nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Laplace

#9101 Re: RE: Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

harla_kurla wrote:
relax11 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=2-Bccd80DWE

Kako se izvuko na 5:40 Bog sami zna, vise od pola auta mu je bilo u suprotnoj traci plus na brzini od sigurno 160

Valjda je ovaj prosao bez da je zavrsio u bankini :-)
A brisac? Preskup a i nepotrebno za ovakve vozace...njima kisa ne smeta.
Svakako i ne gleda kuda vozi.

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
amar1994

#9102 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

:gunjastajl: :thumbup:
Naslovnica

#9103 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:Kad ih nema gdje su, kad su na svakog raskrsnici provode represiju, kad ih opet nema vratilo se sve na staro, kad se opet pojave kampanjci, nije se rodio onaj ko bi nama ugodio! :-)
Što se mene tiče, neka ih na svakoj raskrsnici u gradu! Volio bih da je više policije na ulici, ali da kažnjavaju svakoga, a ne selektivno, kako to obično rade.
I šta ce koji qratz krasni radar ispred naplatnih kućica?! Šta će radar ispred Blazuja? Zašto ga ne stave u Blažuju, gdje zaista treba usporiti a ne da hvataju raju na 60kmh na brzoj cesti. Pa raja vidi da ih nema ili kada ih prođe,pa nagari kroz Blažuj, zna da 99% nisu tamo. Šta će stacionarni radar na aerodromskoj??? Toliko mjesta gdje zaista treba da se instalira, oni ga tamo stavili, samo da bi punili budžet. Prevencija zdra'o.
Banditi su u modi.
spree

#9104 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by spree »

harla_kurla wrote:
relax11 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=2-Bccd80DWE

Kako se izvuko na 5:40 Bog sami zna, vise od pola auta mu je bilo u suprotnoj traci plus na brzini od sigurno 160

Valjda je ovaj prosao bez da je zavrsio u bankini :-)
A brisac? Preskup a i nepotrebno za ovakve vozace...njima kisa ne smeta.
ma desna metlica, sta ima suvozac gledati kuda se ide, a i smanjuje tezinu :D
vješalica

#9105 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

amar1994 wrote:

jadničci
pogledaj samo ovog poštenjačine sa mercedesom
gdje je uredu da on jadničak davi skupocjeni automobil u koloni
umjesto da policija sviju što vuku kolonu svuče sa ceste,samo se nad njim iživljavaju,gdje je uredu ovako sporo voziti cccccc :oops: :oops:
užas i katastrofa :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:
vješalica

#9106 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

Naslovnica wrote:Šta će stacionarni radar na aerodromskoj??? Toliko mjesta gdje zaista treba da se instalira, oni ga tamo stavili, samo da bi punili budžet. Prevencija zdra'o.
Banditi su u modi.
jes vala
ondje serbez moreš 200 voziti da nikoga ne ugroziš
gamadarija pohlepna :oops: :oops:
Naslovnica

#9107 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

vješalica wrote:
Naslovnica wrote:Šta će stacionarni radar na aerodromskoj??? Toliko mjesta gdje zaista treba da se instalira, oni ga tamo stavili, samo da bi punili budžet. Prevencija zdra'o.
Banditi su u modi.
jes vala
ondje serbez moreš 200 voziti da nikoga ne ugroziš
gamadarija pohlepna :oops: :oops:
Nema potrebe za ironijom, niti za 200...
:oops: :oops:
direstraits0078

