Demokratska fronta Željko Komšić
-
vrbas1979
#9101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U Jablanici je ono bio klasičan klasičan predizborni skup DF-a i SDP-a. Red slikanja, pa red aplauza, fotografiranja, red kiselih osmjeha, dobacivanja i prebacivanja iz jednog tabora u drugi, navijanja, skandiranja, aplaudiranja.... dok se polažu vijenci palim žrtvama.
Vašar. I nimalo se ne razlikuje od skupova nacionalnih stranaka. Zgadiše mi se nešto i jedni i drugi
Vašar. I nimalo se ne razlikuje od skupova nacionalnih stranaka. Zgadiše mi se nešto i jedni i drugi
- raskopusa
#9102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
koji je broj tvoje clanske u DF-u?Lokman wrote:SDP i DF se bore za istu izbornu bazu, a u Jablanici je bilo tri puta više pristalica DF-a nego SDP-a. Lagumdžija i banda korupcionaša kojima je okružen izgubila je autentičnu izbornu bazu. Sami sebe su reducirali na klijentelu koja ima direktnu ekonomsku korist od SDP-a, to je korumpirani vrh SDP-a i nekoliko stotina ulizica oko njih, a to u praksi znači potpuni izborni fijasko. Insallah! Ali tu se trka ne završava, Komšić mora dati javno obećanje da će procesuiirati Lagumdžijine lopove i nakon oktobarskih izbora. Kriminal i korupcija SDP-a moraju biti kažnjeni. Ova demonstracija mladosti DF-a na priredbi u Jablanici zaista je pravo osvježenje i lijep prizor. Razbijen je balast SDP-ovog licemjernog monopola na herojsku antifašističku borbu partizanskog pokreta. Komšić i DF su na licu mjesta porazili Lagumdžijine licemjerje kojima više neće pasti na pamet da svoje lopovske namjere maskiraju lažnom socijaldemokratijom i lažnim antifašizmom kako su to radili na prošlim izborima kada su aktuelnu pljačku planirali pod parolom "Vratio se Valter". Lagumdžija i SDP su pročitana knjiga i treba ih pustiti da potonu u živom blatu kriminala i korupcije zajedno sa svojim koalicionim partnerima iz SDA.
DF ili SDP?
isto sranje drugo pakovanje. zeljko je zadnjih desetak godina bio na celu tog istog SDP-a,pa kad mu se poljuljala stolica,izlazi i osniva novu stranku.lezi hljebe da te jedem.sto se ne zaposli u nekoj privatnoj firmi pa da vidi kako je raditi za minimalnu placu od zvijezde do zvijezde.NE,ON BI JOS DA VLADA.
onako nesposobnog i tunjavog ne mozes otjerati iz politike.
- Banksy
#9103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako nekako.Lokman wrote:SDP i DF se bore za istu izbornu bazu, a u Jablanici je bilo tri puta više pristalica DF-a nego SDP-a. Lagumdžija i banda korupcionaša kojima je okružen izgubila je autentičnu izbornu bazu. Sami sebe su reducirali na klijentelu koja ima direktnu ekonomsku korist od SDP-a, to je korumpirani vrh SDP-a i nekoliko stotina ulizica oko njih, a to u praksi znači potpuni izborni fijasko. Insallah! Ali tu se trka ne završava, Komšić mora dati javno obećanje da će procesuiirati Lagumdžijine lopove i nakon oktobarskih izbora. Kriminal i korupcija SDP-a moraju biti kažnjeni. Ova demonstracija mladosti DF-a na priredbi u Jablanici zaista je pravo osvježenje i lijep prizor. Razbijen je balast SDP-ovog licemjernog monopola na herojsku antifašističku borbu partizanskog pokreta. Komšić i DF su na licu mjesta porazili Lagumdžijine licemjerje kojima više neće pasti na pamet da svoje lopovske namjere maskiraju lažnom socijaldemokratijom i lažnim antifašizmom kako su to radili na prošlim izborima kada su aktuelnu pljačku planirali pod parolom "Vratio se Valter". Lagumdžija i SDP su pročitana knjiga i treba ih pustiti da potonu u živom blatu kriminala i korupcije zajedno sa svojim koalicionim partnerima iz SDA.
(A javno obećanje hapšenja može biti vrlo opasno, u slučaju da sve ostane na riječima, obećanjima i lijepim željama (što radi Vučić u Srbiji, a što će mu se obiti o glavu na narednim izborima)).
