Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Maystor

#9101 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Maystor »

Wind wrote:Ma ja, i ostavio druga da se pati uz brdo....ccc... :lol:

@BlackCaviar, to je to! Odlicno! Iduci vikend, izgleda, opet lijepo vrijeme, steta je to propustiti. Eto prilike da organizujemo jednu voznju, onako djuture.... :D Ako ima zainteresovanih, hajmo nesto smislit.....

A za one koji nisu bili..... ;-)

Ovi GPS podaci što su ti overlay preko videa, koji si program koristio?
Wind

#9102 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

To je program za android mobitele. Imaš ih dosta na tu temu. Nisam to naknadno ubacio ako si na to mislio.
BlackCaviar

#9103 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

Nemam ništa protiv da se organizujemo i opalimo neku turu, al' ne znam kako da dođem u Sa...
Vozom mi se ne da zafrkavat, jesam par puta al' tad je bilo ljeto... Hajte vi u Zen'cu :D
zippoo87

#9104 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

Wind wrote:@zippoo87, :thumbup:
Ma zapravo, kad vozis uopste nije hladno, čak šta više, kao što reče jedan kolega, ne znojiš se (bar ne puno kao ljeti), nema prašine a i kočnice se brže hlade... :D I mene su tako jednom izvukli iz kuće, hladno, noć, ma ne bih sjeo na bike nema teorije, kad zovu na noćnu turu...malo je reći da je bilo super.

@ambition
Nadam se da će biti zainteresovanih. Svakako objaviti ovdje da što više raje vidi a i bilo bi lijepo jednom vožnjom i druženjem zaokružiti ovu godinu i da ubrzo startamo sa novom sezonom.
kupio buraz dan prije voznje neke crivit potkosulje,kako su mocne i tople i kako upijaju znoj a ne hlade
kada sam dosao kuci,potkosulja je bila potpuno suha a sekunde mi nije bilo hladno ispod
imao sam i jos jednu pravu majicu ispod i na kraju jaknu koja je water and wind proof ,zakopcao se do grla i pici :D
hladno je samo po glavi,kada se spusta ali sam stavio kapu ispod kacige i ni to nije bio problem :D
one biciklisticke "helanke" su isto odradile posao...i ono cudo grije i ne propusta ni vjetar ni nista...tako da je voznja bila odlicna

samo ne treba ispod oblaciti pamucne stvari,to kada upije znoj,nece se osusiti dok ne stavis na radijator haha i odmah hladno
btw.buraz je te potkosulje platio po 3 KM :D
zippoo87

#9105 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

Wind wrote:@zippoo87, :thumbup:
Ma zapravo, kad vozis uopste nije hladno, čak šta više, kao što reče jedan kolega, ne znojiš se (bar ne puno kao ljeti), nema prašine a i kočnice se brže hlade... :D I mene su tako jednom izvukli iz kuće, hladno, noć, ma ne bih sjeo na bike nema teorije, kad zovu na noćnu turu...malo je reći da je bilo super.

@ambition
Nadam se da će biti zainteresovanih. Svakako objaviti ovdje da što više raje vidi a i bilo bi lijepo jednom vožnjom i druženjem zaokružiti ovu godinu i da ubrzo startamo sa novom sezonom.
kupio buraz dan prije voznje neke crivit potkosulje,kako su mocne i tople i kako upijaju znoj a ne hlade
kada sam dosao kuci,potkosulja je bila potpuno suha a sekunde mi nije bilo hladno ispod
imao sam i jos jednu biciklisticku majicu ispod i na kraju tanka jakna ali koja je water and wind proof ,zakopcao se do grla i pici :D
hladno je samo po glavi,kada se spusta ali sam stavio kapu ispod kacige i ni to nije bio problem :D
one biciklisticke "helanke" su isto odradile posao...i ono cudo grije i ne propusta ni vjetar ni nista...tako da je voznja bila odlicna

samo ne treba ispod oblaciti pamucne stvari,to kada upije znoj,nece se osusiti dok ne stavis na radijator haha i odmah hladno
btw.buraz je te potkosulje platio po 3 KM :D
Wind

#9106 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Jarane, ima li jos tih potkosulja? :-D
drag_gost

#9107 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by drag_gost »

Je li neko isao ovaj vikend do Brusa? Sreli smo par biciklista. Posebno je zestok bio silazak do Coline Kape. :mrgreen:
Wind

#9108 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Mislis na one sa full-face kacigama? :D
ambition

#9109 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by ambition »

Biciklisti, vjerujem da ovdje ima clanova mtb.ba foruma koji su uslijed nedostatka konstruktivne diskusije i kvalitetnog sadrzaja isti napustili. Evo sad vas pozivam da se vratite na forum i pomognete ekipi mtb entuzijazista da forum i portal vrate na stare staze slave :thumbup: takodje, poziv vazi i za sve one koji nisu registrovani da se registruju i da lijepim prijedlozima pomognu ekipi. Drzava kao sto je BiH slobodno mogu reci kraljica mountain bajk turizma zasluzuje jedan jak forum i portal na kojem mozemo naci sve sto nam treba vezano za mtb u BiH.. a nista ne mozemo postici bez jake ekipe i konstruktivnih forumasa.
Lp svima ;)
Btw:
http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic ... g38007#new
Ljuba Moljac

