Ukrajina

Post Reply
Renta

#9101 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Kaligula I wrote:
Renta wrote:
Challenger__ wrote:Kaligula I - mislim da je replicirao na bisere Jeffersona... :-D

Kako se brzinski uleće da se rusofilski blok održi ujedinjen... :D :D
... :kiss: ...dođi ima mjesta i za amerofile...mi smo širokogrudi...

Pa vi ste se bar javno deklarirali kao poštovatelji svega ruskog. Od mene s druge strane nećete pročitati neki žešći amerofilni tekst. Ja sam za poštivanje međunarodnih pravila a tu se ne uklapaju niti SAD, VB niti RF...
Challenger__

#9102 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Pa vi ste se bar javno deklarirali kao poštovatelji svega ruskog.
Zašto lažeš? Pa barem petorica su se kategorički odrekla ove tvoje prostačke banalizacije. Kako te, bolan, nije više stid... I to sa "međunarodnim vrijednostima" sve sa odbranom "za dom spremni" ispada.

Koja mizerija, nemam riječi.
Challenger__

#9103 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Lik, koji je ovdje izvršio negativnu generalizaciju jednog čitavog naroda nazvavši ih vječnim bad guysima, sa tvrdnjom da ga se samo silom može disciplinovati, advokat naci-ispada, ovdje sebi spočitava "univerzalne vrijednosti", a druge reducira na etnofiliju...

Smajli koji povraća.

_____

Slobodnim ljudima laku noć.
djonko brajs

#9104 Re: Ukrajina

Post by djonko brajs »

uvijek ista stigmatizacija. ako si iole objektivan i ne plazis jezik u nato bulju to je zato sto si rusofil. nema druge.

jer u glavama ovakvih likova, amerika to je hip hop, to je rock and roll, to je al pacino, mustang i iphone. zar nije cool biti za amerikance koji nose nike. kako neko moze biti za ruse. sve sto imaju je lada a koja bi sponzorusa ako iole drzi do sebe sjela u ladu molicu lijepo?
Klavikula

#9105 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

vakat je i bio da se ubrza propast jednog reakcionarnog bloka. a cem' je vakat tome je i vrijeme :D

doduse, sami sebi skacu u stomak, ali neka. jebat ih.
Renta

#9106 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Čeli, gubiš živce i miješaš teme.

Ako koga ima biti stid mislim da su to oni koji okupaciju suverene države opravdavaju "pravednim i legitimnim" odgovorom Ruske države na EU i NATO izazov.
Nema opravdanja za taj čin ma koliko ga neki pokušavali zamotati u celofan. Scenarij koji rusi provode odavno je viđen na ovim našim prostorima i neće donijeti ništa dobro...pa ni samim ukrajinskim rusima.

Kaligula je jedini napisao riječi odmaka od ruske politike i amera generalno iako se za ovaj slučaj izjasnio da podržava Rusiju..
Last edited by Renta on 17/04/2014 01:48, edited 1 time in total.
Klavikula

#9107 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

djonko brajs wrote:uvijek ista stigmatizacija. ako si iole objektivan i ne plazis jezik u nato bulju to je zato sto si rusofil. nema druge.

jer u glavama ovakvih likova, amerika to je hip hop, to je rock and roll, to je al pacino, mustang i iphone. zar nije cool biti za amerikance koji nose nike. kako neko moze biti za ruse. sve sto imaju je lada a koja bi sponzorusa ako iole drzi do sebe sjela u ladu molicu lijepo?
:lol: :thumbup:
Renta

#9108 Re: Ukrajina

Post by Renta »

A ti čeli si krenuo malo osobnije ovog puta jel da?! S ciljem da me diskreditiraš kao sugovornika. To je druga faza, prva da me ubjediš u pravednost ruske intervencije nije ti uspjela...neće niti druga.
djonko brajs

#9109 Re: Ukrajina

Post by djonko brajs »

clanovi neoliberalnog stada se hvataju za termin "suverena drzava" kao da je viktorija nuland sastavljala flesh royal na poker turniru u kijevu a ne ukrajinsku vladu.

kako vi zamisljate suverenost drzave casti vam vase? da premijer ide u americku ambasadu i u banku po savjet kako da vodi drzavu i sta smije i sta ne smije da radi?