- Havatar
#9104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy wrote:Tako nekako.Lokman wrote:SDP i DF se bore za istu izbornu bazu, a u Jablanici je bilo tri puta više pristalica DF-a nego SDP-a. Lagumdžija i banda korupcionaša kojima je okružen izgubila je autentičnu izbornu bazu. Sami sebe su reducirali na klijentelu koja ima direktnu ekonomsku korist od SDP-a, to je korumpirani vrh SDP-a i nekoliko stotina ulizica oko njih, a to u praksi znači potpuni izborni fijasko. Insallah! Ali tu se trka ne završava, Komšić mora dati javno obećanje da će procesuiirati Lagumdžijine lopove i nakon oktobarskih izbora. Kriminal i korupcija SDP-a moraju biti kažnjeni. Ova demonstracija mladosti DF-a na priredbi u Jablanici zaista je pravo osvježenje i lijep prizor. Razbijen je balast SDP-ovog licemjernog monopola na herojsku antifašističku borbu partizanskog pokreta. Komšić i DF su na licu mjesta porazili Lagumdžijine licemjerje kojima više neće pasti na pamet da svoje lopovske namjere maskiraju lažnom socijaldemokratijom i lažnim antifašizmom kako su to radili na prošlim izborima kada su aktuelnu pljačku planirali pod parolom "Vratio se Valter". Lagumdžija i SDP su pročitana knjiga i treba ih pustiti da potonu u živom blatu kriminala i korupcije zajedno sa svojim koalicionim partnerima iz SDA.
(A javno obećanje hapšenja može biti vrlo opasno, u slučaju da sve ostane na riječima, obećanjima i lijepim željama (što radi Vučić u Srbiji, a što će mu se obiti o glavu na narednim izborima)).
Ovako bi bilo i da pobijede ovi pro MZ politicari u BIH posto mora da se skrene paznja sa podjele Bosne na nesto a sta ces bolje od "borbe protiv korupcije" .CSKA wrote:Ovaj presao u tesku penetraciju mozga gradjana Srbije :
Mišković izneo smislene predloge“
Izvor: RTS, Tanjug
Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je na današnjim sastancima sa privrednicima, bankarima i građevincima čuo dosta dobrih predloga.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=847083
Udri ih Vucko kad su ovce
- Banksy
#9105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neka pobijedi DF, pa ćemo vidjeti.Havatar wrote: Ovako bi bilo i da pobijede ovi pro MZ politicari u BIH posto mora da se skrene paznja sa podjele Bosne na nesto a sta ces bolje od "borbe protiv korupcije" .
Čini mi se da je to posljednja prilika da se Bosna pokuša učiniti pristojnom, normalnom zemljom.
- raskopusa
#9106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ti si vrlo,vrlo hrabra osoba ili mnogo naivna osoba ako mislis da je to u stanju zeljko da uradi.Banksy wrote:Neka pobijedi DF, pa ćemo vidjeti.Havatar wrote: Ovako bi bilo i da pobijede ovi pro MZ politicari u BIH posto mora da se skrene paznja sa podjele Bosne na nesto a sta ces bolje od "borbe protiv korupcije" .
Čini mi se da je to posljednja prilika da se Bosna pokuša učiniti pristojnom, normalnom zemljom.
- drug_profi
#9107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
...ali zato znamo sigurno ko 100% NIJE u stanju. Za DF stranku jos nismo utvrdili.
- Corto Maltese
#9108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno. Za ovog desno smo se više puta uvjerili, tako da smo 100% sigurni da ne može stado sačuvat od vukova. Logično je da sada ovom lijevo pružimo šansu i nadamo se najboljem.

- drug_profi
#9109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ajde?
Negativnih likova koji samo serendaju bezveze vazda ima, ali ti si im predsjednik.
Od tebe nikad konkretan i realan prijedlog, samo kritike i to uglavnom bezvezne.
Sta bi ti sad predlozio, z akoga da se glasa? Naravno da neces odgovoriti.
Od tebe nikad konkretan i realan prijedlog, samo kritike i to uglavnom bezvezne.
- Corto Maltese
#9110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Glasanje je tajno. Ne bih ja da ulazim ni u čiju intimu.
A cuke su slatke, moraš priznat.
A cuke su slatke, moraš priznat.
- drug_profi
#9111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno, a i potvrdio si i ono sto sam mislio.
-
VjecitiStudent
#9112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nekad je bio i pozitivan, a Komšić je bio jedan od načelnika sa vidljivim minulim radom.drugi profil wrote:Ajde?Negativnih likova koji samo serendaju bezveze vazda ima, ali ti si im predsjednik.