#9108 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

tempuser wrote:
Naslovnica wrote:
tempuser wrote:Sinoc se opet malo aktivirali, valjda poslije onog pjesaka kog Grasa, G-V presretac kod Alte, radar na Malti.
@naslovnica
Zasto kerovi? Jesu li ikad platio kaznu za prekrsaj koji nisi napravio?
Jesu, kaznili su me za prekršaj koji niam napravio i morao sam da platim. Ker je zacrtao da će da me kazni, a od sudskog odlučivanja ionalo nema ništa. Haram mu bilo 150KM koje mi je izbio iz džepa, dabogda na doktore potrošio. Eto. Prekršaj je bio "oduzimanje prednosti pješaku".
Situacija, dolazim iz pravca Ilidže, u Neđarićima skrećem desno prema Dobrinji. Otvara se desno zeleno meni, u isto vrijeme i pješacima. Ja krećem, na mojoj strani ceste nema pješaka sa desne strane, a sa lijeve (tamo prekoputa, od one trafike na suprotnoj strani, kreću pješaci). Dakle, nalaze se na drugoj strani ceste, na suprotnoj zebri. Molim te, hoćeš li mi reći da li sam ja napravio prekršaj "oduzimanja prava prventva pješaku"?! To je bilo nekada 1998-99.
U životu, sa svojih dvadesetak godina vozačkog staža, platio sam 5-6 kazni, sve za prekoračenje brzine (gdje je bilo 60 ja vozio 72, gdje je 50 mene uhvati na 61). Ne žalim se, kriv sam, platim. Veoma sam uzoran vozač, nisam kabadahija, žmigavac obavezno, sve po PS-u, ali me VEOMA ČESTO postupci policije i radarskih kontrola izbijaju iz cipela.
NjIMA OČITO NIJE CILJ PREVENCIJA, NEGO PUNJENJE BUDžETA I SOPSTVENIH DžEPOVA!
Čast izuzetcima.
Radare uglavnom postavljaju na neka skroz nebitna mjesta, a tamo gdje bi trebali da budu nikada ih nema. Jaran mi je lično pročao kako ih je uspio premotati da mu oproste kaznu za otvorenu flašu Coca-Cole od 2 litra. Fuj.
Jutros opet radar u Jošanice, ispred naplatnih kućica. Ograničenje 40km/h 500 metara prije kućica. Niko tuda ne vozi tom brzinom, i oni to vrlo dobro znaju. Pa stanu tu i zicer im je. A voziti 40km/h tom dionicom je opasnije nego voziti 60km/h.
Postave radar obično na mjesto gdje je prva isprekidana linija nakon nekoliko kilometara pune (obično šleper guzelja i onda se raja zaleti da ga obiđe i opet zicer).
Koriste se hinjskim metodama i gade mi se. Opet kažem, čast izuzetcima, ali današnja policija, njena korumpiranost i neprofesionalnost, su dno dna. Uostalom, oni su ogledalo ove propale države u kojoj živimo, pa me ništa i ne čudi.
Jbga sta da ti kazem, po zakonu ako je spustio nogu na zebru on ima prednost. To je sve jedan prelaz, obiljezen jednom zebrom i uredjen jednim semaforom.
O ostalom bi se moglo razgovarati osim o jednoj stvari, znas koliko je ogranicenje, svjesno ga krsis, ako te uhvate nisu oni kerovi nego si ti glup (ne ti bukvalno naravno) jer nema policija sta biti korumpirana ako nemaju za sta dante uhvate!
Ovo je situacija u kojoj vozac nije duzan propustiti pjesaka, jer vozilom ne ugrozava pjesaka. Raskrsnica je semaforizirana, i vozac je duzan propustiti pjesaka iskljucivo kad se pjesak ima namjeru kretati trakom/trakama kojima se krece vozilo koje skrece desno. Za cekanje pjesaka koji treba preci citavu traku da bi stupio na pjesacki na traci kojom se ti ne kreces se pada na vozackom ispitu. Razlog: usporavas saobracaj iza sebe.
amar1994

#9109 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

vješalica wrote:
amar1994 wrote:

jadničci
umjesto da policija sviju što vuku kolonu svuče sa ceste,samo se nad njim iživljavaju,gdje je uredu ovako sporo voziti cccccc :oops: :oops:
:thumbup:
Ipak on vozi ML mercedes , on je nedodirljiv na cesti :mrgreen: , da ne kazem Bog :oops: :lol: :lol:
kabal1337

#9110 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

amar1994 wrote:
vješalica wrote:
amar1994 wrote:

jadničci
:thumbup:
Ipak on vozi ML mercedes , on je nedodirljiv na cesti :mrgreen: , da ne kazem Bog :oops: :lol: :lol:
jbg hoces ti mazdu da vozis
Naslovnica

