Sirija vol. 2

Locked
salik79

#90801 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:
salik79 wrote:
GandalfSivi wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ovo postavljam, jesu li ovo fakat neki paralelni svijetovi?

Evo ti raje, onako na prvu, da ne trazim dalje...

http://slavicnet.com/sokolac/sokolac_do ... forum.html

http://www.intermagazin.rs/ruski-dobrov ... ku-srpsku/

E svasta...
Da ti postavim koliko je Bosnjaka bilo u "VRS"?!

Bilo je i Japanaca i Kineza u cetaljima. Nisu ih poslali ni Japan ni Kina, sami dosli. Kao sto nasi koljaci u Siriji nisu poslani od strane nase drzave. A ima ih puno vise nego sto je bilo Rusa u "VRS".

Sutra treba jedan Sirijac da mrzi mene i moju drzavu jer su hajvani iz moje zemlje dolazili klati ih po Siriji?
A rezolucije, a poricanje genocida, a trenutna politika prema Balkanu, to nista ha?
Vec sam ti odgovorio na ovo.
GandalfSivi

#90802 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

ultrajvosa 1987 wrote:SIRIJA !??!?!

Otvorite temu americko/ruska prijateljstva u bosnjaka pa opletite.

Kontam Kurdi usli u Damask, kad ono... :run:
Opalila ih pjescana oluja, sve na cekanju, pusti nas ba da zavrsimo :)
Kikibombona

#90803 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:
pasha078 wrote:
Hvala bogu da u bosni nema ni 20 ljudi koji rezonuju kao ti, iako se svojski trudis da regrutujes nove.

Ali buraz nismo vesla sisali niti imamo amneziju.
Nemam ni ja amneziju, jer sjećam se u koga su Bošnjaci tada uprli i oči i uši, u Jeljcina nisu sigurno jer pjano nije mogao u Rusiji reda da uvede, al jesmo čekali šta će reć Major, Miteran, Butros Butros, Buš, Bilt i onaj Japanac.

Eki Rusi im nisu dali 1992-e da pomognu Bosni, uveli veto, bojali se Rusa spale im gaće.

Reko garant Jeljcin "Ako ko prstom takne u Republiku Srpsku sve ću vas flašom sasjeć"

Image

---

Reko bih i Demirel, al njih je bolila patka za nama tada...
Tacno je da su devedesitih Rusi bili kita i da ih niko nista nije pitao. Oporavljali su se od raspada Sovjetskog saveza i sobom se zabavili.

Sta bi se desilo da je danasnja Rusija bila na sceni devedesetih, to je veliko pitanje.
Maystor

#90804 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Pitanje za ozbiljne forumaše: zašto raspravljate s ama baš svakom budalom na forumu? Pustite ih, nek istresu šta imaju, nemojte sebe obezvrijeđivati ulazeći u takve diskusije.

Forum: Klix, Podforum: Politika, Tema: Sirija

https://theintercept.com/2017/10/24/syr ... nce-assad/

NSA DOCUMENT SAYS SAUDI PRINCE DIRECTLY ORDERED COORDINATED ATTACK BY SYRIAN REBELS ON DAMASCUS
rajv0sa

#90805 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Ma ovaj paša neka teška ubleha, kad mu je fudo spustio mislim da nema dalje. Inače primjer jedne česte pojava na klix forumu, nafuraju se ljudi da su šatro neki analitičari nakon što pročitaju 3 članka na wikipediji. I naravno dijaspora :lol: :lol: . Pa utuvite sebi u glavu da ljude ovdje boli kurac za amerikom, da je većina stanovništa antiamerički raspoložena. To licemjerno prijateljstvo je zasnovano na kontri srbima i jednostavno činjenici da ne možeš u europi bit kontra amerike. A taj sindrom navodnog poznavanja situacije u BiH bolje od nas koji živimo tu mi je stvarno fascinantan i trebo bi bit predmet nekog psihološkog istraživanja.
ioannes

#90806 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

rajv0sa wrote:Ma ovaj paša neka teška ubleha, kad mu je fudo spustio mislim da nema dalje. Inače primjer jedne česte pojava na klix forumu, nafuraju se ljudi da su šatro neki analitičari nakon što pročitaju 3 članka na wikipediji. I naravno dijaspora :lol: :lol: . Pa utuvite sebi u glavu da ljude ovdje boli kurac za amerikom, da je većina stanovništa antiamerički raspoložena. To licemjerno prijateljstvo je zasnovano na kontri srbima i jednostavno činjenici da ne možeš u europi bit kontra amerike. A taj sindrom navodnog poznavanja situacije u BiH bolje od nas koji živimo tu mi je stvarno fascinantan i trebo bi bit predmet nekog psihološkog istraživanja.
nemoj tako....
lik meni kaže da je bio na demonstracijama protiv invazije na Irak 2003 god.
on je veliki kritičar američkog režima :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#90807 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

bio sam i ja na tim demonstracijama 2003. :run:
drastic

#90808 Re: Sirija vol. 2

Post by drastic »

