Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ganjeta

#91201 Re: Premijer liga BiH

Post by ganjeta »

Najjači je ovaj jedan post, kao jedina nevina tema i došao duffy i silovao je.

:lol: :mrgreen:

E nek sam i ovo vidio :sax:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#91202 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Ja vam govorim od početka za duffy-a, ocito slabo citate ostale teme. Covjek je maskota klix foruma :lol: :sax:
ganjeta

#91203 Re: Premijer liga BiH

Post by ganjeta »

Pobjednik što se mene tiče :mrgreen: .
cvrčak_na_hedonizmu

#91204 Re: Premijer liga BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

sime_cipol wrote:Ja vam govorim od početka za duffy-a, ocito slabo citate ostale teme. Covjek je maskota klix foruma :lol: :sax:
Pitar, naravno :lol:

Konkurencija je jaka, realno.

Nego, uzjogunjile se komsinice nakon prve dobre odigrane tekme ove sezone, mi da smo igrali ko one borili bi se za opstanak :D

Kad se vrati Pidro, dernek 8-)
nosara

#91205 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

Legenda o Pidri... :D
Dead Man Walking

#91206 Re: Premijer liga BiH

Post by Dead Man Walking »

Znaci od Celika renesansa. U medjuvremenu ce Mostarci da predvostruce diva?
strong69

#91207 Re: Premijer liga BiH

Post by strong69 »

nosara wrote:
Logovan wrote:Ni vrijedi ni slovo napisati upravo zbog ovakvih kao što je nosara, ne zna frajer dvije rečenice napisati, ali zato se zna nasmijati, sve mu šega, itd.
Ne mogu slusat kuknjavu. Ko da ste dobrovoljno vatrogasno drustvo, a ne profi fk s dva milijardera iza ledja. Fali igrac? Kupi dva. I suti, ne brukaj se.

Baj d vej, VASI igraci imaju sasvim drugaciju pricu glede "povreda" i slicno. Pripazite na njih, puno seru kad popiju. :-)
Pratite covjeka! Sve zna. Izdrzi legendo i informisi nas i dalje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#91208 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

duffy_duck wrote:I? Šta ćemo sad? Prođe trećina prvenstva. Toliko buke, galame, toliko frke, toliko kukanja, kriza, briga, smjenjuj trenera, tjeraj igrače i šta sad?

Mjesecima se pumpa atmosfera u medijima kako drugi klubovi igraju sjajno. Jednima se vade podaci o uspješnim nizovima, drugi se nazivaju prvim iznenađenjima prvenstva, a na kraju kad se podvuče crta, nakon prve runde "svakog sa svakim", ostaje činjenica da ni historijski niz jednima, ni rezultatski bum drugima, čak ni uz pobjede u međusobnim duelima nisu bile dovoljne da završe prvu od tri etape sa više osvojenih bodova od Sarajeva. Od iste one ekipe koju su mnogi već otpisali, trenera joj smijenili, jedne igrače rasprodali po medijima, druge otpisali, treće prozvali zasićenim, četvrte, one nove, promašajima. Pa kako onda da od 11 drugih timova u ligi, nijedan nije uspio ostvariti više pobjeda, niti osvojiti više bodova od takve ekipe sačinjene od "nekvalitetnih" i "potrošenih" igrača, i uz to predvođene "zastarjelim" trenerim, kojeg je po ko zna koji put već "pregazilo vrijeme".

Da se nismo svi skupa možda malo preračunali? Da nismo svi skupa malo prerano otpisali ekipu i trenera koji su lani prekucali fudbal na ovih pedesetak hiljada kvadratnih metara? Da se nisu svi drugi malo previše opustili, jer je Div samo na kratko pokleknuo, pa mislili da ga mogu tek tako udarati dok je na zemlji, misleći da se neće podići?

Nije niko slijep. Igra Sarajeva ne liči na onu od prošle godine, kad su u mrežama najljućih rivala završavale po tri ili četiri lopte, čak i na njihovim terenima, ali zar to nije logično? Sarajevo je pregazilo ligu uz Stanojevića, Crepulju/Kapića i Rahmanovića u veznom redu, Tatara i Velkoskog na krilima i Ahmetovića u napadu. Šta je od te ubitačne šestorke Musemić imao u punom kapacitetu u prethodna dva mjeseca? Ništa. Stanojević je ušao povrijeđen u sezonu, Rahmanović i Oremuš, koji je trebao zamijeniti Crepulju/Kapića, su se povrijedili samo par dana uoči prvog kola, Tatar se povrijedio nakon par kola, Velkoski je igrao daleko od svoje pozicije, a već u drugom kolu ekipa je ostala i bez Ahmetovića, a onda nakon pauze od par kola, trebalo mu je još nekoliko za povratak u formu. I pored svih tih problema, niko nije osvojio više bodova od Sarajeva, a atmosfera među nama je i dalje očajna. Stanojević i Oremuš tek trebaju upisati prve minute, Rahmanović ih je tek skupio 90, Tatar je bio starter u samo pet utakmica, Velkoski je na svojoj poziciji odigrao samo jednu i po utakmicu (i baš na te dvije upisao jedini gol i jedinu asistenciju u sezoni), a Ahmetović je nakon povrede i oporavka nanizao četiri gola u isto toliko utakmica.

