Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#91226 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

avetinja wrote:
Tomahawk11 wrote:Presjeći kakav kabal u petak navečer, neće se sigurno popraviti do termina za utakmicu 8-)
Onaj reflektor na jugozapadu je svakako feleričan od početka. Osveti nam se za derbi, Tomo. :D
Jašta ću, evo sve trčim :mrgreen:

Kakav bolan ja, mene bi uhapsili na Skenderiji kad bih krenuo s tom namjerom :oops:
avetinja

#91227 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Tomahawk11 wrote:Jašta ću, evo sve trčim :mrgreen:

Kakav bolan ja, mene bi uhapsili na Skenderiji kad bih krenuo s tom namjerom :oops:
Imaš moderatorski imunitet. :lol:
manijak1

#91228 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

:oops: O čemu vi to besjedite :?
Sutra igramo Kup , u nedjelju u Banjaluci :oops:
Pitari , kad sele beli sele :D , jal u Zenicu jal' u Hercegovinu , možda su baš neke njihove special forces :lol: :lol: izvršile devastaciju reflektora u Mostaru :D pa sad opet problemi sa terminom , čudi me da nisu odgodili utakmicu , dobro , znam da je Zrinjski tražio promjenu odigravanja utakmice.
Kontam Hari će ostati na klupi Zrinjskog poslije ove utakmice :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#91229 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

manijak1 wrote::oops: O čemu vi to besjedite :?
Sutra igramo Kup , u nedjelju u Banjaluci :oops:
Pitari , kad sele beli sele :D , jal u Zenicu jal' u Hercegovinu , možda su baš neke njihove special forces :lol: :lol: izvršile devastaciju reflektora u Mostaru :D pa sad opet problemi sa terminom , čudi me da nisu odgodili utakmicu , dobro , znam da je Zrinjski tražio promjenu odigravanja utakmice.
Kontam Hari će ostati na klupi Zrinjskog poslije ove utakmice :D :D
A ako ne ostane, neće valjda opet Baka :?

Ti umjesto da navijaš za nas da se odlijepite od Zrinjskog, ti tako :oops:
manijak1

#91230 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

Tomahawk11 wrote: A ako ne ostane, neće valjda opet Baka :?

Ti umjesto da navijaš za nas da se odlijepite od Zrinjskog, ti tako :oops:
Navijam da bude X .... :D Baka je u 'Pustinjskoj oluji ' , padaju dolari ko pijesak , šta će ovdje .
Haj sad priznaj da navijaš za Borac da nas oleši :D ....tvrda utakmica će biti , TC protiv Zvijezde .... :D teška situacija fakat.
Ne znaš više ko će koga klepit .Rano je još za prognoze al' eto na Areni 1 Čelik - Lištica na BHRT-u :D Radnik - Sloboda ,
Moja TV Sarajvo - operacija raštika :lol: to je subota , u nedjelju Moja TV Borac Željo :D - operacija stavljanje pod potpunu kontrolu objekta 'Kod Mahe'
Evo ....Jabuka TV u saradnji s onim košpicarima :D pitarima poklanja prijenos iz Lištice
Medijski ste pokriveni ko Real iz Sociedada :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#91231 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ne mora vas olešiti, može biti i x :mrgreen:
duffy_duck

#91232 Re: Premijer liga BiH

Post by duffy_duck »

Text koji sam podjelio ovdje na temi nije moj. Ali svakako vrijedi kopirati jel je covjek sve fino rekao. Izvinjavam se radi toga sto sam govorio da sam ja licno pisao text.
Tomahawk11
Globalni moderator

#91233 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

duffy_duck wrote:Text koji sam podjelio ovdje na temi nije moj. Ali svakako vrijedi kopirati jel je covjek sve fino rekao. Izvinjavam se radi toga sto sam govorio da sam ja licno pisao text.
:thumbup:
animus

#91234 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

Evo i od mene jedan dobar tekst, cisto da se ne ponavljamo vise ovdje.
"Pobjeda nije važna, to je jedina stvar koja se računa”. Rečenica legendarnog fudbalera Juventusa Giampiera Bonipertija, pretvorena u lajtmotiv jednog od najvećih klubova na svijetu, koji je u fudbalu gotovo jedinstven sinonim za pobjeđivanje čak i kada se ne igra dobro. I tako je to u sportu. Rezultat je uvijek kralj, a to je nakon trijumfa nad Borcem sportskoj javnosti u BiH jasno poručio i Husref Musemić.

