Sirija vol. 2

Locked
Mlohavi

#9126 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Suleiman Al-Assad faces murder charges in the Latakia Municipal Courts - he will not be tried in front of a military tribunal
Asadov rodak, onaj degenerik sto je izbusio nekog oficira na raskrsnici. Mislim da ce zrtvovati ovog kretena, vjerujem da ce lezati. Al' nikad se ne zna s legitimnim. 8)

Sejh Miskin, izvjestaji o tome da su pobunjenici zauzeli bazu 82. brigade netacni. SAA i hezbollah jos uvijek drze bazu te napredaju.

Gradska borba, Rusi u zraku. Po ko zna koji put zadnjih mjeseci, nece na dobro.
Last edited by Mlohavi on 29/12/2015 23:21, edited 2 times in total.
sunceKOtepsija

#9127 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

zrakomlat wrote:
Em2r wrote:
sarajevoxxxx wrote:Saudija i Turska saglasne oko Asadovog odlaska

Image
Jel bila i muzicka?
Od tome, dotako sam dno života
:lol:
Mlohavi

#9128 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kafr Nabudah, danasnje bombardovanje

Ne znam kako vi, al' ja bi je*O i pobunu i Asada i Dulijana i Esmu i Erdogana da ovo moram prozivljavati. :-)

Julian Röpcke ‏@JulianRoepcke 5m5 minutes ago

Here is my prediction for #Syria2016:
#Assad, #Putin, #Nasrallah and #Khamenei will capture at least 50% of what Syrian rebels hold today.
To mozda u povoljnom odvijanju situacije po pobunjenike naredne godine. Zao mi je Boga mi tih ljudi, ali ne mogu kriviti druge za to sto su oni bili nesposobni da se ujedine s konkretnim ciljevima i pod svojim predstavnicima. Nisu, nema rusenja Asada, sad nazalost posljedice...
Last edited by Mlohavi on 29/12/2015 23:37, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#9129 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

sve ovo što sam danas od klipova pogledao je pičkin dim u odnosu na ono što se nama u ratu na glavu sručilo, i kakve su bitke ovdje bile...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9130 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

krucijalna bitka u nekom selu: tenk motociklista snimac i 4-5 vojnika

:lol:
postujem avionapade...ko to prezivi posljedice citav život
zrakomlat

#9131 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Nemoj tako, to su strateška sela.
Mlohavi

#9132 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

DaysleepeR wrote:sve ovo što sam danas od klipova pogledao je pičkin dim u odnosu na ono što se nama u ratu na glavu sručilo, i kakve su bitke ovdje bile...
Danas nije vala ni bilo nekih klipova, puskaranje uglavnom, poneki minobacac i haubica. Rusi standardno oru avijacijom. Nego ako ti je promaklo ima tu i nekoliko starijih impresivnih snimaka MLRS djelovanja.

https://www.youtube.com/watch?v=A2O-g42eIdw
https://www.youtube.com/watch?v=boyrBywTq9k
https://www.youtube.com/watch?v=pPoGw8xDmEY
Itd...
Ne znam koliko objektivan moze biti insan na kojeg ovo pada, al' rece mi jedan da je na G. Vakufu bilo kud i kamo gore. :D
Čitalac

#9133 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Opoziciona iranska grupa "Nacionalni savet otpora" (NCRI) saopštava da je brigadni general Mohammad Jafar Assadi postavljen za novog komandanta IRGC u Siriji.
Assadi is one of the most veteran commanders in the IRGC and a close associate of Major General Mohammad Ali Jafari, the Guards' commander-in-chief. Assadi has many years of experience of involvement in the affairs of countries in the region. In Syria, he is known as Abu Ahmad.
Assadi joined the IRGC in March 1980 and was one of the commanders of the war with Iraq.
He was commander of the IRGC in Lebanon from 2003 to 2007 and then commander of the IRGC Ground Forces from 2008. to 2009. according to the statement.
DaysleepeR

#9134 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Mlohavi wrote:
DaysleepeR wrote:sve ovo što sam danas od klipova pogledao je pičkin dim u odnosu na ono što se nama u ratu na glavu sručilo, i kakve su bitke ovdje bile...
Danas nije vala ni bilo nekih klipova, puskaranje uglavnom, poneki minobacac i haubica. Rusi standardno oru avijacijom. Nego ako ti je promaklo ima tu i nekoliko starijih impresivnih snimaka MLRS djelovanja.

