PROTESTI!!! - aktuelnosti
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#9101 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pitanje Sejdić-Finci vs. BiH se polako rješava samo od sebe....još je samo Finci ostao 
- Drvosjeca iz Dejcica
#9102 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
O'zone wrote:Uzrujan zbog nepravde
Ibrahim Sejdić umro na sjednici Plenuma u Brčkom
Tokom sinoćnjeg zasjedanja Plenuma građanki i građana Brčkog u Omladinskom centru preminuo je Ibrahim Sejdić zvani Bačić ( 61 ).
Više učesnika Plenuma je potvrdilo „Avazu“ da je Sejdić izuzetno emotivno govorio na skupu, ističući nepravdu kojoj su građani izloženi od strane vlasti u Distriktu, kao i probleme i nerazumijevanje nadležnih s kojima se i sam kao porezni obveznik i vlasnik privatne firme suočava. Rekao je da je to samo kap u moru i da će se ponovo uključiti u diskusiju.
"Nakon izlaganja taj gospodin je izašao iz prostorije i odmah nakon toga su se čuli uzvici i dozivanje u pomoć. Izašla sam i vidjela da je pao ispred ulaza u Omladinski centar, a zatim ga je neko od prisutnih odvezao u bolnicu. Obzirom da sam medicinski radnik u penziji, mislim da ga je pogodio srčani udar", kazala nam je Nada Strepački, koja je prisustvovala događaju.
Sejdić je prije rata bio vlasnik pekare u Brčkom, a poslije rata je formirao firmu koja se bavila trgovinom tepisima i linoleumom na tržnici „Arizona“ u blizini Brčkog.
- Challenger__
#9103 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nedime, ne zajebavaj me.
1. Član 11. federalnog zakona nema blage veze sa kantonalnim nego sa federalnim dužnosnicima i nosiocima vlasti koji su precizno pobrojani u članovima koji mu prethode.
2. "Kantoni, opštine ili gradovi" sami donose odluke o nadoknadama, njihovoj visini i eventualnom trajanju poslije isteka mandata.
Tuzlaci donijeli, Tuzlaci poništili odluku.
1. Član 11. federalnog zakona nema blage veze sa kantonalnim nego sa federalnim dužnosnicima i nosiocima vlasti koji su precizno pobrojani u članovima koji mu prethode.
2. "Kantoni, opštine ili gradovi" sami donose odluke o nadoknadama, njihovoj visini i eventualnom trajanju poslije isteka mandata.
-
Vanzemaljac1981
#9104 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nevjerovatno sam razocaran do sad. Bio sam pun nade, i samo cekao da se pojavi/pojave neko/neki sa adekvatnim idejama. Izdvojio sam pare, gledao sam da rezervisem avionsku kartu da dodjem u Sarajevo, angazovao sam prijatelja koji je novinar da napise clanak o vasoj situaciji (ovdje u mojoj novoj domovini), na gomilu razlicitih nacina sam se spremio da vam pomognem. I onda sam danima gledao kako se revolucija pretvara u nesto sasvim bljutavo.
Izvinjavam se sto sam direktan. Znam da mi bar jedno/dvoje od vas 'be mater, jer ko sam ja da iz vana nesto laprdam? "Lako je meni" i sve to. Znate sta? NIJE lako ni meni ni nikome. I ovdje na zapadu se mora boriti ko lav da bi se doslo do dobrog zivota. Kad sam dosao u ovu zemlju imao sam samo odjecu na svom tjelu, jednu kasetu Azre i par Alan Fordova. Mnogi od ljudi koji su dosli zajedno sam mnom su jos uvijek na socijali, a li ja sam sa svojim radom i znojem dosao do standardna za koji bi mnogi ubili! Nece vam niko nista pokloniti, ni u Bosni ni u ovoj "magicnoj" Evropskoj Uniji u kojoj ja zivim, morate to UZETI.
