Ma bola zovnu neko nekoga đe si tutankamon a oni ko je tutankamon pa odoše na pokemonahipija wrote:Neka te ništa ne čudi.iz Mostara wrote:Danas ispod prozora gomila dječurlije curica i momaka od 90 do 92 godišta izvališe da je Tutankamon POKEMONmalo je falilo da lavor vode prospem po njima, đe je to školu učilo?
Kada se nindža kornjače zovu po renesansnim slikarima, može se i neki pokemon zvati Tutankamon![]()
Ne treba se iznenaditi ako na nekom kvizu na pitanje ko je bio Mikelanđelo, odgovor bude-jedan od nindža kornjača.
Popularne stvari koje ne kontam
-
iz Mostara
#9126 Re: Popularne stvari koje ne kontam
-
zippoo87
#9127 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ili ti ga osobe koje bi se trebale zeniti i udavati a pogledaj njihov mentalni sklopiz Mostara wrote:Danas ispod prozora gomila dječurlije curica i momaka od 90 do 92 godišta izvališe da je Tutankamon POKEMONmalo je falilo da lavor vode prospem po njima, đe je to školu učilo?
- supercali
#9128 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nes jebatLogovan wrote:Zašto to misliš?maida95 wrote:joj, pod hitno treba ograničiti broj smajlića u okviru jednog posta![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
iz Mostara
#9129 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma šta će se ONO ženit/udavat jadna im majka s onakom pameću!zippoo87 wrote:ili ti ga osobe koje bi se trebale zeniti i udavati a pogledaj njihov mentalni sklopiz Mostara wrote:Danas ispod prozora gomila dječurlije curica i momaka od 90 do 92 godišta izvališe da je Tutankamon POKEMONmalo je falilo da lavor vode prospem po njima, đe je to školu učilo?
- dembele
#9130 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma ništa nije bolja ni dječurlija na Zapadu, ako nisu još zatucaniji od ovih naših.
Veliki broj britanskih tinejdžera i danas misli da je Adolf Hitler bio selektor njemačke nogometne reprenzetacije (bilo u Politikinom zabavniku).
Veliki broj britanskih tinejdžera i danas misli da je Adolf Hitler bio selektor njemačke nogometne reprenzetacije (bilo u Politikinom zabavniku).
-
zippoo87
#9131 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa ovo nisu djeca jbte,o tome je rijecdembele wrote:Ma ništa nije bolja ni dječurlija na Zapadu, ako nisu još zatucaniji od ovih naših.
kako je neko dijete a 90. godiste...to je 27 godina LOL
- djevojka bez imena
#9132 Re: Popularne stvari koje ne kontam
iz Mostara wrote:Danas ispod prozora gomila dječurlije curica i momaka od 90 do 92 godišta izvališe da je Tutankamon POKEMONmalo je falilo da lavor vode prospem po njima, đe je to školu učilo?
e hvala na komplimentu, znaci jos sam curica
- drndalo
#9133 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa i ja sad hocu da kazem, da su to 25-27 godisnjaci, s zavrsenim fakultetima bezbeli...zippoo87 wrote:pa ovo nisu djeca jbte,o tome je rijecdembele wrote:Ma ništa nije bolja ni dječurlija na Zapadu, ako nisu još zatucaniji od ovih naših.
kako je neko dijete a 90. godiste...to je 27 godina LOL
- djevojka bez imena
#9134 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dembele wrote:Ma ništa nije bolja ni dječurlija na Zapadu, ako nisu još zatucaniji od ovih naših.
Jedne prilike sam gledala dokumentarac, o britanskim tinejdjerima tj koliko poznaju historiju, , cak 80% mladih britanaca misli da je Rikard Lavljeg srca lik iz legende a da su Artur i Merilin bili stvarni .
- insomnia78
#9135 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zato znaju napraviti avion, brod, auto...
-
Mutivoda
#9136 Re: Popularne stvari koje ne kontam
e'o i ja sam među tom dječurlijom, s godinama.
i šta imam od Tutankamona?