Nadzornik wrote:
japin_mutapi wrote:ako zarate frakcije u saudiji mogao bi sisi egipatski uletiti da smiri(podrzi onoga ko vise plati) situaciju, pod izgovorom zastite svetih mjesta

Kako je krenulo izgleda da ce i sveta mjesta morati Rusija cuvati.
dobra
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#90809 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

šta smo dočekali vamo u središnjoj bosni da ustaše dozivaju ruse :D

postmoderna nego šta
:D
Point.

#90810 Re: Sirija vol. 2

Post by Point. »

rajv0sa wrote:Ma ovaj paša neka teška ubleha, kad mu je fudo spustio mislim da nema dalje. Inače primjer jedne česte pojava na klix forumu, nafuraju se ljudi da su šatro neki analitičari nakon što pročitaju 3 članka na wikipediji. I naravno dijaspora :lol: :lol: . Pa utuvite sebi u glavu da ljude ovdje boli kurac za amerikom, da je većina stanovništa antiamerički raspoložena. To licemjerno prijateljstvo je zasnovano na kontri srbima i jednostavno činjenici da ne možeš u europi bit kontra amerike. A taj sindrom navodnog poznavanja situacije u BiH bolje od nas koji živimo tu mi je stvarno fascinantan i trebo bi bit predmet nekog psihološkog istraživanja.
Prije bi predmet nekog psiholoskog istrazivanja trebala biti cinjenica da neki koji se predstavljaju kao Bosnjaci brane i vode neku bitku za jebene Ruse, iste Ruse koji i dan danas stavljaju veto na genocid u Srebrenici. Kako moralno moras da se srozas da cinis to. Mislim da je do stokholmskog sindroma ipak.
dječak sa šibicama

#90811 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Da zakljucimo, treba biti za ISIS i Al Qaidu, jer su oni protiv Rusa a Rusi su srpski frendovi.

Za Amere samo kad rokaju po Zajecaru, kad roknu na Arape, onda protiv Amera.

I to su ti dosljedni.
DaysleepeR

#90812 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

svaki put kad počnete na temi o Siriji iznositi svoja mišljenja koja nikog ne interesuju jedan mali cukica umre

koga boli neka stvar šta koji forumaš misli o:

srbima, hrvatima, bošnjacima, rusima, amerikancima, srebrenici, četnicima, ustašama

tema je Sirija i vijesti sa fronta

sve ostalo je brain fart koji nikog ne zanima, da iko ovdje zna išta o tome, tim bi se poslom i bavio a ne landarao po forumu
insomnia78

#90813 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
GandalfSivi wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ovo postavljam, jesu li ovo fakat neki paralelni svijetovi?

Evo ti raje, onako na prvu, da ne trazim dalje...

http://slavicnet.com/sokolac/sokolac_do ... forum.html

http://www.intermagazin.rs/ruski-dobrov ... ku-srpsku/

E svasta...
Da ti postavim koliko je Bosnjaka bilo u "VRS"?!

Bilo je i Japanaca i Kineza u cetaljima. Nisu ih poslali ni Japan ni Kina, sami dosli. Kao sto nasi koljaci u Siriji nisu poslani od strane nase drzave. A ima ih puno vise nego sto je bilo Rusa u "VRS".

Sutra treba jedan Sirijac da mrzi mene i moju drzavu jer su hajvani iz moje zemlje dolazili klati ih po Siriji?
De postavi. Znaci bratoubilacki gradjanski rat, mozda cak i ratovanje urbanih i sekularnih bosnjaka skupa sa Srbima i Hrvatima protiv dzihadista?

Nece tebe ne brini. Ti samo izvadis plocicu
dječak sa šibicama

#90814 Re: Sirija vol. 2

DaysleepeR wrote:svaki put kad počnete na temi o Siriji iznositi svoja mišljenja koja nikog ne interesuju jedan mali cukica umre

koga boli neka stvar šta koji forumaš misli o:

srbima, hrvatima, bošnjacima, rusima, amerikancima, srebrenici, četnicima, ustašama

tema je Sirija i vijesti sa fronta

sve ostalo je brain fart koji nikog ne zanima, da iko ovdje zna išta o tome, tim bi se poslom i bavio a ne landarao po forumu
Ja razumijem Al Qaida fan klub, njihovi ocito gube rat i osim par bljeskova "opozicije", uglavnom moraju citati o pobjedama SAA.

Sad se istina mogu presaltati na SDF bajku ali nije to to, to je tamo daleko na sjeveru, nista Damask, nista Assad na vjesalima, nista islamic state.