Sta sjedite ovdje pred ekranom i prdite dok vam se svjet smije? Dok vam se vasi politicaru smiju. Mars na ulice!!! Docu vam i ja, i stotine- hiljade drugih iz dijaspore, doci ce i pare sa nama, i svjetski mediji, i investitori za koju godinu, ali prvo: MARS NA ULICE i nemojte ici kuci dok kriminalci ne budu iza resetki. Dok vlast ne preuzmu STRUCNJACI! Vasi drugari iz ekonomskih fakulteta, pravnici itd. Ljudi koje znate, i koji znaju da im je bolje da rade kako treba...inace cete im j### mater.
Sta cete kuci??? Ovdje vas je milion n ovom forumu, a na ulicama pedeset. SRAMOTA!!! Pisete neke ironicne i sarkasticne komentare jedni drugima ovdje ko razmazeni ameri, a zivite u jednoj od najsiromasnijih drzava na svijetu!
Dijaspora nece vise ni da vam salje pare, Evropska unija nece vise da vam salje pare, investitori ni ne sanjaju o tome, Tursku boli dupe za vama jer ih je Bakir prejebao milion puta do sad, jeste li svjesni da cete za par mjeseci biti kanibali ako nesto ne poduzmete? Morate poceti proizvoditi nesto, inace ce vam se sestre i mame prodavati po evropi ko one iz Moldavije....juris, 'ebo vas Bog!
P.S. BEZ nasilja naravno, bez trunke nasilja. Gandijevske metode, blokade, pasivni otpor, sve moguce metode osim nasilja!!!
Izvinjavam se sto sam direktan. Znam da mi bar jedno/dvoje od vas 'be mater, jer ko sam ja da iz vana nesto laprdam? "Lako je meni" i sve to. Znate sta? NIJE lako ni meni ni nikome. I ovdje na zapadu se mora boriti ko lav da bi se doslo do dobrog zivota. Kad sam dosao u ovu zemlju imao sam samo odjecu na svom tjelu, jednu kasetu Azre i par Alan Fordova. Mnogi od ljudi koji su dosli zajedno sam mnom su jos uvijek na socijali, a li ja sam sa svojim radom i znojem dosao do standardna za koji bi mnogi ubili! Nece vam niko nista pokloniti, ni u Bosni ni u ovoj "magicnoj" Evropskoj Uniji u kojoj ja zivim, morate to UZETI.
Sta sjedite ovdje pred ekranom i prdite dok vam se svjet smije? Dok vam se vasi politicaru smiju. Mars na ulice!!! Docu vam i ja, i stotine- hiljade drugih iz dijaspore, doci ce i pare sa nama, i svjetski mediji, i investitori za koju godinu, ali prvo: MARS NA ULICE i nemojte ici kuci dok kriminalci ne budu iza resetki. Dok vlast ne preuzmu STRUCNJACI! Vasi drugari iz ekonomskih fakulteta, pravnici itd. Ljudi koje znate, i koji znaju da im je bolje da rade kako treba...inace cete im j### mater.
Sta cete kuci??? Ovdje vas je milion n ovom forumu, a na ulicama pedeset. SRAMOTA!!! Pisete neke ironicne i sarkasticne komentare jedni drugima ovdje ko razmazeni ameri, a zivite u jednoj od najsiromasnijih drzava na svijetu!
Dijaspora nece vise ni da vam salje pare, Evropska unija nece vise da vam salje pare, investitori ni ne sanjaju o tome, Tursku boli dupe za vama jer ih je Bakir prejebao milion puta do sad, jeste li svjesni da cete za par mjeseci biti kanibali ako nesto ne poduzmete? Morate poceti proizvoditi nesto, inace ce vam se sestre i mame prodavati po evropi ko one iz Moldavije....juris, 'ebo vas Bog!
P.S. BEZ nasilja naravno, bez trunke nasilja. Gandijevske metode, blokade, pasivni otpor, sve moguce metode osim nasilja!!!
