SDA-All about

Sanjarko

#91151 Re: SDA-All about

Post by Sanjarko »

tokio25 wrote: 15/08/2026 14:57 ma i ljudi malo previse se jadaju
eto nema para nema se od cega zivjeti a onda ide cevljanovice posjeta kladionica uglavnom od tih istih ljudi (naravno da ima onih koji stvarno su ugrozeni)

tako da treba uzeti sa rezervom to kukanje
kaze ne radim na birou sam a nosi nike od 300 maraka i sl
rad na crno dobija od dijaspore nebitno al bitno je jadati se da se slabo zivi

to je profil ljudi koje vucic u srbiji obilazi
stari caciji
inace sda i sns su u dosta stvari slicni samo sto sda ima tu nesrecu da se vlast mora dijeliti na 3
Da ima toga, ali moraju se odricati svačega nečega, ovog, onog itd.

Dokle, puknut može to prije ili kasnije.

Naravno nije samo uticaj vlade trenutne, nego i globalnih kretanja itd.
kakabanja213

#91152 Re: SDA-All about

Post by kakabanja213 »

pemanapemani wrote: 15/08/2026 15:59
kakabanja213 wrote: 15/08/2026 15:31
pemanapemani wrote: 15/08/2026 15:15

Umjetna inteligencija :-)

Opozicija nije hladjenje muda - reakcija na tvoj post - Zasto su usli u vlast sa separatistima, a znali su kakvi su.
Opet salto mortale. Napisao si doslovno sta su trebali ostati u opoziciji, hladiti muda i srati o nepravdi. Valjda se moze iz oviga zakljuciti da je za tebe opozicija hladjenje muda.
Opet, politicki sistem u BiH.

Ti si zagovornik toga da ne treba ici u vlast sa separatistima.

Realnost je da je politicka vecina 2 konstitutivna naroda separatisticka, vlast i opozicija.

Ti tvrdis da tzv.proBiH strana nije trebala ici u koaliciju sa separatistima, jer nije imala drugu mogucnost, nego je trebala ustupiti mjesto lopovima koji se lazno predstavljaju kao tzv.proBiH strana (SDA i DF), a koji su bili u vlasti 20 i kusur godina.

Jebi ga, ti si razocarani glasac NS, koji solidno zivi, kojem je glavni problem starlink, kojeg ne doticu prava radnika koji rade za minimalac, porodilja, vrtica isl.

Postujem egoizam i osjecaj da drzava treba napokon tebi licno dati nesto, ali zadrzavam pravo da mislim da je to egoizam.
Haj dobro nemam se vise zivaca raspravljati sa AI. Nema smisla.
tokio25

#91153 Re: SDA-All about

Post by tokio25 »

kakabanja213 wrote: 15/08/2026 16:01
tokio25 wrote: 15/08/2026 15:53
kakabanja213 wrote: 15/08/2026 15:47
Pa eto mogao je reci necete obnavljati onaj dio sto prolazi kroz moju opstinu ( nemam bas neko interesovanje za granice sarajvskih opstina odnosno granice raspodjele plijena izmedju stranaka Trojke i stranke za BIH.
Znaci imenovao si krivca za to sto nije obnovljen dio puta, nekoga iz HDZ. I nakon toga ti jos uvijek mislis da je super sto je SDP dijeli vlast sa likovima koji subodgovorni za neobnavljanje tog dijela puta.
ne moze reci ne mozete obnavljati
da ti uprostim
opstina ti moze zabraniti gradnju jer nemas gradjevinsku dozvolu
al kad imas kucu ne moze ti zabraniti da stavis novu fasadu

da imenovao sam krivca jer si ti dao primjer da nije obnovljen dio puta u nadleznosti ministarstva na cijem je celu clan hdz
sta sdp ima konkretno sa tim slucajem kad nije njihov resor?
da si rekao vlada ne radi nesto kako treba onda bi tvoj argument imao smisla al ovako si samo zabio autogol

