arzuhal wrote:Ja jutros baš zvao prijatelja u Bilećoj pa pričamo o puču, o čemu je riječ, kad viče on: "Od Turčina je samo gori poturica!". Mr'š, rekoh...
Republika Turska
- Challenger__
#9101 Re: Republika Turska
-
mario001
#9102 Re: Republika Turska
Nakon hapšenja velikog broja članova Vazduhoplovnih snaga 2013. godine u okviru operacije Baljoz, general Akin Ozturk postavljen je na mjesto komandanta Vazduhoplovnih snaga. Nakon dvogodišnje službe na ovom mjestu avgusta 2015. godine mjesto je prepustio generalu Abidinu Unalu. General Oztürk preostalu godinu službe trebao je provesti u svojstvu člana Visokog vojnog savjeta, nakon čega je 30. avgusta 2016. trebao otići u penziju.
Prošle godine jedna grupa oficira upozorila je odgovorne instance da general Akin Ozturk ima jake veze sa Gulenistima (FETÖ) i da “posjeduje potencijal za izvođenje puča”.
Nakon što je postalo sigurno da će u narednim danima započeti konačno čišćenje turskih oružanih snaga od generala i admirala koji imaju veze sa Gulenistima, general Ozturk je zajedno sa generalom Metinom İyidilom dao znak za početak puča. Da je ovaj pokušaj bio uspješan, general Akın Öztürk trebao je biti načelnik generalštaba turske vojske.
Komandant kompletne vazdušne udarne snage Republike Turske, čiji se centar nalazi u Eskišehiru, general İlhan Şanver jučer je u Istanbulu udavao svoju kćer i sa kompletnim komandnim kadrom vazdušnih snaga nalazio se na svadbi u istanbulskom klubu MODA. Skoro svi su bili tu… osim generala Akina Oztürka.
General Akin Ozturk sinoć je u 22:00 časa naredio pilotima u avio bazi Akindži u Ankari da podignu avione F16 i time je puč bio započet. Ovu operaciju započeo je Ozturkov zet pukovnik Hakan Karakuş, komandant 141. flote.
Kompletan personal 141. flote pušten je ranije sa posla.
Da bi odmetnuti F16 avioni mogli ostati dugo u vazduhu, dva tankera iz vazdušne baze Indžirlik dobila su zadatak da iznad Ankare i Istanbula u vazduhu snabdijevaju odmetnute avione. Time su obezbijedili da ovi avioni ostanu satima u vazduhu i počine mnoge zločine.
Dok su odmetnuti avioni letjeli nad Ankarom, ubijajući 17 policajaca u bazi u Ankari, za to vrijeme jedan helikopter Sikorsky S-70 sleteo je u baštu kluba MODA gdje se odvijala spomenuta svadba. Vojnici koji su sišli iz ove letjelice pod prijetnjom su utovarili kompletan komandni kadar vazduhovplovnih snaga i odveli ga u nepoznato. Ovaj čin spriječio je pravovremenu reakciju vazdušnih snaga koje su lojalne državi.
Pretpostavlja se da je pokušaj puča potpomognut još iz nekih drugih avio baza. Pored Sikorski helikoptera, nad Ankarom su letjeli još Kobra helikopteri koji su otvarali paljbu na određene oblasti.
Nakon ovih dešavanja lojalni kadar Vazduhoplovnih snaga naredio je avionima F16 iz nekih drugih baza da polete i da se dadnu u potjeru za odbjeglim avionima. Predsjednik Erdoan dao im je dozvolu da ih obore. U potjeri koja je uslijedila oboren je jedan helikopter S-70.
Predsjednik Erdoan avionom TC-ATA poletio je iz Dalamana za Istanbul. Na nebu iznad Bige sačekao je oko sat vremena. Nakon što je sletio na Ataturk aerodrom u 03:18 časova pučističke avione otjerali su lojalni avioni koji su poletjeli iz Bandırme.