- O'zone
- Globalni moderator
#9105 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pada kiša jarane.Vanzemaljac1981 wrote:Nevjerovatno sam razocaran do sad. Bio sam pun nade, i samo cekao da se pojavi/pojave neko/neki sa adekvatnim idejama. Izdvojio sam pare, gledao sam da rezervisem avionsku kartu da dodjem u Sarajevo, angazovao sam prijatelja koji je novinar da napise clanak o vasoj situaciji (ovdje u mojoj novoj domovini), na gomilu razlicitih nacina sam se spremio da vam pomognem. I onda sam danima gledao kako se revolucija pretvara u nesto sasvim bljutavo.
-
hellue
#9106 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nisu ludi da kisnuDrvosjeca iz Dejcica wrote:Meni ovo nije jasno, umjesto da dođu na proteste kolektivno oni protestuju u holu hotela.![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/radnici- ... /140214058
-
StupskaBitanga
#9107 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tiho tiše poslije padanje kiše
-
dunkemm3
#9108 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Glavešine su narod nakon smirenih tenzija, uveli u svoj labirint prljavih riječi i laži iz koje nema izlaza osim za njih naravno.

- JoseMujica
#9109 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
politički komesar je objavio hutbu, dok je Veliki Manitu poslao kišu
protiv takvih moćnih sila i Tornjak nemre
protiv takvih moćnih sila i Tornjak nemre
-
hellue
-
nedim73m
#9111 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Čisto za info kanton nemože dati manja prava nego što su utvrđena federalnim zakonom, već se moraju podrediti federalnom zakonu. Ovo pod 2. nigdje ne piše koliko znam stoji da Visinu i način ostvarivanja prava na naknade i dodatke na plaću za kantone utvrdit će vlada kantona, a za općinu i grad općinsko, odnosno gradsko vijeće.Challenger__ wrote:Nedime, ne zajebavaj me.
Ono što je propisano federalnim zakonom to je da kantoni mogu odrediti 10 posto nižu osnovicu za plaću nego što je to na federalnom nivou i ništa više.
- Drvosjeca iz Dejcica
#9112 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dubioza kolektiv osniva paralelni bend
"U prvim danima nasilnih prosvjeda u Tuzli, Zenici, Sarajevu, Bihaću i Mostaru hrvatski su internetski portali krajnje lijevog usmjerenja naprosto vrvjeli člancima podrške socijalnom buntu u Bosni i Hercegovini. Stvarao se dojam da je poruka koju svjetski poznati reggae-ska-punk bend iz Zenice Dubioza kolektiv zadnjih šest godina sa svojih albuma šalje domaćoj i stranoj javnosti napokon dospio do građana BiH i da je u susjednoj državi na djelu stvaranje nekog sasvim novog postnacionalnog bosanskog identiteta koji će ujediniti pripadnike sva tri konstitutivna naroda i okrenuti ih protiv njihovih stvarnih neprijatelja - političke elite stasale na Daytonskom ugovoru. No, kao što je sastav Dubioze kolektiv dominantno bošnjački, tako su se i prošlotjedni prosvjedi odvijali isključivo u dominantni bošnjačkim gradovima i kantonima (u podijeljenom Mostaru u njima su sudjelovali gotovo isključivo Bošnjaci iz istočnog dijela grada), dok su srpski entitet i hrvatski krajevi Federacije BiH uglavnom ostajali nijemi promatrači zbivanja", piše Jutarnji list.
Na ovakvo pisanje uslijedio je odgovor najpopularnijeg bh.benda.
"Ponukani vašim tekstom došli smo na ideju da osnujemo još dva benda Dubioza kolektiv koji će biti popunjeni članovima iz adekvatnih dominantnih etničkih skupina na odgovarajućim teritorijama. Možda bi se onda bolje uklopili u vaš fašistički svjetonazor u kojem je etnički predznak važniji od sadržaja.
