Sirija vol. 2

Locked
sumirprimus

#91226 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

jao_situacije wrote:
jebiga jaro ne možemo svi misliti kao ti i sumir
ma ok je druze,mora se imat i nekog predznanja i iskustva jel tako :D :kiss:
insomnia78

#91227 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Usput evo npr sta ptica moze napraviti vojnom avionu
Image
Challenger__

#91228 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sumirprimus wrote:jok treba se sa terorima sa istoka lizat jer su isto tako nesto poslali..
:D
point je :D izrael je pokusavao i pokusavace kad god se ukaze prilika rokat po hezboli.u siriji libanu bilo gdje.a rusima i bez rusa.simple as that.
sve sa skidanjem rakete ili ne i sa bez da pilot najebe ili ne... :thumbup:
Ne govoriš ti ništa o Izraelu već govoriš o sebi. Da oni rezonuju kao ti i Insomnia, ne bi bili to što jesu već "sila" poput Moldavije ili Slovačke.

Plain and simple.
dječak sa šibicama

#91229 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Rokace oni hezbolasane iz zraka, ali na kopnu sumnjam da ce skoro stisnuti muda i krenuti :D
jao_situacije

#91230 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

nisam nešto posebno bio za ili protiv njih ali otkad se otkrilo da su slali oružje i instruktore karadžiću, prekrižio sam ih
tu se 100% potvrdilo kakvi su
ali samo vi pričajte bajke, podvlačite da su rusi šupci ili ne znam sadam gadafi i to
handžar88

#91231 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

sumirprimus wrote:
handžar88 wrote:Izrael, demonska tvorevina koja ce u skorijoj buducnosti uz Allahovu pomoc nestati sa lica zemlje.
:shock: bozije ime u atiranju citave jedne nacije??
daj ba druze znas i sam da to tako ne smije..
Drzava ce nestati, nisam spominjao naciju..
sumirprimus

#91232 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
sumirprimus wrote:jok treba se sa terorima sa istoka lizat jer su isto tako nesto poslali..
point je :D izrael je pokusavao i pokusavace kad god se ukaze prilika rokat po hezboli.u siriji libanu bilo gdje.a rusima i bez rusa.simple as that.
Ne govoriš ti ništa o Izraelu već govoriš o sebi. Da oni rezonuju kao ti i Insomnia, ne bi bili to što jesu već "sila" poput Moldavije ili Slovačke.

Plain and simple.
AD HOMINEM! :lol:
sta to znaci ??? :D
ja se salim sto se duboko nadam da i vi radite.jerbo :D
sumirprimus

#91233 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

handžar88 wrote:
sumirprimus wrote:
handžar88 wrote:Izrael, demonska tvorevina koja ce u skorijoj buducnosti uz Allahovu pomoc nestati sa lica zemlje.
:shock: bozije ime u atiranju citave jedne nacije??
daj ba druze znas i sam da to tako ne smije..
Drzava ce nestati, nisam spominjao naciju..
kako mislis da nestane drzava bez ljudi?oni ce cutke gledat a naoruzani do zuba?
fakat ne vidim logiku,nemoj se ljutit?
ovako kako si napisao, bog ce ih kaznit,unistit? il nije to to??
drzava izrael nacija izraelska..zar nije tako?
sarajevoxxxx

#91234 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Zvanični glasnogovornik "Megavir sewreh": Iran i Hezbollah su počeli sa povlačenjem iz sirijske badije (pustinja u okolini granice sa Irakom).

http://www.qasioun.net/ar/news/show/107 ... 9%8A%D8%A9
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#91235 Re: Sirija vol. 2

Post by pici »

izrael bombarduje asadovce bez ikakvih posljedica... dje su rusi i avioni i s300, s400 PVO... imal ko da pojasni... hvaalaa
insomnia78

#91236 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

jao_situacije wrote:nisam nešto posebno bio za ili protiv njih ali otkad se otkrilo da su slali oružje i instruktore karadžiću, prekrižio sam ih
ali samo vi pričajte bajke, podvlačite da su rusi šupci ili ne znam sadam gadafi i to
To ti naravno me smeta kad su Rusi u pitanju. I dje se to “otkrilo” otkrio Salik?
Challenger__

