Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zLatk0

#90851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zLatk0 »

veliki_ah wrote:Ima li jutros nekih problema sa netom u starom gradu? Uzasno je spor, u kuci smo svi na 3g..
Benq wrote:Ako se spajate preko wifi, jesi li probao sa resetom modema?
veliki_ah wrote:Jesam i nije bilo bolje.. Prije nekih pola sata je proradilo samo od sebe.. Generalno je zadnjih sedmica poprilično loš net ima dosta prekida.
PS4 Share wrote:Ovo mogu potvrditi, zato se i rapitujem za ova Ubee modem da vidim da trazim njega da nije do njega jer brzine stvarno znaju biti bas bas lose :-)

https://i.imgur.com/yu1gjuO.jpg
https://i.imgur.com/Z9r8Rwr.jpg
https://i.imgur.com/7amoOQ9.jpg
https://i.imgur.com/yM9uqlB.jpg
+1, zadnjih mjesec dana brži mi nekad mobilni net nakon prekoračenja limita, nego WiFi.

Dok je bio HS, nikad problema nisam imao, do skoro bio problem sa HD kanalima, sad net isto dial up.

Je li me ovo sa niskim udarcima tjerate da pređem na eon pakete jer mi je istekao ugovor ? Necemo se tako igrati :D
alipasijaner

#90852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

Nego imate li kakav laptop da se povezete utp-om u HG i izmjerite brzinu, mjerenje brzine putem wifi mreze je totalno nerelevatno pogotovo putem wifi mreze na 2.4GHz pogotovo uzimajuci u obzir da 2.4GHz spektar ima samo 3 kanala koja se ne preklapaju 1, 6 i 11 dok se sa svim drugim kanalima preklapaju i samim tim prave smetnju koja se upravo manifestuje malom brzinom. Eh bilo kako bilo pretpostavka je da zivite u podrucju gdje komsiluk ima namjestene wifijeve i ovako i onako i bilo kako bilo na 2.4G bukvalno postaje nemoguce surfati dok je kod 5GHz broj kanala daleko veci . Evo konkretno ja i preko wifi na 5GHz imam punu brzinu interneta isto kao da sam utp-om direktno uboden u router, dok na 2.4GHz bukvalno ne mogu poslati sliku preko vibera...

ps. downloadujte neki od wifi skenera i preskenirajte mrezu, npr ja na 2.4GHz na kanalu 1 imam 5 ap u blizini, na kanalu 6 imam 11, na kanalu 11 imam 7 ap-ova koji se preklapaju... sada zamislite koji je to "sum"
Telemach

#90853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zLatk0 wrote: +1, zadnjih mjesec dana brži mi nekad mobilni net nakon prekoračenja limita, nego WiFi.

Dok je bio HS, nikad problema nisam imao, do skoro bio problem sa HD kanalima, sad net isto dial up.

Je li me ovo sa niskim udarcima tjerate da pređem na eon pakete jer mi je istekao ugovor ? Necemo se tako igrati :D
Zdravo zLatk0,
Molimo Vas dostavite nam broj Ugovovra u inbox.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#90854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

crnivrag wrote:
Reglan wrote:
Preko wifi mi izmjeri oko 48MB, nemam mogucnost sad da izmjerim sa utp kablom jer mi je riknula mrezna karta :mrgreen: :mrgreen:

Ovo sto mi je u videoteci, to mi se ne naplacuje, kao ni vracanje kanala?
WiFi mjerenje zna dosta izgubiti na brzini, pogotovo ako je u pitanju 2.4 Ghz mreža, zbog interferencije okolnih mreža, udaljenosti uređaja, i same sposobnosti uređaja da izvuče veće brzine.

Da, sadržaji u svim katalozima u Video Klubu na koje si pretplaćen su besplatni, a na one na koje nisi pisaće ti da se pretplatiš.

