Naslovnica wrote:tempuser wrote:Sinoc se opet malo aktivirali, valjda poslije onog pjesaka kog Grasa, G-V presretac kod Alte, radar na Malti.
@naslovnica
Zasto kerovi? Jesu li ikad platio kaznu za prekrsaj koji nisi napravio?
Jesu, kaznili su me za prekršaj koji niam napravio i morao sam da platim. Ker je zacrtao da će da me kazni, a od sudskog odlučivanja ionalo nema ništa. Haram mu bilo 150KM koje mi je izbio iz džepa, dabogda na doktore potrošio. Eto. Prekršaj je bio "oduzimanje prednosti pješaku".
Situacija, dolazim iz pravca Ilidže, u Neđarićima skrećem desno prema Dobrinji. Otvara se desno zeleno meni, u isto vrijeme i pješacima. Ja krećem, na mojoj strani ceste nema pješaka sa desne strane, a sa lijeve (tamo prekoputa, od one trafike na suprotnoj strani, kreću pješaci). Dakle, nalaze se na drugoj strani ceste, na suprotnoj zebri. Molim te, hoćeš li mi reći da li sam ja napravio prekršaj "oduzimanja prava prventva pješaku"?! To je bilo nekada 1998-99.
U životu, sa svojih dvadesetak godina vozačkog staža, platio sam 5-6 kazni, sve za prekoračenje brzine (gdje je bilo 60 ja vozio 72, gdje je 50 mene uhvati na 61). Ne žalim se, kriv sam, platim. Veoma sam uzoran vozač, nisam kabadahija, žmigavac obavezno, sve po PS-u, ali me VEOMA ČESTO postupci policije i radarskih kontrola izbijaju iz cipela.
NjIMA OČITO NIJE CILJ PREVENCIJA, NEGO PUNJENJE BUDžETA I SOPSTVENIH DžEPOVA!
Čast izuzetcima.
Radare uglavnom postavljaju na neka skroz nebitna mjesta, a tamo gdje bi trebali da budu nikada ih nema. Jaran mi je lično pročao kako ih je uspio premotati da mu oproste kaznu za otvorenu flašu Coca-Cole od 2 litra. Fuj.
Jutros opet radar u Jošanice, ispred naplatnih kućica. Ograničenje 40km/h 500 metara prije kućica. Niko tuda ne vozi tom brzinom, i oni to vrlo dobro znaju. Pa stanu tu i zicer im je. A voziti 40km/h tom dionicom je opasnije nego voziti 60km/h.
Postave radar obično na mjesto gdje je prva isprekidana linija nakon nekoliko kilometara pune (obično šleper guzelja i onda se raja zaleti da ga obiđe i opet zicer).
Koriste se hinjskim metodama i gade mi se. Opet kažem, čast izuzetcima, ali današnja policija, njena korumpiranost i neprofesionalnost, su dno dna. Uostalom, oni su ogledalo ove propale države u kojoj živimo, pa me ništa i ne čudi.