Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
avaks

#9126 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Što se tog sjeckanja na d3go tiče i ja sam primijetio. Danas recimo nisam mogao da gledam Nature HD dok su sportovi na HD radili normalno (UMI x2 smartfon a quad core je proc na 1.2GHz i 1GB rama što ne bi smjelo da predstavlja problem).
fortaleza

#9127 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Evo što Telemach nudi u Sloveniji. A sad kreću i u Srbiji, još samo BiH pa da zaokruže ponudu. :D

http://mobilna.telemach.si/index.php/paketi/

I Recimo Huawei Ascend G300 za 100 KM, jedan sličan se spominjao na Telecomovoj temi. :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9128 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

avaks wrote:Što se tog sjeckanja na d3go tiče i ja sam primijetio. Danas recimo nisam mogao da gledam Nature HD dok su sportovi na HD radili normalno (UMI x2 smartfon a quad core je proc na 1.2GHz i 1GB rama što ne bi smjelo da predstavlja problem).
Takodjer, na 2 telefona isprobano (s3 i s4) d3go sjecka.
bato99

#9129 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

"D3 uređaj ne dobiva signal,provjerite jesu li kablovi priključeni".....šta je ovo svakih 5 minuta ova poruka..slika se gubi pa vraća a tuge ove...ko vam sad dira kablove???
avaks

#9130 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

fortaleza wrote:Evo što Telemach nudi u Sloveniji. A sad kreću i u Srbiji, još samo BiH pa da zaokruže ponudu. :D

I Recimo Huawei Ascend G300 za 100 KM, jedan sličan se spominjao na Telecomovoj temi. :D
Auu kako bi ovo srozalo trenutne monopoliste :D
Samo sumnjam da će to zaživjeti kod nas jer će se sile osovine (čitaj bh telecom, eronet i mtel) boriti svim silama protiv toga. Mada za optimizam ipak ostaje malo prostora i nadati se da će učiniti obrat kao što su i sa internetom uradili (a svi znamo da nije Telemaha još mi flat internete ne bi vidjeli i hvala im na tome).

p.s.
Još se čeka iznenađenje vida povećanje brzine i izbora kanala ;)
gidra

#9131 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

avaks wrote:
fortaleza wrote:Evo što Telemach nudi u Sloveniji. A sad kreću i u Srbiji, još samo BiH pa da zaokruže ponudu. :D

Auu kako bi ovo srozalo trenutne monopoliste :D
Samo sumnjam da će to zaživjeti kod nas jer će se sile osovine (čitaj bh telecom, eronet i mtel) boriti svim silama protiv toga. Mada za optimizam ipak ostaje malo prostora i nadati se da će učiniti obrat kao što su i sa internetom uradili (a svi znamo da nije Telemaha još mi flat internete ne bi vidjeli i hvala im na tome).

p.s.
Još se čeka iznenađenje vida povećanje brzine i izbora kanala ;)
U Sloveniji je ovo baš odavno, u Srbiji će biti virtuelni operater i koristit će mrežu Telekoma(državnog) Telenora ili VIP-a.
I kod nas im jedina opcija virtuelni operater, bez svoje infrastrukture ne mogu parirati nikako BHT-u, Eronetu ili Mtel-u, ali da mogu uticati na sniženja cijena mogu, jer je ovo kod nas pljačka što se tiče cijena u mobilnoj telefoniji.
fortaleza

#9132 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Čini mi se da su virtualni operater i u Sloveniji baš kao što će biti u Srbiji, nemaju svoju mrežu.. mada i kao takvi mogu biti konkurentni kao što i jesu u Slo, pa onda pogledaj samo Simpu, Tomato ili Bon Bon u Hrvatskoj, nea veze što su virtualni operateri. :)
gidra

#9133 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

fortaleza wrote:Čini mi se da su virtualni operater i u Sloveniji baš kao što će biti u Srbiji, nemaju svoju mrežu.. mada i kao takvi mogu biti konkurentni kao što i jesu u Slo, pa onda pogledaj samo Simpu, Tomato ili Bon Bon u Hrvatskoj, nea veze što su virtualni operateri. :)
Evo baš čitam malo o tome. SBB u Srbiji iako su spremni za pružanje usluga ima nekih zakonskih problema sa Telekomom pa zbog toga uslugu nisu pustili još u funkciju, i biće prvi virtuelni operater u Srbiji. Dok kod nas Telemach ne bi trebao imati tih problema jer kod nas postoje već dva virtuelna operatera: Haloo i Izzy.
fortaleza

#9134 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

U pravilu sve što se tiče telekomunikacija, usluge kod nas dođu s par godina zakašnjenja u odnosu na okolne zemlje, kao prvi internet, dial up, pa širokopojasni internet, adsl tek tamo nekad 2005. postaje dostupniji, pa iptv i dvb-c kasne 2-3 godine u odnosu na okruženje, kao i prvi PRAVI flat dolaskom telemacha... U pravilu prvo idu slo i hr, odmah zatim i srbija pa mi.

