FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
missko
#9101 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ja zadovoljan. Razlika izmedju nas i Bayerna je Neuer, mi da smo imali Neuera hladno bi dobili 3-0.
Posebno mi se svidjelo kako smo igrali smireno i po zemlji kad je lopta bila kod nas ama bas ono znalacki bez napucavanja. Pogubimo se kad oni imaju loptu ali imati na golu covjeka koji za 90 min nije skupio ni jednu odbranu i zijaniti samo 1 razlike je fenomenalno. Dovedite ljudi kakvog golmana ako znate za Boga
Posebno mi se svidjelo kako smo igrali smireno i po zemlji kad je lopta bila kod nas ama bas ono znalacki bez napucavanja. Pogubimo se kad oni imaju loptu ali imati na golu covjeka koji za 90 min nije skupio ni jednu odbranu i zijaniti samo 1 razlike je fenomenalno. Dovedite ljudi kakvog golmana ako znate za Boga
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9102 Re: FK Sarajevo - Europa League
Doslo se iz Grcke nakon produzetaka i pojeo se Borac-LIBERO- wrote:Nemoj biti siguran u ovu tvrdnju u prvoj recenici. Kondicija nije nesto sto se nabija samo i iskljucivo trcanjem i sl.zastarjelim metodama.Merengues wrote: Kondicija je nešto zašto ti ne treba baš previše novca i materijala. Kondicija je nešto što svaki igrač sam za sebe radi, sam sebe motiviše da radi.
Za ovo sto sada Sarajevo ravnopravno trci sa ekipama iz Norveske i Grcke...a barem do 70 te minute i sa bundesligasem, itekako su veliki novci, za nase uslove, ulozeni u to.
Nabijanje igracke-kondicione snage je cijela NAUKA, i to se itekako masno placa,
Vidjeces razliku u trci Sarajeva i ostalih ekipa u nasoj ligi.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#9103 Re: FK Sarajevo - Europa League
Upravo.
Sve je to sistematski postignuto, i MASNO placeno.
Sve je to sistematski postignuto, i MASNO placeno.
- drug_profi
#9104 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ov je bilo predivno, i za mene vrlo neocekivano, osim ako svabe nisu igrale pod rucnom.
Da je da se jos jedan-dva kluba u ligi da dodju do para i doborg menadzmenta, pa da ovakve utakmice budu svaki mjesec, a da nam liga evrope bude normalna pojava.
I kako se vidi sa dobrim radom u klubu isplivaju i talentovani momci, zaljeva se i njeguje ta biljka. A kad je u klubu korov, i talenat se ugusi i propadne.
Mislim da imamo sansu, mozda 2% da dobijemo svabe sa dva razlike, ali nema veze. Fin prihod ove godine, vjerovatno ce i posjeta domacim utakmicama biti veca u prosjeku nego ranijih godina. Ovaj brod plovi u pravom smjeru.
Da je da se jos jedan-dva kluba u ligi da dodju do para i doborg menadzmenta, pa da ovakve utakmice budu svaki mjesec, a da nam liga evrope bude normalna pojava.
I kako se vidi sa dobrim radom u klubu isplivaju i talentovani momci, zaljeva se i njeguje ta biljka. A kad je u klubu korov, i talenat se ugusi i propadne.
Mislim da imamo sansu, mozda 2% da dobijemo svabe sa dva razlike, ali nema veze. Fin prihod ove godine, vjerovatno ce i posjeta domacim utakmicama biti veca u prosjeku nego ranijih godina. Ovaj brod plovi u pravom smjeru.
-
north
#9105 Re: FK Sarajevo - Europa League
Koshpa wrote:
A još malo vezano za naše nastupe, mislim da je psihološki, sociološki i šta ti ja znam kakav još fenomen i da se nikada nije desilo, a ne znam hoće li se desiti da smo mi sve tri utakmice u Evropi zaredom kući zijanili i da mnogi nisu izašli razočarani igračima poslije tekme kući i da se gotovo nikakva primjedba nije mogla dati na igru, zalaganje ili bilo šta drugo....i te neke manje greške koje su se dešavale su toliko male kad igraš sa tako ozbiljnim protivnikom da niko normalan ne može prigovarati niti jebavati ikome išta...i to pazi rezultata: 0-1, 1-2 i 2-3, prve dvije bili bolji a sa ovakvim švabama haj nećemo reći da smo bili bolji tokom cijele tekme, ali sigurno dobar dio tekme smo ih imali u šaci i nestvarno kombinovali kada nam nisu mogli lopte uzeti
dodajmo na to i veleža gdje smo isto izdominirali protivnika i opet nismo uzeli onda se stvarno čovjek zapita u čemu je problem
Ma ja sam u pogledu nas jako optimističan u narednom periodu, jer ovo sve djeluje sve bolje iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu....
