Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dembele

#91076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

MTV wrote:Jok bolan, vec najatraktivnije utakmice od svih tih utakmica/liga ce ici tu. Ostale manje atraktivne utakmice ce ici na SK.
Džaba ja pričam ovdje u zadnjih sedam dana da se program prepakira sa jednog na drugi kanal,objavi da je to novitet i unapređenje ponude koje nosi sa sobom poskupljenje pretplate.
-Džaba me gledate, pa gdje to ima, gdje?
-Pa u Telemachu šefe! :)
MTV

#91077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

dembele wrote:
MTV wrote:Jok bolan, vec najatraktivnije utakmice od svih tih utakmica/liga ce ici tu. Ostale manje atraktivne utakmice ce ici na SK.
Džaba ja pričam ovdje u zadnjih sedam dana da se program prepakira sa jednog na drugi kanal,objavi da je to novitet i unapređenje ponude koje nosi sa sobom poskupljenje pretplate.
Sta ces. Ovo je i radi Supernove koja ima SK i Arene. Da bi sacuvali korisnike prave si exkluzivu Novu Sport da bi imali cime zadrzavati korisnike. Isti scenario sa Eronetom i BHTelekomom.
I opet mogu poskupiti koliko hoce.
Sad je jos na redu da vidimo hoce li to isto uraditi i Telekom Srbija.

Kako ce tek gorjeti forum/facebook kad krenu atraktivni sadrzaji a toga nema na SK kod drugih operatera.
dembele

#91078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

MTV wrote:
dembele wrote:
Sta ces. Ovo je i radi Supernove koja ima SK i Arene. Da bi sacuvali korisnike prave si exkluzivu Novu Sport da bi imali cime zadrzavati korisnike. Isti scenario sa Eronetom i BHTelekomom.
I opet mogu poskupiti koliko hoce.
Sad je jos na redu da vidimo hoce li to isto uraditi i Telekom Srbija.

Kako ce tek gorjeti forum/facebook kad krenu atraktivni sadrzaji a toga nema na SK kod drugih operatera.
Malo pravim parodiju na onu TM reklamu sa Mirzom Teletovićem, a u zadnjoj rečenici si sve rekao.
melb26sa

#91079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by melb26sa »

Ima li ko kakav trik da uradim da Nick Jr (kanal 145) ne prebacuje na bhs? Sve nam je po defaultu na engleskom, mali ne zna dobro bhs a Eon jednostavno prebaci na hrvatski bez da se ista dotaklo. To mi nije radio na D3, samo na ovom Eon. Radim taj reset - iskljuci iz struje pa opet ukljuci ali mora biti logicnija opcija.
Mehemed
Vozim: automobil

#91080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Ima li opcija da se promijeni jezik/titlovi preko menu-a kao na D3 ?
duffy_duck

#91081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

:?
melb26sa wrote:Ima li ko kakav trik da uradim da Nick Jr (kanal 145) ne prebacuje na bhs? Sve nam je po defaultu na engleskom, mali ne zna dobro bhs a Eon jednostavno prebaci na hrvatski bez da se ista dotaklo. To mi nije radio na D3, samo na ovom Eon. Radim taj reset - iskljuci iz struje pa opet ukljuci ali mora biti logicnija opcija.
Stavi jezik zvuka engleski. Ali moras ponovo sve na pocetna podesavanja mislim da je tako.
duffy_duck

#91082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Mehemed wrote:Ima li opcija da se promijeni jezik/titlovi preko menu-a kao na D3 ?
Samo na D3 .
melb26sa

#91083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by melb26sa »

duffy_duck wrote::?
melb26sa wrote:Ima li ko kakav trik da uradim da Nick Jr (kanal 145) ne prebacuje na bhs? Sve nam je po defaultu na engleskom, mali ne zna dobro bhs a Eon jednostavno prebaci na hrvatski bez da se ista dotaklo. To mi nije radio na D3, samo na ovom Eon. Radim taj reset - iskljuci iz struje pa opet ukljuci ali mora biti logicnija opcija.
Stavi jezik zvuka engleski. Ali moras ponovo sve na pocetna podesavanja mislim da je tako.
Sve I jeste na engleskom- zato me I cudi da se prebaci na bhs a postavke I dalje na engleskom.
rizibizi

#91084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Dobrodosao u klub i moja djeca se jedno jutro probudila kazu hocemo na engleskom. Prebacio ja sve ovo kao sto kazu i ovjde i radi sa sadrzajem koji se trenutno emitira ako je dosupan audio na engleskom (recimo patrolne sape i jos neki crtani nemam pojma kako se zovu) ali ako krenes vracati sadrzaj unazad sve sto pustis bice na nekom "nasem" jeziku..
MTV