A te 2-3 godine što se tiče mobilne telefonije već polako izlaze. :wink:
semirsar

#9135 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

fortaleza wrote:U pravilu sve što se tiče telekomunikacija, usluge kod nas dođu s par godina zakašnjenja u odnosu na okolne zemlje, kao prvi internet, dial up, pa širokopojasni internet, adsl tek tamo nekad 2005. postaje dostupniji, pa iptv i dvb-c kasne 2-3 godine u odnosu na okruženje, kao i prvi PRAVI flat dolaskom telemacha... U pravilu prvo idu slo i hr, odmah zatim i srbija pa mi.

Ovo gore, podvuceno... mozda tebi, ne i drugima :mrgreen:
fortaleza

#9136 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Kod mene Monet nije imao flat sve do dolaska Telemacha. A i većina kablovaca je tek tada dobila flat s normalnim brzinama, kao i svi ADSL korisnici koji i danas čine najveći broj. Možda je imao Logosoft i još par malih providera, al ih ne računam. :D
Maharadza

#9137 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

semirsar wrote:
fortaleza wrote:U pravilu sve što se tiče telekomunikacija, usluge kod nas dođu s par godina zakašnjenja u odnosu na okolne zemlje, kao prvi internet, dial up, pa širokopojasni internet, adsl tek tamo nekad 2005. postaje dostupniji, pa iptv i dvb-c kasne 2-3 godine u odnosu na okruženje, kao i prvi PRAVI flat dolaskom telemacha... U pravilu prvo idu slo i hr, odmah zatim i srbija pa mi.

Pa imao sam i ja na ELOB-u pravi flat, ali pri brzini od 1,5mbps što je za današnje uslove očajno! Činjenica je da su ovi prvi ponudili pravi flat uz pristojne brzine, dok si ranije imao izbora: spor net uz flat ili brži net ali uz limit!
semirsar

#9138 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Maharadza wrote:
semirsar wrote:

Pa imao sam i ja na ELOB-u pravi flat, ali pri brzini od 1,5mbps što je za današnje uslove očajno! Činjenica je da su ovi prvi ponudili pravi flat uz pristojne brzine, dok si ranije imao izbora: spor net uz flat ili brži net ali uz limit!
U to vrijeme sasvim solidna brzina, kad uporedis sa drugim tadasnjim provajderima, a ne sa danasnjim uslovima :mrgreen: a sto se tice T-macha stoji da su dosli i pretumbali sve, ali stoji i to da su naglo stali i upali u zamku ovdasnjeg mentaliteta, "grabi, samo grabi, kad poklopim, boli me sta korisnik zeli".
Maharadza

#9139 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

semirsar wrote:
Maharadza wrote:
semirsar wrote: Ovo gore, podvuceno... mozda tebi, ne i drugima :mrgreen:
U to vrijeme sasvim solidna brzina, kad uporedis sa drugim tadasnjim provajderima, a ne sa danasnjim uslovima :mrgreen: a sto se tice T-macha stoji da su dosli i pretumbali sve, ali stoji i to da su naglo stali i upali u zamku ovdasnjeg mentaliteta, "grabi, samo grabi, kad poklopim, boli me sta korisnik zeli".
Jest' bila solidna, ali na papiru! U praksi bila samo deklarisana ujutro i "u sitne sate" kada nikoga nema, inače poslijepodne ni 1mbps nisam imao, mada me ni to nije spriječavalo da skidam ko mahnit' preko JDownloader-a i besplatnih hostinga kao što je bio filesonic, megaupload itd. Dobra vremena kada nisi ovisio o torrentima i broju seeder-a za neki materijal, već full brzinom skidao sa spomenutih hostinga, bez čekanja, bez limita! 8-)

A slažem se da su stali, i ne samo to, već su krenuli unazad, npr. nisu UOPŠTE ponudili adekvatnu zamjenu za 2 odlična kanala koja su izbačena iz ponude; ESPN America i Premier League HD! :roll:
gidra

