Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#91151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novi kanal u Telemach ponudi

Image

Sve ljubitelje lova, ribolova, motociklizma i zapadnjačkog načina života, obradovaće vijest da smo ponudu obogatili sa kanalom Outdoor Channel. Outdoor Channel će zavoljeti svi pravi ljubitelji aktivnosti na otvorenom, a iskustva svjetski poznatih ličnosti će vas provesti kroz nesvakidašnje avanture. Outdoor Channel je na raspolaganju korisnicma na poziciji 181 u okviru Proširenog paketa.

Zbog prestanka emitovanja, kanal Sundance TV više neće biti sastavni dio Telemach ponude.
https://telemach.ba/a53853/podrska/vije ... onudi.html
crnivrag

#91152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novosti:

U ponudu Telemach digitalne i EON sheme su uvršten sljedeći digitalni TV kanal:

1. "Outdoor Channel" na poziciji 181 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 442000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Za korisnike EON boxova potrebno je uraditi reset aplikacije na sljedeći način: Meni -> Podešavanja -> Sistem -> Restart.

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 255 TV kanala + 10 duplih HD kanala (265 TV kanala) - (187 u SD rezoluciji, 65 (68 putem EON box-a) u HD rezoluciji i 1 kanal u UHD/4K rezoluciji, te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).

3. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2ru9cia
MTV

#91153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:
Novi kanal u Telemach ponudi

Image
https://telemach.ba/a53853/podrska/vije ... onudi.html
Fino da su ga vratili. Steta sto nisu pustili u HD kao i AMC.
crnivrag

#91154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote: Fino da su ga vratili. Steta sto nisu pustili u HD kao i AMC.
Izgleda da Telekom Srbija drži ekskluzivu za HD verziju, jer oni finansiraju lokalizaciju ovog kanala.

Imali smo HD verziju dok nije iz ponude izletio cijeli AMC paket kanala, i onda su ih sve vratili osim Outdoor Channel-a.

U trenutku izbacivanja AMC paketa, Telekom Srbije je pustio HD verziju kanala Outdoor Channel, a do tada su oni imali samo SD verziju.
Reglan

#91155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

crnivrag wrote:Novosti:

U ponudu Telemach digitalne i EON sheme su uvršten sljedeći digitalni TV kanal:

1. "Outdoor Channel" na poziciji 181 putem EON boxova/D3 resivera, i na frekvenciji 442000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Za korisnike EON boxova potrebno je uraditi reset aplikacije na sljedeći način: Meni -> Podešavanja -> Sistem -> Restart.

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 255 TV kanala + 10 duplih HD kanala (265 TV kanala) - (187 u SD rezoluciji, 65 (68 putem EON box-a) u HD rezoluciji i 1 kanal u UHD/4K rezoluciji, te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).

3. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2ru9cia
Ja restartovo eon box sto preko daljinskog sto gasenjem/paljenjem iz uticnice i na 181 nemam nikakav kanal.
chakany

#91156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Hoće li konačno izbaciti TV Oscar C i ubaciti nešto umjesto tog kanala ?
crnivrag

#91157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Reglan wrote: Ja restartovo eon box sto preko daljinskog sto gasenjem/paljenjem iz uticnice i na 181 nemam nikakav kanal.
Moraju oni podesiti listu kanala za EON box, za sada kanal možeš pratiti na poziciji 119, na kojoj je išao kanal Sundance TV.

Ovo važi samo za korisnike EON box uređaja na Telemach mreži, korisnici van mreže još uvijek nemaju ovaj kanal u ponudi, a korisnici D3 usluge putem resivera i CAM modula kanal mogu naći na navedenoj poziciji/frekvenciji.

Kanal će biti dostupan od ponedjeljka na poziciji 181 za korisnike EON box uređaja, i od tog datuma će se moći vraćati unazad, a biće dostupan i putem EON online platforme (EON web, EON mobile, EON Smart TV, EON Windows 10 app i EON box za vraćanje sadržaja unazad).
Last edited by crnivrag on 27/09/2019 18:36, edited 1 time in total.
crnivrag

#91158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:Hoće li konačno izbaciti TV Oscar C i ubaciti nešto umjesto tog kanala ?
Izgleda da imaju neki ugovor sa kanalom "TV Oscar C", i nisu svjesni da ga mogu sada raskinuti otkako taj kanal više ne postoji, odnosno otkako je postao "RTV HB".
shoke

#91159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shoke »

Pozdrav članovima foruma.
Podnio sam zahtjev za priključenje EON Light paketa, i danas su me zvali da rade priključak. Međutim zbog poslovnih obaveza nisam mogao biti prisutan danas i naredna dva dana, tako da sam dogovorio priključak u ponedjeljak 30.09.2019.
Moje pitanje je sljedeće: Da li ću dobiti račun za mjesec septembar i da li će on biti u punom iznosu (33KM), ili u parcijalnom ?
Unaprijed hvala na odgovoru i pozdrav.
crnivrag

#91160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

shoke wrote:Pozdrav članovima foruma.
Podnio sam zahtjev za priključenje EON Light paketa, i danas su me zvali da rade priključak. Međutim zbog poslovnih obaveza nisam mogao biti prisutan danas i naredna dva dana, tako da sam dogovorio priključak u ponedjeljak 30.09.2019.
Moje pitanje je sljedeće: Da li ću dobiti račun za mjesec septembar i da li će on biti u punom iznosu (33KM), ili u parcijalnom ?
Parcijalno, odnosno samo broj korištenih dana, međutim mislim da postoji pravilo da se račun počinje naplaćivati tek od sljedećeg mjeseca, ukoliko je usluga priključena nakon 25-og dana u mjesecu.
Rodzer Mur

