Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pandakonda wrote: ↑24/04/2025 22:02
Ima li naznaka da ce Mazda dobiti blage hibride slicne toyoti ? Koliko vidim kod njih je neki skroz drugaciji koncept blagog hibrida gdje samo pogura potrosace, a pored toga imaju jos PHEV koji je bas skup. Cimam se oko CX 30 za kupovinu ali opet kad se baci racunica ispadne jako puno para a po potrosnji dobijem obicnog benzinca. Toyotini hibridi stvarno naprave ogromnu ustedu po gradu i radije bi sacekao sa kupovinom ukoliko Mazda planira neki refresh gdje bi ubacili takve hibride. Konkretno se za 3 i CX 30 interesujem
Ma ako ti se svidja auto, imas lovu..ja ne bih puno razmisljao. Ja sam zagledao cx30 automat, ali bilo mi previse love iskreno pa sam kupio nesto drugo. Kod nas ti samo moze biti prednost da imas sto manje "struje" na vozilu.
Ma kod Toyote ti blagi hibridi stvarno prave ogromnu ustedu kad ti je najveca voznja gradska i jako su pouzdani upravo jer nema puno komplikacija sa njima. Pogura tockove struja, sama se baterija regenerise pri kocenju i to je to. I evo bas kada cijene gledam te klase ni Mazde ni Toyote nema ispod 60 hiljada ali u Toyoti barem imas taj hibrid koji ustedi dosta goriva. Dok ovo sto sam gledao kod Mazde trosi kao klasicni benzinac i ako se vec daju pare daj da se maksimum izvuce Istina Mazda ima bolju voznu dinamiku, bolji interijer i kvalitet izrade
Mada kad vidim kolike su cijene raznih pezoa, renola i slicnih olupina nekako ovih 60k za mazdu i toyotu ne zvuci puno obzirom na pouzdanost i kvalitet
Ne znam sta si gledao konkretno, ali od toyote i hibrida za 60 ak mozes kupiti chr, yaris cross, corolu sedan, cross....s tim.da su prva dva izuzetno mala vozila unutra, i s malim gepekom.
vernes81 wrote: ↑25/04/2025 12:15
Koga preporucujes za dijagnostiku ?
On je sbk, ima li ko blizu?
Detaljan pregled citavog auta svakako nije skup, vise od 100 maraka nece biti ni u ovlastenom u sarajevu, banjaluku preskociti lagano.
I ne zalijetati se svakako da ga bilo gdje na pricu uzmu da mora hitno uloziti velike pare.
A za samu vrijednost istegnutosti lanca je dovoljan i mehin mali iz komsiluka i onda screenshot ovdje.
kravamuzara wrote: ↑24/04/2025 12:18
Ali cekaj kaze emko da ne postoji Mazda koja trosi samo 6,3L
Stvarno su sa 3.3 dotjerali efikasnost do nevjerovatnih nivoa, naravno da je 3,7L voznja ko tetka ali da je ikako moguce sa tolikim autom i motorom je wow.
Za toliko ograničenog lika, relativno dobro spinuješ priču. 3.7 je trenutna potrošnja. 6.6 mu je prosjek.
Usporedbe radi, moj touareg 3.0d sa 50 konja više u tom momentu i 300 kila više težine, u lijenoj vožnji do Mostara pokaže 6.0 okruglo. Eco mod, ritam 70-100.
Ali nismo pričali o tome. Pričali smo o prosjeku u relativnom brzom tempu gdje je gornja granica bila 230 a donja zakonsko ograničenje na 570km.