#9140 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Maharadza wrote: A slažem se da su stali, i ne samo to, već su krenuli unazad, npr. nisu UOPŠTE ponudili adekvatnu zamjenu za 2 odlična kanala koja su izbačena iz ponude; ESPN America i Premier League HD! :roll:
Nek nam makar puste Eurosport 2 HD kao zamjenu za ukidanje tih sportskih kanala pa da onda Bundesligu možemo gledati ko ljudi u hd-u :P
Maharadza

#9141 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

gidra wrote:
Maharadza wrote: A slažem se da su stali, i ne samo to, već su krenuli unazad, npr. nisu UOPŠTE ponudili adekvatnu zamjenu za 2 odlična kanala koja su izbačena iz ponude; ESPN America i Premier League HD! :roll:
Nek nam makar puste Eurosport 2 HD kao zamjenu za ukidanje tih sportskih kanala pa da onda Bundesligu možemo gledati ko ljudi u hd-u :P
E vidiš, to je jedan fin i kulturan "gest" koji ih uz to vrlo malo košta ali jok, ne bi se oni nečega takvog' sjetili da ih naopako okreneš! :-x
Mehemed
Vozim: automobil

#9142 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Maharadza wrote: Jest' bila solidna, ali na papiru! U praksi bila samo deklarisana ujutro i "u sitne sate" kada nikoga nema, inače poslijepodne ni 1mbps nisam imao
Ja sam imao pravu 2Mbps dl flat brzinu kada sam prikljucio internet prije godine i pol :D
Dr_dre

#9143 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_dre »

Nek nam makar puste Eurosport 2 HD kao zamjenu za ukidanje tih sportskih kanala pa da onda Bundesligu možemo gledati ko ljudi u hd-u
:thumbup:
Tiger 033

#9144 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Ovaj kanal sutra starta i mislim da ne bi treb'o biti los kanal :roll:

brazzo19

#9145 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Trailer obecava , samo se nadam da ce biti u osnovnom paket na d3 a ne u nekom prosirenom ili tako nesto ....
Tiger 033

#9146 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

PRVA PLUS

"PRVA PLUS će biti odmah na svim platformama SBB, uključujući i Total TV. Radimo na tome da što pre bude i kod svih ostalih kablovskih distributera."

Image

Programska šema PRVE PLUS za sljedeću nedelju!
casper_

#9147 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by casper_ »

ovo ce da bude sama reklama ko i na prvoj tv
Maharadza

#9148 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Fino, fino, samo mene bi iskreno više zanimalo da li će i kada biti ova 2 kanala u ponudi:

http://www.index.hr/black/clanak/od-jes ... 76808.aspx

Ovi su pojam i za HBO po meni!
Telemach

#9149 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da će radno vrijeme Korisničkih servisa i Showroom centara povodom nastupajućeg Kurban Bajrama biti sljedeće:

BBI Showroom
15.10.2013. neradni dan ,a u srijedu 16.10.2013 radi se skraćeno po nedjeljnom radnom vremenu od 12:00 h – 20:00 h.

Korisnički servisi „Telemach Stup“ na adresi Džemala Bijedića 216, Visokom i Zenici tokom prvog dana praznika neće raditi, dok će Korisnički servisi u Mostaru i Kiseljaku rade normalno radno vrijeme.
Telemach

#9150 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Telemach i Face TV svim korisnicima TRIO MIX paketa omogućavaju prenos utakmice Litvanija - Bosna i Hercegovina u HD rezoluciji

S obzirom da Telemach predstavlja lidera na tržištu BiH, u ponudi TV sadržaja, tako smo i ovaj put odlučili da iznenadimo naše korisnike.
Lijepo iznenađenje vas očekuje i sutra, 15.10.2013. godine.

Tačnije, kompanija Telemach će sutra, 15.10.2013. godine, svim pretplatnicima TRIO paketa omogućiti gledanje utakmice Litvanija - Bosna i Hercegovina, na Face TV u HD rezoluciji.

Utakmicu ćete gledati u mnogo boljoj kvaliteti slike i zvuka u odnosu na dosadašnje iskustvo standardne rezolucije, što će vam pružiti potpuni ugođaj u bodrenju naših Zmajeva na putu za Brazil.

Telemach je u Bosni i Hercegovini prepoznat po jedinstvenim inovativnim ponudama, koje omogućavaju nove, unaprijeđene servise, bazirane na najsavremenijim tehnologijama, što svakako čini veliku razliku i prednost u odnosu na ostale operatere.

Preporuka za 15.10.2013. godine svakako je FACE HD TV na broju 319.
Locked