Nakon što je sletio na aerodrom, Erdoanov avion prešao je u dio za javne letove. U tom trenutku dva izdajnička aviona probijala su vazdušni zid nad aerodromom pokušavajući da uplaše okupljeni narod. Od siline zvuka pucali su prozori na okolnim zgradama. U isto vrijeme pučistički avioni dobijali su gorivo od tankera iznad istanbulskog neba.
Piloti koji su sinoć letjeli nad Istanbulom i granatirali svoj narod pohapšeni su nakon slijetanja.
Nakon svega ovoga, nameće se pitanje da li obaranje ruskog aviona od 24. novembra 2015. godine predstavlja djelo ove izdajničke grupe?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9103 Re: Republika Turska
Pa o tome govorim. Mi biramo Bakira, a brinemo za Turke i Erdogana, kao jadni Turci, diktator, ovo, onokamberovica polje wrote:Sve bi to držalo vodu da je Turska pola zemaljske kugle udaljena od nas i da nemaju nikakav utjecaj na nas i na politiku ovdje (Bakir i SDA). Tako da meni uopće nije neobično zanimanje za politiku tamo.plain vanilla wrote:Jest meni ovo smijesno. Turci izabrali Erdogana i njegovu politiku, i sad mi pocrkasmo zbog islamizacije Turske, citira se Ataturk ko Tito.
Moglo bi se nama priznati da smo pametniji od Turaka da mi ne glasamo za ove debile, da nas isti ljudi ne handre u zdrav mozak 20 godina, a mi ni prstom da maknemo.
sranje u Ruandi
Presmijesno
Bakira su izabrali Bosnjaci, on je nazalost legitiman predstavnik, naravno da ce imati podrsku Erdogana
Ko je nama kriv sto smo ga izabrali, glasajuci ili ne glasajuci, svejedno
- arzuhal
#9104 Re: Republika Turska
Jutros sam se pokušavao sjetiti svih skandinavskih političara, zvaničnika, predsjednika i sl. koje znam (z posljednjeg stoljeća) i nabrojao sam par: Kvisling, dva Stoltenberga i Karl Bilt. Nijednog Finca ne znam, strinumu.
A Rusa šta znam, pih. Pa južnoameričkih vladara, sve američke predsjednike...Tako i Turke.
A Rusa šta znam, pih. Pa južnoameričkih vladara, sve američke predsjednike...Tako i Turke.
- ultima_palabra
#9105 Re: Republika Turska
Jedno je sigurno, Gulen nema veze sa ovim... previse je pametan da bi organizovao ovako levatski puc.
Puc je ili namjesten, ili je ocajnicki pokusaj par generala... sa 2-3 hiljade ljudi obarati vlast koja 15 godina ima sve poluge u svojim rukama
Puc je ili namjesten, ili je ocajnicki pokusaj par generala... sa 2-3 hiljade ljudi obarati vlast koja 15 godina ima sve poluge u svojim rukama
-
Bodkin
#9106 Re: Republika Turska
Gojeni H wrote:Imam prijateljicu Turkinju, iz Istanbula, odlucni sekularista. Jutros sam s njom razgovarao i ona otprilike tvrdi isto sto i ti.jefferson wrote: Jeste, u IST policja jeste uvijek do zuba naoruzana itd. Ali to nije za pohvalu, nego govori o brdu problema.
Onako kako ja vidim ovo, Erdogan je do guse upetljan u ovo. Ja ne mogu vjerovati niti prihvatiti da su generali, pukovnici itd. Turske vojske takvi amateri da naprave ovakav pokusaj vojnog udara. Radio sam s njima, i to je jedna od najboljih vojski na svijetu, i ono sto se desilo sinoc je cisti amaterizam kojeg bi se postidili balvan revolucionari.
Sto se tice nas, eh malo nas je, al smo govna.
Kaze da su svi generali koji su mogli nesto uraditi vec 10 godina po zatvorima. Svi iole hrabriji novinari, isto tako.