Također je besplatno korištenje usluge TV Unazad 7 dana na svim kanalima koji su dio tvog paketa.
Izvini ali morao sam reagovati na ovo. Ništa osobno. :D Neki dan sam gledao video na youtube gdje je detaljno objašnjen odnos 2.4 i 5gHz mreže gdje se kaže sasvim suprotno od ovoga boldirabog, tj. da 5gHz mreža slabije odašilje signal, odnosno u kraćem dometu.

Evo i video od momenta gdje se to naglašava.

https://youtu.be/J_bf_KE5llQ?t=189

https://imgur.com/i4efDZ8
rida1976

#90855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

A dobro iko ima signala :roll:

Image
Benq

#90856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

rida1976 wrote:A dobro iko ima signala :roll:
Da nisi fulio temu? Ovo na slici su parice..
chakany

#90857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Izgleda ništa od Viasat kanala u HD na Telemach mreži.
Na Total TV su već stigli.
Benq

#90858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

chakany wrote:Izgleda ništa od Viasat kanala u HD na Telemach mreži.
Na Total TV su već stigli.
Da... na Totalu su vec pusteni. Ono sto mi trazimo ovdje, to Total i SBB uvedu sebi :mrgreen:
Boban0726

#90859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Stigli su kad koriste kapacitet TAG transpondera.
Na njihovom jedva našli mjesta za Nova BH HD.
Last edited by Boban0726 on 19/09/2019 19:38, edited 1 time in total.
Benq

#90860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Hehe znam, moram i ja nekad suzu pustit, ove SD verzije su... :cry:
Maharadza

#90861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Ukidaj analognu, daj Viasat HD. :skoljka:
crnivrag

#90862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Maharadza wrote:Ukidaj analognu, daj Viasat HD. :skoljka:
Ne može, neki analognu brane životom ovdje.

A ne kontaju da bi imali mogućnost gigabitnog interneta i još dodatnih 300 kanala na digitali.
fusion_ba

#90863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote:

A ne kontaju da bi imali mogućnost gigabitnog interneta i još dodatnih 300 kanala na digitali.
Kad su zaostali.. Svakako ce je ukinuti uskoro
PS4 Share

#90864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PS4 Share »

zLatk0 wrote:
veliki_ah wrote:Ima li jutros nekih problema sa netom u starom gradu? Uzasno je spor, u kuci smo svi na 3g..
Benq wrote:Ako se spajate preko wifi, jesi li probao sa resetom modema?
veliki_ah wrote:Jesam i nije bilo bolje.. Prije nekih pola sata je proradilo samo od sebe.. Generalno je zadnjih sedmica poprilično loš net ima dosta prekida.
PS4 Share wrote:Ovo mogu potvrditi, zato se i rapitujem za ova Ubee modem da vidim da trazim njega da nije do njega jer brzine stvarno znaju biti bas bas lose :-)

https://i.imgur.com/yu1gjuO.jpg
https://i.imgur.com/Z9r8Rwr.jpg
https://i.imgur.com/7amoOQ9.jpg
https://i.imgur.com/yM9uqlB.jpg
+1, zadnjih mjesec dana brži mi nekad mobilni net nakon prekoračenja limita, nego WiFi.

Ma bas los zna biti i prečesto, haj ono ponekad sam halali im, ali ovo bas cesto se pocelo desavat
Evo sad je ok 33 brzina, ali jbg ne znam kakva ce biti za sat, dva, tri zato zvao sam ih danas da otvore nalog

Samo niko mi ne rece konkretno je li bolji Ubee ili nije da znam da li da trazim promjenu modema
Kockasti

#90865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

crnivrag wrote:

Zar ti se ne pozdravi danas. I onda se zalis kad te prozivaju
Hakiz

#90866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

crnivrag wrote:

I plaćali 5 puta više.

Nekome ko ne gleda puno TV i ne treba mu brz internet bezveze je više plaćati bolju ponudu koju neće koristiti.

