Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#90876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Maharadza wrote: A interesuje me baš koliko je još raje ostalo na toj analogiji uopšte?!
Najvise je ilegalnih korisnika, kaci se ko kako stigne.
i agree

#90877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

Pa zar se po defaultu ne dobiva 1 resiver zasto nekom davat vise ako svi za drugi treci doplacuju....?Cijena kanala ista dobijes 1 resiver druge 5km doplacujes i put putuje latifaga
crnivrag

#90878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

i agree wrote:Pa zar se po defaultu ne dobiva 1 resiver zasto nekom davat vise ako svi za drugi treci doplacuju....?Cijena kanala ista dobijes 1 resiver druge 5km doplacujes i put putuje latifaga
Tako je sada, međutim u Srbiji daju D3 Mini resivere besplatno i to 3 komada po domaćinstvu besplatno uz gašenje analogne: https://sbb.rs/a75403/podrska/vesti-i-i ... jevcu.html
Hakiz

#90879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

TESLA_EDISON wrote:Analogiju brane oni koji imaju divlje priključke. Kada se ukine analogija, nema više divljaka i tu je win win situacija. Provideru dobro, jedim potezom se riješio nelegalnih divljih priključaka a nama oslobodio frekvencije za kanale i internet.
Brane je ljudi koji ne kradu, imaju djecu pa tata gleda na jednom TV aparatu šta hoće, mama na drugom nešto drugo a djeca treće. A to sa digitalom bez plaćanja dodatnih risivera ili modula nije moguće. Ne daje komšiji da besplatno gleda.

To što ti odmah vidiš prevaru govori više o tebi nego o korisnicima analogne.
Last edited by Hakiz on 19/09/2019 22:11, edited 1 time in total.
dembele

#90880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

crnivrag wrote:
dembele wrote:Je li ovo 1. oktobra u SBB dolazi Woman -kanal za žene?
SBB već ima kanal Women HD u ponudi, i to nekoliko godina.
Vidim Sindža izbacio najavu neku za 1. oktobar vezano za ovaj kanal, ali izgleda da se radi o "unapređenju" programske šeme. :D
i agree

#90881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

crnivrag wrote:
i agree wrote:Pa zar se po defaultu ne dobiva 1 resiver zasto nekom davat vise ako svi za drugi treci doplacuju....?Cijena kanala ista dobijes 1 resiver druge 5km doplacujes i put putuje latifaga
Tako je sada, međutim u Srbiji daju D3 Mini resivere besplatno i to 3 komada po domaćinstvu besplatno uz gašenje analogne: https://sbb.rs/a75403/podrska/vesti-i-i ... jevcu.html
Prelazi raja na eon boxove pa ko vele sto da ne ove iskoristit bolje i davat nego bacat.Eto nek daju i 2 ako mogu samo nek nas ne jebu da prostite
Tesla Edison

#90882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Hakiz wrote:
TESLA_EDISON wrote:Analogiju brane oni koji imaju divlje priključke. Kada se ukine analogija, nema više divljaka i tu je win win situacija. Provideru dobro, jedim potezom se riješio nelegalnih divljih priključaka a nama oslobodio frekvencije za kanale i internet.
Brane je ljudi koji ne kradu, imaju djecu pa tata gleda na jednom TV aparatu šta hoće, mama na drugom nešto drugo a djeca treće. A to sa digitalom bez plaćanja dodatnih risivera ili modula nije moguće.

Vidim da te post baš zabolio. Baš se pitam što li?
crnivrag

#90883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dembele wrote:
Vidim Sindža izbacio najavu neku za 1. oktobar vezano za ovaj kanal, ali izgleda da se radi o "unapređenju" programske šeme. :D
Ovo je najava rebrandinga kanala, kao što vidiš na slikama, piše: "Woman is getting a new image".
Hakiz

#90884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

Ciničan si. Optužiš ljude koje ne poznaješ da su kriminalci, a onda ti smeta reakcija.

Koja frustracija te tjera da optužuješ druge?
Hakiz

#90885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

crnivrag wrote:
Niko se neće buniti ako to isto urade i ovdje.

U stvari, hoće oni koji su već na digitalnoj i plaćaju dodatne risivere. I biće u pravu.
i agree

#90886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

1 ko svima drugi doplata i zdravo,da ne bude svadje.
Tesla Edison

#90887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Poenta je da će i uraditi tako. Besplatne kartice (jer ti d3 mini su smeće samo tako) i po tri komada po domaćinstvu.

Uh kad se upale nelegalno priključeni i počnu prijetiti :D (samo ne znam sa čim).

I onaj ko ima ugovor a koristi 4-ti tv je isto nelegalni korisnik je po uslovima poslovanja je dozvoljeno maksimalno 3 prijemnika (ATV ili DTV ili kombinovano) i jedan modem po priključku.
hipija

#90888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Našem narodu neke stvari jednostavno na silu moraš nametnuti. Dobar dio korisnika analogije i kad im ponudiš digitalizaciju, odmah sumnja da ćeš ga na neki način zafrkati dok drugi imaju minimalističke ciljeve ili jednostavno ne znaju za bolje. To je ono:Neka, dobro je meni i ovako, ne diraj ništa...
Hakiz

#90889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

I zato se tako jako brani analogna koja zagušuje promet signala...