Dubioza kolektiv može biti sve samo ne "dominantno bošnjački", "dominantno hrvatski" ili "dominantno srpski" bend ali nam se čini da stavovi izneseni u vašem tekstu dominantno šupački.![]()
Mi kao ljudi prosto ne prihvatamo takvo prebrojavanja krvnih zrnaca. Ako ćemo već ići u detalje, na nedavno održanom popisu stanovništva, niti jedan od članova benda se nije izjasnio kao Bošnjak. Dragi autore, možda će vas šokirati činjenica da se u našim redovima ima čak i jedan član iz Srbije koji svira saksofon.
Vi i vaši istomišljenici iz medija neprekidno pokušavate umanjiti socijalni i nad-etnički karakter nezadovoljstva građana i umjesto toga pokušavate u prvi plan staviti nepostojeći međunacionalni sukob i zaštitu "nacionalnih interesa" pojedinih etničkih grupa. Zaboravljate da je gladan Srbin, Hrvat, Bošnjak ili Ostali prije svega osoba praznog želuca, a tek nakon toga pripadnih nekog od konstitutivnih (ili nekonstitutivnih) naroda.
Jedna od rijetkih stvari oko kojih se BiH političke elite savršeno slažu je da državana imovina koja vrijedi (telekomi, energetski sektor itd) treba biti prodata. Kada se sve što vrijedi rasproda, narodi koji žive u BiH bez obzira na ustavni poredak i etničku pripadnost će konačno imati punu ravnopravnost. Ravnopravno će naslijediti dugove koje će otplaćivati MMF-u i podjednake rupe u stomacima.
Često smo u Hrvatskoj i ono što i vidimo i čujemo od naših prijatelja je da su i kod vas stomaci dominantno prazni, da su plate dominantno male, da su političari dominantno korumpirani i da vrlo skoro možete očekivati dominantno hrvatske prosvjede", stoji na kraju odgovora Dubioze kolektiv na današnje pisanje Jutarnjeg lista.![]()
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 14/02/2014 14:51, edited 1 time in total.
- McMoy
#9114 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Bravo!O'zone wrote:Pada kiša jarane.Vanzemaljac1981 wrote:Nevjerovatno sam razocaran do sad. Bio sam pun nade, i samo cekao da se pojavi/pojave neko/neki sa adekvatnim idejama. Izdvojio sam pare, gledao sam da rezervisem avionsku kartu da dodjem u Sarajevo, angazovao sam prijatelja koji je novinar da napise clanak o vasoj situaciji (ovdje u mojoj novoj domovini), na gomilu razlicitih nacina sam se spremio da vam pomognem. I onda sam danima gledao kako se revolucija pretvara u nesto sasvim bljutavo.
Sve rečeno.
@Vanzemaljac1981, evo da ne sumnjam u tvoje dobre namjere, ali postoji stara narodna "Ne pravi se pita od govana".
Protesti koji bi mogli nešto promijeniti treba da budu dobro isplanirani, organizovani i vođeni, sa jasnim ciljevima i dometima. Ovdje se ne zna ni ko pije, ni ko plaća, sve je to već poprilično razvodnjeno, neki ne znaju jesu li pošli ili su došli. Jedan od načina borbe za opstanak vladajućih, između ostalog, jeste i trolanje i prebacivanje loptice na ovom i sličnim forumima. O "neovisnosti" medija da i ne govorim. Zato i tih tvojih par postova je ništa drugo nego pucanj u prazno. Hajde, barem ćeš uštediti te pare što si izdvojio za avionsku kartu...
- damskot
#9115 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Philips Pays $4.5 Million to Settle Poland Bribery Case With SECnedim73m wrote: 1992 došao sam sa kesom u rukama, vecina građana je imala više od mene. Došao sam na ideju da otvorim novine i poštenim radom sam zaradio. Domorodci iz Sarajeva i BiH su po prirodi bez mozga u glavi. Nemaju nikakvih ideja, neradnici samo malo da su razmislili mogli su imati veća bogastva od mene (ak ništa po logici stvari večina je školovanija). Ako sam mogao ja pošteno za 20 godina ovo zaraditi mogli ste i Vi, ali tko Vas hebe kad ste Glupani i nesposobni.
http://www.bloomberg.com/news/2013-04-0 ... h-sec.html
Samsung Pays Apple $1 Billion Sending 30 Trucks Full of 5 Cents Coins
http://en.paperblog.com/samsung-pays-ap ... ns-294795/
BRUSSELS — The European Union fined Microsoft $732 million
http://www.nytimes.com/2013/03/07/techn ... .html?_r=0
Swiss regulator fines airlines for freight rate cartel
http://www.channelnewsasia.com/news/bus ... 50126.html
Mrsko mi dalje , ali dobro dosao u EU da vidis kako se postupa sa "poštenim" zaradjenim novcom gdje sudovi rade svoj posao .