Mislim sve je to super, opće znanje, al' ja od toga imam položenu maturu i dobro mi Slagalica ide i križaljke.
USMJERAVANJE! OD MALIH NOGU!
k'o kuća.
i šta imam od Tutankamona?
Mislim sve je to super, opće znanje, al' ja od toga imam položenu maturu i dobro mi Slagalica ide i križaljke.
USMJERAVANJE! OD MALIH NOGU!
insomnia78 wrote:Zato znaju napraviti avion, brod, auto...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9137 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ovdje bih se slozio sa Mutivodom.
Naravno, iz balkanske perspektive, jbt gdje ces da ne znas ko je bio Tutankamon ili eto ne znas koj e bio Merlin, glavni grad Dzibutija, koja je najvisa planina u Evropi.....
Istina je da mi sve znamo, a nemamo pojma ni o cemu. Pravi primjerci teoreticara. Samo nam daj da sta mudrujemo.
Zato jos uvijek imamo programe na fakultetima (da ne idem na srednju i osnovnu skolu) koji jos uvijek imaju taj smek prosle drzave, a fol nekakva Bologna i fazoni
Naravno, iz balkanske perspektive, jbt gdje ces da ne znas ko je bio Tutankamon ili eto ne znas koj e bio Merlin, glavni grad Dzibutija, koja je najvisa planina u Evropi.....
Istina je da mi sve znamo, a nemamo pojma ni o cemu. Pravi primjerci teoreticara. Samo nam daj da sta mudrujemo.
Zato jos uvijek imamo programe na fakultetima (da ne idem na srednju i osnovnu skolu) koji jos uvijek imaju taj smek prosle drzave, a fol nekakva Bologna i fazoni
-
zippoo87
#9138 Re: Popularne stvari koje ne kontam
znamo mi napraviti sta hoces...samo nemamo programe i novac da pravimo,nemamo ni tehnologiju...tehnologija kosta
ima pameti i ovdje...ali pamet od rata na ovamo nije na cijeni u BiH,zato svi i odose tamo gdje imaju resurse da pokazu pamet
i u bivsoj drzavi smo imali pamet,ali smo imali i drzavu koja je ulagala i u tehnologiju i u pamet...a jedno bez drugog ne ide...to su dvije povezane stvari
kod nas na fakultetima nema opreme za praksu a kamoli na nizim razinama...a stvari za ucenje su sata prejeftine...recimo elektronicarima arduino ili rasperry pi i tako to
ima milion primjera gdje se bruku opreme moze kupiti za 5-10 000 KM ali kod nas to niti jedna obrazovna ustannova ne radi,nego direktor sebi kupi auto,ebo arduino od 30 dolara
ima pameti i ovdje...ali pamet od rata na ovamo nije na cijeni u BiH,zato svi i odose tamo gdje imaju resurse da pokazu pamet
i u bivsoj drzavi smo imali pamet,ali smo imali i drzavu koja je ulagala i u tehnologiju i u pamet...a jedno bez drugog ne ide...to su dvije povezane stvari
kod nas na fakultetima nema opreme za praksu a kamoli na nizim razinama...a stvari za ucenje su sata prejeftine...recimo elektronicarima arduino ili rasperry pi i tako to
ima milion primjera gdje se bruku opreme moze kupiti za 5-10 000 KM ali kod nas to niti jedna obrazovna ustannova ne radi,nego direktor sebi kupi auto,ebo arduino od 30 dolara
- insomnia78
#9139 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da al bi mi najradije da neko dodje i donese to sve.
- supercali
#9140 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To su ipak pravili u jugi a ne u bih hr srbijiinsomnia78 wrote:Zato znaju napraviti avion, brod, auto...
