commendatore wrote:preselite se u Zenicu jes da smo vukojebina al imamo vode regularno.... mozete splaknut guz i rahat da se guzite pa tusirate.... nije ni skupo....
Najpost do sad, bravo
commendatore wrote:preselite se u Zenicu jes da smo vukojebina al imamo vode regularno.... mozete splaknut guz i rahat da se guzite pa tusirate.... nije ni skupo....
Prpa.ba wrote:Najjednostavnije objasnjenje je da su se zajebavali sa temeljnom infrastrukturnom kompanijom:
1) uhljebljenja koja su dovela do gubitaka
2) bez investicija u odrzavanje sistema kako bi se uhljebljenja odrzala
Kada su uhljebljenici pocuclali i novac namijenjen za odrzavanje sistema, onda su poceli stediti na struji uvodjenjem redukcija. Redukcije su izjebale neodrzavani sistem i sada se to otelo kontroli - cijevi pucaju, trafoi gore itd. Po mojoj procjeni trenutne dnevne redukcije od po 12h ce se povecati na 16h do nove godine, nakon cega ce sistem tokom iduce godine kolapsirati. Mladomuslimanski DiF-ovci su se vjerovatno nadali ovim kreditom zakrpiti vodu do sljedecih izbora ali jedna od ljepota sila prirode je da prije ili kasnije pobjedjuju. Rjesenje ce biti ogromno zaduzivanje Kantona u desecima, ako ne i stotinama miliona za kompletnu rekonstrukciju.
Cuj 30 minuta......puno brateel_bake007 wrote:Vodu pustati po 30 minuta prije namaza , sta ce ikom u ostalom periodu?
Kod mene nikad nije bilo redukcija a evo zadnje dvije noći zatvaraju vodu, tako da neće ni Ilidža dugo....Black swan wrote:ne mora u zenicucommendatore wrote:preselite se u Zenicu jes da smo vukojebina al imamo vode regularno.... mozete splaknut guz i rahat da se guzite pa tusirate.... nije ni skupo....
može i na ilidžu
samo dokle će biti vode
ne znam
ima nekoliko novih lazi...mada.... nista posebno, sto vec nismo culi od hadziKiflemalamirha wrote:mora ovaj narod da ide prljav i da smrdi!cim voda dodje ulijeces u kadu,nasapunjas se,hoces da se saperes kad vode nema, ukljucis masinu,ni predpranje nije zavrsilo opet vode nestalo.![]()
kod mene na grbavica I privrnuli.![]()
da li je konakovic dao neki biser od izjave....da mi srcu bude lakse.
Informacija i radovi na vodovodnoj mreži
za dan 13.09. 2017.
Poštovani potrošači,
Danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Tekija, Vrbanjuša, Sumbul Avde, Iza Gaja, Džemila Krvavca, Bistrik medresa, Alipašina, Marka Marulića, Gornjovakufska, Olovska, Novopazarska, Stara Cesta I na više adresa, Ugorsko III, Trg djece Dobrinje, Atife Karalić čikma, Hajrudina Šabanije, Filter „Vogošća“.
Nastavak radova je na polaganju cjevovoda Muse Ćazima Ćatića, Soukbunar, te prebacivanje priključaka Gornja Jošanica II.
Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama/naseljima: Trg djece Dobrinje, Kasima Prohića, Grada Bakua, Hajrudina Šabanije, Stara cesta I, Dumače, Orahov brijeg, Ugorsko III, Ugorsko, Barica, Muje Šejte, Džemila Krvavca, Vrbanjuša, Skendera Kulenovića-Stari grad, Cvijetina, Kriva, Iza Gaja, Jačerdoli, Braće Nuhić, Marka Marulića, Paromlinska, Alojza Benca, Sakiba Nišića, Butmirska, Kalesijska, Neretvanska, Igmanska, Fojnička, Bistrik Medresa, Olovska, Triglavska, Varaždinska, Alipašina, Sumbul Avde, Gornjovakufska, Atife Karalić čikma, Atife Karalić, naselje Švrakino selo, Novopazarska, Kodžina, Teočačka, Posavska, naselje Turkušići, Hrasno brdo.
U toku dana, doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u slijedećim ulicama: Iza Gaja, Bardakčije, Jajačka, Imamovića, Avde Hodžića, Branislava Nušića.