Sta ce drugo nego trolati.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#90815 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Maystor wrote:Pitanje za ozbiljne forumaše: zašto raspravljate s ama baš svakom budalom na forumu? Pustite ih, nek istresu šta imaju, nemojte sebe obezvrijeđivati ulazeći u takve diskusije.
hahahahahahaha :lol: :lol:
Akibh

#90816 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

japin_mutapi wrote:
Maystor wrote:Pitanje za ozbiljne forumaše: zašto raspravljate s ama baš svakom budalom na forumu? Pustite ih, nek istresu šta imaju, nemojte sebe obezvrijeđivati ulazeći u takve diskusije.
hahahahahahaha :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: e cuj ono ozbiljno
Point.

#90817 Re: Sirija vol. 2

Post by Point. »

dječak sa šibicama wrote:Da zakljucimo, treba biti za ISIS i Al Qaidu, jer su oni protiv Rusa a Rusi su srpski frendovi.

Za Amere samo kad rokaju po Zajecaru, kad roknu na Arape, onda protiv Amera.

I to su ti dosljedni.
Jok. Boli me kurac realno za nazadnim arapima. Protiv rusa u svakom smislu, dokle god budu surovali sa genocidasima i genocidnom.
ioannes

#90818 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Point. wrote:
Prije bi predmet nekog psiholoskog istrazivanja trebala biti cinjenica da neki koji se predstavljaju kao Bosnjaci brane i vode neku bitku za jebene Ruse, iste Ruse koji i dan danas stavljaju veto na genocid u Srebrenici. Kako moralno moras da se srozas da cinis to. Mislim da je do stokholmskog sindroma ipak.
prenosiš strateške interese na svoj mali balkanski mikrokosmos....dokle više?
Challenger__

#90819 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Deir ez Zour

- sirijska vojska oslobodila Al-Sina’aa četvrt (industrijsku zonu).

Image
Map : Syrian Army liberates key district in Deir ez Zor.
Challenger__

#90820 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Izgleda da se nazire dogovor između USA, ISIL-a i tzv. SDF-a oko abu Kemala, odnodno prepuštanja istog američkoj koaliciji, kao što je bio slučaj sa Omar naftnim poljima.

O ovome piše i vrlo dobro obavješteni Eliah Magnier:
Looks like #ISIS-#USA-#SDF albu Kamal deal is maturing: if this goes ahead, #Russia made a mistake & #Iran was right
dječak sa šibicama

#90821 Re: Sirija vol. 2

To je ocekivano, ISIL kao iskoristeno cedo, sada prepusta teritorij novom cedu i novoj americkoj ublehi.

Cilj je sprijeciti kvalitetno povezivanje Iraka i Sirije.

Nikakvo cudo sto kozojebi jucer i danas bezglavo napadaju SAA a sa Omar naftnih polja pobjegli prije nego se zuta ubleha i pojavila.
jao_situacije

#90822 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

GandalfSivi wrote:
jao_situacije wrote: samo ti..
valja pare zaraditi
Jesam to placenik?
ne samo to nego i trol, i to si nevjerovatno proziran
GandalfSivi

#90823 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

jao_situacije wrote:
GandalfSivi wrote:
jao_situacije wrote: samo ti..
valja pare zaraditi
Jesam to placenik?
ne samo to nego i trol, i to si nevjerovatno proziran
Mislis da bi neko platio za ovo sto pisem? Uzet cu ti to kao kompliment :-D A sto se trolovanja tice, morat cu jos jednom procitati definiciju, jer sam poprilicno siguran da ne spadam pod istu, barem me jos niko nije za to optuzio u zadnjih 11 godina na ovom forumu...
jao_situacije

#90824 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

pa ko je postavio video o rezoluciji, trol si jer okrećeš temu sa sirije na bih

bih ima svoju temu srebrenica ima svoju temu, ja sam vidio da si ti postavio video, možda sam krivo vidio

plaćenik si jer ti se vidi o kome kad i kako pišeš, za to nemam dokaze kao ni za savku akija japina i ostale koji su banovani

ali samo ti nastavi, treba zaraditi.
Kikibombona

#90825 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

SDF oslobodio gotovo sva naftna polja i nalaze se veoma blizu strateski vaznom gradu Abu Kamalu!

Image

SDF optuzuje ISIL i sirijski rezim za saradnju!
“Regime & daesh attacks on #SDF continues in east Dez Al-Omar region”
Clashes between #SAA forces and #SDF near Jubaylah town
It’s like the race for Berlin in #Syria by #SDF and regime to get to border
SDF Accuses Syrian Regime And ISIS For Simultaneous Attacks

http://qasioun.net/en/news/show/105290

Image
Locked