#91085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Znaci da sadrzaj ne ide live preko DVB-C-a vec povlaci IPTV stream gledanje unazad. Kod gledanja unazad titlovi i sinkronizacija se ne mogu mijenjati vec je onako kako su ovi nastimali iz Telemacha.
MTV

#91086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Moguce je da ce O2 TV promijeniti ime opet u B92. :lol:
kakavdanakneiskustvu

#91087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakaljin wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

najatraktivnije,po mom misljenju,po tvom vec mozda ne,po necijem trecem takodje mozda ne

Mozda je mislio na derbije liga koje ima pravo prenosa sport klub

pa vrlo je vjerovatno da je mislio na derbije,ali je nekom derbi jedna tekma nekom neka druga tekma,da sad ne zalazim u detalje
kakavdanakneiskustvu

#91088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

MTV wrote:

najatraktivnije,po mom misljenju,po tvom vec mozda ne,po necijem trecem takodje mozda ne
Oni iz United Medije najbolje znaju sta je atraktivno.
Sve ostalo trazi po Sport Klubovima.

atraktivno je nekome,nekome drugom i nije
MTV

#91089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Imaces Novu Sport i onda koji je problem?!
kakavdanakneiskustvu

#91090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

dembele wrote:

slijedi nam svima poskupljenje?
kakavdanakneiskustvu

#91091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

MTV wrote:Imaces Novu Sport i onda koji je problem?!

u ublehaskoj prici da ce se sve imati na jednom kanalu

kakve tri markice?
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 25/09/2019 19:00, edited 1 time in total.
Tiger 033

#91092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Sad došao kući nema interneta...kažu ukućani cijeli dan ga nema @Telemach šta je rec :?:
P.s. dosao net...ali su oscilacije u brzini velike...valjda ce s vremenom i to nestati
Last edited by Tiger 033 on 25/09/2019 18:58, edited 1 time in total.
crnivrag

#91093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Potrebno je otići u podešavanja EON aplikacije, pa odabrati opciju "Jezik", a onda tu pod opcijom "Prvi jezik zvuka" odabrati "English", nakon toga prebaciti na neki drugi kanal, i ponovo vratiti na "Nick Jr." i sadržaj uživo će ići na engleskom jeziku (sad probao).

Dakle ovo ne vrijedi kod vraćanja sadržaja unazad, jer tu će povlačiti audio jezik koji je već snimljen na serverima.
crnivrag

#91094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Mehemed wrote:Ima li opcija da se promijeni jezik/titlovi preko menu-a kao na D3 ?
Naravno, u podešavanjima EON aplikacije, pod opcijom "Jezik", tu postoje prvi i drugi jezik zvuka i prvi i drugi jezik titla.

Nakon promjene jezika, potrebno je prebaciti na neki drugi kanal i vratiti ponovo na onaj željeni, i sadržaj će ići na odabranom jeziku (ako taj kanal nudi mogućnost puštanja sadržaja sa tim audio/jezikom titla).

Ovo ne važi za opciju vraćanja sadržaja unazad, jer to još uvijek nisu riješili, pa se vraća već snimljeni sadržaj sa servera sa njihovim odabirom audio/jezika titla.
crnivrag

#91095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote: Samo na D3 .
Opet iznosiš dezinformacije na temi.
crnivrag

#91096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

To nigdje nije definisano, a novi cjenovnik stupa na snagu 05.10.2019. i u izvodu koji je objavljen u dnevnoj štampi, cijene su ostale potpuno iste.
kakavdanakneiskustvu

#91097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
To nigdje nije definisano, a novi cjenovnik stupa na snagu 05.10.2019. i u izvodu koji je objavljen u dnevnoj štampi, cijene su ostale potpuno iste.
:thumbup:
Telemach

#91098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Tiger 033 wrote:Sad došao kući nema interneta...kažu ukućani cijeli dan ga nema @Telemach šta je rec :?:
P.s. dosao net...ali su oscilacije u brzini velike...valjda ce s vremenom i to nestati
@Tiger 033,
Ukoliko usluga nije ok, dostavite nam u pp kontakt telefon.
fusion_ba

#91099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ta opcija kad se vraca unazad da postoji samo jedan audio i jedan titl koji se ne moze promijeniti ili iskljuciti je stvarno bezveze.Razumijem da je za to potrebno vise strimova, ali oni to imaju. Recimo SBB koristi srpski audio i titl, samo treba omoguciti da se odabere taj strim. I jos dodati strim sa engleskim audio kanalom i bez titla i eto rjesenja.
MTV

#91100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Locked