Trenera Sarajeva tada su pogodile pojedine kritike zbog neubjedljivih igara na startu sezone, uslovljene brojnim povredama i konstantnim tumbanjem sastava.

“Mi imamo jako puno problema. Ne treba biti ni pametan ni stručan da vidim da ne djelujemo dobro, ali sa tolikim problemima koja to ekipa može da se nosi sa tim? Fali nam četiri ili pet najboljih igrača od prošle sezone. Pa dajte malo razuma. Ne tražim da me branite, nego samo realno da gledamo”, kiptio je šef struke koševskog ligaša nakon minimalne pobjede nad Banjalučanima.

Kritike i pritisak uvijek su prisutne u velikim klubovima, pa tako i u Sarajevu. Čak i kada situacija na tabeli nije toliko alarmantna, uvijek postoje dodatna očekivanja, često i neutemeljena i nerealna.

Premijerligaški karavan stigao je na trećinu puta. Odigrano je 11 kola, a branilac naslova prvaka FK Sarajevo nalazi se na diobi liderske pozicije sa FK Željezničar. U skladu sa predsezonskim prognozama i uzimajući u obzir kvalitet ekipe na papiru, Bordo tim je sasvim očekivano predendent za titulu. Ali, bolji poznavaoci prilika u Premijer ligi, vjerovatno su saglasni da je uslijed mnogih kadrovskih problema i prema prikazanoj igri na terenu, to i svojevrstan podvig.Daleko je aktuelni šampion od prošlosezonskih izdanja kada je suvereno gazio do titule i od starta se nametnuo kao glavni favorit, ali bodovni saldo u ovoj fazi prvenstva gotovo je identičan onome iz prošle sezone.

Tim sa Koševa ima 23 boda, samo bod manje nego u prošloj sezoni i brojni problemi sa igračkim kadrom nisu ih onemogućili da održe korak sa najozbiljnijim konkurentima. Štaviše, Sarajevo je u bodovnom egalu sa gradskim rivalom, a u odnosu na mostarski Zrinjski ima i četiri boda prednosti, te ovaj dio prvenstva definitivno može okarakterisati jako zadovoljavajućim.

I sve to Sarajevo je ostvarilo sa desetkovanim sastavom, u pojednim momentima i uz dosta sreće, ali ta fortuna bila je “isprovocirana” velikom borbom i zalaganjem fudbalera na terenu.

Veći dio navijača znao je to prepoznati i pred brojnih negativnih okolnosti, koje gotovo od starta priprema prate aktuelne prvake. Koševska publika je sazrela u odnosu na neke ranije periode, postala je strpljivija i bitan kohezivni faktor. Isfrustriranih i vječno nezadovoljnih pojedinaca na stadionima neće nikada manjkati, ali generalno, navijači Sarajeva su svjesni delikatnog trenutka kroz koji ekipa prolazi i osjetna podrška doprinijela je da bordo momci istraju u teškim momentima.

Odlasci Rifeta Kapića i Ljubana Crepulje, povrede Miloša Stanojevića i Amara Rahmanovića, kao i početkom sezone pridošlog Mirka Oremuša, ostavili su Sarajevo bez kompletnog veznog reda u dosadašnjem dijelu sezone.

Musemić je morao improvizovati, pa je Krste Velkoski praktično preko noći postao veznjak. Bez pogovora, kapitenski, zbog čega zaslužuje ogroman respekt. Šansu su dobili mladi Alen Mustafić i Andrej Đokanović, u nekim mečevima su je i iskoristili, ali još uvijek nisu na tome nivou da igraju bez oscilacija, pogotovo da tako naglo postanu nosioci igre. Nebojša Gavrić je stigao nespreman, a taman kad je “uhvatio” dobru formu i on se povrijedio.