#91237 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sumirprimus wrote:
Challenger__ wrote:

Plain and simple.
AD HOMINEM! :lol:
sta to znaci ??? :D
ja se salim sto se duboko nadam da i vi radite.jerbo :D
Ti "terori sa istoka", kako u maniru ISIL-ovca nazivaš jednu čitavu naciju su oslobodili Jevreje iz čitavog niza Naci-kampova. Ti "terori sa istoka", kako u maniru ISIL-ovca nazivaš jednu čitavu naciju su do nogu potukli i zatukli Hitlera zajedno sa brojnim Jevrejima SSSR-a. Ti "terori sa istoka", kako u maniru ISIL-ovca nazivaš jednu čitavu naciju su zemlja porijekla ogromnog broja Izraelaca a ruski je, uz hebrejski i arapski, treći najrasprostranjeniji jezik današnje države Izrael. Ti ljudi, porijeklom sa ruskog govornog područja su krvna veza između "terora sa istoka", kako u maniru ISIL-ovca nazivaš jednu čitavu naciju, i Izraela, promotori njihove grandiozne kulture i tradicije.

Izraelac može da se osjeća neugodno kada mu Rus duva za vratom ali NIKADA zemlju porijekla velikog broja svojih stanovnika ne naziva "terorima sa istoka".

Tvoj i Insomnijin rezon nema blage veze sa Izraelom, to je leksika balkanskog polusvijeta; vi ste mentalnim sklopom daleko bliži ISIL-ovcima.
Challenger__

#91238 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Moj nokat je neuporedivo bliži Izraelu nego vas dvojica tijelom, dušom i mišlju, a ja, opet osuđujem njihovu politiku u Siriji, jer je loša i neljudska.

Plain and simple.

______
Maystor

#91239 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

pici wrote:izrael bombarduje asadovce bez ikakvih posljedica... dje su rusi i avioni i s300, s400 PVO... imal ko da pojasni... hvaalaa
Jebi ga, to ti je malo komplikovanije od traženja minđe po komšiluku. Kako da ti objasnim?
DaysleepeR

#91240 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

nije mi jasno kako Kiki ima obraza da proziva SAA da se ISIL pred njima povlači, dok ISIS skoro pa javno objavljuje da se povlači u korist SDF-a

istovremeno izražavam svoje zadovoljstvo skorim potpunim oslobađanjem Deir Ez Zora, uz žaljenje što to Brko neće vidjeti
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#91241 Re: Sirija vol. 2

Post by pici »

Maystor wrote:
pici wrote:izrael bombarduje asadovce bez ikakvih posljedica... dje su rusi i avioni i s300, s400 PVO... imal ko da pojasni... hvaalaa
Jebi ga, to ti je malo komplikovanije od traženja minđe po komšiluku. Kako da ti objasnim?
ukratko... kad su turKi oborili ruski avion bilo se bubnjalo u ratne bubnjeve, sad kad izrael tuce asadove polozaje, nikom nista il tamo nejma puno ruskog zivlja
sumirprimus

#91242 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
Ti "terori sa istoka", kako u maniru ISIL-ovca nazivaš jednu čitavu naciju su oslobodili Jevreje iz čitavog niza Naci-kampova. Ti "terori sa istoka", kako u maniru ISIL-ovca nazivaš jednu čitavu naciju su do nogu potukli i zatukli Hitlera zajedno sa brojnim Jevrejima SSSR-a. Ti "terori sa istoka", kako u maniru ISIL-ovca nazivaš jednu čitavu naciju su zemlja porijekla ogromnog broja Izraelaca a ruski je, uz hebrejski i arapski, treći najrasprostranjeniji jezik današnje države Izrael. Ti ljudi, porijeklom sa ruskog govornog područja su krvna veza između "terora sa istoka", kako u maniru ISIL-ovca nazivaš jednu čitavu naciju, i Izraela, promotori njihove grandiozne kulture i tradicije.

Izraelac može da se osjeća neugodno kada mu Rus duva za vratom ali NIKADA zemlju porijekla velikog broja svojih stanovnika ne naziva "terorima sa istoka".