isto ko sto su ljudi u americi slobodni - da rintaju do zadnje otplacene kamate. i ne samo to, nego ima da budes sretan burazeru sto rintas za nekog konja. u suprotnom imas attitude problem a ako dobijes slucajno otkaz e to ti je zato sto nisi pozitivno razmisljao.

joj kad se sjetim postova ovdje na ovom forumu tipa odosao bajden sad ce ih sve postrojit na naprave gradjansku drzavu :-) :-) ili nesta se mrda u washingotnu izgleda da im je pun k... svega i bosne, sad ce da nas naprave funkcionalnim samo da dodjemo na red prioriteta :-) :-) .
zilog

#9110 Re: Ukrajina

Post by zilog »

AleksoMKD wrote:Juscenko je u savezu sa Janukovicem poslao Tiomosenkovu u zatvor http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14561357
Zasto lazes trolcino?
Ostavio sam link da ljudi vide da je Juscenko svjedocio da je dogovor oko gasa bio politicki. To je svima jasno, Rusija je izazvala gasnu krizu 2009. i Timosenko je morala napraviti POLITICKI dogovor. Fol je bio da je trojanac Janukjovic zbog toga baci u zatvor. Juscenko je nije bacio u zatvor trolcino.

To samo pokazuje kolika su Rusi govna, kao i oni koji se solidarisu sa njima.
zilog

#9111 Re: Ukrajina

Post by zilog »

McMoy wrote:Anketa na uzorku od 2.066 Amerikanaca pokazala je da svega 1/6 anketiranih zna gdje se Ukrajina nalazi na karti.
Fakultetski obrazovani Amerikanci 77% su netačno odgovorili na ovo pitanje.
Neki su je smjestili unutar granica SAD... :mrgreen:

Sutra, kad bi Amerika imala petlje da uđe u otvoreni sukob sa Rusijom, CNN i ostala propagandna mašinerija
bi za 15-ak dana ubijedila najmanje 60% Amerikanaca da je rat za Ukrajinu najvažniji američki interes i isti
bi dali podršku tom ratu.

Tako valjda ta demokratija funkcioniše. Samo da se ne puca na teritoriji Amerike i da ne usfali hamburgera,
KFC chicken i kokica na puteru... ostali mogu malo i ginuti.
Tebi ne treba CNN da se opredjelis za Rusiju, samo zbog podrske 91.-99.
Taku valjda Putino-guzoljubstvo funkcionise.
Renta

#9112 Re: Ukrajina

Post by Renta »

djonko brajs wrote: kako vi zamisljate suverenost drzave casti vam vase? da premijer ide u americku ambasadu i u banku po savjet kako da vodi drzavu i sta smije i sta ne smije da radi?

A u čiju ambasadu po savjete i upute za secesiju idu rusi iz Krima, Donbasa? Misliš da su se oni sami sjetili naoružati i napadati policijske postaje po Ukrajini?
Jedan jedini telefonski poziv Putina upućen njima da Rusija ne želi ništa imati s time bio bi dovoljan da bace oružje istog časa i sjednu za pregovore s vladom u Kijevu!

A svi oni koji toliko osuđuju američku intervenciju u Iraku, Afganistanu, Libiji, bi trebali osuditi i rusku intervenciju u Ukrajini, barem što se tiče legalnosti i poštovanja povelje UN.
U suprotnom imaju dvostruka mjerila i nisu vjerodostojni!
Last edited by Renta on 17/04/2014 02:36, edited 1 time in total.
zilog

#9113 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:Kako vrijeme više prolazi, sve više sam sklon da vjerujem da je Aristotel u pravu: pored slobodnih ljudi, definitivno baulja gomila generičkih robova, u našem slučaju - mentalnih kmetova.
Tvoje ogledalo?
zilog

#9114 Re: Ukrajina

Post by zilog »

djonko brajs wrote:vesli klark židovski zločinac i hohštapler koji je sa mladićem razmjenjivao pištolje, svojedobno.
Hajde ti SIKTER sa ovog foruma!
To ti govori Bosnjak, koji se ne peca na to tvoje prozivanje jevrejskog porijekla Klarka.
SIKTER
djonko brajs

#9115 Re: Ukrajina

Post by djonko brajs »

Renta wrote:
djonko brajs wrote: kako vi zamisljate suverenost drzave casti vam vase? da premijer ide u americku ambasadu i u banku po savjet kako da vodi drzavu i sta smije i sta ne smije da radi?