-
Nuken
#9106 Re: Odg: FK Sarajevo - Europa League
Otvoren sam za sve ponudestrong69 wrote:Nuken cini mi se. Momak ima nestoLabirint wrote:Pao mi je na pamet onaj lik odavde sto je prognozirao rezultat od 3:2 tj sanjao ga samo nije znao za kogadrug, u pp mi podatke posalji da se za bingo dogovorimo
zar je moguce da je samo 8 prekrsaja bilo na tekmi?
![]()
Ovo mi je treća Evropska utakmica ove sezone koji pogađam rezultat.Na prethodne dvije utakmice pogodio i po jednog strijelca
Jednostavno, kada razmisljam o nečemu i kada sam usredotočen na to sanjam to.Bojim se sad sam sebe
Svako par dana sanjam tako nesto i to mi se ostvari u stvarnosti
odlična igra naših. Dejo kriv za poraz najviše.Moze se potući i sa svabama
- Cossack
#9107 Re: FK Sarajevo - Europa League
"Sarajevo nam je vratilo vrhunski fudbal i nadu da će biti bolje. Fudbaleri i navijači, onako ležerno i gospodski, zajedno. Večeras su Nijemci palili baklje, Horde su im aplaudirale. Takve poruke želimo slati! Ovakvo Sarajevo i ovakav fudbal želimo gledati."
http://radiosarajevo.ba/novost/162657/i ... plaudirale

http://radiosarajevo.ba/novost/162657/i ... plaudirale
-
todd_smith
#9108 Re: FK Sarajevo - Europa League
Sa Cimirotom POD HITNO novi ugovor potpisati jer ovaj sada sto ima sutra moze doci ponuda od 10m, mi samo 25k dobijamo. Irfanom je to igrac.
Znaci pod hitno:
Ugovor sa Cimijem
Novi golman
Novi napadac
Znaci pod hitno:
Ugovor sa Cimijem
Novi golman
Novi napadac
-
sole2mio
#9109 Re: Odg: FK Sarajevo - Europa League
.
Last edited by sole2mio on 22/08/2014 01:00, edited 1 time in total.
-
sole2mio
#9110 Re: Odg: FK Sarajevo - Europa League
KAKAV SI TI MAJSTOR JEBO TE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sole2mio wrote:Nuken wrote:Sinoc sanjo utakmicuRezultat će biti 3:2.Ekipa koja pobjedi pobjedonosni go ce postići u samom završetku utakmice.Kod nas ga Bilbija zabija
Cisto da se zna pogodio sam rezultat prethodne dvije utakmice u Evropi i po jednog strijelca
Sent from my YUSUN W91 using Tapatalk
ako sta budes sanjao za revans javni mi u PM da odigramo sta hahahahah
Svaka cast!
- Cossack
#9111 Re: FK Sarajevo - Europa League
http://scsport.ba/vijest/78608todd_smith wrote:Sa Cimirotom POD HITNO novi ugovor potpisati jer ovaj sada sto ima sutra moze doci ponuda od 10m, mi samo 25k dobijamo. Irfanom je to igrac.
Znaci pod hitno:
Ugovor sa Cimijem
Novi golman
Novi napadac
ovo trece prekrizi...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#9112 Re: FK Sarajevo - Europa League
Nuken, buraz, hajd 'nasanjaj' revans i neko ludo iznenadjenje

- Zatamnjena stakla
#9113 Re: FK Sarajevo - Europa League
Bandoviću razočarao si me
Još uvijek si na profilnoj!
Još uvijek si na profilnoj!