I to je legitiman stav.

I ne razumijem tu poviku "ukidaj". Zar mora biti princip dok jednom ne smrkne drugom neće osvanuti? Neka prošire infrastukturu, daju HD kanale i brzi internet ko hoće i ostave analognu onima koji je hoće. I svi zadovoljni.
crnivrag

#90867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Hakiz wrote: I plaćali 5 puta više.

Nekome ko ne gleda puno TV i ne treba mu brz internet bezveze je više plaćati bolju ponudu koju neće koristiti.

I to je legitiman stav.

I ne razumijem tu poviku "ukidaj". Zar mora biti princip dok jednom ne smrkne drugom neće osvanuti? Neka prošire infrastukturu, daju HD kanale i brzi internet ko hoće i ostave analognu onima koji je hoće. I svi zadovoljni.
Problem je u tome što analogija koči dalji razvoj ostalih usluga, i zbog analogije smo upravo došli do toga da se više u ponudu ne može uvrstiti niti jedan digitalni kanal, niti proširiti internet kapacitet, jer analogna ponuda zauzima frekvencije putem kojih bi se moglo izvršiti proširenje kapaciteta digitalne TV i interneta.
i agree

#90868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

Ja sam davno govorio neka ukinu analognu i dadnu ljudima box na skart cinc pa nek gledaju digitalne ako vec nemaju hdmi na tv.cijena osnovne digitale neka bude kao analogna i svi sretni
crnivrag

#90869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

i agree wrote:Ja sam davno govorio neka ukinu analognu i dadnu ljudima box na skart cinc pa nek gledaju digitalne ako vec nemaju hdmi na tv.cijena osnovne digitale neka bude kao analogna i svi sretni
Tako se radi i u Srbiji i u Sloveniji, i ljudima za tu osnovnu pretplatu (KKS) daju po 3 resivera na korištenje sa Start digitalnim paketom potpuno besplatno.

Ali ovdje ljudi analogiju brane životom.
dembele

#90870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Evo Viasat History HD direktno sa 16e(nije Total)
Image
dembele

#90871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Je li ovo 1. oktobra u SBB dolazi Woman -kanal za žene?
Maharadza

#90872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Eto već su nudili čini mi se digitalu za istu cijenu analogije, pa neka još dodaju 2-3 resivera uz to i mogu je ukinuti komotno i svi će profitirati usljed oslobođenih frekvencija i novih (HD) kanala. A interesuje me baš koliko je još raje ostalo na toj analogiji uopšte?!
crnivrag

#90873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dembele wrote:Je li ovo 1. oktobra u SBB dolazi Woman -kanal za žene?
SBB već ima kanal Women HD u ponudi, i to nekoliko godina.
Tesla Edison

#90874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Analogiju brane oni koji imaju divlje priključke. Kada se ukine analogija, nema više divljaka i tu je win win situacija. Provideru dobro, jedim potezom se riješio nelegalnih divljih priključaka a nama oslobodio frekvencije za kanale i internet.
Hakiz

#90875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

crnivrag wrote:
i agree wrote:Ja sam davno govorio neka ukinu analognu i dadnu ljudima box na skart cinc pa nek gledaju digitalne ako vec nemaju hdmi na tv.cijena osnovne digitale neka bude kao analogna i svi sretni
Tako se radi i u Srbiji i u Sloveniji, i ljudima za tu osnovnu pretplatu (KKS) daju po 3 resivera na korištenje sa Start digitalnim paketom potpuno besplatno.

Ali ovdje ljudi analogiju brane životom.
Ne brane analognu zbog analogne nego zato što će im biti skuplje.

Kada bi u Telemachu uradili to šta ti govoriš, niko ne bi branio analognu.

Ali neće to uraditi, daće jedan risiver, nešto brži internet i novih 50 kanala sranja. A to ljudima neće opravdati veću cijenu od analogne.
Locked