Plavih_11 wrote:Prvak drzave je do juce kuburio na sredini tabele. Prvak je u dugovima vec godinama, kao i vecina iole vecih klubova sa nekim "ambicijama" i lopovskim upravama. Ne treba ocekivati nakon prve titule da ce se to sve automatski srediti. Da ce se dugovi sami pokriti i da cemo nakon te jedne titule izaci bogatiji za koji milion.BSn wrote:Super, dolaze samo slobodni igraci i to na ugovor 1+1. Sramota je za prvaka drzave da ima "nevelik jorgan"...
Da bi prvak drzave bio uspjesan godinama tj. uvjek (kako mu i prilici) najbitnija stvar, po meni, je da se ne desi ono sto se desilo kad smo posljednji put bili prvaci. A to je da svi oni koji su bili tada u klubu napune svoje privatne trezore, izvuku posljednji fening iz kluba ( pa i vise), pokupe stvari i ostave nekim drugim ljudima da vode takav klub.
Amar zna sta radi, samo mu treba DUGOROCNA podrska ljudi u upravi. Neka oni uzimaju neki kajmak ali kad klub postave na cvrste noge.
Samo sabura, vidjet cemo sta ce se sve izroditi iz ovoga ..
Znam ja to sve... u tom sam tonu i napisao ovu recenicu, jer je stvarno sramota da prvak drzave ima problema sa financijama i da je ogranicen na trzistu. Nije to sramota Zeljeznicara, to je sramota bh. nogometa - Zeljo tu samo ispasta nestrucnost ljudi u NS koji vode Premijer ligu ovako kako je vode i sto ce neko prije uloziti, ili sponzorirati u folklorno drustvo, nego u nogomet.
Ako postoje ikakvi ozbiljni planovi, onda ne mozemo imati neke velike ambicije u prve dvije sezone (neocekivana titula nam je sjela k'o budali samar, pa vjerovatno i ubrzala taj proces).
Sad kad pocnu evropske utakmice, pa kisevi u ligi, neces smjeti otvoriti forum od nezadovoljstva - a do jucer smo vrh gledali kad orkenes avaz naopako.