I prostale linije tima bile su suočene sa brojim problemima, zbog čega je Musemić morao praviti određene rokade. Bojan Letić je na početku sezone bio povrijeđen, pa ga je u evropskim utakmicama mijenjao Dušan Hodžić, a onda se i on povrijedio. Amer Dupovac se tek nedavno oporavio, a od ranije je van stroje Selmir Pidro.

Povreda je usporila i Mersudina Ahmetovića koji tek ulazi u pravu golgetersku formu, a ogroman hendikep je bila i jednomjesečna pauza lucidnog Benjamina Tatara. Rahmanoviću i njemu, nakon povratka u trenažni proces tek se dozira minutaža i očekuje se da poslije reprezentativne pauze budu potpuno spremni.

I kako Musemić reče, ne treba biti pretjerano stručan da se vidi da se radi mahom o ključnim igračima, bitnim za organizaciju igre i u napadačkom dijelu tima, koji su svojom razovrsnošću prošle sezone “terorisali” protivničke odbrane. I mnogo veći klubovi, sa širim rosterom, teško bi se adekvatno nosili sa takvim kadrovskim problemima.

Nije neka mudrost konstatovati da se u prethodnim mečevima krnji srednji red Sarajeva teško uspio nametnuti na terenu i protiv nominalno slabijih rivala. Mučili su se bordo momci u mnogim utakmicama, ali su beskomprimisnom borbom, praćenom dozom sreće, upijevali da izvojevaju teške i bitne pobjede.

Ruku na srce, bodovni saldo možda je i premašio partije na terenu igrača Sarajeva, ali niko im ne može osporiti da su u većini mečeva pružali sve od sebe, zbog čega su bili i nagrađeni dobrim rezultatima.

Uzimajući u obzir brojne poteškoće, čak i one van terena, skor od sedam pobjeda, dva remija i dva poraza mora zadovoljiti sve pristalice tima sa Koševa.

Posebno ih treba radovati izuzetan timski duh, zajedništvo i karakter koji su fudbaleri pokazali i koji ih je izdigao iznad svih nedaća. Čak ni težak poraz na derbiju nije demoralisao bordo sastav, koji je ostao na pobjedničkom kolosijeku. Neki će to pripisati sreći, ali odlika velikih ekipa je da pobjeđuju i kada se muče. Sarajevo je ove sezone definitivno prezentovalo i pobjednički mentalitet izgrađen na temeljima fenomenalne prošle sezone.

U ovome trenutku, vjerovatno ni najbližim rivalima nije potpuno svejedno da desetkovano Sarajevo i dalje pobjeđuje, kao i spoznaja da će u jednom trenutku biti brojčano, ali i igrački mnogo jače.

Fudbal je nepredvidiv i u njemu ne postoje garancije. Nekada borba i zalganje ne mogu kompenzirati nedostatak kvaliteta, ali svaka publika zna prepoznati i podrškom nagraditi zajedništvo i “srce na terenu”. Na Koševu je to definitivno bio slučaj u dosadašnjem dijelu sezone i recept koji je Bordo tim održao na vrhu.

Pred Sarajevom je do kraja polusezone osam teških ispita (uključujući i Kup utakmicu sa Širokim op.a.), u kojima će morati ići od utakmice do utakmice i skupljati bodove. Svjesni su i na Koševu da će bodovna zaliha do kraja jeseni u mnogome odrediti tok prvenstva u drugom dijelu šampionata i da je svaki bod veoma važan.