Očekujemo stabilizaciju u vodosnabdijevanju do 16 h.
jok! tu ne mogu masit.izgubljena dusa wrote:Preskocise li koju ulicu/dio kasabe?
nema kod mene redukcije...commendatore wrote:dodji bolan kod nas mores se splaknut kolko hošbitanga_sa_otesa wrote:kaze bice akobogda,znaci nikad
ti naspes u banjicu nek ima je l?bitanga_sa_otesa wrote:nema kod mene redukcije...commendatore wrote:dodji bolan kod nas mores se splaknut kolko hošbitanga_sa_otesa wrote:kaze bice akobogda,znaci nikad
nemoj im zamjerit slabi su sa znanjem lokacija lokalne infrastrukture....Lakat Jebić wrote:Na spisku nema grbavickih ulica, a nema vode
Ma meni ovo vise smrdi na jedan mali stranacki dogovor da se malo para namakne i elektroprivredi, jer su odmah na pocetku godine imali gubitke od 60 miliona maraka.Lakat Jebić wrote:ma vec vise od 10 dana. a bolje bi bilo da samo kazu da je dnevna redukcija, nema vode od 1 do 4 nego ovako, tri dana ne mogu ves masinu da upalim, kad god nanijetim nema vode.ultima_palabra wrote:Ovo su dnevne redukcije na mala vrata... vec treci dan nestaje.
Moja ulica nije na ovom spisku, a evo nemam vode. Da ih nazovem, pa da pitam o cemu se radi?O'zone wrote:Informacija i radovi na vodovodnoj mreži
za dan 13.09. 2017.
Poštovani potrošači,
Danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Tekija, Vrbanjuša, Sumbul Avde, Iza Gaja, Džemila Krvavca, Bistrik medresa, Alipašina, Marka Marulića, Gornjovakufska, Olovska, Novopazarska, Stara Cesta I na više adresa, Ugorsko III, Trg djece Dobrinje, Atife Karalić čikma, Hajrudina Šabanije, Filter „Vogošća“.
Nastavak radova je na polaganju cjevovoda Muse Ćazima Ćatića, Soukbunar, te prebacivanje priključaka Gornja Jošanica II.
Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama/naseljima: Trg djece Dobrinje, Kasima Prohića, Grada Bakua, Hajrudina Šabanije, Stara cesta I, Dumače, Orahov brijeg, Ugorsko III, Ugorsko, Barica, Muje Šejte, Džemila Krvavca, Vrbanjuša, Skendera Kulenovića-Stari grad, Cvijetina, Kriva, Iza Gaja, Jačerdoli, Braće Nuhić, Marka Marulića, Paromlinska, Alojza Benca, Sakiba Nišića, Butmirska, Kalesijska, Neretvanska, Igmanska, Fojnička, Bistrik Medresa, Olovska, Triglavska, Varaždinska, Alipašina, Sumbul Avde, Gornjovakufska, Atife Karalić čikma, Atife Karalić, naselje Švrakino selo, Novopazarska, Kodžina, Teočačka, Posavska, naselje Turkušići, Hrasno brdo.
U toku dana, doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u slijedećim ulicama: Iza Gaja, Bardakčije, Jajačka, Imamovića, Avde Hodžića, Branislava Nušića.
Na grbavici2 ne moze ni tad, vode i kad ima pritisak je toliko slab da se masina ne moze upaliti, a nisam visoko. Tako vec nekih sedmicu. U pon. je kratko bio bolji pritisak, a onda je nestalo skroz, tad sam srecom ukljucila na brzo pranje pa je stigla oprati. Vec odavno kad palim masinu presjedim kraj nje dok ne naspe vodu jer me strah da ce izbiti voda, ono ko kad otvoris cesmu nakon sto dodje voda pa poludi.hamza_sa wrote:
Ma meni ovo vise smrdi na jedan mali stranacki dogovor da se malo para namakne i elektroprivredi, jer su odmah na pocetku godine imali gubitke od 60 miliona maraka.
Da se primjetiti da vode uglavnom nema u vremenskom periodu kada je jeftina tarifa struje. Sto ce reci, bojler i ves masina rade samo kada je skupa tarifa struje.
ne naspem ,nema redukcije,ja nisam s baceva,vec sa starog vodovoda stup...commendatore wrote:
ti naspes u banjicu nek ima je l?
Kolodvorska isto tako.Lakat Jebić wrote:Na spisku nema grbavickih ulica, a nema vode
Nije na spisku ulica gdje radim. Navedu 8593 ulice gdje će nestati vode, a pored njih ima još 883 ulice koje nisu naveli i gdje isto neće biti vode.O'zone wrote:Informacija i radovi na vodovodnoj mreži
za dan 13.09. 2017.
Poštovani potrošači,