#9110 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Ljuba Moljac »

imam nesto crivitove opreme. jeftina lidl marka, medjutim jako dobro radi svoj posao.
lonely_wolf

#9111 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by lonely_wolf »

Hajde da se i ja tuspasim ovde, nakon 25g. ponovo na bicikletu :D i u subotu odradih turu od 30km (Vogosca-Rimski-Vogosca). Nadam se da cu uspjeti spojiti fotografiju i biciklo :-D
Vjerovatno necu moci da se pofalim nekim zahtjevnim turama, ali cu se potruditi da vas počastim nekom fotkom, naravno sa pedalanja... :run:

Rimski, Nikon, točak i ja...
Image
Ljuba Moljac

#9112 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Ljuba Moljac »

cime si slikao ovu fotku? :thumbup:
Wind

#9113 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

A gdje si ti? :D

Odlicna slika, a ni turi nije mane.... :thumbup:
lonely_wolf

#9114 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by lonely_wolf »

Ljuba Moljac wrote:cime si slikao ovu fotku? :thumbup:
Hvala, Lumia_925
Wind wrote:A gdje si ti? :D
Odlicna slika, a ni turi nije mane.... :thumbup:
Hvala drug, a ja sam ti odmah iza fotke... :D
quarterback

#9115 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

lonely_wolf wrote:Hajde da se i ja tuspasim ovde, nakon 25g. ponovo na bicikletu :D i u subotu odradih turu od 30km (Vogosca-Rimski-Vogosca). Nadam se da cu uspjeti spojiti fotografiju i biciklo :-D
Vjerovatno necu moci da se pofalim nekim zahtjevnim turama, ali cu se potruditi da vas počastim nekom fotkom, naravno sa pedalanja... :run:

Rimski, Nikon, točak i ja...
Image
:thumbup: ja sam prije cesto teglio nikona na ture na opste nerazumjevanje ostalih, nadam se da cemo u dogledno vrijeme baciti neku foto&bike turu :thumbup:
dadoka84

#9116 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

I ja sam nikondzija. Zadnji put kad sam nosio aparat, uspio sam zagubiti okular :D srecom ebay to the rescue :D
quarterback

#9117 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

vec nas ima za ture :thumbup:
Wind

#9118 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Super, ti kao prekaljeni tur operater koordiniraj...samo nemoj na Barice..... :lol:
quarterback

#9119 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

ta ce barice, to je za poslije posla :D

ako bude lijepo vrijeme za vikend mozemo se zadati na crepoljsko i sl mozda ?
drag_gost

#9120 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by drag_gost »

Ovaj vikend picim prema Skakavcu, 10 stepeni po accuweatheru. Je li isao neko bajkom prema pecini Orlovaca?
Nikad necu zaboraviti spust od Ekofuture do Carsije niz Vratnik.

@lonely, odlicna fotka, radujem se buducim. Nije ni turi mane. :thumbup:
quarterback

#9121 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

istao sam ja od ekofuture do sumbulovca pa na sarajevo cestom pale - sarajevo, do same pecine nisam isao (vidio sam putokaz za nju u sumbulovcu)

od ekofuture na dalje ti je blago valovito s tim da ima jedno vece spustanje, lijepo je za voziti, asfalt je ali bez previse auta
auta je vise tek od sumbulovca pa prema palama ili sarajevu, zavisno gdje okrenes
Wind

#9122 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Eto, mogli bi preko Crepoljskog do Skakavaca i nazad. Ako nas @drag_gost prima u drustvo...
drag_gost

#9123 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by drag_gost »

Wind wrote:Eto, mogli bi preko Crepoljskog do Skakavaca i nazad. Ako nas @drag_gost prima u drustvo...
Ako vam se da ici sa mnom i mojom ljepsom polovicom. Malo, malo stani, odmori. A obecao sam joj. :mrgreen:

A za Orlovacu, nisam ni ja isao, a planirao sam. Zaputili smo se jednom preko Darive i nakon Cuprije, lijevo, jedno kilometar naletili na ogromnu grupu pasa. Kasnije sam saznao da je tu neki azil, a kako je nedjelja bila, valjda su ih pustili i otisli. Jedva smo zivu glavu spasili, za dlaku sam izbjegao da me obore u jarak. Sreca pa je blaga nizbrdica.
bombašica

#9124 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

drag_gost wrote:Ovaj vikend picim prema Skakavcu, 10 stepeni po accuweatheru. Je li isao neko bajkom prema pecini Orlovaca?
Nikad necu zaboraviti spust od Ekofuture do Carsije niz Vratnik.

@lonely, odlicna fotka, radujem se buducim. Nije ni turi mane. :thumbup:
Nekoliko puta sam se kanila ove godine pedalati prema Orlovači, ali svaki put sam odustala. Haverka i ja smo zvale čiku koji je zadužen za primanje posjetitelja pećine, i svaki put nam je odbio otvoriti vrata jer nas je bilo nedovoljno (kao, ne isplati mu se dolaziti zbog četvero ljudi). :twisted:
drag_gost

#9125 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by drag_gost »

A taj isti ciko svako malo postavlja slike na fejs kako huligani razvaljuju katance sa tih vrata i unutra dernece. :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply