TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
channel10

#9101 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Ma isto je uradio DOMOD kod onog karticnog popusta od 20 posto od RB. Imaju po dvije cijene i onda na kraju kad izracunas popust, dobijes samo 10 posto. Ostalo se u nekoj njihovoj racunici izgubilo.
aktivacija

#9102 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aktivacija »

CooK wrote:
aktivacija wrote:Treba li oled ekran da se grije? Nije sad vruc, ali prolazim danas pored i osjetih toplotu ekrana. Pa eto samo nako da upitam...

I jos jedno kratko pitanje...
Zasto nisam zadovoljan slikom lg c8 oleda... Na momente mi bude krivo sto nisam poslusao unutrasnji osjecaj i kupio soni x9005...
Treba da se grije jer nema pozadinsko osvjetljenje pa da mu vecina toplote izlazi na strazni dio TV-a nego OLED panel sam generira osvjetljenje pa je onda normalno da se i sam panel grije. Ne bi bas trebao osjetiti toplotu ekrana ukoliko samo prolazis pored TV-a pa moguce da se u tebe grije malo vise nego je normalno. Jesi li skinuo sve folije sa njega?
Sto se tice slike na C8, sa cime konkretno nisi zadovoljan?
Ma tesko je objasniti ovaj subjektivni osjecaj...al fali mi ona neka ostrina...ono kad slika na nekim kanalima bude “kristalno” jasna. Maksuz sam registrovao Netflix da isprobam one ultra hd filmove i nekako uopste nisam impresioniran slikom. Kazem, jako je tesko objasniti. Cak sam isao i kod opticara, da provjerim vid, jer mi se slika pocela mutiti a lica dobijati neki zamucen izgled. Neko drugi bi rekao da mozda pretjerujem i da je slika odlicna, ali ni moji ukucani nisu “pali na oko” od kvaliteta slike. Ono uputatvo za kalibraciju sa neta ucini stvar jos gorom :)
Imam i 47” lg full hd i na njemu je slika znala biti ono da se iznenadis ostrinom i jasnocom, dok to kod ovog jos nikad nisam dozivio. Istina, ima on i dobrih strana. Npr, video 4:3 stari snimak “mućki” je na oledu 10x bolji nego na starom. Al eto...nekako konstantno imam dojam da nije to to sto bi trebalo biti sa oled tv-om.
samoTEgledam

#9103 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by samoTEgledam »

channel10 wrote:
Hakuna Matata wrote:
channel10 wrote:Cekaj da padne :D

Haha kontam radi 2019 modela šta znam vidim da su ovaj NU model snizili vala da ga haman poklone :D ...
Nece pasti, a ti cekaj pa ces ganjati 2019. model po cijeni od 2100+ :thumbup:
Možda i hoće, već je 1700 keš/virman.
emotivac

#9104 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by emotivac »

Planiram uzeti 55inch Smart tv, oko do 1000km, jel ima neki dobar da preporucujete? Gledao sam ima samsung, toshiba, LG, philips, grundig.. I koji konkretno model

:izet: :izet:
channel10

#9105 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

@samotegledam, i ja sam čekao da padne cijena soniju xe8505, pa na kraju nestalo :)
Luxor-Concorde

#9106 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

Valja li cemu ova serija Sony X850C?
CooK

#9107 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Hakuna Matata wrote:
channel10 wrote:Znam, ali nikad nisam vidio nizu od 1650 :)... Nikad neće biti jeftiniji i kome treba, neka uzima dok je po ovoj cijeni.

Da ne padne još ova cijena, možda žele da se riješe zaliha ?
Sumnjam da ce ici ispod ove cijene, prije ce nestati skroz.
CooK

#9108 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

aktivacija wrote:
CooK wrote:
aktivacija wrote:Treba li oled ekran da se grije? Nije sad vruc, ali prolazim danas pored i osjetih toplotu ekrana. Pa eto samo nako da upitam...