#91161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rodzer Mur »

Opet nova poskupljenja? Racun za trio grande extra 81KM. Pomalo svaki mjesec, prije dvije godine kad tek prikljucih bilo 66.45KM, prosli mjesec 72KM, sad 81KM koliko i najskuplji EON paket :-) ovo novi nacin da te natjeraju da predjes na EON premium i potpises novi ugovor?
crnivrag

#91162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rodzer Mur wrote:Opet nova poskupljenja? Racun za trio grande extra 81KM. Pomalo svaki mjesec, prije dvije godine kad tek prikljucih bilo 66.45KM, prosli mjesec 72KM, sad 81KM koliko i najskuplji EON paket :-) ovo novi nacin da te natjeraju da predjes na EON premium i potpises novi ugovor?
Cijena nije povećana od aprila ove godine.

Moguće da je račun nabijen kroz telefonske razgovore i iznajmljivanje sadržaja iz Video Kluba koji se naplaćuju.
Rodzer Mur

#91163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rodzer Mur »

crnivrag wrote:
Rodzer Mur wrote:Opet nova poskupljenja? Racun za trio grande extra 81KM. Pomalo svaki mjesec, prije dvije godine kad tek prikljucih bilo 66.45KM, prosli mjesec 72KM, sad 81KM koliko i najskuplji EON paket :-) ovo novi nacin da te natjeraju da predjes na EON premium i potpises novi ugovor?
Cijena nije povećana od aprila ove godine.

Moguće da je račun nabijen kroz telefonske razgovore i iznajmljivanje sadržaja iz Video Kluba koji se naplaćuju.
Racun za prosli mjesec 72KM, na tom racunu pise "osnovnica" 40.69 + 6,92 pdv = 47.61KM+21.50KM mjesecno odrzavanja+ 3.5KM dodatni prijemnik+0.06 telefon... za ovaj mjesec 81KM osnovnica 47,86 + 8.14 pdv = 56KM + 21.5 odrzavanje + 3.5 prijemnik + 0.03 telefon 81KM

Dakle ocigledno je "osnovnica" povecana, taj video klub ne'am pojma ni sta je, na TVu koji najcesce koristim je kartica, d3 je na TVu koji se rijetko koristi, nikad nista nisam ni snimao, ni vracao il' sta vec imaju u ponudi, telefon se isto tako rijetko koristi
sencobih

#91164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Hocemo Imperia TV!
typeOnegative

#91165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

rodzer mur
To nesto nije u redu , osnovica mora biti ista i za ovaj mjesec jer nije bilo poskupljenja . Evo bas pogledao kod sebe , osnovica je 39.32 bez PDVa na svim racunima u zadnjih par mjeseci . Ili si nesto mjenjao / koristio dodatno pa je veci racun , ili je greska u racunovodstvu . Javi im se i sve ce ti razjasnit .
Telemach

#91166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shoke wrote:Pozdrav članovima foruma.
@shoke,
Pretplatnik koji je priključen na KKS do 15-tog u mjesecu bit će zadužen cijelom mjesečnom naknadom za tekući mjesec. Pretplatnik koji je priključen nakon 15-tog u mjesecu, dužan je da plaća mjesečnu naknadu od sljedećeg mjeseca. Dodatne usluge paketa se fakturišu po danima korištenja.
Telemach

#91167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Rodzer Mur,
Izmjena cijena nije nastala. Moguće da je istekla određena akcijska pogodnost, koju ste koristili. U svakom slučaju, dostavite nam u inbox broj Ugovora i provjerit ćemo obračun. Unaprijed se izvinjavamo ako je nastao propust.
shape of despair

#91168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Na mojoj novoj adresi se razvodna kutija pored mog stana i dalje drzi na JEDNOM sarafu. Izgleda smetljarski
duffy_duck

#91169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote: Ovo važi samo za korisnike EON box uređaja na Telemach mreži, korisnici van mreže još uvijek nemaju ovaj kanal u ponudi, a korisnici D3 usluge putem resivera i CAM modula kanal mogu naći na navedenoj poziciji/frekvenciji.

Kanal će biti dostupan od ponedjeljka na poziciji 181 za korisnike EON box uređaja, i od tog datuma će se moći vraćati unazad, a biće dostupan i putem EON online platforme (EON web, EON mobile, EON Smart TV, EON Windows 10 app i EON box za vraćanje sadržaja unazad).
A sta ce biti na sadasnjoj poziciji 119 ?
MTV

#91170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Ti.
azurna_obala

#91171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azurna_obala »

Odnedavno imamo eon duo light paket, pa nije jasno jel se cijena računa povećava vraćanjem sadržaja 7 dana unazad?
Radar71

#91172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

azurna_obala wrote:Odnedavno imamo eon duo light paket, pa nije jasno jel se cijena računa povećava vraćanjem sadržaja 7 dana unazad?
nebi trebalo
http://prntscr.com/pc1cc8
Kockasti

#91173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

duffy_duck wrote:
crnivrag wrote: Ovo važi samo za korisnike EON box uređaja na Telemach mreži, korisnici van mreže još uvijek nemaju ovaj kanal u ponudi, a korisnici D3 usluge putem resivera i CAM modula kanal mogu naći na navedenoj poziciji/frekvenciji.

Logosoft
tap3ah75

#91174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Čekam da Admin napiše da je Adro zaštićen kao crni.
:lol:
Ko ga bude zezao ban 7 dana.
Tesla Edison

#91175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Kockasti wrote:
duffy_duck wrote:

Logosoft
:lol: :lol: :lol:
Locked