Pokusati drzavni udar u 2 grada i ocekivati uspjeh? Ne uhapsiti Erdogana, a ako ne njega onda sve ministre? Ne zauzeti sve glavne TV stanice, releje, itd.?
Njena teorija je da je sve Erdoganovo maslo. Jos uvijek stoji optuzba za korupciju, padala mu je popularnost ... i onda dolazi vojni udar, kojim treba da opravda represiju, stavljanje sudstva u zavidan polozaj, dalje otpustanje i zatvaranje oficirskih neposlusnika, itd.
Ja posto kupio po to prodao ...
Ima smisla ali sumnjam da je sam rezirao ovo sve
- KB9
#9107 Re: Republika Turska
znaci doslo se do toga da se erdogan sam napo?
nisam znao da je paranoja odlika sekularizma
- insomnia78
#9108 Re: Republika Turska
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]arzuhal wrote:Ja jutros baš zvao prijatelja u Bilećoj pa pričamo o puču, o čemu je riječ, kad viče on: "Od Turčina je samo gori poturica!". Mr'š, rekoh...
S moje sokoćalo
- Challenger__
#9109 Re: Republika Turska
Etnički Albanac, rođen na Kosovu.Ci-Nick wrote:"Komandant Druge armije general Adem Huduti uhapšen je... "
- Kikibombona
#9110 Re: Republika Turska
mario001 wrote:Nakon hapšenja velikog broja članova Vazduhoplovnih snaga 2013. godine u okviru operacije Baljoz, general Akin Ozturk postavljen je na mjesto komandanta Vazduhoplovnih snaga. Nakon dvogodišnje službe na ovom mjestu avgusta 2015. godine mjesto je prepustio generalu Abidinu Unalu. General Oztürk preostalu godinu službe trebao je provesti u svojstvu člana Visokog vojnog savjeta, nakon čega je 30. avgusta 2016. trebao otići u penziju.
Prošle godine jedna grupa oficira upozorila je odgovorne instance da general Akin Ozturk ima jake veze sa Gulenistima (FETÖ) i da “posjeduje potencijal za izvođenje puča”.
Nakon što je postalo sigurno da će u narednim danima započeti konačno čišćenje turskih oružanih snaga od generala i admirala koji imaju veze sa Gulenistima, general Ozturk je zajedno sa generalom Metinom İyidilom dao znak za početak puča. Da je ovaj pokušaj bio uspješan, general Akın Öztürk trebao je biti načelnik generalštaba turske vojske.
Komandant kompletne vazdušne udarne snage Republike Turske, čiji se centar nalazi u Eskišehiru, general İlhan Şanver jučer je u Istanbulu udavao svoju kćer i sa kompletnim komandnim kadrom vazdušnih snaga nalazio se na svadbi u istanbulskom klubu MODA. Skoro svi su bili tu… osim generala Akina Oztürka.
General Akin Ozturk sinoć je u 22:00 časa naredio pilotima u avio bazi Akindži u Ankari da podignu avione F16 i time je puč bio započet. Ovu operaciju započeo je Ozturkov zet pukovnik Hakan Karakuş, komandant 141. flote.
Kompletan personal 141. flote pušten je ranije sa posla.
Da bi odmetnuti F16 avioni mogli ostati dugo u vazduhu, dva tankera iz vazdušne baze Indžirlik dobila su zadatak da iznad Ankare i Istanbula u vazduhu snabdijevaju odmetnute avione. Time su obezbijedili da ovi avioni ostanu satima u vazduhu i počine mnoge zločine.
Dok su odmetnuti avioni letjeli nad Ankarom, ubijajući 17 policajaca u bazi u Ankari, za to vrijeme jedan helikopter Sikorsky S-70 sleteo je u baštu kluba MODA gdje se odvijala spomenuta svadba. Vojnici koji su sišli iz ove letjelice pod prijetnjom su utovarili kompletan komandni kadar vazduhovplovnih snaga i odveli ga u nepoznato. Ovaj čin spriječio je pravovremenu reakciju vazdušnih snaga koje su lojalne državi.