“Krvnu sliku” tima definitivno će popraviti povratak Rahmanovića i Tatara, možda i još nekog od rekovalescenata. Istovremeno, status Husrefa Musemića ne bi smio biti predmet raznih špekulacija i polemika, jer najtrofejniji trener u historiji Sarajeva i u minulom periodu ima dobre rezultate. Sve dok je tako, navijači koševskog ligaša ne bi trebali imati nedoumica, jer u sportu rezultat je uvijek kralj…
https://scsport.ba/karakter-i-pobjednic ... o-na-vrhu/
nosara

#91235 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

Dobar tekst. Od mene petica za zalaganje. :D
Bazinga1234

#91236 Re: Premijer liga BiH

Post by Bazinga1234 »

manijak1

#91237 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

Odlikaš je odlikaš , jbg-a :D nekad se više cijenilo kad imaš sve petice , možda je studiro u Zagrebu , tamo je i na faksu od 1 do 5 :D ozbiljan novinar :lol: :lol: .
Ne znam šta je tu novost , svake sezone je tako :oops: kako ste svi redom nas zajebavali kad su kod nas dolazili i silazili stručnjaci.
ultima_palabra

#91238 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Charuga wrote:Oni su to uputili jer vrše radove na reflektorima, a ne radi smrzavanja.
Ili mane rapa.
ultima_palabra

#91239 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

animus wrote:Ima ovake raje, ja ih poznajem dvojicu. Ne znaju razlikovati sta se njima desilo i sta su culi/procitali. Neka vrsta poremecaja. Nista neobicno. Necemo sada oko toga romane pisati.
Nista neobicno za osobe kojima se prividjaju divovi :oops:
nosara

#91240 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

Image

Bombonjera... :kiss:
GandalfSivi

#91241 Re: Premijer liga BiH

Post by GandalfSivi »

Tomahawk11 wrote:
avetinja wrote:
sime_cipol wrote:Mislim da imaju neki problem sa reflektorima ili ih obnavljaju pa ne rade, zato pomjeraju utakmice u dnevni termin.
Neka i naši lafo nešto sjebu, barem protiv Mladosti u ligi. :D
Presjeći kakav kabal u petak navečer, neće se sigurno popraviti do termina za utakmicu 8-)
Tomo huligan!!!
Tomahawk11
Globalni moderator

#91242 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

GandalfSivi wrote: Tomo huligan!!!
Jesi vidio, bude li SIPA pratila, nadrljo sam ko žuti :cry:
animus

#91243 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

ultima_palabra wrote:
animus wrote:Ima ovake raje, ja ih poznajem dvojicu. Ne znaju razlikovati sta se njima desilo i sta su culi/procitali. Neka vrsta poremecaja. Nista neobicno. Necemo sada oko toga romane pisati.
Nista neobicno za osobe kojima se prividjaju divovi :oops:
A neki zive u svijetu štrumfova. :D
Samo nije ovo za zajebanciju, fakat je problem. Mozda kolega sa foruma nije taj nego se samo htio pohvaliti tudjim radom.
Dead Man Walking

#91244 Re: Premijer liga BiH

Post by Dead Man Walking »

Tomahawk11 wrote:
duffy_duck wrote:Text koji sam podjelio ovdje na temi nije moj. Ali svakako vrijedi kopirati jel je covjek sve fino rekao. Izvinjavam se radi toga sto sam govorio da sam ja licno pisao text.
A jbte led, ubjedise covjeka da nije on pisao. Koji vam je? :-)
Ricken

#91245 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Dead Man Walking wrote:
Tomahawk11 wrote:
A jbte led, ubjedise covjeka da nije on pisao. Koji vam je? :-)
:lol: :lol:

Kontam zar je baš bitno, nije naučni rad ili nešto od čega bi neko mogao neku kintu zaraditi, pa da se autorski štiti?
Tomahawk11
Globalni moderator

#91246 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Sad vi našli pametovati 8-)
Logovan

#91247 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

duffy :lol:

A Boga ti čuj nije tvoj tekst, nemoj zezati.
SmokingMan

#91248 Re: Premijer liga BiH

Post by SmokingMan »

Dobra plata kod brke,radio bi za upola manje ko konj. :thumbup:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#91249 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Kod Husrefa je 12k, znaci u njegovom slučaju za 1/3 bi radio ko konj :D
SmokingMan

#91250 Re: Premijer liga BiH

Post by SmokingMan »

Joj šuti,uzo bi odmah PS4 i pretplatio bi se za PS5 + godišnje pretplate. :D
Locked