Tvoj i Insomnijin rezon nema blage veze sa Izraelom, to je leksika balkanskog polusvijeta; vi ste mentalnim sklopom daleko bliži ISIL-ovcima.

:shock: :lol: :lol:
jel i ovo analiza, psiholosko profilisanje kako vec :lol:
citaj ba terori s istoka, s bliskog istoka.. :D od alkaide,isila,hezbole,hasda,ircga,tigrova,lavova nema kakih nema :D
i de mi malo o jevrejima molim te. nisam bas upoznat sa situvacijom... :kiss:
sumirprimus

#91243 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

DaysleepeR wrote:nije mi jasno kako Kiki ima obraza da proziva SAA da se ISIL pred njima povlači, dok ISIS skoro pa javno objavljuje da se povlači u korist SDF-a

istovremeno izražavam svoje zadovoljstvo skorim potpunim oslobađanjem Deir Ez Zora, uz žaljenje što to Brko neće vidjeti
fakat je da su izgubili fin broj generala na tom derizoru.i drugih visokih oficira.i jel prvi ruski general od kog rata vec?
pa dobro, ima pravo da se ljuti ko gubi.. :D
sumirprimus

#91244 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Moj nokat je neuporedivo bliži Izraelu nego vas dvojica tijelom, dušom i mišlju, a ja, opet osuđujem njihovu politiku u Siriji, jer je loša i neljudska.

Plain and simple.

______
sve si u pravu ko i za ove analize,multidimenzije,krimske plaze i sta sve ne :lol: :kiss: :thumbup:
sunceKOtepsija

#91245 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

insomnia78 wrote:
jao_situacije wrote:nisam nešto posebno bio za ili protiv njih ali otkad se otkrilo da su slali oružje i instruktore karadžiću, prekrižio sam ih
To ti naravno me smeta kad su Rusi u pitanju. I dje se to “otkrilo” otkrio Salik?
Supreme Court rules against exposing Israel's role in Bosnian genocide
https://972mag.com/israels-involvement- ... ps/123503/

Direktni link na sudsku odluku:
http://elyon1.court.gov.il/files/15/280 ... 80.M13.htm
Challenger__

#91246 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sunceKOtepsija wrote:...
:kiss:

Dobro došao nazad, Tefsijaaaa... :mrgreen:

:thumbup:
sumirprimus

#91247 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

cheli jel bas za nokat? :D
Challenger__

#91248 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Dobra:

Image

- DeZ, mapa, Peto Lucem:

Image
Last edited by Challenger__ on 02/11/2017 13:06, edited 1 time in total.
sumirprimus

#91249 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

sad me ignorise ccc...
cheliii jel za nokat ba :D
Kikibombona

#91250 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

exliberal-ex wrote:
Kikibombona wrote:Izrael razvezao jos jednu seriju samara dr. Basharu Asadu!
Bombardovana okolina Homsa!

Image

Ne moze Izrael udarati koliko dr. Bashar moze trpjeti.
Stvarno junacki podnosi ove samare.

Polako kiki....sta bi ti radio da si na mjestu sirije, otvarao novi front ili bi rekao ok nema problema, da se rijesi stvar sa isilm i kurdima...u medju vremenu pojacavat hezbolah koji ce prije ili kasnije opet ukrstit maceve sa izraelom....tad ce on da se igra proxi rata....

jel misli da izraelski stratezi nerazmisljaju o tome....ako je hezbolah mogao da se suprostavi izraelu prije par godina dosta uspjesno sta mislis kakav bi rezultat bio sad....
Ja ne znam da je iko ikada ovako trpio pljuske bez da uzvrati.

Imas li slican primjer?

Ja fakat nemam.

Izrael Asada vec godinama pljuje u facu. On se obrise i nastavi dalje. Ne smije vratiti.

Fakat nevjerovatan strah od Izraela. Mene Tajson da tako udara, vratio bih taman da me na mrtvo ubije. Moras biti bas slina bez dostojanstva pa ovo trpjeti. Aj jednom, dva, tri puta... ovo je stoti put i Asad nista... N E V J E R O V A T N O.
Locked