Svi pomenuti (osim Mirka) bi već od utakmice sa Čelikom napokon trebali biti na raspolaganju Musemiću, pa zašto onda ne ostaviti sve loše po strani i dati podršku treneru i momcima na terenu? Hajmo zaboraviti lošu igru, težak poraz u derbiju, poraz na Tušnju, hajmo se grupisati i već poslije pauze, protiv Čelika napuniti Koševo i dati podršku ljudima koji su nam prije par mjeseci donijeli najveći uspjeh u klupskoj historiji.

Svjesni smo svi da je igra bila daleko od zadovoljavajuće, da je bilo i grešaka stručnog štaba, da neki igrači možda i nisu odigrali na svom najvećem nivou, ali koja bi to ekipa podnijela sve ono što se desilo Sarajevu u ova dva mjeseca i opet bila na vrhu? Koji je to trener u ovih 11 kola dao 3.751 minutu (34%) U21 igračima, a pri tome upisao 7 pobjeda i osvojio 23 boda? Kojoj su to ekipi standardni prvotimci Kovačević, Šerbečić, Đokanović, Šabanović i Mustafić, petorica mladih reprezentativaca, a da su u samom vrhu tabele Premijer lige BiH ove sezone? Da li u svijetu postoji ta ekipa i taj trener, koja bi bez 5-6 najboljih igrača, tek tako imala najviše pobjeda i najviše bodova, a da ne trpi eto bar ta na oko lijepa igra? Kažu trebao je Musemić imati plan B, C, D, kad već plan A ne daje igru kakvu mi želimo, slažem se. Ali zar same povrede Rahmanovića i Oremuša pred start PLBiH nisu zapravo primorale Musemića da uđe u sezonu sa planom B, a onda dodatne povrede Tatara i Ahmetovića primorale i na plan C, pa umor od zgusnutog rasporeda zbog Evrope i neke nepredviđene okolnosti tipa kartona Lazića uoči Pecare na D, pa povreda Gavrića na neki plan E. Zar nije logično da svakim narednim slovom u abecedi, neminovno padaju efikasnost i igra? Pa normalno da jeste. Ne može taktika E donijeti isto tako lijepu igru kakvu je donosila taktika A, ali dok god bodovi ne trpe, a tabela nakon 11. kola jasno pokazuje da ne trpi, čemu onda panika i loša atmosfera? Pogotovo sada, u trenucima kad se u formu vratio Ahmetović, kada se u život vraćaju Rahmanović i Tatar, te kada se očekuje povratak na teren Stanojevića, Oremuša, Pidre...Sada, kada se ona abeceda planova napokon kreće unazad prema slovu A, a ne kao do sada iz dana u dan nezadrživo prema slovu Z.

Pred nama je još osam kola do kraja jesenje polusezone, ekipi se polahko vraćaju šampionske konture, Div se napokon sa koljena diže u stojeći položaj. Hajmo svi skupa zbiti redove, podržati ekipu, vratiti se na tribine i svi početi raditi ono što najbolje znamo. Igrači i trener da gaze sve redom, pobjeđuju i odvajaju se na tabeli, a mi da ih pjesmom i aplauzom nosimo u tome, pa ćemo onda u decembru imati dovoljno vremena da pravimo analize, dajemo ocjene i razmišljamo šta se može unaprijediti, popraviti, promijeniti.

SVI KO JEDAN, SVI NA KOŠEVO,
JER SARAJEVO, TO SMO MI !!!
Ako nisi autor ovog teksta, a svi znamo ko je autor, molim te da sam pobrišeš isti kao i one postove poslije u kojima navodiš da je ovo tvoj rukopis.
To nikako nije u redu, pogotovo što se predstavljaš navijačem FKS.
Trebao si navesti kako i spada, citiraš nečiji tekst, a ne ovako.
Uostalom, imamo forumaša čije je ovo djelo, stvarno ti je bezveze potez.
BHF_Manijak

#91209 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

Pa nedavno je isto na temi FKS kopirao Semirov post sa FB, o stadionu, i hladno ga predstavio kao svoj, kakav lik stare mi. :lol: :lol: :oops:
BHF_Manijak