- don vito
#9114 Re: FK Sarajevo - Europa League
Raja malo pretjeruje sa ocjenama da smo ih "totalno nadigrali", "bili 2x bolji" itd itd jer gledaju samo nase sanse. Oni su u prvom napadu u 15. sekundi imali sansu, 2 zicera pri 2:2, da se ne spominju sanse u zadnjih 15 minuta kad smo totalno pali fizicki… Svejedno, sve cestitke za igru jer smo najzad docekali da nas tim protiv tima iz lige petice igra napadacki i kombinuje umjesto bunkera, bunarenja, nabijanja i kontri. Ova ekipa Sarajeva jednostavno ne zna igrati bunker i to je odgovor zasto nismo bili defanzivniji. Mozda bi Borussia imala manje sansi da je nasa odbrana nabijala lopte umjesto sitnog veza koji je isao odmah ispred naseg 16-erca, ali mislim da navijacima treba biti draze sto ovako igramo.
Ne treba Deju pljuvati zbog pacerskog gola. Njemu je najteze da ne spominjem da se greske golmana najocitije primijete (recimo Dupovac je lose stajao kod prva dva gola). Dejo je bio dobar i u Norveskoj i u Grckoj, nadajmo se da ce se istorija ponoviti, a vec u zimskoj pauzi treba dobiti pravu konkurenciju za "jedinicu". Sto se tice fizickog pada, ponovilo se zadnjih 20-ak minuta protiv Atromitosa, ali su igraci 7 dana kasnije pokazali da mogu izdrzati 120 minuta u Atini. Sada ce biti teze ali nema razloga za predaju.
Gledao sam utakmicu na Kabel 1 i komentator je hvalio atmosferu, igru Sarajeva, to sto imamo puno mladih igraca. Od pojedinaca najvise je hvalio Stojceva. Mislim, s pravom, jer iako su Milosa stalno udvajali Nordtveit i Xhaka pokazao je koliko zna s loptom. Bojim se da bi za njega mogla doci prva inostrana ponuda jer je mozak tima i najteze bi ga nadomjestili.
Atmosfera sjajna, tako je opisao i André Hahn poslije utakmice ali i njemacki komentator vise puta tokom prenosa. Sportski direktor Max Eberl atmosferu je opisao "nevjerovatnom". Nakon sto je uoci utakmice kamera setala od sjevera prema istoku prateci hiljade salova uz "Mi smo divovi", na forumu navijaca Borussije frajer je napisao "Verdammt viele Fans von Sarajevo - Mal sehen wieviel Stimmung die machen und wie sehr das das Spiel beeinflusst" ("prokleto puno navijaca Sarajeva – mozemo vidjeti kakav prave stimung i koliko utjecu na igru"). Bakljada njihovih navijaca na pocetku ne smije biti razlog da se za 7 dana odgovori istom mjerom jer kazna koju ce platiti je sitnis za Borussiju. Nadam se da ce navijacki sve proci OK, kako sa povratkom Nijemaca tako i sa revansom. Jer, moramo se navikavati na ovakve velike evropske utakmice, hiljade gostujucih navijaca u korteu kroz Sarajevo. Kako se podizo nivo organizacije kluba - tako trebaju i navijaci. Drugim rijecima, evropski stimung (kao veceras) umjesto seljakluka Premier lige. Uzdravlje.
Ne treba Deju pljuvati zbog pacerskog gola. Njemu je najteze da ne spominjem da se greske golmana najocitije primijete (recimo Dupovac je lose stajao kod prva dva gola). Dejo je bio dobar i u Norveskoj i u Grckoj, nadajmo se da ce se istorija ponoviti, a vec u zimskoj pauzi treba dobiti pravu konkurenciju za "jedinicu". Sto se tice fizickog pada, ponovilo se zadnjih 20-ak minuta protiv Atromitosa, ali su igraci 7 dana kasnije pokazali da mogu izdrzati 120 minuta u Atini. Sada ce biti teze ali nema razloga za predaju.