Pretpostavlja se da je pokušaj puča potpomognut još iz nekih drugih avio baza. Pored Sikorski helikoptera, nad Ankarom su letjeli još Kobra helikopteri koji su otvarali paljbu na određene oblasti.
Nakon ovih dešavanja lojalni kadar Vazduhoplovnih snaga naredio je avionima F16 iz nekih drugih baza da polete i da se dadnu u potjeru za odbjeglim avionima. Predsjednik Erdoan dao im je dozvolu da ih obore. U potjeri koja je uslijedila oboren je jedan helikopter S-70.
Predsjednik Erdoan avionom TC-ATA poletio je iz Dalamana za Istanbul. Na nebu iznad Bige sačekao je oko sat vremena. Nakon što je sletio na Ataturk aerodrom u 03:18 časova pučističke avione otjerali su lojalni avioni koji su poletjeli iz Bandırme.
Nakon što je sletio na aerodrom, Erdoanov avion prešao je u dio za javne letove. U tom trenutku dva izdajnička aviona probijala su vazdušni zid nad aerodromom pokušavajući da uplaše okupljeni narod. Od siline zvuka pucali su prozori na okolnim zgradama. U isto vrijeme pučistički avioni dobijali su gorivo od tankera iznad istanbulskog neba.
Piloti koji su sinoć letjeli nad Istanbulom i granatirali svoj narod pohapšeni su nakon slijetanja.
Nakon svega ovoga, nameće se pitanje da li obaranje ruskog aviona od 24. novembra 2015. godine predstavlja djelo ove izdajničke grupe?
Puuutiiiineeeeee, Putineee oprosti, oprosti, oprosti...
Zivjelo tursko - rusko bratstvo!
Zivjelo!
Smrt Gulenu koji je oborio ruski avion!
Smrt!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9111 Re: Republika Turska
Risto Djogo like thisKB9 wrote:znaci doslo se do toga da se erdogan sam napo?
- Tito_i_Partija
#9112 Re: Republika Turska
Covjek u njegovoj poziciji i nije bas prinudjen da ovo rezira sam. Al' bez obzira, on je u ovo doooobro umijesan.Bodkin wrote:Gojeni H wrote:Imam prijateljicu Turkinju, iz Istanbula, odlucni sekularista. Jutros sam s njom razgovarao i ona otprilike tvrdi isto sto i ti.jefferson wrote: Jeste, u IST policja jeste uvijek do zuba naoruzana itd. Ali to nije za pohvalu, nego govori o brdu problema.
Onako kako ja vidim ovo, Erdogan je do guse upetljan u ovo. Ja ne mogu vjerovati niti prihvatiti da su generali, pukovnici itd. Turske vojske takvi amateri da naprave ovakav pokusaj vojnog udara. Radio sam s njima, i to je jedna od najboljih vojski na svijetu, i ono sto se desilo sinoc je cisti amaterizam kojeg bi se postidili balvan revolucionari.
Sto se tice nas, eh malo nas je, al smo govna.
Kaze da su svi generali koji su mogli nesto uraditi vec 10 godina po zatvorima. Svi iole hrabriji novinari, isto tako.
Pokusati drzavni udar u 2 grada i ocekivati uspjeh? Ne uhapsiti Erdogana, a ako ne njega onda sve ministre? Ne zauzeti sve glavne TV stanice, releje, itd.?
Njena teorija je da je sve Erdoganovo maslo. Jos uvijek stoji optuzba za korupciju, padala mu je popularnost ... i onda dolazi vojni udar, kojim treba da opravda represiju, stavljanje sudstva u zavidan polozaj, dalje otpustanje i zatvaranje oficirskih neposlusnika, itd.
Ja posto kupio po to prodao ...
Ima smisla ali sumnjam da je sam rezirao ovo sve
Last edited by Tito_i_Partija on 17/07/2016 12:12, edited 1 time in total.
- KB9
#9113 Re: Republika Turska
riiisto djogo raspeti i sveeeeeetiplain vanilla wrote:Risto Djogo like thisKB9 wrote:znaci doslo se do toga da se erdogan sam napo?
