ikad uradili je ocit prikaz degeneracije drustva. ali sve.
A_A_AKCIJA

#9134 Re: Sebija All about

Post by A_A_AKCIJA »

Da postavim, da ostane zabilježeno:
Arijana Memić zastupnica Naroda i pravde u Skupštini Kantona Sarajevo gostovala je jutros na N1 televiziji. Tom prilikom govorila je o slučaju Gavrankapetanović, Nadin, još uvijek nerazjašnjenom slučaju ubistva njenog brata Dženana, ali i lokalnim izborima i djelovanju opozicije u Kantonu.

Na samom početku komentarisala je slučaj Gavrankapetanovića koji je izazvao ogromnu pažnju javnosti.

Cijeli slučaj je izmišljen kako bi se skrenula pažnja sa inicijative koju smo mi ispred Skupštine Kantona Sarajevo podnijeli, a odnosi se na odbijanje liječenja Nadin Smajlović – rekla je Memić.

Predsjednica Etičkog komiteta Enra Suljić dezavuiše javnost – nije istina da prijava protiv Sebije Izetbegović i svih 10 ljekara koji su odbili liječiti djevojčicu nije podnijeta

Želim demantovati predsjednicu Etičkog komiteta Enru Suljić koja je dezavuisala javnost netačnim informacijama na način da je na press konferenciji izjavila da ne postoji nikakva prijava protiv generalne direktorice KCUS-a i ljekara koji su odbili liječiti dijete. Roditelji djevojčice su se prvi obratili ljekarskoj komori, na što im je odgovoreno kako oni nisu nadležni, prešutili su tada reći da su nadležni raspravljati o svojim članovima kao pojedincima. Nakon toga sam ja ispred Skupštine KS uputila pitanje Ljekarskoj komori koje je sadržajem bilo slično pitanjima koja su uputili roditelji, dakle zašto nije sankcionisana Sebija Izetbegović i svih 10 ljekara koji su potpisali da ne žele liječiti dijete ili barem zašto se Ljekarska komora nije ogradila od tako sramnog postupanja?

Dobila sam odgovor u kojem mi traže da dostavim akt na koji se pozivam odnosno taj papir koji su potpisali ljekari. Tada je uslijedila moja inicijativa prema komori za pokretanje postupka utvrđivanja povrede ljekarskog zvanja protiv generalne direktorice i tih ljekara, a oni su mi odgovorili da su mi određeni prilozi nečitki, dokumentacija nepotpuna, te da istu tu inicijativu dostavim Odboru za medicinsku etiku i deontologiju Ljekarske komore što sam i učinila.

3. jula sam predala inicijativu zajedno sa CD-om na kojem se nalzi iskaz generalne direktorice da niko neće liječiti to dijete. Inicijativa je odmah naišla na određena negodovanja i to od strane predsjednice Etičkog komiteta Enre Suljić na način da je problematizirala ovu inicijativu rekaši da je ne može podnijet Arijana Memić jer ona nije doktorica. Što apsolutno nije istinito, ona je potpuno legalana i napisana prema propisima i pravilnku Ljekarske komore. Očekujem da me o svojoj odluci obavijeste, a ukoliko to ne učine ja ću na prvopj narednoj sjednici Skupštine podnijet identičnu inicijativu.

Ja želim vjerovati da će nadležni uraditi svoj posao i u ovom i u svim drugim slučajevima. Neki ljudi ne mogu biti predmet Tužilaštva. Pitam se zašto, zbog čega, i kog interesa.

Drago mi je i sretna sam da su roditelji Nadin o svom ličnom trošku mogli izmejstit dijete. Da je bilo drugačije ja se pitam ko bi bio odgovoran. Roditelji bi morali tražiti pravdu na ulici kako to ja i moja porodica radimo već evo petu godinu.

Komentarišući status koji je nedavno napisala na svom Facebook profilu Mmemić je rekla da je status naravno bio ironičan.

Dobili smo poziv sa Općinskog suda u kome se moj otac poziva kao okrivljeni da pristupi na ročište obzirom da ga je Druga PU prijavila da nije podnio prijavu za protest. U potpisu tog zahtjeva je službenik Vahid Bakija koji bio komandir saobraćajne jedinice kada je skrivano ubistvo moga brata, kada su zataškavali čitav slučaj. Neka oni nas pozivaju mi ćemo platiti kaznu ukoliko to bude potrebno, ali hajte da riješimo i slučaj Dženana Memića, Nadin Smajlović. Evo osam mjeseci je prošlo od odbijanja liječenja i šta je Tužilaštvo uradilo, nikakve odluke nema. Moram pomenuti da je ista ta doktorica Enra Suljić se spominjala i kada je bila riječ o vještačenju ubistva mog brata i amnezije Alise Mutap. Sve je to ista postava i sve isto samo neki ljudi ne mogu biti predmet Tužilaštva. Pitam se zašto zbog čega i kog interesa?