#91210 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

plain vanilla wrote:
BHF_Manijak wrote:
Niko nakon BATE-a nije spomenuo da fali ovaj ili onaj, vec je isla prica kako se uspjelo nadigravati sa takvom ekipom ha hu... Pa ako se moglo nadigravati sa BATE-om sa takvim iskasapljenim sastavom i nakon te utkamice to i ne potencirati, onda valjda moze i sa Velezom ili Sirokim?
Jesil jucer isao da doneses srecu Velezu? :D

Btw, sto vi niste nadigrali Velez?
Donio im srecu kao i vama, vidjela si i sama, 3:1 ubi Borac... :oops: :mrgreen: Nije do mene jbg. :lol: :mrgreen:

Velez jeste ubio, jedina ekipa dosad koja je Zeljeznicar bas nadigrala, jedva zivu glavu izvukli. Rekao je to i Amar.
manijak1

#91211 Re: Premijer liga BiH

Post by manijak1 »

Ništa ovo ne važi ako ne dobijemo Borca :oops: naravno da će nas sudije paziti , maziti , donositi pogrešne odluke na štetu protivnika , svirati neočigledne penale ,poništavati regularne rukometne i ofsajd golove , Ramović se zaletio u Zlatkovića , prije toga nasrnuo na Fejzića (jbm-u , iskiho sve što nije mogo u Želji :lol: ko i drugi Željini bivši igrači koji nam redovno daju golove kad igraju za Slobodu , a kad igraju protiv Čelika sa pet metara ne znaju dati gol.... )bestidni Azmir bijesan što nije mogao povaliti Želju ko Sarajvo .
Malo utjehe za izjednačene i nadasve , zavidne komšinice :D
Dodajmo da je Sarajevo imalo isti učinak u sezoni 2005/2006, no tada je bio drugačiji format lige budući da je u ligi igralo 16 klubova, pa je Željezničar jedina ekipa u historiji PL BiH okončala ''polusezonu'' bez poraza.

Sve je do formata i Saveza , zaboravilo se reći :oops: nije ništa do levata Amara i Željinog tima.
Baza bez poraza :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#91212 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Pih, a mi na Koševu i bez remija 8-)

just sayin' :D
sumirprimus

#91213 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

GandalfSivi wrote:
sumirprimus wrote:dok manijaci nisu usli u 20oj, cujes na onom snimku loptu kolko zveci.
e kolika tisina na stadionu mora bit da se lopta cuje :-)
bolje i 20 navijaca nego 200 nijemih promatraca.
Znaci i kospe usle 20 minuta poslije pocetka tekme. Pretpostavljam da su i ispraceni 15 minuta prije kraja (isto kao i mi). Pa jebem mu mater vise, dokle ba izivljavanje? Odes na gostovanje i fulis barem trecinu utakmice, i to protiv ekipe koja i nema navijace, pa se niko ne moze vaditi na prevenciju belaja. I da imaju domaci navijaci, koji kurac rade drotovi, ako ne mogu belaj sprijeciti. U Evropi ima puno agresivnijih navijackih scena, ima puno vise belaja, pa se opet navijaci pustaju na vrijeme da odgledaju utakmicu. Izgleda da su samo kod nas gostujuce utakmice izgovor drotovima da se izivljavaju. Klubovi moraju pod hitno poraditi na ovome, kao sto je onda Dino pokusavao, nema utakmice dok se ne puste navijaci, ali svi zajedno, ne samo jedan ili dva kluba da ganjaju ovo...
ostali su manijaci do kraja, no poenta je a to ti moze reci bilo ko je par puta isao i kad odes na vrijeme zavisis od lokalnog komandira jedinice, ceka nesto, il vozi 20 na sat, il te drzi pored stadiona, il na ceki, namjerno kasni :lol: kako on odluci. nekad kaze ostacete do kraja ako ne pravite belaja, nekad ne kaze nista samo izvede, a nekad ostavi..mrtvi cejf :lol: :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#91214 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

BHF_Manijak wrote:
Donio im srecu kao i vama, vidjela si i sama, 3:1 ubi Borac... :oops: :mrgreen: Nije do mene jbg. :lol: :mrgreen:

Velez jeste ubio, jedina ekipa dosad koja je Zeljeznicar bas nadigrala, jedva zivu glavu izvukli. Rekao je to i Amar.
Trebas javiti kad kome nosis srecu, mogla bih sta uzet na kladionici :mrgreen:

Bio je Velez dobar u prvom, kasnije se raspala igra, ovi su bas dominirali
decko_sa_kovaca