#9111 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

Jedni kažu jedno, drugi nešto drugo, a ja ga poglab'o ko ljadro zadnja...
:roll:
amar1994

#9112 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

kabal1337 wrote:
amar1994 wrote: :thumbup:
jbg hoces ti mazdu da vozis
Ma mogu i ja divljat , nikakv problem :D , ali mi se zivi jos barem 60 god :)
tempuser

#9113 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

direstraits0078 wrote:
Ovo je situacija u kojoj vozac nije duzan propustiti pjesaka, jer vozilom ne ugrozava pjesaka. Raskrsnica je semaforizirana, i vozac je duzan propustiti pjesaka iskljucivo kad se pjesak ima namjeru kretati trakom/trakama kojima se krece vozilo koje skrece desno. Za cekanje pjesaka koji treba preci citavu traku da bi stupio na pjesacki na traci kojom se ti ne kreces se pada na vozackom ispitu. Razlog: usporavas saobracaj iza sebe.
Jga ne znam... Mozda grijedim, ali posto se radi o jednoj zebri i jednom intervalu semafora mislim da je to sve jedan pjesacki prelaz i da zelena povrsina izmedju dva smjera ne pravi razliku izmedju ovog pjesackog prelaza i "obicnog" pjesackog prelaza sa 2,3 ili 4 trake koje nisu fiz. odvojene.
Stvar je bitno drugacija na pjesackim prelazima preko longitudinale gdje imas dvije zebre i dva intervala semafora. Jaran ima auto skolu, bas cu da pitam.
Ima tu jos jedna stvar koju sam x puta ranije napisao... Nisu drotovi prvi put na toj raskrsnici da ne zna gdje moze, a gdje ne moze pisati kaznu, mislim da oni ne bi rizikovali da im neko pise zalbe za elementarne stvari.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#9114 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Pitar sa Kariba »

direstraits0078 wrote:
:lol:
Dobro se iko živ kući vrati.... :-)
zdruzdjo

#9115 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:Kad ih nema gdje su, kad su na svakog raskrsnici provode represiju, kad ih opet nema vratilo se sve na staro, kad se opet pojave kampanjci, nije se rodio onaj ko bi nama ugodio! :-)
sto se tice presretanja po cesti sa kamerama, radarima i sl....neka ih.

mene licno malo nerviraju one racije sa specijalcima na raskrsnicama. opet ponavljam. znamo svi gdje su mjesta za okupljanje rejsera sa sigurno debelim prekrsajnim dosjeima i dugovima, kafane gdje se iskuplja "sa one strane zakona" raja.....tako da znaju i oni.
direstraits0078

#9116 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

Saobraćajni propisi su logični, napravljeni za odvijanje saobraćaja, ne usporavanje i otežavanje.
zdruzdjo

#9117 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Scena danasnja.
Idem ulicom hamdije cemerlica i hocu u vilsonovo.
prije raskrsnice sa vilsonovim se odvajam u lijevu traku (koja je prazna do semafora) kojom se moze pravo prema grbavici ili skrenuti lijevo prema vilsonovim. desna trka kojem se ide samo pravo prema grbavici ima 4-5 auta. taman kako se odvajam tako se pali zeleno i dajem zmigavac da skrenem lijevo. nema nikoga iz pravca grbavice. kako prilazim semaforu taman da skrenem, iz desne trake za pravo, prvo auto crni bmw daje gascinu i ispred mene se na sred raskrsnice polukruzno okrece da ide nazad prema pofalicima. znaci centimetar sam zakocio da ga punim u bok ne spucam. i nista baja po gasu. cini mi se da je "jala brat" bio vozac. ono brada pa mislim da je on. Fakat ali FAKAT mi je krivo sto ga nisam pukao. nek ide sve u pm.
Jebem mu svaku dlaku na bradi i izdrkxx mu u istu pa da je ne mora mazati uljem.