pa je li vi stvarno mislite da su ljudi posebno glasaci trojke glupi kao pojedini glasaci nacionalnih stranaka?
Znaci taj je dao dozvolu za zeljezniku prugu, a nije dao za magistralu.
Da, mislim da su pojedini glasaci Trojke potpuno isto glupi kao i pojedini glasaci nacionalnih stranak.
kakvu zeljeznicku prugu?
mislis na ono oko jablanice?
pa tu se uplela i drzava cak su ako se dobro sjecam i turci angazovali ili neki stranci da se to napravi jer je od vitalnog znacaja za ekonomiju bih
tu se sigurno nije pitao nista kantonalni ministar nego drzavni direktno

jbt koje nebuloze se ovdje pisu samo da bi se nekako opravdala svoja stajalista koja tonu sve dublje i dublje kako nastavljas diskusiju
ako se uopste moze nazvati diskusijom
pemanapemani

#91154 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

Seawolf wrote: 15/08/2026 16:01
kakabanja213 wrote: 15/08/2026 15:54
Seawolf wrote: 15/08/2026 15:51
Je l' ti to mene praviš budalom?

Jok, eto, u tvom kantonu je bolja.
Nema nikakve svhe da te pravim budalom.
Ovi standovi koje kontrolise Smrk jesu li samo u opstinama koje ne kontrolise Trojka?
Je li stvarno misliš da ću upasti u zamku raspravljanja sa klasičnim SDA botom kakav si ti?

Imaš potpuno standardizovan nastup:

- "razočarani" glasač neke od stranaka trojke, koji zbog razočarenja neće više izaći na izbore;

- "pogledajte moje postove da vidite šta mislim o SDA";

.... uz novotarijske upade, tipa Starlinka, Šmrka i tome slično.
Sta su godine i iskustvo. :)
tokio25

#91155 Re: SDA-All about

Post by tokio25 »

Sanjarko wrote: 15/08/2026 16:02
eto nema para nema se od cega zivjeti a onda ide cevljanovice posjeta kladionica uglavnom od tih istih ljudi (naravno da ima onih koji stvarno su ugrozeni)

stari caciji
inace sda i sns su u dosta stvari slicni samo sto sda ima tu nesrecu da se vlast mora dijeliti na 3

i ti ces se znaci odreci jela lijekova i sta ja znam samo da bi jedan vikend u mjesecu otisao u kafanu da se provedes?
Seawolf

#91156 Re: SDA-All about

Post by Seawolf »

pemanapemani wrote: 15/08/2026 16:04
Ovi standovi koje kontrolise Smrk jesu li samo u opstinama koje ne kontrolise Trojka?
Je li stvarno misliš da ću upasti u zamku raspravljanja sa klasičnim SDA botom kakav si ti?

- "razočarani" glasač neke od stranaka trojke, koji zbog razočarenja neće više izaći na izbore;

Eto, sad ja ispadoh star.
kakabanja213

#91157 Re: SDA-All about

Post by kakabanja213 »

Seawolf wrote: 15/08/2026 15:51
Je l' ti to mene praviš budalom?

Jok, eto, u tvom kantonu je bolja.

Jeste li ti i ovaj sa p dijelite istu prvu medju jednakim?
Da bi te pokusao praviti budalom moram sr prvo uvjeriti da razmisljas mozgom i da nisi neki program
Sanjarko

#91158 Re: SDA-All about

Post by Sanjarko »

tokio25 wrote: 15/08/2026 16:05

stari caciji

i ti ces se znaci odreci jela lijekova i sta ja znam samo da bi jedan vikend u mjesecu otisao u kafanu da se provedes?
Baš suprotno, nema što šta nečega, i još osnovnoga. Pa ja jbte jedem salame koje mnogi ljudi u Bosni i svijetu ljubimcima daju, čak ni njima neće da daju.

Da ušparamo. Da moja stara, majka nije u koroni djelomično radila, imali bi preko 10 ili 12 hiljada i dalje duga.

