Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
AmirBaa
#90801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EON app na tv-u ne radi, evo vec pola sata "nema signala". A taman kad je liga prvaka

- crnivrag
#90802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Biće da su opet pali EON serveri.AmirBaa wrote:EON app na tv-u ne radi, evo vec pola sata "nema signala". A taman kad je liga prvaka![]()
![]()
![]()
![]()
Edit: Upravo proradilo.
- Telemach
#90803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo cyprus,cyprus wrote:Hvala, ali nema potrebe. Već sam bio u vašoj poslovnici i naručioTelemach wrote:@cyprus,cyprus wrote:Isplati li se uzimat ovaj najjeftiniji EON DUO paket? Iskustva?
Naravno. Dostavite nam kontakt telefon. Pozvat ćemo Vas i prezentovat ponudu.Btw, koliko u prosjeku treba vašim tehničarima da dođu i ukopčaju šta treba? Znam, rečeno mi je pet do sedam dana, ali sad nisam siguran jel to prosjek ili maksimum...
Nego, u zadnje vrijeme mi se izdešavalo nekoliko misterija u životu, nadam se da li mi vi možete objasniti bar ovu vezano za Internet... Naime, internet i kablovska koje sam do sada imao su bili na HS-u... U Telemachu mi je rečeno da moram vratit modem kako bih raskinuo ugovor i uzeo ovaj Eon Duo paket...
Uglavnom, ispostavilo se da to nije taj modem koji postoji u vašoj evidenciji, i da on zapravo nikad takvi nisu bili ni korišteni od HS-a/Telemacha (Motorola)... Hajd kontam, moguće, jer se u stanu u kojem živim promijenilo više stanara i porodica dok nismo došli mi, a računi su svo vrijeme stizali na ime stanara koji je odselio iz stana prije 7-8 godina (naravno, ugovor je morao raskinuti lično on, i tako je i bilo)... Pa tako pomislih da je moguće da je neko od prošlih stanara donio neki drugi modem i zamijenio onaj koji je postavljen od HS-a...
Međutim, u poslovnici Telemacha mi rekoše da je to nemoguće, i da ja ne bih mogao imati internet uopšte preko nekog drugog modema, koji nije zaveden tamo u vašoj bazi... Kao, ako je i došlo do promjene, ona mora biti evidentirana... Pa ostadoh zbunjen skroz... Kako nije moguće, a ja ga ipak imao? Ništa, na kraju sam platio 100 KM za izgubljen modem, nije mi to toliko žao, koliko me kopka da li je ovo moguće ili nije moguće![]()
Nadam se da sam bio jasan u objašnjenju problema, zapravo nedoumice... Pored toga se nadam da nije isuviše glupo pitanje
Sve zahtjeve korisnika nastojimo realizirati u najkraćem roku, period čekanja može biti dan - dva a možete čekati i do sedam dana
Kako bismo provjerili Vaše navode, kao i uređaje koji su bili prijavljeni na Vašem Ugovoru te preciznije odgovorili na upit, ljubazno Vas molimo dostavite nam podatke u inbox.
-
madridista15
#90804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach,
iz nekog razloga poruke na PP ne mogu da pošaljem.
Uglavnom, nisam dobio nikakav aktivacijski link na e-mail. Samo sam danas dobio obavijest da mi je usluga aktivirana.
iz nekog razloga poruke na PP ne mogu da pošaljem.
Uglavnom, nisam dobio nikakav aktivacijski link na e-mail. Samo sam danas dobio obavijest da mi je usluga aktivirana.
-
duffy_duck
#90805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Konkretno pitanje zelim za drugu sobu resiver, da li oni buse zid da se moze kabal prebacit i sve ostalo ? Ili korisnik ?
- crnivrag
#90806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne buše oni ništa, samo provlače kabal gdje se može provući.duffy_duck wrote:Konkretno pitanje zelim za drugu sobu resiver, da li oni buse zid da se moze kabal prebacit i sve ostalo ? Ili korisnik ?
-
duffy_duck
#90807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa gdje ce mi provuci nema ni jedne jedine rupice.
- diablobih
#90808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam da mislis da je tesko, ali nije, probusi nekad rupicu 
- crnivrag
#90809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji perverzan savjetdiablobih wrote:Znam da mislis da je tesko, ali nije, probusi nekad rupicu
-
duffy_duck
#90810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno to je lagano. Ali ne znam koji bi resiver htio bi Eon a ne placa mi se 50 60 km zbog prikljucenja Eon Stb drugog.diablobih wrote:Znam da mislis da je tesko, ali nije, probusi nekad rupicu
A treca stvar ako bi htio eon moram ubaciti i UTP kabal sto znaci da bi i u drugoj sobi dosao modem, sto mi ne ide na ruku jel zelim da sto manje kablova se vidi.