mislim odkud ti moze pasti na pamet takva stvar nikako mi nije jasno.
ono haj mozes biti kreten pa da se nesto trpas nekome dzonski, oduzimas prvenstvo, gasas, parkiras kojekuda.......ali buraz ono mislis li na svoju glavurdu.
jebo te ja sam sebi najpreci na cesti kad sam sam u autu. i prvenstveno gledam da ja ne poginem a i da nekog ne ubijem.
Kako ne volis svoju guzicu.
Pa da je umjesto mene kakav kamion smetljar bio iz 84-te godine, sigurno ne bi zakociti mogao i ne bi ga pokupili do iza mosta sigurno. tablice od kamiona bi mu se u bradu zapetljale. a karambolka bi ga u celenku spucala direktom.
mislim ne mogu se oteti utisku da fakat neki likovi imaju iq koji je ravan broju cipela koje nosi.
Daryl Dixon

#9118 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Daryl Dixon »

džala vozi terenca bajo moj, 50cent iz Vogošće :lol:
zdruzdjo

#9119 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Daryl Dixon wrote:džala vozi terenca bajo moj, 50cent iz Vogošće :lol:
nije bitno.
i ovom "bradi filozofu" jebem 12 koljena u nazad plus sto sam naveo.
tempuser

#9120 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
sto se tice presretanja po cesti sa kamerama, radarima i sl....neka ih.

mene licno malo nerviraju one racije sa specijalcima na raskrsnicama. opet ponavljam. znamo svi gdje su mjesta za okupljanje rejsera sa sigurno debelim prekrsajnim dosjeima i dugovima, kafane gdje se iskuplja "sa one strane zakona" raja.....tako da znaju i oni.
Vodio si pokaznu vjezbu sa pametnjakovicem u crvenom audiu...
zdruzdjo

#9121 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:Vodio si pokaznu vjezbu sa pametnjakovicem u crvenom audiu...
Ma ono je sarada za javnost. teatar.
ruku na srce, da sam ikakav policajac ovo bi mi bio razlog da probudim sudiju u 3 i trazim nalog za harganje auta. ali ono bas detaljno.
Logovan

#9122 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Logovan »

Daryl Dixon wrote:džala vozi terenca bajo moj, 50cent iz Vogošće :lol:
Blijeda kopija 50 centa. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#9123 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Dolazim sa autoputa na kruzni Stup, stize me konj sa Meganom, pod dugim svjetlima (u 07:00 ujutro) :twisted:
Naslovnica

#9124 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

Tomahawk11 wrote:Dolazim sa autoputa na kruzni Stup, stize me konj sa Meganom, pod dugim svjetlima (u 07:00 ujutro) :twisted:
Debili u suprotnoj traci najnormalnije voze autoputem pod dugim svjetlima, iako znaju da smeta.
Ako nema niko ispred mene, zadam mu i ja duga (osram nigtbreaker) možda debil i nauči šta.
A najbolji su mi ovi iza mene sa dugim svjetlima, i, najčešće i sa maglenkama (a magle nigdje na vidiku). Pustim ga lagano ispred sebe i onda idu moja duga i moje maglenke, cca 1-2 minuta, čisto ne bi li skontao neke stvari.
Možda ne treba tako, ali mislim da se ovdje ništa ne može na finjaka objasniti ljudima, mora se išaretom...
amar1994

#9125 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

da se osvrnem samo na neka novija auta u posjedu cunera i trkaca(proslo je izgleda vrijeme G2 :mrgreen: ) : alfa 147(ako je JTD + Ćip) , seat leon/ibiza(1.9Tdi+ Ćip) , G4/5(1.9Tdi + Ćip) , megane 2(po mogucnosti 1.5dci, ubio se za trkanja :-) ) , a mozda i cuveni 16v :D , E46 , A3(1.9Tdi + Ćip) prva generacija :thumbup:

Ovo je cisto da se cuvate ovih auta :lol:

Najpopularniji mod pored ĆipiĆa na 1.9 Tdi je da sto vise zvizdi , papak misli da je fabrika glupa sto je ostavila zatvoren sistem :izet: :bih:
Post Reply