I jos jedno kratko pitanje...
Zasto nisam zadovoljan slikom lg c8 oleda... Na momente mi bude krivo sto nisam poslusao unutrasnji osjecaj i kupio soni x9005...
Treba da se grije jer nema pozadinsko osvjetljenje pa da mu vecina toplote izlazi na strazni dio TV-a nego OLED panel sam generira osvjetljenje pa je onda normalno da se i sam panel grije. Ne bi bas trebao osjetiti toplotu ekrana ukoliko samo prolazis pored TV-a pa moguce da se u tebe grije malo vise nego je normalno. Jesi li skinuo sve folije sa njega?
Sto se tice slike na C8, sa cime konkretno nisi zadovoljan?
Ma tesko je objasniti ovaj subjektivni osjecaj...al fali mi ona neka ostrina...ono kad slika na nekim kanalima bude “kristalno” jasna. Maksuz sam registrovao Netflix da isprobam one ultra hd filmove i nekako uopste nisam impresioniran slikom. Kazem, jako je tesko objasniti. Cak sam isao i kod opticara, da provjerim vid, jer mi se slika pocela mutiti a lica dobijati neki zamucen izgled. Neko drugi bi rekao da mozda pretjerujem i da je slika odlicna, ali ni moji ukucani nisu “pali na oko” od kvaliteta slike. Ono uputatvo za kalibraciju sa neta ucini stvar jos gorom :)
Imam i 47” lg full hd i na njemu je slika znala biti ono da se iznenadis ostrinom i jasnocom, dok to kod ovog jos nikad nisam dozivio. Istina, ima on i dobrih strana. Npr, video 4:3 stari snimak “mućki” je na oledu 10x bolji nego na starom. Al eto...nekako konstantno imam dojam da nije to to sto bi trebalo biti sa oled tv-om.
Ovo boldovano govori sve. Ti si navikao na torch mode i tebi bi izgleda najvise godio neki LED TV pa da stavis sliku na dinamicno i uzivas u sljastenju. :mrgreen: OLED nije takav i on ima vrlo kvalitetnu ali odmjerenu sliku. Sto se tice "jasnoce" slike stavi de-blur na maksimum a poigraj se sa de-judder opcijom odnosno mijenjaj dok ne bude po tvom ukusu. Za svaki slucaj idi u neku od radnji i pogledaj OLED televizore da se uvjeris da je sve OK sa tvojim jer moguce da ima neki defekt posto si ti prva osoba za koju sam ja cuo da joj se ne svidja slika na OLED-u.
CooK

#9109 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

emotivac wrote:Planiram uzeti 55inch Smart tv, oko do 1000km, jel ima neki dobar da preporucujete? Gledao sam ima samsung, toshiba, LG, philips, grundig.. I koji konkretno model

Da li ce se novi TV gledati direktno ili iz ugla i koji sadrzaj ce na njemu biti najvise gledan(filmovi, serije ili sport, zabavne emisije, itd)?
CooK

#9110 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Luxor-Concorde wrote:Valja li cemu ova serija Sony X850C?
Dobar TV ali cisto da znas da je taj model star 4 godine.
emotivac

#9111 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by emotivac »

CooK wrote:
emotivac wrote:Planiram uzeti 55inch Smart tv, oko do 1000km, jel ima neki dobar da preporucujete? Gledao sam ima samsung, toshiba, LG, philips, grundig.. I koji konkretno model

Da li ce se novi TV gledati direktno ili iz ugla i koji sadrzaj ce na njemu biti najvise gledan(filmovi, serije ili sport, zabavne emisije, itd)?
Uglavnom direktno, rijetko kad iz ugla, a najvise se gledaju filmovi, rijetko kad serije...
CooK

#9112 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

emotivac wrote:
CooK wrote:

Uglavnom direktno, rijetko kad iz ugla, a najvise se gledaju filmovi, rijetko kad serije...
55NU7172
https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=5 ... _po=cijena
Luxor-Concorde

#9113 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

CooK wrote:
Vidim da je star 4 godine ali bih volio znati sta to sve gubim ako ga uzmem...
emotivac

#9114 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by emotivac »

55NU7172
https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=5 ... _po=cijena[/quote][/quote]

Taj sam bas gledao danas, ili slican i svidio mi se.. i uzet cu ga najvjerovatnije, zao mi je sto nisam uzeo prije par mjeseci, samsung je davao 5god garancije, sad samo 2.. steta, nadam se da je pouzdan model koliko toliko, hvala ti
CooK

#9115 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Luxor-Concorde wrote:
CooK wrote:
Vidim da je star 4 godine ali bih volio znati sta to sve gubim ako ga uzmem...
Nista posebno ne gubis, ono sam ti napisao cisto informativno. Jedino sto taj TV nece biti updateovan na vecu verziju od Android 7(Nougat) ali to nije nesto sto te treba sprijeciti da ga kupis ukoliko imas dobru ponudu.
CooK

#9116 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

emotivac wrote:Taj sam bas gledao danas, ili slican i svidio mi se.. i uzet cu ga najvjerovatnije, zao mi je sto nisam uzeo prije par mjeseci, samsung je davao 5god garancije, sad samo 2.. steta, nadam se da je pouzdan model koliko toliko, hvala ti
Cekaj onda decembar i bice opet 5 godina garancije. :) Nista. :thumbup:
VladaFBiH

#9117 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by VladaFBiH »

channel10 wrote:Ma isto je uradio DOMOD kod onog karticnog popusta od 20 posto od RB. Imaju po dvije cijene i onda na kraju kad izracunas popust, dobijes samo 10 posto. Ostalo se u nekoj njihovoj racunici izgubilo.
pa to je manje/više standardno - dobijaš popust od redovne MPC a ne akcijske MPC... da li je fer i pošteno to je druga stvar ali ako su naglasili da je popust na redovne cijene to je to
channel10

#9118 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Nisu to akcijske cijene, nego maloprodajna za kes, kao da robu prodaju i za klikere, ali hajde.

