Ti ocito ne mozes da razumijes da nedjelja NIJE bilo kakav neradi dan,nego je DAN KADA NI DRUGI NE RADE!!!!!Malisa11 wrote: ↑15/09/2025 14:00Ima logike. Radnik u trgovini ce da radi za 2.000KM u lidlu, dok ce oni nepalca platiti 1000KM i to je to.
Hocu, a ja cu ti onda otici u najmanje tri i snimiti prvo kako padaju s nogu, a onda sta misle o tome STO SU IMALE JEDAN SLOBODAN DAN i sada pazi sada, OPET IMAJU JEDAN SLOBODAN DAN.Hoces li da odem u Konzum (150m od kuce mi) pa da ti napravim snimak radnica i sta da ti poruce na snimku,vezano za neradnu nedjelju. Zenama to bio najljepsi dan od kako rade u Konzumu...tako su mi rekle a znam ih skoro sve,jer duzi niz godina rade tu. Imam i konu,isto radi tu...
Evo jebemu mater, hocu, pa mozda vam proradi par klikera da su dobili NISTA. Ako su toliko glupe pa to izjave, ja cu prvi da pocnem da zagovaram da ostaje trajno da se ne radi nejeljom.
Ponavljam, imali jedan slobodan dan, dobili da imaju isto tako jedan slobodan dan - NISTA.
Mozes li to shvatiti...evo prije par postova sam napisao licno iskustvo,kako se rad nedjeljom odrazavao na moj privatni i drustveni zivot a bio sam i mladji,bez vecih obaveza. Dakle,svako ko radi,zivi za taj slobodni dan u zelji da ga sto bolje iskoristi. Ljeti da ode na bazen,jezero,rijeku,prirodu,da provede sa drustvom negdje,da ode na ekskurziju,itd itd.
Meni je neshvatljivo da ovo nekome punoljetnom moram pisati po deseti put...ako ni ovo ne razumijes,necemo dalje,nema efekta.
Ove zene iz Konzuma,sve su porodicne zene,hoce da odu na ekskurziju,da se druze malo,da uzivaju,jer to DO SADA NISU MOGLE,jer je neko od njih uvijek radio i nedjeljom.
I ne ,zene nisu glupe (mozda i jesu,ne ulazim u inteligenciju) ali sve su mi rekle da im je ovo nesto najbolje. A stalno pricam sa njima i na tu temu,procitam ovako sa foruma gluposti pa im kazem,one polude hahaha
A ti snimi te svoje,pa da vidimo taj fajt radnica u marketima. A znam ni da ove sto su radile po trznim centrima nisu gadljive na neradnu nedjelju