Sirija vol. 2

Locked
GandalfSivi

#90826 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

jao_situacije wrote:pa ko je postavio video o rezoluciji, trol si jer okrećeš temu sa sirije na bih

bih ima svoju temu srebrenica ima svoju temu, ja sam vidio da si ti postavio video, možda sam krivo vidio

plaćenik si jer ti se vidi o kome kad i kako pišeš, za to nemam dokaze kao ni za savku akija japina i ostale koji su banovani

ali samo ti nastavi, treba zaraditi.
U pravu si za okretanje teme, uletio jesam, jer sam se sa Salikom ganjao po par tema i on je prvi zakuhao sa Izraelom na temi o Mustafi (lako mi je sada, kada je banovan). Za placenika jos nisam siguran kome fakturu ispostaviti, jer kao sto napisah, ne drzim niti jednu stranu kada dodje do rata u Siriji, zao mi je civila, infrastrukture, i nervira me ofirno navijanje za bilo koga, jer su neke stvari fakat postale degutantne.

Nego da se vratimo na temu. Ima li iko da mi objasni zasto SAA nije oslobodila onaj mali dzep juzno od Damaska na putu ka aerodromu, sto mapa pokazuje da je pola ISIS a pola "opozicija"? Znaci, ne veliki dzep sjeverno, nego onaj mali juzno, koji im se dodiruje sa cestom prema aerodromu. Ne mogu da vjerujem da je to toliki problem...
Point.

#90827 Re: Sirija vol. 2

Post by Point. »

ioannes wrote:
Point. wrote:
rajv0sa wrote:Ma ovaj paša neka teška ubleha, kad mu je fudo spustio mislim da nema dalje. Inače primjer jedne česte pojava na klix forumu, nafuraju se ljudi da su šatro neki analitičari nakon što pročitaju 3 članka na wikipediji. I naravno dijaspora :lol: :lol: . Pa utuvite sebi u glavu da ljude ovdje boli kurac za amerikom, da je većina stanovništa antiamerički raspoložena. To licemjerno prijateljstvo je zasnovano na kontri srbima i jednostavno činjenici da ne možeš u europi bit kontra amerike. A taj sindrom navodnog poznavanja situacije u BiH bolje od nas koji živimo tu mi je stvarno fascinantan i trebo bi bit predmet nekog psihološkog istraživanja.
Prije bi predmet nekog psiholoskog istrazivanja trebala biti cinjenica da neki koji se predstavljaju kao Bosnjaci brane i vode neku bitku za jebene Ruse, iste Ruse koji i dan danas stavljaju veto na genocid u Srebrenici. Kako moralno moras da se srozas da cinis to. Mislim da je do stokholmskog sindroma ipak.
prenosiš strateške interese na svoj mali balkanski mikrokosmos....dokle više?
Strateski interes i jeste da Rusija ima sto manje reci u svijetu. Nepouzdana je to diktatura, vazda bila i ostala.
ioannes

#90828 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

nisam siguran da li ti uopce razumiješ šta se sa tim hoće reći
solar7

#90829 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

pasha078 wrote:
Krokodajl wrote:
pasha078 wrote:Nije samo to, Rusija je blokirala milion rezolucija ili ih ublazavala da da vremena srbima da zavrse genocid.

Jadna li vremena kad bosnjaku, uz to muslimanu, moras da objasnjavas ko je pocinio genocid i ko je podrzavao genocid. Nije cudo da nam se ovakve stvari desavaju svakih 50 god.....
Naravno da će nam se dešavati.

Jer Bošnjo je već zaboravio da su Britansko-Američki saveznici 1942-e palili i klali po Foči i Višegradu.

Kao što je i zaboravio šta su Malezija, Pakistan i Iran uradili za ovaj narod i ovu državu.

A zaboravit ćemo i šta Amerikanci, Francuzi i Britanci nisu uradili.