Gledao sam utakmicu na Kabel 1 i komentator je hvalio atmosferu, igru Sarajeva, to sto imamo puno mladih igraca. Od pojedinaca najvise je hvalio Stojceva. Mislim, s pravom, jer iako su Milosa stalno udvajali Nordtveit i Xhaka pokazao je koliko zna s loptom. Bojim se da bi za njega mogla doci prva inostrana ponuda jer je mozak tima i najteze bi ga nadomjestili.
Atmosfera sjajna, tako je opisao i André Hahn poslije utakmice ali i njemacki komentator vise puta tokom prenosa. Sportski direktor Max Eberl atmosferu je opisao "nevjerovatnom". Nakon sto je uoci utakmice kamera setala od sjevera prema istoku prateci hiljade salova uz "Mi smo divovi", na forumu navijaca Borussije frajer je napisao "Verdammt viele Fans von Sarajevo - Mal sehen wieviel Stimmung die machen und wie sehr das das Spiel beeinflusst" ("prokleto puno navijaca Sarajeva – mozemo vidjeti kakav prave stimung i koliko utjecu na igru"). Bakljada njihovih navijaca na pocetku ne smije biti razlog da se za 7 dana odgovori istom mjerom jer kazna koju ce platiti je sitnis za Borussiju. Nadam se da ce navijacki sve proci OK, kako sa povratkom Nijemaca tako i sa revansom. Jer, moramo se navikavati na ovakve velike evropske utakmice, hiljade gostujucih navijaca u korteu kroz Sarajevo. Kako se podizo nivo organizacije kluba - tako trebaju i navijaci. Drugim rijecima, evropski stimung (kao veceras) umjesto seljakluka Premier lige. Uzdravlje.
Last edited by don vito on 22/08/2014 01:21, edited 1 time in total.
- Logovan
#9115 Re: FK Sarajevo - Europa League
Jaooo kakva samo utakmica voljenog kluba.
Dođe ti Bundesligaš, jedna od najpoznatijih Njemačkih ekipa, velika Borussija i ti sa njom budeš bare bare. Čak smo u pojedinim trenutcima bili i bolji. Igrali smo se sa njima.
Da smo imali boljeg golmana ko zna šta bi bilo... Ali ovo je već priča šbb-kbb...
Hvala upravi kluba, hvala stručnom štabu i hvala igračima. Ovo je Sarajevo koje sam želio gledati.
Horde, navijanje, koreografija....
Kada su zabili treći gol onda sam sam sebi rekao, evo ga ostvario mu se san.

Hvala upravi kluba, hvala stručnom štabu i hvala igračima. Ovo je Sarajevo koje sam želio gledati.
Horde, navijanje, koreografija....
Ja sam se njega sjetio kod rezultata 2:1 za švabe.Labirint wrote:Pao mi je na pamet onaj lik odavde sto je prognozirao rezultat od 3:2 tj sanjao ga samo nije znao za kogadrug, u pp mi podatke posalji da se za bingo dogovorimo
zar je moguce da je samo 8 prekrsaja bilo na tekmi?
- _Reds_
#9116 Re: FK Sarajevo - Europa League
Imali smo i mi 100 posto sansu kod 2:2, Krste sam pre golmanom.
-
nebitan lik
#9117 Re: FK Sarajevo - Europa League
Neko spominje fizicku pripremu dobar whey protein koji je poskup i glutamin cuda rade
-
nebitan lik
#9118 Re: FK Sarajevo - Europa League
Jel to ima ugovvor kao Komazec?todd_smith wrote:Sa Cimirotom POD HITNO novi ugovor potpisati jer ovaj sada sto ima sutra moze doci ponuda od 10m, mi samo 25k dobijamo. Irfanom je to igrac.
Znaci pod hitno:
Ugovor sa Cimijem
Novi golman
Novi napadac
- fosil
#9119 Re: FK Sarajevo - Europa League
Johnson i Hazard hvale atmosferu na Kosevu.
-
ibizza
#9120 Re: FK Sarajevo - Europa League
E sad padaj koliko hoces 
- Capajebo
#9121 Re: FK Sarajevo - Europa League
ibizza wrote:E sad padaj koliko hoces
-
Nuken
#9122 Re: FK Sarajevo - Europa League
Hoće li se u uzvratu naci iko od igraca Borusije koji danas nisu bili na spisku?
