TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#9126 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Luxor-Concorde wrote:Pa u principu da se ne zajebem :) Jer su mi trenutno taj model vs Samsung Q6F u razmatranju
A za koliko kesh-a mozes dobiti taj X850C i koja je velicina?
Hercegoviina

#9127 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Hercegoviina »

moze li mi neko pojasniti u cemu je Q6F bolji od obicnog lcd A?
diablobih

#9128 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Hercegoviina wrote:moze li mi neko pojasniti u cemu je Q6F bolji od obicnog lcd A?
Obicni vecinom ima IPS panel, dok Q serija ima VA panel.
Hercegoviina

#9129 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Hercegoviina »

diablobih wrote:
Hercegoviina wrote:moze li mi neko pojasniti u cemu je Q6F bolji od obicnog lcd A?
samo to?
diablobih

#9130 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Hercegoviina wrote:
diablobih wrote:
samo to?
Naravno da ne. Reci koji je to obični lcd, pa ti se onda mogu reci veće razlike.
Hercegoviina

#9131 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Hercegoviina »

samsung 7172
CooK

#9132 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Trebao si napisati sta mislis pod tim "obicnog LCD-a" a ako pod tim mislis prosjecnog LCD-a onda je odgovor da je bolji skoro u svemu. Evo samo par stvari: 100Hz panel, solidno maksimalno osvjetljenje sto znaci i solidan HDR, poprilicno kvalitetan VA panel sa odlicnim kontrastom, nativni 10-bitni panel a ne 8bit+FRC prevara, quantum dots, 2.1 zvucnici snage 30 wati, AMD freesync, smart One remote, itd, itd...

EDIT: Tek sad vidjeh da pod obicnim LCD-om smatras NU7172 sto on i jest pa i dalje stoje ove razlike sto sam iznad naveo. Samo bolje koristi termin "prosjecnim LCD-om" jel je ovo "obicnim LCD-om" nedefinisano.
Last edited by CooK on 12/04/2019 20:22, edited 1 time in total.
HardCore

#9133 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by HardCore »

Uglavnom sve to gore se odnosi na 4k filmove i gaming, nema neke razlike za gledanje nasih standardnih kanala :)
CooK

#9134 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

HardCore wrote:Uglavnom sve to gore se odnosi na 4k filmove i gaming, nema neke razlike za gledanje nasih standardnih kanala :)
Kvalitetniji panel daje bolju sliku i na 240p i na 2160p, 100Hz panel daje jasniju sliku i na 240p i na 2160p a bolji zvucnici daju bolji zvuk i na 240p i na 2160p. Za ostalo si u pravu, vecinom gaming i 4K HDR sadrzaj imaju benefite od Q6FN u odnosu na prosjecan TV.
Luxor-Concorde

#9135 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

CooK wrote:
Luxor-Concorde wrote:Pa u principu da se ne zajebem :) Jer su mi trenutno taj model vs Samsung Q6F u razmatranju
Okoo 600, 55''ali cu najvjerovatnije odustati jer ima dve bas vidljive ogrebotine s prednje strane... Izgleda da mi ne gine Q6F
CooK

#9136 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Luxor-Concorde wrote:
CooK wrote:
Okoo 600, 55''ali cu najvjerovatnije odustati jer ima dve bas vidljive ogrebotine s prednje strane... Izgleda da mi ne gine Q6F
Extra je to cijena da je dobar ali ja ga sa ogrebotinama ne bih ni dzaba, samo bezveze da se nerviram.
agent_zero

#9137 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

Zna li neko koji je ispravan service menu kod za samsung ku6072?

Sa neta ne radi ni jedan.
CooK

#9138 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

agent_zero wrote:Zna li neko koji je ispravan service menu kod za samsung ku6072?

