Ma ja mislim da bi ti Olise rijesio sve muke o otkljucao i Isaka i Ekitikea, ali eto, nemoguce ga je dovesti. I ono najvaznije - dokazan igrac u ligi, nema tu fule. Svaki drugi mora proci ono sto je Wirtz, Ekitike, Szoboszlai...ismar2215 wrote: ↑14/04/2026 10:02 Ornstein jucer za NBC kaze da cemo dovesti 3-4 prvotimca na ljeto sigurno. Po mom mišljenju, nije potrebno dovoditi top top igrače tipa Olisea, pogotovo u fazi napada. Kloppova era imala je jednog WC igrača u Salahu, ostali su imali potencijal da to postanu ili su bili igrači koji su bili jednu stepenicu ispod. Ok, bili su tu Virgil i Alisson, ali nisu u fazi napada. Po meni, mi imamo 3 igrača koji mogu to postati - Wirtz, Isak i Ekitike. Ostatak ekipe treba uklapati po tome. Ako ce se dovoditi neki maverik, to treba biti zadnji vezni. Prije svega treba odluciti da li ostaje Slot ili ne, pa onda da li igramo s klasicnim krilnim napadacima ili ne. Sto se tice napada, ja bih doveo jedno desno krilo ljevaka i jednog polivalentnog ofanzivca, obojicu do 21-22 godine i do nekih 40-50 miliona, a prodati Gakpa. Za pare za Olisea, ako uracunamo i platu, mozemo dovesti i ta dva krila i jos jednog rotacionog igrača. To primarno treba biti lijevi bek. I na kraju treba jedan zadnji vezni za prvih 11. E tu se moze izvaliti ako ima potrebe - recimo Elliott Anderson ili Baleba.
Medjutim eto dovest ce se neki Diomande i to za bezobrazno visoku cifru, neki Bazoumana Toure iz Hoffenheima, a ti ljudi ne mogu isporuciti ni trecinu onoga sto je Salah. Olise je mokri san.
Sto se utakmice veceras tice, koliko god sam bio optimista nakon Barcelone 3:0, toliko sam veceras skeptik. Ne vidim na koji nacin oni mogu da sacuvaju mrezu protiv PSG-a, a da daju 2-3 gola.