Itd...
Ne znam koliko objektivan moze biti insan na kojeg ovo pada, al' rece mi jedan da je na G. Vakufu bilo kud i kamo gore. :D
roko je VBR i po Sarajevu a nemaš se gdje ukopat niti išta, bolje i jeste da nemate pojma šta je rat.
Challenger__

#9135 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Mlohavi wrote:Ne znam kako vi, al' ja bi je*O i pobunu i Asada i Dulijana i Esmu i Erdogana da ovo moram prozivljavati. :-)
Za nadati se da će brzo političko rješenje a vlada je dužna da sprovede proces nacionalnog pomirenja i pomilovanja.

______

- Kurdi 12 km od Manbija:

Image
DaysleepeR

#9136 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Challenger__ wrote:
Mlohavi wrote:Ne znam kako vi, al' ja bi je*O i pobunu i Asada i Dulijana i Esmu i Erdogana da ovo moram prozivljavati. :-)
Za nadati se da će brzo političko rješenje a vlada je dužna da sprovede proces nacionalnog pomirenja i pomilovanja.

______

- Kurdi 12 km od Manbija:

Image
ne znam je li pustara okolo, ali ovoliki klin je itekako ranjiva pozicija
sarajevoxxxx

#9137 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Mlohavi wrote:

Itd...
Pa bilo je jedno od najgorih ratišta u BiH u to nema sumnje.

Rat u Siriji mislim da je mnogo gori, daleko neravnopravniji nego što je to bilo kod nas. Sirijska opozicija protiv sebe ima avijaciju svaki dan u prosjeku 100-150 zračnih udara. Onda, iranski dobrovoljci, generali, oficri, uvježbana vojska Hezbollaha, ali očigledno ništa od toga ne pomaže. Sirijska opozicija je prošla kroz jedan pakao, izdržali su nešto nemoguće, jedni heroji koji su ostavljeni od svih na cjedilu, ali i veliku vojnu nadmoć, i međusobno razilaženje, sve su izdeverali, očigledno muslimanska arapska elita je kontala da će se sve to mnogo ranije završiti :-)

Oni koji trebaju biti zabrinuti su zločinci koji su činili masakre i oni arapi koji su ih podržavali i finansirali ovaj rat, kao i oni koji su naređivali masovna ubistva žena i djece u Halebu, Deri, Istočnoj Guti, Homsu, Hami itd. Mislim ne radi se o pojedincima hiljade ljudi je u tome učestvovalo, mislim da će svi odgovarati ili pred sudovima ili će u ratu dobiti ono što su zaslužili.
Kikibombona

#9138 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DaysleepeR wrote: roko je VBR i po Sarajevu a nemaš se gdje ukopat niti išta, bolje i jeste da nemate pojma šta je rat.
Jarane, rat u Siriji je 100 puta gori

Homs

[img]https://syriadeeply_uploads.s3.amazonaws.com/dscf1416-1600x1200-5416f0918bbf7.jpg[/img]
Image
Image
Image

Alep

Image
Image

Kobane

Image
Image
Image

I desetine, stotine drugih gradova je pretvoreno u totalnu rusevinu. Ako jos malo potraje, kamen na kamenu nece ostati. More aviona, tenkova, teskog naoruzanja.... gomile i gomile oruzja koje ravnaju sve pred sobom...

Svakome je njegova muka najteza, ali ako gledamo realno, ovaj rat u Siriji je NEUPOREDIVO gori od naseg.
Kikibombona

#9139 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DaysleepeR wrote:
Rijeku su presli tek prije dva dana... sire bokove...

Al jeste, pustara je! :D

Ima pokoje brdasce i par desetina manjih sela...
sarajevoxxxx

#9140 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
DaysleepeR wrote: roko je VBR i po Sarajevu a nemaš se gdje ukopat niti išta, bolje i jeste da nemate pojma šta je rat.
Jarane, rat u Siriji je 100 puta gori
Svakome je njegova muka najteza, ali ako gledamo realno, ovaj rat u Siriji je NEUPOREDIVO gori od naseg.
:thumbup:

Zabadani

Image
sunceKOtepsija

#9141 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

sta uradise kanibali od jedne zemlje...
Kikibombona

#9142 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
:thumbup:

Zabadani

Image
Dron, Kobani

Dron, Dzobar

Dron, Alep

Mlohavi

#9143 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

sarajevoxxxx wrote:
Pa bilo je jedno od najgorih ratišta u BiH u to nema sumnje.