Ona je još potvrdila da je jučer u Delegaciji Evropske unije održan sastanak advokata Ifeta Ferageta koji zastupa i porodicu Memić i porodicu ubijenog Davida Dragičevića, ali da osim stava Delegacije da će oba slučaja držati u fokusu više detalja nije poznato.
JThomas

#9135 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

nikako mi se ne sviđa ovo "dezavuisanje" kad je pravi izraz laganje. ili ako ne smiješ, ako nije prilika takva, ima i drugih izraza za prosto, namjerno i svjesno govorenje onoga što znaš da nije istina. jedna od tekovina avaza u našoj kulturi ophođenje.
Logovan

#9136 Re: Sebija All about

Post by Logovan »

drndalo wrote: 20/07/2020 18:20 Image
Image
Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9137 Re: Sebija All about

Post by pici »

drndalo wrote: 20/07/2020 18:20

Image
Control panel

#9138 Re: Sebija All about

Post by Control panel »

U hrvatskoj nikad gore stanje, nikad vise afera, korupcije, kupovine zastupnika od strane HDZ i njegovih kadrova i sta bi. Hdz ubjedljivo pobijedi sto nikad nije. Cak ni dok ih je tudjman vodio. Isto se desilo u srbiji.
Bojim se da ce isto biti i kod nas da ce ova gamad, bez obzira sto nas je upropastila opet pobijediti.
JThomas

#9139 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

ma nije bez obzira, nego upravo zato. plijenom od korupcije se kupuju izbori, odnosno preletači poslije ako zafali.
madner

#9140 Re: Sebija All about

Post by madner »

HDZ je dobio zahvaljujuci Koroni. Vucic jer nema opozicije.

SDA ima Sebiju, opozicija dosta jaka.
kritikos

#9141 Re: Sebija All about

Post by kritikos »

Image
Ode još jedan svojom voljom.
Banksy

#9142 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Za to vrijeme...

Vrhunski stručnjaci i ljekari u Senatu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

https://avaz.ba/vijesti/bih/583338/vrhu ... ulah-nakas

Senat će donositi zaključke i mišljenja o aktuelnim pitanjima u zdravstvenom sistemu, pokretati inicijative...

Ko su članovi senata Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“
Acc.prof.dr. Halima Resić, prim.prof.dr.sci.med. Nada Koluder-Ćimić, prof.dr. Zehra Dizdarević, prof.dr. Ljiljana Oruč, prof.dr. Zulejha Merhemić, prof.dr. Šefik Bešlić, prof. dr. Jasenko Karamehić, prof.dr. Emir Solaković, prof.dr. Senad Mehmedbašić, prof.dr. Mirsad Kacila, prof.dr. Zoran Hadžiahmetović, prof.dr. Sanko Pandur, prim.dr. Šukrija Đozić, prim.dr.sci.dr. Adnan Dizdar, prim.dr. Ibro Gavrankapetanović, doc.dr.sci.med. Jasmina Gutić, dr. Ibrahim Pačo, prim.dr. Mehmed Javorić, prim.dr. Josip Jurišić, prim.dr. Youssef Hajir, prim.dr. Momir Šmitran, prim.dr. Milena Lovre–Bilbija, mr.sci.dr. Semin Bećirbegović, prim.mr.sci.dr. Senad Maksić, dr. Sead Željo, prim.dr. Karlo Masak, prim.dr. Milan Mandilović, prim.dr. Hasan Leto, dr. Suad Fazlagić, dr. Jozica Baralić, prim.dr. Fahrudin Kulenović, prim.dr. Željko Ler, prim.dr. Dragan Stevanović, prim.dr. Sarija Agić, prim.dr. Faruk Kulenović, dr. Zlatko Mahić, prim.dr. Izedin Mačkić, prim.dr. Ibrahim Fazlagić, prim.dr. Edib Jerlagić.

breuer

#9143 Re: Sebija All about

Post by breuer »

privatno-javno partnerstvo :D
detroit-mercy

#9144 Re: Sebija All about

Post by detroit-mercy »

stranacc wrote: 21/07/2020 00:18
detroit-mercy wrote: 20/07/2020 21:23
drndalo wrote: 20/07/2020 18:20

Image
Mene bi sramota bilo biti na ovoj slici pa da me je kamera uhvatila I da slucajno prolazim pored njih :skoljka:
No worries
Neces ti biti na toj slici , ne svojom voljom :D

Who is you yebote?
Neko kome nije prioritet zanosenje muda likovima poput ovih na slici za sitne koske sa stola nakon gozbe. Znas ono kad cuki bace kosku a on sav sretan mase repom.
Mada to vama izgleda apsurdno ipak jos uvijek postoje ljudi koji ne bi dali svoj integritet za sitne privilegije koje mu pruza korumpirana kamarila sa slike.
stranacc