Vratila žena skoro sav dug. Imamo još oko 4, ali naspram tog je to ništa.

A trpi ostalo. Nema što šta. A ni kuveta ni zdravlja nemamo za to ostalo.

Bolje je sada, ali zasluženo. Stara, majka penziju ima, ja imam svoje primanje.

Zakonski smo to sve dobili i slično. A godinama nismo imali ništa.

SDP i SDA su se smjenjivali tada.

Ova sada vlast je bolja, ali ne toliko. Ukopaše što šta ostalo, željezara i slično.

SDA je sahranjivala, a ovi ukopaše. Kažu bit će posla i sličnog, ali bojim se da ćemo grohnuti prije ili kasnije.

Demografija nam ne ide u korist, ali ni potezi vlasti bilo koje.
tokio25

#91159 Re: SDA-All about

Post by tokio25 »

Sanjarko wrote: 15/08/2026 16:19

Baš suprotno, nema što šta nečega, i još osnovnoga. Pa ja jbte jedem salame koje mnogi ljudi u Bosni i svijetu ljubimcima daju, čak ni njima neće da daju.

Da ušparamo. Da moja stara, majka nije u koroni djelomično radila, imali bi preko 10 ili 12 hiljada i dalje duga.

Ova sada vlast je bolja, ali ne toliko. Ukopaše što šta ostalo, željezara i slično.

SDA je sahranjivala, a ovi ukopaše. Kažu bit će posla i sličnog, ali bojim se da ćemo grohnuti prije ili kasnije.

ok to je tvoja situacija al mislis li da su svi takvi?
ti si siromasan i tvoje stanje je razumljivo (bez uvrede i neke konotacije da te ismijavam ili sl samo zakljucujem na osnovu cinjenica koje ti pises)
ti si primejr onoga kojem stvarno treba pomoci i sl al zar stvarno mislis da su svi koji kukaju takvi?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#91160 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Seawolf wrote: 15/08/2026 15:34
kakabanja213 wrote: 15/08/2026 15:23
tokio25 wrote: 15/08/2026 15:20

prince sa neretve
u kantonu sarajevo je trojka na vlasti samo u novom gradu je efendic
i pazi ovo koliko god napretka bilo u sarajevu nadje se efendic da koci gradnju ceste od stupske petlje do aerodroma

vjerujem da je slican slucaj i taj koji pominjes
uostalom ko je u hercegovacko neretvanskom kantonu na vlasti?
ja koliko znam nije trojka
ispravi me ako grijesim
HDZ, SDA, SDP.
Situacija u tvom kantonu nam pokazuje kako će izgledati cijela Federacija, nakon što ista ta trojka podijeli vlast na entitetskom nivou.

A to će se desiti ako ljudi poslušaju tebe i ne izađu na izbore.
Sustina!
Sanjarko

#91161 Re: SDA-All about

Post by Sanjarko »

tokio25 wrote: 15/08/2026 16:23
Sanjarko wrote: 15/08/2026 16:19

ok to je tvoja situacija al mislis li da su svi takvi?
ti si siromasan i tvoje stanje je razumljivo (bez uvrede i neke konotacije da te ismijavam ili sl samo zakljucujem na osnovu cinjenica koje ti pises)
ti si primejr onoga kojem stvarno treba pomoci i sl al zar stvarno mislis da su svi koji kukaju takvi?
Ne naravno ali mi ni ne tražimo, sami se hoćemo iščupati iz ovoga.

Nikšić i co su stupili na vlast oko 2023 godine. A mi smo dobili u koroni ova primanjima. 2021 i 2022 godine za vrijeme Fadila i co.

Za vrijeme njih su bila manja primanja ali i cijene su bile manje.

Kažem nije skroz grozna ova sadašnja vlast, ali nisu ni toliko super kako se hvali.