Corto Maltese wrote:Što se tiče teze da Lagumdžija blamira SDP, mislim da ona ide pod kategoriju "100 puta ponovljena laž postaje istina". Još nisam čuo da mu niko (osim Radonjčičevih trabanata) zamijera išta osim nadmenosti. Pošto ne mislim kafu pit' sa njim, mene taj dio njegove ličnosti ne opterečuje. Viče me diraju džepovi prepuni oraha kod najvećeg dijela ostatka političke scene. Zbog toga se kod glasanja orijentišem na politički program te na minuli rad. A minuli rad je vidljiv u Tuzli, Bihaću i tri Sarajevske opštine koje vode SDP načelnici. Kad taj rad uporedim sa minulim radom Stranke Dajdžića i Amidžića, ZAgraBIH, HorDeZle i inih, onda me još više zaboli da li je Zlatko sujetan, narcisoidan ili samo pretjerano iskren.
- madner
#9113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima jako malih ovcarskih pasa, a dalmatinac nije bas poznat po tome. Tako da slika nije bas toliko upecatljiva. 
- Havatar
#9114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je civava
- Corto Maltese
#9115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja sam, sa velikim entuzijazmom, za Komšića glasao 2006.VjecitiStudent wrote:Nekad je bio i pozitivan, a Komšić je bio jedan od načelnika sa vidljivim minulim radom.drugi profil wrote:Ajde?Negativnih likova koji samo serendaju bezveze vazda ima, ali ti si im predsjednik.
Corto Maltese wrote:Što se tiče teze da Lagumdžija blamira SDP, mislim da ona ide pod kategoriju "100 puta ponovljena laž postaje istina". Još nisam čuo da mu niko (osim Radonjčičevih trabanata) zamijera išta osim nadmenosti. Pošto ne mislim kafu pit' sa njim, mene taj dio njegove ličnosti ne opterečuje. Viče me diraju džepovi prepuni oraha kod najvećeg dijela ostatka političke scene. Zbog toga se kod glasanja orijentišem na politički program te na minuli rad. A minuli rad je vidljiv u Tuzli, Bihaću i tri Sarajevske opštine koje vode SDP načelnici. Kad taj rad uporedim sa minulim radom Stranke Dajdžića i Amidžića, ZAgraBIH, HorDeZle i inih, onda me još više zaboli da li je Zlatko sujetan, narcisoidan ili samo pretjerano iskren.
Moj dobar drug koji ga jako dobro poznaje, mi je tada rekao da ću svoja muda pojest kad skontam kakvom neuravnoteženom klocu sam dao glas.
Bio je u pravu.
Naravno, jedenje muda, kao i Dalmatinera u ulozi ovčara, ne treba shvatati bukvalno, nego simbolično.
-
pemanapemani
#9116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prije svega, izvinjenje zbog upadanja.Corto Maltese wrote:Ja sam, sa velikim entuzijazmom, za Komšića glasao 2006.VjecitiStudent wrote:Nekad je bio i pozitivan, a Komšić je bio jedan od načelnika sa vidljivim minulim radom.drugi profil wrote:Ajde?Negativnih likova koji samo serendaju bezveze vazda ima, ali ti si im predsjednik.
Moj dobar drug koji ga jako dobro poznaje, mi je tada rekao da ću svoja muda pojest kad skontam kakvom neuravnoteženom klocu sam dao glas.
Bio je u pravu.
Naravno, jedenje muda, kao i Dalmatinera u ulozi ovčara, ne treba shvatati bukvalno, nego simbolično.
Fazon je u tome što ti sebi daješ za pravo da se vremenom mijenjaš i budeš pametniji, ali drugima to pravo ne priznaješ.
Ti si bio Lagumdžijin fan i podržavao sve njegove poteze, kao i Komšić. Ti si se opametio, ali on nije sposoban da se opameti.
Komšićeva inteligencija ocjenjena na osnovu ličnog doživljaja druga.
- madner
#9117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koristenje anologije je jace kada analogija ide argumentu u prilog.
- Corto Maltese
#9118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pobogu, internetski forum je u pitanju, nije akademija.madner wrote:Koristenje anologije je jace kada analogija ide argumentu u prilog.
Ali, kad već insistiraš (molim cijenjeno čitateljstvo da zamisli krupnijeg cuku u crvenoj, a sitnijeg u narančastoj majici:
Za ovog desno smo se više puta uvjerili, tako da smo 100% sigurni da ne može stado sačuvat od vukova. Logično je da sada pružimo šansu ovom lijevo. I nadamo se najboljem.
Last edited by Corto Maltese on 14/05/2014 20:48, edited 1 time in total.
- madner
#9119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pravim se da imamo veci nivo.
Ako najbolji moguci izbor nije mogao da sacuva stado, onda se problem opste ne moze rjesiti tako. Da li je to poziv na revoluciju?
Ako najbolji moguci izbor nije mogao da sacuva stado, onda se problem opste ne moze rjesiti tako. Da li je to poziv na revoluciju?