EDIT: fahrudin radoncic tag: corrupt payments to government officials, monopoly, bribery, rate cartel
Last edited by damskot on 14/02/2014 15:18, edited 1 time in total.
- kingofsnake
-
L u c i f e r
#9117 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
a i serija nam uskoro počinjeO'zone wrote:Pada kiša jarane.Vanzemaljac1981 wrote:Nevjerovatno sam razocaran do sad. Bio sam pun nade, i samo cekao da se pojavi/pojave neko/neki sa adekvatnim idejama. Izdvojio sam pare, gledao sam da rezervisem avionsku kartu da dodjem u Sarajevo, angazovao sam prijatelja koji je novinar da napise clanak o vasoj situaciji (ovdje u mojoj novoj domovini), na gomilu razlicitih nacina sam se spremio da vam pomognem. I onda sam danima gledao kako se revolucija pretvara u nesto sasvim bljutavo.
-
nedim73m
#9118 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da više ne pametujem o Zakonu o plaćama Kantoni su već pokušali da ospori nadležnost federacije i evo rezultata kako su prošli na Ustavnom sudu.
http://www.bpkg.gov.ba/vijesti/16094/pr ... -suda-fbih
http://www.bpkg.gov.ba/vijesti/16094/pr ... -suda-fbih
Last edited by nedim73m on 14/02/2014 15:03, edited 1 time in total.
-
racionalista
#9119 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
UŽIVO IZ BH. GRADOVA Borci u Zenici uzvikuju: "Ne damo Radončića, on ne dozvoljava da tuku narod"
- Dozer
#9120 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da vidimo sta sada rade vlasti, tj/ na koji nacin dodatno razvodnjavaju proteste, ali i pokusavaju utjerati strah u kost igradjanima kako ne bi opet doslo do protesta, tj. demonstracija, a pogoovo ne nasilnih...
1. Inicijalna suplja o "politickoj pozadini" svega, kao i "infoprmacijama i saznajima" o tome ko je sve "pokrenuo i vodi", pri cemu se ni jednog jedinog momenta ni jedan od upitanih (Bakir, Niksic, itd.) nije udostojio da bilo koga ili sta imenuje (sto jasno implicira da vrlo dobro znaju da tu nema politike iza svega, ali i da svjesno lazu i manipulisu), i dalje se nastavlja.
Cilj: istrajati na toj prici kako bi se demonstranti, tj. gradjani koji su u sve usli cista srca i radi stvarnih razloga socio-ekonomske prirode, ubijedili da su u neznanju sve to uradili za neku pozadinsku politicku igranku, tj. da su izmanipulisani.
Ovo, naranvo, nije tacno i gradjani ne smiju na ovo nasjesti.
2. Maltretiranje i mlacenje demonstranata uhapsenih tokom protesta, od kojih neki cak nisu ni bili dio protesta nego su pokupljeni mimo svega, onako usput i podaleko od samih desavanja, salju poruku demonstrantima/gradjanima koja glasi - "i vi cete proci isto sljedeci put". Cilj je isprepadati gradjane, a mi ni na ovo ne smijemo nasjesti i trebamo istrajati u svojim zahtjevima, pa makar i po cijenu povlacenja po sudovima.