-
r_faruk
#9114 Re: Republika Turska
Last edited by r_faruk on 17/07/2016 12:12, edited 1 time in total.
-
mario001
#9115 Re: Republika Turska
KB9 wrote:znaci doslo se do toga da se erdogan sam napo?
Od kada je udar propao izvrsio ga je Brko, gubitnicki mentalitet
- madner
#9116 Re: Republika Turska
Pa Erdogan je sam pobornik teorija zavjera. Ovo ne bi uslo u top 10 njegovih izjava.
- Edin H.
#9117 Re: Republika Turska
A political storm erupted this week over reports that the Turkish consulate asked Turkish organisations in the Netherlands to forward emails and social media posts that insult Erdoğan or Turkey.
Turski konzulat trazio od turskih organizacija u Holandiji da proslijede emaile i postove koje vrijedjaju Erdogana ili Tursku.
Sreca ovo Bake ne bi nikada dozvolio u BiH.
https://www.theguardian.com/world/2016/ ... ng-erdogan
Turski konzulat trazio od turskih organizacija u Holandiji da proslijede emaile i postove koje vrijedjaju Erdogana ili Tursku.
Sreca ovo Bake ne bi nikada dozvolio u BiH.
-
mario001
#9118 Re: Republika Turska
Ministar pravde Republike Turske Bekir Bozdag izjavio je kako je u okviru istrage o pokušaju državnog udara, širom zemlje do sada slobode lišeno oko 6.000 osumnjičenih osoba, javlja Anadolu Agency (AA).
“U toku je čišćenje. Imamo oko 6.000 privedenih, a bit će ih još više. Bit će nastavljen pravni postupak“, kazao je Bozdag.
-
Novak20
#9119 Re: Republika Turska
Treba dobro paziti da ne uvrijedimo turskog Predjednika na ovom forumu. Bake bi izručio sve i jednog forumaša dok si rek'o keks.Edin H. wrote:A political storm erupted this week over reports that the Turkish consulate asked Turkish organisations in the Netherlands to forward emails and social media posts that insult Erdoğan or Turkey.
Sreca ovo Bake ne bi nikada dozvolio u BiH.![]()
- KB9
#9120 Re: Republika Turska
sekularizam u dubokom ofsajdu reklo bi semario001 wrote:KB9 wrote:znaci doslo se do toga da se erdogan sam napo?
Od kada je udar propao izvrsio ga je Brko, gubitnicki mentalitet
- arzuhal
#9121 Re: Republika Turska

Kikibombona wrote:
Zivjelo tursko - rusko bratstvo!
Zivjelo!
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#9122 Re: Republika Turska
Marti Ahtisariarzuhal wrote:Jutros sam se pokušavao sjetiti svih skandinavskih političara, zvaničnika, predsjednika i sl. koje znam (z posljednjeg stoljeća) i nabrojao sam par: Kvisling, dva Stoltenberga i Karl Bilt. Nijednog Finca ne znam, strinumu.
- Danguba
#9123 Re: Republika Turska
Najbolji su mi ovi sto znaju sta je najbolje za turski narod. 
- arzuhal
#9124 Re: Republika Turska
Dobro si, tog srboždera koji je bacao srpsku nejač metohijskim geopardima sam zaboravio...Shame on me...mali_milojica wrote:Marti Ahtisariarzuhal wrote:Jutros sam se pokušavao sjetiti svih skandinavskih političara, zvaničnika, predsjednika i sl. koje znam (z posljednjeg stoljeća) i nabrojao sam par: Kvisling, dva Stoltenberga i Karl Bilt. Nijednog Finca ne znam, strinumu.
- commendatore
#9125 Re: Republika Turska
hapsenje pilota u zracnoj bazi Etimesgut i lisavanje cinova
http://www.mynet.com/haber/guncel/etime ... -2539754-1
http://www.mynet.com/haber/guncel/etime ... -2539754-1