#91215 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

Osvetit cemo vas rodjeni 8-)
5korpus

#91216 Re: Premijer liga BiH

Post by 5korpus »

samo da div ne ustane :run:
vryzas

#91217 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

:mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#91218 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

duffy_duck wrote:Post nije kopiran. PROCITAJ PONOVO STA SAM NAPISAO LICNO JA. ZNACI IGROM NISAM ZADOVOLJAN ALI BODOVIMA I TO STO SMO IZA VAS SA JEDNIM BODOM RAZLIKE ZBOG SVIH PROBLEMA KOJE IMAMO SAM ZADOVOLJAN.
duffy_duck wrote:
mirza_15 wrote:Prošle godine je vezni red bio Stanojević-Rahmanović-Crepulja/Kapić. Stanojević i Rahmanović povrijeđeni od početka, a Oremuš koji je doveden da zamjeni Crepulju se također povrijedio. Čitav prvi vezni red. Silom prilika ti ulete dva omladinca Mustafić i Đokanović. Igra nedovoljno spremni Gavrić. Taman kada je uhvatio malo forme i on se povrijedi. Jedno vrijeme igramo i bez Ahmetovića. I kada se vratio trebao je vremena da uhvati formu. Povrijedio se i Tatar. Povrijeđen je bio i Hodžić. Počneš da krpiš pozicije, pa i oni koji su prvotimci ne igraju na svojim pozicijama.

Ali da skratimo, prvi vezni red Stanojević, Rahmanović, Oremuš, plus Gavrić. Na to dodaš Tatara. Pandam kod kona: Bojo, Alispahić, Sadiković, Štilić i E.Zec. Krpić se tek vratio poslije povrede. Veselinović umjesto na krilu krpi poziciju u veznom redu. Kako bi izgledao sastav Željezničara? Ja prezadovoljan bodovnim učinkom s obzirom na okolnosti. Provukli smo se par puta, igra nije čemu, ali se popravlja, a i povrijeđeni se vraćaju. Treba vremena da uđu ponovo u formu, ali to će biti sve bolje i bolje aBd. U Mostaru šta god da naprave ja im neću zamjeriti. Poslije pauze bi Rahmanović i Tatar trebali u potpunosti da se vrate, a tu bi trebao biti i Stanojević.

P.S. Negdje pročitah da su 34% minuta u Sarajevu dobili igrači do 21 godine. I mi smo i pored svega toga na diobi prvog mjesta. Malo li je.
Kopirao si pola mog posta. Ali nema veze pocnimo ovako.
Evo ti primjer Barca igra bes Messija negdje su 3 ili 4. A mi smo bez 5 6 igraca i dalje na diobi prvog i drugog mjesta.
Ps: i ovo sto si procitao za 34% minuta u Sarajevu dobili igraci do 21 godine. I to sam isto pisao u svom tekstu.
Kakav gigant ... :lol:

Neću da brišem ništa što je pisao, neka stoji sve ... 8-)
avetinja

#91219 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Da hoće naši uputiti ovakav zahtjev da se ne smrzavamo svaku utakmicu po noći.

https://scsport.ba/na-zahtjev-mostarsko ... -sarajevo/
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#91220 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Mislim da imaju neki problem sa reflektorima ili ih obnavljaju pa ne rade, zato pomjeraju utakmice u dnevni termin.
Charuga
Globalni moderator

#91221 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Oni su to uputili jer vrše radove na reflektorima, a ne radi smrzavanja.
animus

#91222 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

Ima ovake raje, ja ih poznajem dvojicu. Ne znaju razlikovati sta se njima desilo i sta su culi/procitali. Neka vrsta poremecaja. Nista neobicno. Necemo sada oko toga romane pisati.
avetinja

#91223 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

sime_cipol wrote:Mislim da imaju neki problem sa reflektorima ili ih obnavljaju pa ne rade, zato pomjeraju utakmice u dnevni termin.
Neka i naši lafo nešto sjebu, barem protiv Mladosti u ligi. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#91224 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

avetinja wrote:
sime_cipol wrote:Mislim da imaju neki problem sa reflektorima ili ih obnavljaju pa ne rade, zato pomjeraju utakmice u dnevni termin.
Neka i naši lafo nešto sjebu, barem protiv Mladosti u ligi. :D
Presjeći kakav kabal u petak navečer, neće se sigurno popraviti do termina za utakmicu 8-)
avetinja

#91225 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Tomahawk11 wrote:Presjeći kakav kabal u petak navečer, neće se sigurno popraviti do termina za utakmicu 8-)
Onaj reflektor na jugozapadu je svakako feleričan od početka. Osveti nam se za derbi, Tomo. :D
Locked