Što se RUsa tiče, Rusi nam nisu prijatelji, nisu nikad ni bili nit će ikad biti, ali da su Rusi želili da se uništi muslimanski narod u BiH danas ne bi kamen na kamenu ostao da su oni sa avionima uletili ovde, a kurac bi nam Amerikanci PVO poslali ko što su kurac i Sirijskoj opoziciji poslali.

Hvala Bogu zakletog neprijatelja nemamo (osim u nekoj mjeri Srba), ali blago nama sa ovakvim saveznicima i prijateljima.
Hvala bogu da u bosni nema ni 20 ljudi koji rezonuju kao ti, iako se svojski trudis da regrutujes nove.

Ali buraz nismo vesla sisali niti imamo amneziju.
Cuj regrutuje,ma ko bi to i pomislio.
sumirprimus

#90830 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Nema nam druga salika i nije to to.jedini on argumentovano i smireno kontrira :mrgreen: :thumbup:
zrakomlat

#90831 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Neke je savox ocito vec regrutovo. gud džob savox.

Sumire, ako si mislio napisati imena, kolega, imena, ne mogu ubaciti ovaj komentar prije tvog :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#90832 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Pozivam ozbiljne forumaše da nešto kažu.
Challenger__

#90833 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

U toku je mrtva trka sirijske armije i antisirijske koalicije za abu-Kemal,

Image

... što dolinom Eufrata što kroz pustinju, Badiju (Badijat aš-Šam).
Kikibombona

#90834 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Guverner Erbila podnio ostavku!

Sutra ide Barzanijeva ostavka. Rekao je da on stoji iza referenduma i da ce on biti odgovoran za eventualne posljedice.

Svakako, njegov odlazak je pozitivna stvar. Vojni lideri ne mogu voditi drzavu, opet se pokazalo. A kod Kurda glavnu rijec u politici vode Peshmerga veterani. Ne ide to tako. :roll:

Barzanijeva KDP je puna anti-Amerikanaca. Te likove treba ukloniti sa politicke scene jer bez Amerike za Kurdistan nema buducnosti. Jedna od istaknutih budala koja je u proteklom periodu pljuvala po Americi...
#KDP MP Ari Harsin attacking US and Bret McGurk.."who is this guy, traveling 30.000km to tell us postpone Ref." Hmm, clever rhetoric #KRG
Image

Guverner Kikuka Najmaldin Karim opleo po klanu Talibani. Kaze da se radi o skupini lazova i prevaranata. Kaze da su prije referenduma planirali izdaju Kirkuka. Rekao je da su na njega pokusali izvrsiti atentat.

Image

EDIT

Ofulao sam temu, jebaji ga...
jao_situacije

#90835 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Kikibombona wrote:Guverner Erbila podnio ostavku!

Sutra ide Barzanijeva ostavka. Rekao je da on stoji iza referenduma i da ce on biti odgovoran za eventualne posljedice.

Svakako, njegov odlazak je pozitivna stvar. Vojni lideri ne mogu voditi drzavu, opet se pokazalo. A kod Kurda glavnu rijec u politici vode Peshmerga veterani. Ne ide to tako. :roll:

Barzanijeva KDP je puna anti-Amerikanaca. Te likove treba ukloniti sa politicke scene jer bez Amerike za Kurdistan nema buducnosti. Jedna od istaknutih budala koja je u proteklom periodu pljuvala po Americi...
#KDP MP Ari Harsin attacking US and Bret McGurk.."who is this guy, traveling 30.000km to tell us postpone Ref." Hmm, clever rhetoric #KRG
Image

Guverner Kikuka Najmaldin Karim opleo po klanu Talibani. Kaze da se radi o skupini lazova i prevaranata. Kaze da su prije referenduma planirali izdaju Kirkuka. Rekao je da su na njega pokusali izvrsiti atentat.

Image
:lol: :lol:
fulio si temu, nije irak
Challenger__

#90836 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Sutra ide Barzanijeva ostavka....