Ok u hr prave brodove u srbiji avione a u bih se uzgajaju maline jagode i sl
- djevojka bez imena
#9141 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jedno je europska a nesto posve drugo bh bolonja
-
Mutivoda
#9142 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa upravo to.zippoo87 wrote:znamo mi napraviti sta hoces...samo nemamo programe i novac da pravimo,nemamo ni tehnologiju...tehnologija kosta
jebo teoriju bez prakse, da oprostiš.
- wewa
#9143 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne znamo mi vise nistaTomahawk11 wrote:Ovdje bih se slozio sa Mutivodom.
nema vise onog, prijeratnog obrazovanja koje je davalo sirinu ali i sposobnost razmisljanja. danas se sve svelo na puku reprodukciju informacija koje se za najkasnije mjesec zaborave kao da nikad postojale nisu.
djeca sve manje citaju, ne mozemo se zato boljem ni nadati...
- triconja
#9144 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Djeca sve manje citaju a literature nikad vise. Sta god da te zanima djah na wikipediju, djah na torrente da skines univerzitetsku knjigu. Neku noc sam gledao emisiju o hladjenju motora i nacito se literature svakakve. Ali lakse je naprdjivat po fejsu.wewa wrote:ne znamo mi vise nistaTomahawk11 wrote:Ovdje bih se slozio sa Mutivodom.
nema vise onog, prijeratnog obrazovanja koje je davalo sirinu ali i sposobnost razmisljanja. danas se sve svelo na puku reprodukciju informacija koje se za najkasnije mjesec zaborave kao da nikad postojale nisu.
djeca sve manje citaju, ne mozemo se zato boljem ni nadati...
- wewa
#9145 Re: Popularne stvari koje ne kontam
mene sokira informaticka nepismenost ovih mladih...
imam dvoje tinejdzera, pa mi se eto samo kaze. imaju informatiku u osnovnoj, upale kompjutere dvaput u sk. godini...
prof. informatike u srednjoj skoli se hvali kako je samouka, ne zna im objasniti cemu sluze tabovi...
a roditelj ne moze stici davati vlastitoj djeci instrukcije iz ama bas svega.
imam dvoje tinejdzera, pa mi se eto samo kaze. imaju informatiku u osnovnoj, upale kompjutere dvaput u sk. godini...
prof. informatike u srednjoj skoli se hvali kako je samouka, ne zna im objasniti cemu sluze tabovi...
- musicman80
#9146 Re: Popularne stvari koje ne kontam
wewa wrote:mene sokira informaticka nepismenost ovih mladih...
Da, dobro zapazanje. Stvar je u tome sto je kurikulum zastario, nastavne metode nisu u skaldu sa vremenom u kojem zivimo, a to je posebno izrazeno ako pogledamo informatiku. Nastavnici priuceni ili obrazovani u vrijeme kada je DOS bio vrhunac, a velika vecina ih za UNIX nije ni cula. Djeca trebaju da uce programske jezike I kako da logicki razmisljaju, a ne da ih se zaglupljuje stvarima koje se odavno vise ne koriste i vrijeme ih je pregazilo bas kao i nastavnike informatike.
- annoy
#9147 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nastava informatike u mojoj osnovnoj školi je izgledala tako da smo 90% vremena igrali CoD, a jednom mjesečno bi učili pisati sastavke u Wordu. Svoj bi sastavak morali isprintati i pokazat profesoru i onda bi on ocijenio kako izgledaju margine, font i slično 
U srednoj je bila puno bolja situacija. Čak smo učili osnove programiranja
U srednoj je bila puno bolja situacija. Čak smo učili osnove programiranja
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9148 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a i djecu jako interesuje programiranje u pm 
informatika služe da se odigra koja kantera 5v5 i to je to
informatika služe da se odigra koja kantera 5v5 i to je to
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9149 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mi smo ovo igrali
Kasnije CS i ostalo
Kasnije CS i ostalo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9150 Re: Popularne stvari koje ne kontam
mah, pored maltretiranja na matematici, fizici i hemiji, još treba da se jebem i sa c++-om
ko hoće da programira ima način da nauči
ko hoće da programira ima način da nauči