Rat u Siriji mislim da je mnogo gori, daleko neravnopravniji nego što je to bilo kod nas. Sirijska opozicija protiv sebe ima avijaciju svaki dan u prosjeku 100-150 zračnih udara. Onda, iranski dobrovoljci, generali, oficri, uvježbana vojska Hezbollaha, ali očigledno ništa od toga ne pomaže. Sirijska opozicija je prošla kroz jedan pakao, izdržali su nešto nemoguće, jedni heroji koji su ostavljeni od svih na cjedilu, ali i veliku vojnu nadmoć, i međusobno razilaženje, sve su izdeverali, očigledno muslimanska arapska elita je kontala da će se sve to davno završiti :-)

Oni koji trebaju biti zabrinuti su zločinci koji su činili masakre i oni arapi koji su ih podržavali i finansirali ovaj rat, kao i koji su naređivali masovna ubvistva žena i djece u Halebu, Deri, Istočnoj Guti, Homsu, Hami itd. Mislim ne radi se o pojedincima hiljade ljudi je u tome učestvovalo, mislim da će svi odgovarati ili pred sudovima ili će u ratu dobiti ono što su zaslužili.
Daleko vise spram svojih mogucnosti su pokazali nego ona stara SAA koje se sjecamo prije IRGC i Rusa. Jos tad su bili slabiji ali su imali momentum i strasno su bili motivisani. Danas to nije ni priblizno kao onda, uostalom bas nista pozitivno po pobunjenike na bojnom polju se nije desilo u prosla 2-3 mjeseca.
Nazalost, vjerovatno je sve ovo bilo uzalud zbog toga sto se gotovo svaka grupa bori za neke svoje ciljeve. Nikoga ne mogu kriviti za to osim sami sebe. Imali su dovoljno prilika da usaglase svoje stavove izuzimajuci ISIL, Nusru i mozda Ahrar.
Izmisljali su im neki "prijatelji Sirije" ako se dobro sjecam cak i neke glavnokomandujuce i jos ponesto sto im je moglo koristiti, ali se od ogromne vecine pobunjenika tolerisalo to kad Nusra najuri glavnokomandujeceg preko granice u Tursku?

Jos uvijek oni pruzaju zestok otpor i na tome im svaka cast, ali ako se nesto drasticno ne desi, nazalost i to je uzalud. Latakija je Izgubljena, front na jugu Aleppa gotovo da vise i ne postoji, Homs kolijevka pobune, bez pobunjenika... Ne vidim zasto bi se nesto promijenilo naredne godine u njihovu korist, mozda ti vidis?
Last edited by Mlohavi on 30/12/2015 00:24, edited 1 time in total.
MMM1977

#9144 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

salik79 wrote:
:roll: :-) :-) :-) :roll:

Here we go again :roll: (pogledati temu o Iranu)

O kakvoj malicioznoj psihopatoloskoj iskvarenoj osobi je rijec, dovoljno svjedoci i to da sam vec vise puta demantovao ovu ublehu, na raznim temama, a postavljac je uvijek bio ovaj lik...Pa, nece mi to biti tesko ni na ovoj temi -Mahmud Asgari i Ajaz Marhoni su osudjeni na smrt zbog silovanja 13-godisnjeg djecaka, a jedna britanska homoaktivisticka organizacija plasirala je laz da se radi o homoseksualcima. Nedugo potom direktorica IGLHRC-a, jedne od najvecih svjetskih LGBT organizacija, negira da se radi o homoseksualnom slucaju. Ipak, londonski homoaktivist ostao je pri svojoj verziji price, tako da je stvar otisla toliko daleko da je dvojici pedofila posvecen i jedan album Pet-Shop Boysa, najavljuju snimanje filmova, itd, itd...

Ostale slike ne zelim ni komentirati, jer je sve jasno, posto se radi o istoj matrici...samo mogu reci, da iako znam od koga je, previse je!