Teška tema uglavnom i prvo i drugo i ostalo.
kakabanja213

#91162 Re: SDA-All about

Post by kakabanja213 »

_BataZiv_0809 wrote: 15/08/2026 17:18
Seawolf wrote: 15/08/2026 15:34
kakabanja213 wrote: 15/08/2026 15:23
HDZ, SDA, SDP.
Situacija u tvom kantonu nam pokazuje kako će izgledati cijela Federacija, nakon što ista ta trojka podijeli vlast na entitetskom nivou.

A to će se desiti ako ljudi poslušaju tebe i ne izađu na izbore.
Sustina!
Sustina sustine. Daj nama i nasima pare odnosno "odgovornost"
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#91163 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Dobro ba Šarac
pemanapemani

#91164 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

Seawolf wrote: 15/08/2026 16:06
pemanapemani wrote: 15/08/2026 16:04

Eto, sad ja ispadoh star.
Bit je u iskustvu :)
made_in_sarajevo

#91165 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Na facebook mi izaslao vijest da je bakir rekao 50 000 novih radnih mjesta i milijarda mjesecno investicije. Sad me zanima jel fakat to i druga stvar, ti kao.patriota veliki i strasni imas mogucnost isposlovati milijardu mjesecu ali si se tek sad toga sjetio? Naravno ovo ce biti samo ako sjedne u fotelju inace milijarda mjesecno ode negdje, pretpostavljam srbija jer je neka garant sema sa turcima koja ce trajati 25 dana i to je to
Isner

#91166 Re: SDA-All about

Post by Isner »

stari caciji
Sve vlasti na Balkanu su slicne, suština je ista al su forme razlicite... SNS, nije im vjere hvaliti i lidera tapšati je napravila više infrastrukture po Srbiji nego SDA od 95 pa do dana današnjeg... Od istih tih SDA ništa bolji neimari nisu ni naši crveni kmeri, izuzev Štete i još par ministara, prdimahovinska politika koju je na svojim ramenima nosila fina graSka raja i vjeciti studenti obecavajuci silne pravde, socijalne i privredne, al kad ih izabrasmo prije 4 godine, od tada se više i ne javljaju...
dembele

#91167 Re: SDA-All about

Post by dembele »

made_in_sarajevo wrote: 16/08/2026 13:35 Na facebook mi izaslao vijest da je bakir rekao 50 000 novih radnih mjesta i milijarda mjesecno investicije. Sad me zanima jel fakat to i druga stvar, ti kao.patriota veliki i strasni imas mogucnost isposlovati milijardu mjesecu ali si se tek sad toga sjetio? Naravno ovo ce biti samo ako sjedne u fotelju inace milijarda mjesecno ode negdje, pretpostavljam srbija jer je neka garant sema sa turcima koja ce trajati 25 dana i to je to
Imaju ona takmičenja u laganju koja priređuju razna lovačka udruženja. Kako bi Bake pomeo konkurenciju samo da prezentira svoja predizborna obećanja.
Billy The Pljuc

#91168 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Bezbeli da konta da će mu se vjerovati k'o što mu se i babi vjerovalo pa smo sad tu gdje već i jesmo.

Po ko zna koji put refreširam sve što trebam da refreširam i podsjetim sebe na zlo zvano dobri dedo i sda gledajući Sefera Halilovića. Svi oni koji imaju imalo sumnje lako mogu pronaći na netu, tačnije na yt, dokumentarni film Generali: Sefer Halilović i otkloniti sumnje ukoliko imaju imalo želje, ako ništa da barem razumiju kroz šta smo sve prošli i zašto smo tu gdje jesmo.

Ovi drugi koji nemaju nimalo sumnje i koji i dalje žive sda, ovakva svjedočenja ne interesuju i oni to zaobilaze u širokom luku a o čemu svjedoči i broj pregleda Seferovog svjedočenja.

Ova zemlja je imala kroz istoriju mnogo izdajnika ali ovakvu vrstu grobara nikad i kad aBd budete izlazili da ispunjavate kružiće sjetite se istog.
Post Reply