3. Podizanje optuznica za "terorizam, radi napada na ustavni poredak drzave". Ovo je jos jedan od nacina na koji vlasti sada pokusavaju prepasti gradjane, i to sudskim procesuiranjem za teska krivicna djela kakvo je terorizam. Naravno, vlasti imaju pravo na to, i sve je u skladu sa zakonom, medjutim pravo pitanje ovdje, i kada se vec prica o "napadu na Ustav BiH" jeste - zasto se ista optuznica nije pokrenula protiv Alije Izetbegovica, ali i svih ostalih koji su sacinjavali vladu i '92, ali i '95 kada je potpisan Dayton?
Razlog - Aliji, ali ni bilo kome drguom u tadasnjoj vladi BiH, kao ni nakon toga tokom proteklih 17 godina, gradjani nisu dali legitimitet da promijeni tada vazeci Ustav RBiH.
Samim tim, danasnji Daytonski Ustav BiH je potpuno nelegalan i nelegitiman jer ga gradjani nikada nisu odobrili i prihvatili, pa se postavlja pitanje - koji to ustavni poredak gradjani danas napadaju?!
1. Inicijalna suplja o "politickoj pozadini" svega, kao i "infoprmacijama i saznajima" o tome ko je sve "pokrenuo i vodi", pri cemu se ni jednog jedinog momenta ni jedan od upitanih (Bakir, Niksic, itd.) nije udostojio da bilo koga ili sta imenuje (sto jasno implicira da vrlo dobro znaju da tu nema politike iza svega, ali i da svjesno lazu i manipulisu), i dalje se nastavlja.
Cilj: istrajati na toj prici kako bi se demonstranti, tj. gradjani koji su u sve usli cista srca i radi stvarnih razloga socio-ekonomske prirode, ubijedili da su u neznanju sve to uradili za neku pozadinsku politicku igranku, tj. da su izmanipulisani.
Ovo, naranvo, nije tacno i gradjani ne smiju na ovo nasjesti.
2. Maltretiranje i mlacenje demonstranata uhapsenih tokom protesta, od kojih neki cak nisu ni bili dio protesta nego su pokupljeni mimo svega, onako usput i podaleko od samih desavanja, salju poruku demonstrantima/gradjanima koja glasi - "i vi cete proci isto sljedeci put". Cilj je isprepadati gradjane, a mi ni na ovo ne smijemo nasjesti i trebamo istrajati u svojim zahtjevima, pa makar i po cijenu povlacenja po sudovima.
3. Podizanje optuznica za "terorizam, radi napada na ustavni poredak drzave". Ovo je jos jedan od nacina na koji vlasti sada pokusavaju prepasti gradjane, i to sudskim procesuiranjem za teska krivicna djela kakvo je terorizam. Naravno, vlasti imaju pravo na to, i sve je u skladu sa zakonom, medjutim pravo pitanje ovdje, i kada se vec prica o "napadu na Ustav BiH" jeste - zasto se ista optuznica nije pokrenula protiv Alije Izetbegovica, ali i svih ostalih koji su sacinjavali vladu i '92, ali i '95 kada je potpisan Dayton?
Razlog - Aliji, ali ni bilo kome drguom u tadasnjoj vladi BiH, kao ni nakon toga tokom proteklih 17 godina, gradjani nisu dali legitimitet da promijeni tada vazeci Ustav RBiH.
Samim tim, danasnji Daytonski Ustav BiH je potpuno nelegalan i nelegitiman jer ga gradjani nikada nisu odobrili i prihvatili, pa se postavlja pitanje - koji to ustavni poredak gradjani danas napadaju?!
- say_cheese
#9121 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Austrijancu bi bilo pametnije da zbori o malverzacijama unutar EU granica i da iznese cinjenice da su austrijski parlamentarac Joer Haider i bavarski sef Edmund Stoiber bili glavni akteri afere Hypo Alpe Adria. Sanader je po svemu sudeci najmanja riba u ovoj aferi. Ali eto, neka je on zavrsio iza resetaka a ova dvojica napustise sudnicu sa osmjehom.don vito wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/bih- ... 27561.aspx
AUSTRIJSKI diplomat i nekadašnji glavni pregovarač EU u BIH u Rambujeu, Wolfgang Petrich, rekao je kako EU političari moraju shvatiti da aktualna vladajuća garnitura u Bosni i Hercegovini ne želi priključenje BIH Europskoj uniji zbog straha od "efekta Sanader".