- SkyLimit
#9123 Re: FK Sarajevo - Europa League
Izjave sa zvanične stranice Borrusie:
- Andre Hahn:
"Znali smo da će nas Sarajevo namučiti, pogotovo pred ovom bučnom publikom. Bila je to teška utakmica kao što smo i očekivali, ali dobro smo se nosili sa time i sretni smo što se kući vraćamo sa pobjedom. Ako pogledate unazad u moju karijeru, nevjerovatno je da sam večeras debitovao u europskim takmičenjima. Zbilja sam uživao u tome, a pobjeda to čini još više posebnim."
- Branimir Hrgota:
"Uvijek je lijepo postići dva gola, to mi daje puno samopouzdanja. Utakmica se igrala blizu mjesta gdje sam rođen i nekoliko članova moje porodice je prisustovalo utakmici. Dajem sve od sebe i već sam fokusiran na narednu utakmicu. Čeka nas Sttutgart u nedelju i neće nam biti lahko."
- Yann Sommer
"Znali smo da se nećemo prošetati Sarajevom. Atmosfera je bila zaista vrela i nevjerovatno bučna. Naš protivnik je igrao jako dobro. Ako im daš dovoljno prostora na sredini terena, u stanju su prikazati kvalitetan napadački fudbal. Nije bilo lahko, ali sa pobjedom od 3 : 2 sada smo u dobroj situaciji za revanš. Sada moramo brzo analizirati i apsorbirati ovu utakmicu, jer već u nedelju igramo sa Sttutgartom. Želio bih se zahvaliti navijačima koji su doputovali dovde. Zbilja su nam pružali sjajnu podršku uprkos dugom putovanju."
- Andre Hahn:
"Znali smo da će nas Sarajevo namučiti, pogotovo pred ovom bučnom publikom. Bila je to teška utakmica kao što smo i očekivali, ali dobro smo se nosili sa time i sretni smo što se kući vraćamo sa pobjedom. Ako pogledate unazad u moju karijeru, nevjerovatno je da sam večeras debitovao u europskim takmičenjima. Zbilja sam uživao u tome, a pobjeda to čini još više posebnim."
- Branimir Hrgota:
"Uvijek je lijepo postići dva gola, to mi daje puno samopouzdanja. Utakmica se igrala blizu mjesta gdje sam rođen i nekoliko članova moje porodice je prisustovalo utakmici. Dajem sve od sebe i već sam fokusiran na narednu utakmicu. Čeka nas Sttutgart u nedelju i neće nam biti lahko."
- Yann Sommer
"Znali smo da se nećemo prošetati Sarajevom. Atmosfera je bila zaista vrela i nevjerovatno bučna. Naš protivnik je igrao jako dobro. Ako im daš dovoljno prostora na sredini terena, u stanju su prikazati kvalitetan napadački fudbal. Nije bilo lahko, ali sa pobjedom od 3 : 2 sada smo u dobroj situaciji za revanš. Sada moramo brzo analizirati i apsorbirati ovu utakmicu, jer već u nedelju igramo sa Sttutgartom. Želio bih se zahvaliti navijačima koji su doputovali dovde. Zbilja su nam pružali sjajnu podršku uprkos dugom putovanju."
Last edited by SkyLimit on 22/08/2014 01:52, edited 1 time in total.
-
Pjanic15
-
TOM SCHOLZ
#9125 Re: FK Sarajevo - Europa League
Poslije tekme sam sreo puno ljudi koji su pravo kivni na njega,a vjerovatno je i mnogim kladioničarima izbio podosta para iz džepa.Protiv sam nasilja,ali nisam siguran da svi misle kao i ja.Uglavnom,neka tabadžije pričekaju do revanša.Bolje da piša krv na utakmici,nego poslije nje.Ja mu ne bih bio u koži nimalo!!!strong69 wrote:Ambicije kluba i Bandovic se ne poklapaju nikako. On posjeduje kvalitet za Napredak. Frajer nas je o jadu zabavio i mi ga jos molimo da ostane u klubu. Jos protiv Kuksija je morao da leti. Da ne spominjem Zetu i opet golove u ovoj sezoni... Ocajan golman kada su prekidi u pitanju, nijednu loptu nije uhvatio... U petercu nevidljiv.