Da li bi sadašnji korisnici digitalne istrpili cijenu da oni koji pređu sa analogne na osnovni digitalni paket dobiju odmah 2 ili 3 risivera, a da dobit za trenutne korisnike digitalne bude više HD kanala i brži internet?
Benq

#90890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Hakiz wrote: Da li bi sadašnji korisnici digitalne istrpili cijenu da oni koji pređu sa analogne na osnovni digitalni paket dobiju odmah 2 ili 3 risivera, a da dobit za trenutne korisnike digitalne bude više HD kanala i brži internet?
Neka dobiju, sto da ne. Nisu to neki aman resiveri, vec d3 mini i cam moduli.
probook

#90891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Hakiz wrote:
Brane je ljudi koji ne kradu, imaju djecu pa tata gleda na jednom TV aparatu šta hoće, mama na drugom nešto drugo a djeca treće. A to sa digitalom bez plaćanja dodatnih risivera ili modula nije moguće. Ne daje komšiji da besplatno gleda.

Imam eon box na tv br. 1
Na tv br. 2 imam android box sa eon tv aplikacijom (besplatno).
Ako trebao nekada treci tv tu cu staviti android box i eon mobilnu aplikaciju (besplatno).

UKIDAJTE ANALOGIJU U 2020 GODINI
Hakiz

#90892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

Benq wrote:
Hakiz wrote: Da li bi sadašnji korisnici digitalne istrpili cijenu da oni koji pređu sa analogne na osnovni digitalni paket dobiju odmah 2 ili 3 risivera, a da dobit za trenutne korisnike digitalne bude više HD kanala i brži internet?
Ako i Telemach tako misli, i ostave istu cijenu za iste kanale i brzinu interneta, neka odmah krenu u ukidanje analogne, svi bi bili zadovoljni.

Nelegalne korisnike ko je..

Mislim da je glavni razlog čuvanja analogne taj što korisnici misle da će digitalizacijom plaćati više a moći gledati na manjem broju TV uređaja. Ako se taj "strah" otkloni, niko neće braniti analognu.
Tesla Edison

#90893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Hakiz wrote:
Benq wrote:
Ako i Telemach tako misli, i ostave istu cijenu za iste kanale i brzinu interneta, neka odmah krenu u ukidanje analogne, svi bi bili zadovoljni.

Mislim da je glavni razlog čuvanja analogne taj što korisnici misle da će digitalizacijom plaćati više a moći gledati na manjem broju TV uređaja. Ako se taj "strah" otkloni, niko neće braniti analognu.
Jesi siguran?

Ima da "gori" i tema i FB i poslovnice. Legalni će govoriti "meni ovo dobro radi, ne barkaj" a ilegalni će biti tri puta glasniji od ovih prvih. Biće prijetnje raznog karaktera.
diablobih

#90894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Hakiz wrote: Ako i Telemach tako misli, i ostave istu cijenu za iste kanale i brzinu interneta, neka odmah krenu u ukidanje analogne, svi bi bili zadovoljni.

Pa vec ti nude da za iste novce predjes na digitalnu.
kloniran

#90895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

diablobih wrote:
Hakiz wrote: Ako i Telemach tako misli, i ostave istu cijenu za iste kanale i brzinu interneta, neka odmah krenu u ukidanje analogne, svi bi bili zadovoljni.

laž jaraniko, nude al neće da kažu u čem je kvaka a ima kvaketina a ne kvaka

ista cijena je samo prve dvije godine, a ostatak vremena ti pucaju regularnu cijenu, a ostalo bi mi isto uz dodatno osnovni digitalni paket
tako da bih npr ja placao sadasnjih 37KM dvije godine a onda bi mi poceli naplacivati 47KM, za sta, za nista
120KM godisnje da bacim u vjetar :-)

i ovo 37 je puno, tako da cu najvjerovatnije preci na moju tv koja za 36 daje bolji internet i više kanala (ko gleda) nego što sad imam.
philanthropy

#90896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by philanthropy »

Opet nema konekcije na Sipu po milioniti put? :-x :roll:
Hakiz

#90897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

kloniran wrote:
diablobih wrote:

laž jaraniko, nude al neće da kažu u čem je kvaka a ima kvaketina a ne kvaka

ista cijena je samo prve dvije godine, a ostatak vremena ti pucaju regularnu cijenu, a ostalo bi mi isto uz dodatno osnovni digitalni paket
tako da bih npr ja placao sadasnjih 37KM dvije godine a onda bi mi poceli naplacivati 47KM, za sta, za nista
120KM godisnje da bacim u vjetar :-)

i ovo 37 je puno, tako da cu najvjerovatnije preci na moju tv koja za 36 daje bolji internet i više kanala (ko gleda) nego što sad imam.
A onda ovdje u čudu što ljudi ne daju analognu da se dira :-D
cincilator2012

#90898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

Naravno da treba ukinuti, ali...
Zar ste zaboravili da je TM podigao cijenu cim je objavio "besplatnu digitalizaciju"?
Zar ste zaboravili da je TM podigao cijenu zbog "unaprjedjenja usluga" (iako dosta korisnika josh uvijek koristi stare pakete koje to "unaprjedjenje" ne dotice)?
Sta mislite da ce ukidanjem analogne i dodavanjem 100 "fush" kanala TM ostati na starim cijenama?

Ma hajte molim vas.

lp
hipija wrote:Našem narodu neke stvari jednostavno na silu moraš nametnuti. Dobar dio korisnika analogije i kad im ponudiš digitalizaciju, odmah sumnja da ćeš ga na neki način zafrkati dok drugi imaju minimalističke ciljeve ili jednostavno ne znaju za bolje. To je ono:Neka, dobro je meni i ovako, ne diraj ništa...
vkmiro

#90899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

crnivrag wrote:
dembele wrote:Je li ovo 1. oktobra u SBB dolazi Woman -kanal za žene?
SBB već ima kanal Women HD u ponudi, i to nekoliko godina.
SBB

Image
l33t

#90900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

7dana unazad je besplatno na duo net grande family, jel tako? Htio bih jedan film premotati
Locked