Privredni kriminal, utaja poreza i korupcija nisu ekskluziva balkanskih politicara. Na Zapadu cvate kriminal paralmentaraca, samo sto su oni veca gospoda, pa ne prljaju ruke za milion ili dva, kod njih su znatno vece cifre u pitanju. Fakat ne znam odakle crpite nadu, da ce kroz clanstvo u EU stvari drasticno ka boljem krenuti.
- Alfons Kauders
#9122 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
prije sat i po
trenutno stanjeOstavke nakon protesta trebaju podnijeti?
Fahrudin Radončić (4711)
32%
Bakir Izetbegović (4008)
27%
Nermin Nikšić (3297)
22%
Svi nabrojani (1559)
11%
Željko Komšić (947)
6%
dzaba vam spamovanje piromani... dzaba vam gusinjska buna - nece narod fahru imperatora, sta ces, ne moze se glavom kroz zidFahrudin Radončić (11544)
35%
Bakir Izetbegović (10680)
32%
Nermin Nikšić (5105)
16%
Željko Komšić (3021)
9%
-
L u c i f e r
#9123 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Građani koji su se okupili danas nisu imali nikakve posebne prijedloge upućene vlasti. Tu su da pokažu da neće odustati od svojih ciljeva.
- JoseMujica
#9124 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tornjaku fali koji cm do vlasti
možda bi i uspio da pita Čička đe pravi cipele 
-
Vanzemaljac1981
#9125 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dragi prijatelju,McMoy wrote:Bravo!O'zone wrote:Pada kiša jarane.Vanzemaljac1981 wrote:Nevjerovatno sam razocaran do sad. Bio sam pun nade, i samo cekao da se pojavi/pojave neko/neki sa adekvatnim idejama. Izdvojio sam pare, gledao sam da rezervisem avionsku kartu da dodjem u Sarajevo, angazovao sam prijatelja koji je novinar da napise clanak o vasoj situaciji (ovdje u mojoj novoj domovini), na gomilu razlicitih nacina sam se spremio da vam pomognem. I onda sam danima gledao kako se revolucija pretvara u nesto sasvim bljutavo.
Sve rečeno.
@Vanzemaljac1981, evo da ne sumnjam u tvoje dobre namjere, ali postoji stara narodna "Ne pravi se pita od govana".
Protesti koji bi mogli nešto promijeniti treba da budu dobro isplanirani, organizovani i vođeni, sa jasnim ciljevima i dometima. Ovdje se ne zna ni ko pije, ni ko plaća, sve je to već poprilično razvodnjeno, neki ne znaju jesu li pošli ili su došli. Jedan od načina borbe za opstanak vladajućih, između ostalog, jeste i trolanje i prebacivanje loptice na ovom i sličnim forumima. O "neovisnosti" medija da i ne govorim. Zato i tih tvojih par postova je ništa drugo nego pucanj u prazno. Hajde, barem ćeš uštediti te pare što si izdvojio za avionsku kartu...
Cinizam, defaitizam i pasivnost su stvari koji cak ja sebi ne mogu priustiti, a meni je zivot dobar. Zato reagujem negativno kad vidim da se predajete tim stanjima, a tretiraju vas kao zivotinje. "Pucanje u prazno" i cinicna izjava da cu "ustediti pare sto sam izdvojio za avionasku kartu" svjedoce o pogledu na svjet koji je meni prosto neshvatljiv. Sta je tvoj konstruktivni prijedlog? Mani se ti narodnih izreka o piti od govana, i generalnih izjava o tome kako se prave promjene, sta je tvoj konkretni doprinos? Hajde da se takmicimo oko toga: ko ce biti najkonkretniji, najkonstruktivniji, itd. A ne ko ce biti najcinicniji, najsmjesniji itd.
Sa postovanjem