#9145 Re: Sebija All about

Post by stranacc »

detroit-mercy wrote: 23/07/2020 15:32
stranacc wrote: 21/07/2020 00:18
detroit-mercy wrote: 20/07/2020 21:23
Mene bi sramota bilo biti na ovoj slici pa da me je kamera uhvatila I da slucajno prolazim pored njih :skoljka:
No worries
Neces ti biti na toj slici , ne svojom voljom :D

Who is you yebote?
Neko kome nije prioritet zanosenje muda likovima poput ovih na slici za sitne koske sa stola nakon gozbe. Znas ono kad cuki bace kosku a on sav sretan mase repom.
Mada to vama izgleda apsurdno ipak jos uvijek postoje ljudi koji ne bi dali svoj integritet za sitne privilegije koje mu pruza korumpirana kamarila sa slike.
Ja se opet satrah zanoseci sebiji mudA..

Opet lupas. Ne valjaj kao loud minority
Stay in silent mayority :mrgreen:
Control panel

#9146 Re: Sebija All about

Post by Control panel »

Image

A sto je zahiragic nakvaso. Ko onaj bravce.
A vidi onog hu iz ju?
Bas se skupila krema.
jazzer

#9147 Re: Sebija All about

Post by jazzer »

Hoce li joj se jednom ova sila obiti o glavu? Nevjerovatno koliko bezobrazna i iritantna zena.
“Opća bolnica, u skladu s izjavama koje su do sada davane, trebala bi da ima svoj izolatorij, jer oni su dali intervju da imaju 400 kreveta u aprilu još, 400 kreveta, CT dijagnostiku, laboratorij i sve ostalo, za potrebe srednje teških pacijenata, odnosno nivo bolesti kako njima pripada. Oni su Opća bolnica, kantonalna i oni su sekundarni nivo zdravstvene zaštite i nemaju oni šta da preuzimaju, samo da rade svoj posao", poručuje Izetbegović.
“Na neki način je čitav teret na UKCS-u. Sve vrijeme se pita šta to Klinički centar radi i šta to on smišlja. Mi smo spremni da pomažemo pacijentima uvijek, to je naš posao. Ali, u ovakvoj situaciji, morat će i sve zdravstvene ustanove da pripreme svoje izolatorije. Recimo, naš izolatorij puni Goražde sve vrijeme. Teški pacijenti dolaze iz Goražda, a iz Goražda dobijemo jednostavnu obavijest, tipa: “Iako mi imamo Kantonalnu bolnicu i respiratore, mi se ne možemo brinuti o takvim pacijentima pa šaljemo sve pacijente u Sarajevo. Tako da mi ne znamo možemo li mi danas dobiti 15 pacijenata ili 25. Oni tamo nemaju uopšte izolatorij. Nije uredu da nas opterećuju pacijentima koji imaju lakšu kliničku sliku, a koji mogu biti smješteni u njihovoj bolnici, ali moraju osposobiti izolatorij”, kaže Izetbegović.
“Zdravstveni sistem u FBiH ne funkcioniše kako treba. Da funkcioniše, ne bismo sada ni razgovarali i ne biste me pitali danas šta se dešava. Koliko vidim, ovdje Klinički centar samo radi, a drugi samo obećavaju i stalno govore da će oni nešto, pa će oni nešto, pa će im dati neko neke pare, ali ne znam da imate izvještaje, recimo, o pacijentu iz Opće bolnice", kaže Izetbegović.
JThomas

#9148 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

kome je mrsko čitati - pare dajte ali pacijenti odabijte...
Control panel

#9149 Re: Sebija All about

Post by Control panel »

Ako sam dobro upratio
Klinicki dobija 150 miliona, imaju onolike zgradurine, smjestajne kapacite, i uz tri puta vise kadra, a ona zmija hoce da 80% pacijenata preuzme opca bolnica sa jednom zgradom, a klinicki 20% i to sve sa istom lovom. Tj hoce da nista ne rade, a da lova kapa i da se predstavlja kao uspjesna.
Last edited by Control panel on 27/07/2020 08:50, edited 2 times in total.
pinkman

#9150 Re: Sebija All about

Post by pinkman »

Control panel wrote: 24/07/2020 20:41 Ako sam dobro upratio
Klinicki dobija 150 miliona, imaju onolike zgradurine i smjestajne kapacite a ona zmija hoce da 80% pacijenata preuzme opca bolnica sa jednom zgradom, a klinicki 20% i to sve sa istom lovom. Tj da nista ne rade.
Klasican primjer gdje treba imati mogucnost izbora lijecenja na osnovu osiguranja, pa neka se bore za osiguranike ili nema para...
Post Reply