A u čiju ambasadu po savjete i upute za secesiju idu rusi iz Krima, Donbasa? Misliš da su se oni sami sjetili naoružati i napadati policijske postaje po Ukrajini?
Jedan jedini telefonski poziv Putina upućen njima da Rusija ne želi ništa imati s time bio bi dovoljan da bace oružje istog časa i sjednu za pregovore s vladom u Kijevu!

A svi oni koji toliko osuđuju američku intervenciju u Iraku, Afganistanu, Libiji, bi trebali osuditi i rusku intervenciju u Ukrajini, barem što se tiče legalnosti i poštovanja povelje UN.
U suprotnom imaju dvostruka mjerila i nisu vjerodostojni!

smijesni su ti "argumenti". rusi iz krima su imali referendum i demokratski se odlucili pripojiti rusiji. ne sjecam se da je u iraku i drugim okupiranim zemljama bio referendum oko toga da li zele americke trupe da im zavode red i postavljaju vlast. i zasto je cudno da su se lokalci naoruzali kad su pucisti otpustili berkut i ostale formacije i kad svakodnevno "ukrajinska" vojska polaze oruzje ili prelazi na drugu stranu. to samo pokazuje da niko normalan ne drzi do nelegalne vlasti.

a tek ideja da se polozi oruzje i pregovara sa vladom u kijevu?! pa da li si ti normalan?! zasto bi neko pregovarao sa ilegalnom, nelegitimnom pucistickom vladom postavljenom od strane viktorije nuland i johna mmcaina? vladom punom neoinacista cija prva mjera je bila - pazi ovo - zabrana ruskog jezika? e svasta...
Last edited by djonko brajs on 17/04/2014 02:47, edited 1 time in total.
McMoy

#9116 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

zilog wrote:
AleksoMKD wrote:Juscenko je u savezu sa Janukovicem poslao Tiomosenkovu u zatvor http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14561357
Zasto lazes trolcino?
Ostavio sam link da ljudi vide da je Juscenko svjedocio da je dogovor oko gasa bio politicki. To je svima jasno, Rusija je izazvala gasnu krizu 2009. i Timosenko je morala napraviti POLITICKI dogovor. Fol je bio da je trojanac Janukjovic zbog toga baci u zatvor. Juscenko je nije bacio u zatvor trolcino.

To samo pokazuje kolika su Rusi govna, kao i oni koji se solidarisu sa njima.
Ne znam šta je pogrešno rekao čovjek
Yushchenko testifies against old Orange ally Tymoshenko
...
Mr Yushchenko's evidence appeared to support the prosecution's case that Mrs Tymoshenko had rail-roaded Ukraine's state gas company into signing a deal which saddled the country with an excessively high price for Russian gas, Reuters news agency says.
...
McMoy

#9117 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

zilog wrote:
McMoy wrote:Anketa na uzorku od 2.066 Amerikanaca pokazala je da svega 1/6 anketiranih zna gdje se Ukrajina nalazi na karti.
Fakultetski obrazovani Amerikanci 77% su netačno odgovorili na ovo pitanje.
Neki su je smjestili unutar granica SAD... :mrgreen:

Sutra, kad bi Amerika imala petlje da uđe u otvoreni sukob sa Rusijom, CNN i ostala propagandna mašinerija
bi za 15-ak dana ubijedila najmanje 60% Amerikanaca da je rat za Ukrajinu najvažniji američki interes i isti
bi dali podršku tom ratu.

Tako valjda ta demokratija funkcioniše. Samo da se ne puca na teritoriji Amerike i da ne usfali hamburgera,
KFC chicken i kokica na puteru... ostali mogu malo i ginuti.
Tebi ne treba CNN da se opredjelis za Rusiju, samo zbog podrske 91.-99.
Taku valjda Putino-guzoljubstvo funkcionise.
Pojma ti nemaš! Ni ko sam, ni šta sam, niti koga podržavam!
Otkud ti pravo da nekom lijepiš etikete i vrijeđaš?
Ovo je forum za diskusiju normalnih ljudi koji iznose svoje mišljenje i odgovaraju za isto.
Zabranjeno je bilo kakvo vrijeđanje učesnika foruma.
djonko brajs