Irak je... druga tema. Ovo je, Sirija.
Challenger__

#90837 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

jao_situacije wrote: :lol: :lol:
fulio si temu, nije irak
:sax:
jao_situacije

#90838 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

desi se, nema veze kad može un i srebrenica i spomenici stranim borcima i bih, može i erbil :mrgreen:
Challenger__

#90839 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

jao_situacije wrote:desi se, nema veze kad može un i srebrenica i spomenici stranim borcima i bih, može i erbil :mrgreen:
Istina. Tim prije što su Levant i Mesopotamija dva srodna, povezana geografska pojma.
Nadzornik

#90840 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote:SDF oslobodio gotovo sva naftna polja i nalaze se veoma blizu strateski vaznom gradu Abu Kamalu!

Image

SDF optuzuje ISIL i sirijski rezim za saradnju!
Ovi kurdi samo znaju da optuzuju,kad ih za koji mjesec SAA Armija usutka i smiri bice SAA saradjuje sa Amerima.
Ovo se zove "Deja vu"... :-)
Nadzornik

#90841 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

EDIT

Ofulao sam temu, jebaji ga...
Ma nema veze,kao sto rece Mimo Sahinpasic,kad pregradis kanalizaciju sta dobijes...???
Nista....i sa jedne i sa druge strane se nalaze g.... :-D
Challenger__

#90842 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Challenger__ wrote:Deir ez Zour

- sirijska vojska oslobodila Al-Sina’aa četvrt (industrijsku zonu).

Image
Image
Nadzornik

#90843 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
Nadzornik

#90844 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Isil presao Eufrat i pokusao da iznenadi SAA.
Prva na udaru se nasla palestinska brigada Liwa al-Quds koja je uspjela zaustaviti napad i likvidirati na desetine pacova a nekoliko ih je i zarobila.

Isilova 6 flota... :D
Image

Zarobljeni pacov.

Image

https://www.almasdarnews.com/article/is ... e-follows/
Nadzornik

#90845 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#90846 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

joj, da je salik sad da objasni nastanak i znacenje skracenice ISIS

on je ozbiljan forumas
Nadzornik

#90847 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Isam Zehredin,legenda... :thumbup:

Parma Italija

Image

Napoli

Image
Image
Image
Image
Image
Kikibombona

#90848 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Nadzornik wrote:
Kikibombona wrote:SDF oslobodio gotovo sva naftna polja i nalaze se veoma blizu strateski vaznom gradu Abu Kamalu!

Image

SDF optuzuje ISIL i sirijski rezim za saradnju!
Ovi kurdi samo znaju da optuzuju,kad ih za koji mjesec SAA Armija usutka i smiri bice SAA saradjuje sa Amerima.
Ovo se zove "Deja vu"... :-)
Apsolutno ne. Amerika nema poslove sa rezimom u Damasku. Ako Kurdi izgube, izgubit ce zato sto ce americka politika biti nadjacana, a ne zato sto to Amerikanci zele.

Sa Irakom je druga stvar i to sam oduvijek govorio. Amerika zeli jedinstven Irak. Amerika je sije dovela na vlast. Amerika je obucila i naoruzala sije. Amerika od sija uzima i uzimat ce stotine milijardi dolara.

Irak i Sirija se iz perspektive Amerike ne mogu porediti.
Point.

#90849 Re: Sirija vol. 2

Post by Point. »

ioannes wrote:nisam siguran da li ti uopce razumiješ šta se sa tim hoće reći
U kratkim crtama, jebo Rusiju i ruse opcenito.
sarajevoxxxx

#90850 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Sirijski novinar Samer Al Ani za Orient News:

- Postoji prećutni dogovor između Rusije i Amerike da Abu Kemal i sela u okolini da pripane Amerikancima.

- Postoji razilaženje između Rusa i Iranaca po pitanju Abu Kemala

- Jedino grad Mejadin nije dio nikakvog dogovora

- Kvart Al Kusur su najvjerovatnije bombardovali Rusi i bombardovanje je bilo poruka Irancima.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7604082549
Locked