Sad nisam siguran, da li je popust na one druge cijene koje vaze kod prodaje na rate ili neke druge, neka kaze ko je upucen u to. Uglavnom kad vidis cijenu recimo na njihovoj online stranici, nije 20 posto na te cijene nego neke druge :)
Luxor-Concorde

#9119 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

CooK wrote: Nista posebno ne gubis, ono sam ti napisao cisto informativno. Jedino sto taj TV nece biti updateovan na vecu verziju od Android 7(Nougat) ali to nije nesto sto te treba sprijeciti da ga kupis ukoliko imas dobru ponudu.
Bojim se da se ne uglavim s tim tv-om :) Mislim, sta god da uzmem opet je bolje od ovog malog samsung 32'' tv-a :lol: ali kad vec kupujem da onda kupim nesto kvalitetno jer ga necu mjenjati nekoliko godina sigurno.
CooK

#9120 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

VladaFBiH wrote:
channel10 wrote:Ma isto je uradio DOMOD kod onog karticnog popusta od 20 posto od RB. Imaju po dvije cijene i onda na kraju kad izracunas popust, dobijes samo 10 posto. Ostalo se u nekoj njihovoj racunici izgubilo.
pa to je manje/više standardno - dobijaš popust od redovne MPC a ne akcijske MPC... da li je fer i pošteno to je druga stvar ali ako su naglasili da je popust na redovne cijene to je to
Nisu to nikakve akcijske MPC nego obicne MPC cijene za jednokratno placanje i kada daju 20% popusta onda bi trebalo od njih odbiti taj iznos a ne od iznosa koji je za placanje na rate jer tako ispadne da od obicne MPC odbiju samo 10%. Znaci ovi postotci su obicno prodavanje muda za bubrege ali jbg, moze im se. U svakom slucaju bolje i da je tih 10% stvarnog popusta nego da ga nikako nema.
CooK

#9121 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Luxor-Concorde wrote:
CooK wrote: Nista posebno ne gubis, ono sam ti napisao cisto informativno. Jedino sto taj TV nece biti updateovan na vecu verziju od Android 7(Nougat) ali to nije nesto sto te treba sprijeciti da ga kupis ukoliko imas dobru ponudu.
Bojim se da se ne uglavim s tim tv-om :) Mislim, sta god da uzmem opet je bolje od ovog malog samsung 32'' tv-a :lol: ali kad vec kupujem da onda kupim nesto kvalitetno jer ga necu mjenjati nekoliko godina sigurno.
Sta ti znaci to "da se ne uglavim"? :) Sve je bolje od 32-incnog TV-a a vec sam ti napisao da je taj Sony-jev model dobar i neces se zafrkati.
Luxor-Concorde

#9122 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

Pa u principu da se ne zajebem :) Jer su mi trenutno taj model vs Samsung Q6F u razmatranju
sarajlija120

#9123 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sarajlija120 »

Pozdrav raja,
potrebne su mi 4 televizije za školsku IT učionicu (https://imgur.com/a/y5227JZ).
- 1 stol je 80x80cm (ovo crveno) a zeleno prostor za učenike.

Planirao sam TV staviti na zid, tako da je svaki korisnik maksimalno udaljen nekin ~2.6m (ako računamo da ću odmaći računare od TV-a nekih 20cm, radi ovih najbližih).

Šta odabrati a da je 43" FHD (smart mi nije potreban) i da ima neku maksimalnu garanciju ?

TV bi bio upaljen 7.5h-8h svaki dan od pon-petka.

Ako imate neku bolju ideju, rado ću je prihvatiti.

P.S. Želim pobjeći od projektora s kojima imamo ružno iskustvo (poblijedi nakon 1 godine ili zamuti se slika) i poboljšati da studenti što bolje vide ono što radi profesor.
Heller

#9124 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Heller »

sarajlija120 wrote:Pozdrav raja,
potrebne su mi 4 televizije za školsku IT učionicu (https://imgur.com/a/y5227JZ).

Planirao sam TV staviti na zid, tako da je svaki korisnik maksimalno udaljen nekin ~2.6m (ako računamo da ću odmaći računare od TV-a nekih 20cm, radi ovih najbližih).

Šta odabrati a da je 43" FHD (smart mi nije potreban) i da ima neku maksimalnu garanciju ?

P.S. Želim pobjeći od projektora s kojima imamo ružno iskustvo (poblijedi nakon 1 godine ili zamuti se slika) i poboljšati da studenti što bolje vide ono što radi profesor.
Toshibe su 550 KM s 5 god garancije.

Ja svoju imam 6 godinu, fercera sve normalno
CooK

#9125 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

sarajlija120 wrote:Pozdrav raja,

Za takve stvari gdje kvalitet slike i nije bas bitan kupuj sto jeftinije televizore sa sto duzom garancijom(npr bas Toshibu kao sto je i kolega iznad predlozio). Potrazi i popust na kolicinu, neke radnje i to odobravaju.
Post Reply