#9118 Re: Ukrajina

Post by djonko brajs »

zilog wrote:
djonko brajs wrote:vesli klark židovski zločinac i hohštapler koji je sa mladićem razmjenjivao pištolje, svojedobno.
Hajde ti SIKTER sa ovog foruma!
To ti govori Bosnjak, koji se ne peca na to tvoje prozivanje jevrejskog porijekla Klarka.
SIKTER
o cemu ti? bosnjacki, srpski, hrvatski, albanski, ruski, ukrajinski... hiljadu se "porijekala" ovdje valja non stop zasto ne bi i zidovsko?

ah da, ti glumis nekog tolerancijom opsjednutog moralistu. cudo onda da ti ne smetaju neonazisti na vlasti u ukrajini?!?! ni tebi, ni židovki viktoriji nuland, ni židovu vesliju klarku... vidis, samo zato i spominjem njihovo porijeklo da se pokaze koliko su licemjerni kada podrzavaju nasljednike nacistickih trupa kao sto su ovi pucisti u kijevu zarad svoje neoliberalne ideologije. ali im ne bi palo na pamet da pecnu izrael. bijednici.
zilog

#9119 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Dragi moji komsijski FASISTI. Niste izdrzali. Furka vas ponjela da pred, vecinski, bosnjackim forumom naprdjujete o necijem jevrejskom porijeklu.

Nece moci ove noci. Vise je Jevreja prezivjelo u Sarajevu, u muslimanskim kucama, nego u cijeloj Srbiji.

SIKTER
zilog

#9120 Re: Ukrajina

Post by zilog »

@djonko
Ti si proslost jarane...
jefferson

#9121 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Gospodo drkadzije koji ovih dana nabijate zuljeve na Putina, evo probajete sa Kate Upton, bolje izgleda jbg:

Image
zilog

#9122 Re: Ukrajina

Post by zilog »

McMoy wrote:Pojma ti nemaš! Ni ko sam, ni šta sam, niti koga podržavam!
Otkud ti pravo da nekom lijepiš etikete i vrijeđaš?
Ovo je forum za diskusiju normalnih ljudi koji iznose svoje mišljenje i odgovaraju za isto.
Zabranjeno je bilo kakvo vrijeđanje učesnika foruma.
A ti mozes vrijedjati i lijepiti etikete. PROCITAJ svoje postove, kao i citirani, pa skontaj.

P.S. Mozda sam malo pretjerao. :sad:
Renta

#9123 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Challenger__ wrote:Lik, koji je ovdje izvršio negativnu generalizaciju jednog čitavog naroda nazvavši ih vječnim bad guysima, sa tvrdnjom da ga se samo silom može disciplinovati...

Ajooj sugovornikaaa...kako inputiraš neistine.
Cijelo vrijeme pišemo u temi o RUSKOJ DRŽAVNOJ POLITICI a ne o ruskom narodu. Dobro ti znaš da ja nisam mislio na ruski narod kao što i ti ne misliš na ukrajinski narod nego na politiku koja se vodi iz Rusije ili Kijeva, jel tako!
Zato ne pravi se Englez i ne etiketiraj lažno ljude po forumu...već si bio baniran zbog toga, kad ćeš naučiti...
djonko brajs

#9124 Re: Ukrajina

Post by djonko brajs »

zilog wrote:Dragi moji komsijski FASISTI. Niste izdrzali. Furka vas ponjela da pred, vecinski, bosnjackim forumom naprdjujete o necijem jevrejskom porijeklu.

Nece moci ove noci. Vise je Jevreja prezivjelo u Sarajevu, u muslimanskim kucama, nego u cijeloj Srbiji.

SIKTER
kakav rasizam, jel to mozda prozivas necije srpsko porijeklo? da naravno. handzardivizista ko fol brani jevreje :lol: :lol: mislis da je moderacija tako glupa da dozvoli da ti s njima manipulises jer se plasis pametnijih forumasa.

usro sam se :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by djonko brajs on 17/04/2014 03:42, edited 1 time in total.
zilog

#9125 Re: Ukrajina

Post by zilog »

zilog wrote:@djonko
Ti si proslost jarane...
Post Reply