A ove ublehe o "gazenju ljudskih prava" Iranci svake godine uredno demantuju na vise milionskim skupovima obiljezavanja godisnjice Islamske revolucije.
Salik :D

Silovali djecaka a neko je plasirao laž da su homoseksualci? :D

Naravno da su prije svega pedofili ali su i homoseksualci.
DaysleepeR

#9145 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

u Siriji je na snazi ruska taktika spržene zemlje za koju je istorijski utvrđeno da jako malo učinka radi na terenu sve dok vojnička čizma ne nagazi. naravno materijalna šteta je ogromna, ali i dalje sumnjam da je gore nego kod nas. neke njihove najžešće bitke su na ogromnom pustom prostoru bez puno borbi prsa u prsa.
DaysleepeR

#9146 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Kikibombona wrote:
DaysleepeR wrote:
Rijeku su presli tek prije dva dana... sire bokove...

Al jeste, pustara je! :D

Ima pokoje brdasce i par desetina manjih sela...
definitivno navijam za Kurde, tako da nisi sam, mada su i kurdi ološ samo takav. ali simpa su im partizanke.
Čitalac

#9147 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Da ti pamet stane: Isil u magazinu Dabiq (br. 12) kritikuje Kurde:
PKK je porušio sela u potpunosti, uništio ulice i kuće u potpunosti i raselio zajednice u potpunosti na etničkoj osnovi kao što je i dokumentovano od strane zapadnjačke agencije Amnesty International.
Mlohavi

#9148 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kiki ima li SDF jos materijala za regrutovanje u ovim pobunjenicima?

SDF, GoPro, posljednje borbe oko Tishrina. Snimak nista posebno, i mene zeMske napale u ovom izdanju. :oops: Svakako nadam se da ce nastaviti ovako s gopro, pa da vidimo kako to izgleda razbijanje ISILa. :thumbup:
Last edited by Mlohavi on 30/12/2015 00:39, edited 1 time in total.
sunceKOtepsija

#9149 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

salik79 wrote:
republikauzicka wrote:Allepo
General Kasim Suleimani

VIDEO

https://www.facebook.com/syrian.reporte ... 287016011/

Nije na odmet ponovit' :mrgreen:
:thumbup: zivio nam Kasimaga jos hiljadu godina i nek ga cuva dragi Bog Gospodar svih svijetova, amin
Kikibombona

#9150 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DaysleepeR wrote:u Siriji je na snazi ruska taktika spržene zemlje za koju je istorijski utvrđeno da jako malo učinka radi na terenu sve dok vojnička čizma ne nagazi. naravno materijalna šteta je ogromna, ali i dalje sumnjam da je gore nego kod nas. neke njihove najžešće bitke su na ogromnom pustom prostoru bez puno borbi prsa u prsa.
Imaju dosta gradova u kojima vode zestoke ulicne borbe. Gine desetine hiljada vojnika na svim stranama... nije to slucajno...

Kurdi su u Kobaniju samo za par mjeseci izgubili preko hiljadu boraca. ISIL je po nekim procjenama izgubio 3 000. Poredjenja radi, u Sarajevu u ukupno poginulo oko 8 000 boraca na obje strane, ako i toliko... Borbe u Kobaniju su trajale osam puta krace i Kobani je deset puta manji grad od Sarajeva. Mislim, slike sve govore, kamen na kamenu nije ostao. U Sarajevu nije bilo vecih pomjeranja linija. U Kobaniju se islo na juris, na sve ili nista. Zamisli kada protiv sebe imas vojsku koja slavi smrt, vojnike koji misle da ce kod nekakvog Boga biti nagradjeni ako poginu. Stotine samoubilackih napada, kamioni bombe, jurisi... strahota...

Bosanskom vojniku je pored odbrane linije ipak bilo vazno da sacuva zivu glavu. U Siriji je kamara ludjaka. Pa ovdje El mudzahid vazi za skupinu koja je bezglavo kidisala i sa zadovoljstvom ofanzivno djelovala. Eh, u Siriji je takvih na desetine hiljada, samo sto su jos deset puta gori i ludji. Vjestina ratovanja je upitna, ali ne i hrabrost/ludost/glupost (kako god).
Locked