- Corto Maltese
#9120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pod brojem 1: Najbolji od ponuđenih. Ne znači da je bio i najbolji mogućimadner wrote:Pravim se da imamo veci nivo.
1. Ako najbolji moguci izbor nije mogao da sacuva stado, 2. onda se problem opste ne moze rjesiti tako. 2. Da li je to poziv na revoluciju?
Pod brojem 2: Tačno
Pod brojem 3: Ne.
- madner
#9121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Onda ne razumijem sta predlazes kao alternativu.
- drug_profi
#9122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ama bojkot... to je idealan nacin borbe za boljitak ovim forumskim mudracima.
Nigdje ne mora, nista ne mora, lezi kuci a bori se i ljuti se na druge sto ne leze i oni...
Nigdje ne mora, nista ne mora, lezi kuci a bori se i ljuti se na druge sto ne leze i oni...
- Lokman
#9123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je perfidna taktika SDA-SDP agitpropa koji širi defetizam sa ciljem male izlaznosti, gdje bi u tom slučaju, po mojoj procjeni maksimalnih 150 hiljada klijentelističkih glasova SDA i SDP (oni nisu sposobni izaći izvan glasova članova i rođaka koje su zaposlili po javnom sektoru), predstavljalo pobjednički paket. Treba propagirati masovni izlazak na oktobarske izbore, a neka svako glasa prema svome ekonomskom interesu.. ko je zadovoljan neka glasa za SDA-SDP vlast, a ko nije zadovoljan sa svojim ekonomskim statusom neka glasa za opoziciju....drugi profil wrote:Ama bojkot... to je idealan nacin borbe za boljitak ovim forumskim mudracima.
- Corto Maltese
#9124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Drukčiji način razmišljanja. Najveći dio tzv. probosanski orijentisanih glasača i političara se ponašaju kao da je ono što se dešavalo u zadnjih 24 godine prolazna vremenska nepogoda.madner wrote:Onda ne razumijem sta predlazes kao alternativu.
Kad se shvati da se ne radi o poplavi koja dođe i prođe, nego o potpuno izmjenjenoj geografiji, koja traži novu vrstu kretanja, onda se može govoriti o novim rješenjima.
Dok se sanja o novom Titi, i pjeva "Vratiće se Valter..." ništa od toga.
Trenutno bih mogao nabrojati neke naznake smislenog djelovanja kod SDA, kod HDZ 1990, kod SDP, čak i kod SBB. Na žalost, u pitanju nisu neke dosljedne politike, nego klasično suncokretsko ponašanje, tako je svako hvaljenje njihovih, povremenih dobrih poteza veoma upitno.
Kod Komšića, kao i kod, svojevremeno, Hareta, ne postoji nikakvo djelovanje zasnovan na stvarnosti, nego isključivo na projekcijama sopstvenih lijepih želja. Kod jednog, zasnovanih na višku pameti, kod drugoga na manjku. Ali rezultat je isti.
Na tom besmislu obojica su gradili svoje izborne pobjede. Obojica padaju na isti fol.
A konkretan prijedlog kako treba raditi ćeš pronaći u onom postu koji mi Vječni Student neprestano pokušava nabaciti na nos, kao nešto čega bih ja, kao, trebao stidjeti. Nisam slučajno spominjao rad opštinskih načelnika kao reklamne panoe neke buduće politike ujedinjenja. Pretpostavljam da je to i Lagumdžiji bilo na umu.
Nažalost, kladio sam se na pravu stazu, ali su pogrešni konji bili u pitanju. Osim Ljubiše Markovića. Ono što dobro stoji u Opštini Centar, i dan danas stoji na temeljima koje je on postavio. Ali avaj, odlučio je da stane na partijski megdan Lagumdžiji, a zna se kao ti megdani završavaju.
Bez obzira, siguran sam da jedino rješenje dolazi od nekog, prvobitno, lokalnog pokreta, koji će prerasti u regionalnu, pa entitetsku, na kraju i državnu stranku.
Konkretno, prije 6 godina sam se ufao da će NS raditi po toj matrici, ali su i oni pobrkali red poteza.Klocevi kao Komšić, koji su projektovani u partijskim laboratorijama, ne mogu nikakvo dobro donijeti.
Ali mogu napraviti štetu. Jer, nesposobni su sposobni samo za jedno. Da onesposobe sposobne.
Kad god neko kaže, ili napiše "On nam je zadnja nada!", podsjeti me koliko je ta uzrečica tačna.
Kao i na to da je pogrešne osobe jednako pogubno slijediti kao i pogrešne ideje. Jedni te zaglupe, drugi te zalude.
Last edited by Corto Maltese on 14/05/2014 22:10, edited 3 times in total.
- drug_profi
#9125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I opet nigdje odgovora na jednostavno pitanje.