Ugasis TV pa onda pritisces Info > Menu > Mute > pa dugme za paljenje(jedno dugme posle drugog a ne sva zajedno). Ako slucajno ne radi onda ugasi TV i iskopcaj ga iz uticnice na 5 minuta pa onda ukopcaj u uticnicu bez paljenja i pritisci dugmad po gornjem redoslijedu.
REDDEVILS

#9139 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Izgleda da je Sony zaboravio pustiti Oreo OTA update :)
Iako na stranici ima da se skine ipak će kupci morati na svoju odgovornost updetovati TV, u mom slučaju XF9005 i ako šta zeznem mogu ga u smeće baciti :lol:
Ps
Znam za soundbar i neka kućna kina da su imali poteškoće s updetom oreo ali su to trebali valjda dosad ispraviti i pustiti OTA updete.
CooK

#9140 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

REDDEVILS wrote:Izgleda da je Sony zaboravio pustiti Oreo OTA update :)
Iako na stranici ima da se skine ipak će kupci morati na svoju odgovornost updetovati TV, u mom slučaju XF9005 i ako šta zeznem mogu ga u smeće baciti :lol:
Ps
Znam za soundbar i neka kućna kina da su imali poteškoće s updetom oreo ali su to trebali valjda dosad ispraviti i pustiti OTA updete.
Nemoj ga ni update-ovati dok ne bude OTA, nista specijalno neces dobiti prelaskom sa Nougata na Oreo. Kod mobitela je druga prica ali kod android televizora i boksova je veoma mala razlika izmedju jedne android verzije.
semirsar

#9141 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

CooK wrote:
Ps
Nemoj ga ni update-ovati dok ne bude OTA, nista specijalno neces dobiti prelaskom sa Nougata na Oreo. Kod mobitela je druga prica ali kod android televizora i boksova je veoma mala razlika izmedju jedne android verzije.
ja odradio, nikakvih problema nejma :mrgreen:
sencobih

#9142 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

I ja sam , nisam mogao čekati, uvuče se crv. Nema problema nikakvih
typeOnegative

#9143 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Za androide ne znam, ali znam da zadnja dva firmware-a na LG 2016. modelima nisu nikad ni stigli OTA. Odradio preko USBa i aj zdravo .
REDDEVILS

#9144 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

semirsar wrote:
CooK wrote:
Ps
Sacekacu ja do kraja aprila ako ne dodje instaliracu preko usb-a :mrgreen:
semirsar

#9145 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

merebit i bolje ti, sta znas, krene nes' po belaju... Sema je kriv, konj ga... :evil: :mrgreen:
Vala men' nis' posebno ovi novi handroid, bolji mi interfejs na onijem starom, al' merebit to subjektivno :-)
CooK

#9146 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

semirsar wrote:
CooK wrote:
Ps
Pa 99,9% i nece biti problema ali eto covjek se opet boji da nesto ne s*ebe pa ga tjesim da nista posebno nece dobiti sa tim updateom sa Nougata na Oreo. :)
agent_zero

#9147 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

typeOnegative wrote:Za androide ne znam, ali znam da zadnja dva firmware-a na LG 2016. modelima nisu nikad ni stigli OTA. Odradio preko USBa i aj zdravo .
Meni zadnji firmware došao uredno OTA.

Otkako sam kupio tv, jedno 2 puta je došlo OTA, a par puta sam ručno preko usb-a.
agent_zero

#9148 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

CooK wrote:
agent_zero wrote:Zna li neko koji je ispravan service menu kod za samsung ku6072?

Ugasis TV pa onda pritisces Info > Menu > Mute > pa dugme za paljenje(jedno dugme posle drugog a ne sva zajedno). Ako slucajno ne radi onda ugasi TV i iskopcaj ga iz uticnice na 5 minuta pa onda ukopcaj u uticnicu bez paljenja i pritisci dugmad po gornjem redoslijedu.
Taj kod sam prvi i probao, ali nije išlo. Samo upali tv. Probao 2-3 puta.

Nisam jedino gasio iz utičnice, mogu to još probati. Šta ako ni tada ne bude radilo?
REDDEVILS

#9149 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Nije mi vrag dao mira i odradio sam update TV-a na Oreo 8.0 :D
crnivrag

#9150 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote:Nije mi vrag dao mira i odradio sam update TV-a na Oreo 8.0 :D
Ja ti vala nisam ništa rekao, nemoj na mene da svaljuješ :P
Post Reply