Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cincilator2012 wrote:Naravno da treba ukinuti, ali...
Zar ste zaboravili da je TM podigao cijenu cim je objavio "besplatnu digitalizaciju"?
Zar ste zaboravili da je TM podigao cijenu zbog "unaprjedjenja usluga" (iako dosta korisnika josh uvijek koristi stare pakete koje to "unaprjedjenje" ne dotice)?
Sta mislite da ce ukidanjem analogne i dodavanjem 100 "fush" kanala TM ostati na starim cijenama?
Ma hajte molim vas.
lp
hipija wrote:Našem narodu neke stvari jednostavno na silu moraš nametnuti. Dobar dio korisnika analogije i kad im ponudiš digitalizaciju, odmah sumnja da ćeš ga na neki način zafrkati dok drugi imaju minimalističke ciljeve ili jednostavno ne znaju za bolje. To je ono:Neka, dobro je meni i ovako, ne diraj ništa...
Stoji to da je TM svako malo vremena podizao cijenu i onim korisnicima koje nije obuhvatilo tzv. unapređenje usluga. I ja spadam među te korisnike i pisao sam o tome.
Najbolje bi bilo svakako napraviti neki kompromis i da svi budu zadovoljni, kako potencijalni korisnici digitalne a sada analogije tako i TM sa nekom prihvatljivo cijenom usluge. Svakako nije rješenje da ostanemo vječni taoci analogije.
i agree wrote:Ja sam davno govorio neka ukinu analognu i dadnu ljudima box na skart cinc pa nek gledaju digitalne ako vec nemaju hdmi na tv.cijena osnovne digitale neka bude kao analogna i svi sretni
Tako se radi i u Srbiji i u Sloveniji, i ljudima za tu osnovnu pretplatu (KKS) daju po 3 resivera na korištenje sa Start digitalnim paketom potpuno besplatno.
Ali ovdje ljudi analogiju brane životom.
Ne brane analognu zbog analogne nego zato što će im biti skuplje.
Kada bi u Telemachu uradili to šta ti govoriš, niko ne bi branio analognu.
Ali neće to uraditi, daće jedan risiver, nešto brži internet i novih 50 kanala sranja. A to ljudima neće opravdati veću cijenu od analogne.
Da... jbo 1000 kanala i sranja, ne zivim da gledam televiziju, gledam par kanala i dosta mi, tako da mi je cijena presudan faktor, a Telemach mi je HS-ovih 13,9 KM uduplao
Neka je ukinu, kad je ukinu ja odoh na moju tv, doci ce i tamo Viasat kanali.... nada umire zadnja
Maharadza wrote:Šta je sa ovom konekcijom u B-fazi, evo već 4x puca u zadnji sat i dođe opet za 5min.
Zdravo Maharadza,
Izvinjavamo se zbog problema, nalog za intervenciju na adresi je evidentiran.
Kako čujem od komšija, izgleda da je ekipa bila u podrumu dole nešto čačkali, sada opet fercera.
Izgleda komplet zgrada bila zahvaćena... samo smiješno mi čim bi nestala konekcija čujem odmah lupetanje na spratovima iznad i ispod, trčkaranje i plač dječiji... znači sve ovisno Allaha mi.
Mustang1 wrote:Nisam kod kuce kaze sestra zvali iz Telemacha neko prekoracenjr od 50% ili sta vec. Sta je to?
Ako je prekoračenje od 50% onda znači da si prešao dozvoljeni limit za potrošnju interneta.
Ne znam da li će te samo upozoriti, ili kazniti, jer u ugovoru piše da se internet protok po fer osnovi smije koristiti samo do 50% moguće propusnosti po punoj brzini u toku mjeseca.
Na mojoj brzini od 75Mbita je skoro 12TB prometa ta fer osnova, a on možda ima i jači paket(veću brzinu) pa je ta fer osnova i veća, i uspio je to prekoračiti. Ne mogu da vjerujem...
Mehemed wrote:Na mojoj brzini od 75Mbita je skoro 12TB prometa ta fer osnova, a on možda ima i jači paket(veću brzinu) pa je ta fer osnova i veća, i uspio je to prekoračiti. Ne mogu da vjerujem...
Kod mene 30.9 TB, a potrošim možda nekih 250 GB mjesečno
A sad kad povećaju brzine, limit će mi biti 46.35 TB.
Last edited by crnivrag on 21/09/2019 12:02, edited 3 times in total.
Ja opet ne mogu da vjerujem. Problem mi vec mjesec konstantno. Sta se desava @telemach ?
Evo danas opet nestajalo 3 puta po otprilike toliko i minuta. Ne pomaze restart, ne pomaze nista. Odjednom padnu DNS 2 adrese, kao i neke moje lokalne IP adrese, njih par je uvijek po timedoutom.