- diablobih
#90812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji god budes htio, mislim da ces morati rupicu busiti. Sad ti je fazon da li zelis gledati lijep resiver ili ruzniji, jer rupica ostaje istaduffy_duck wrote:Naravno to je lagano. Ali ne znam koji bi resiver htio bi Eon a ne placa mi se 50 60 km zbog prikljucenja Eon Stb drugog.diablobih wrote:Znam da mislis da je tesko, ali nije, probusi nekad rupicu
A treca stvar ako bi htio eon moram ubaciti i UTP kabal sto znaci da bi i u drugoj sobi dosao modem, sto mi ne ide na ruku jel zelim da sto manje kablova se vidi.
-
PS4 Share
#90814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Iskreno ti si lud sto si im dao stoju za modem koji ne vrijedi ni markecyprus wrote:Hvala, ali nema potrebe. Već sam bio u vašoj poslovnici i naručioTelemach wrote:@cyprus,cyprus wrote:Isplati li se uzimat ovaj najjeftiniji EON DUO paket? Iskustva?
Naravno. Dostavite nam kontakt telefon. Pozvat ćemo Vas i prezentovat ponudu.Btw, koliko u prosjeku treba vašim tehničarima da dođu i ukopčaju šta treba? Znam, rečeno mi je pet do sedam dana, ali sad nisam siguran jel to prosjek ili maksimum...
Nego, u zadnje vrijeme mi se izdešavalo nekoliko misterija u životu, nadam se da li mi vi možete objasniti bar ovu vezano za Internet... Naime, internet i kablovska koje sam do sada imao su bili na HS-u... U Telemachu mi je rečeno da moram vratit modem kako bih raskinuo ugovor i uzeo ovaj Eon Duo paket...
Uglavnom, ispostavilo se da to nije taj modem koji postoji u vašoj evidenciji, i da on zapravo nikad takvi nisu bili ni korišteni od HS-a/Telemacha (Motorola)... Hajd kontam, moguće, jer se u stanu u kojem živim promijenilo više stanara i porodica dok nismo došli mi, a računi su svo vrijeme stizali na ime stanara koji je odselio iz stana prije 7-8 godina (naravno, ugovor je morao raskinuti lično on, i tako je i bilo)... Pa tako pomislih da je moguće da je neko od prošlih stanara donio neki drugi modem i zamijenio onaj koji je postavljen od HS-a...
Međutim, u poslovnici Telemacha mi rekoše da je to nemoguće, i da ja ne bih mogao imati internet uopšte preko nekog drugog modema, koji nije zaveden tamo u vašoj bazi... Kao, ako je i došlo do promjene, ona mora biti evidentirana... Pa ostadoh zbunjen skroz... Kako nije moguće, a ja ga ipak imao? Ništa, na kraju sam platio 100 KM za izgubljen modem, nije mi to toliko žao, koliko me kopka da li je ovo moguće ili nije moguće![]()
Nadam se da sam bio jasan u objašnjenju problema, zapravo nedoumice... Pored toga se nadam da nije isuviše glupo pitanje
Pa moj nikad uzeli nisu kad su mjenjali, nego ostao kod mene i ja ga bacio u smece, jer logicno ne treba im, ta koja je bila na salteru je bas bezobrazna bila i iskoristila tvoje neznanje gdje ispade da ti ni nemas modema a svaki mjesec im placas uredno uslugu
bas bezobrazno sa njihove strane
-
PS4 Share
#90815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I je li bolji onaj Ubee modem od ovog Cisco? Koje su razlike, je li stabilnija veza?
-
duffy_duck
#90816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Novi cisco je najbolji modem koji trenutno imaju CGA 2121 i 3121 su modeli koji se koriste u Austria A1 kablovskoj. I kazu da su najbolji modemi.PS4 Share wrote:I je li bolji onaj Ubee modem od ovog Cisco? Koje su razlike, je li stabilnija veza?
- Radar71
#90817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko kaže?duffy_duck wrote:Novi cisco je najbolji modem koji trenutno imaju CGA 2121 i 3121 su modeli koji se koriste u Austria A1 kablovskoj. I kazu da su najbolji modemi.PS4 Share wrote:I je li bolji onaj Ubee modem od ovog Cisco? Koje su razlike, je li stabilnija veza?
- Tesla Edison
#90818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neko te pošteno slagao.duffy_duck wrote:Novi cisco je najbolji modem koji trenutno imaju CGA 2121 i 3121 su modeli koji se koriste u Austria A1 kablovskoj. I kazu da su najbolji modemi.PS4 Share wrote:I je li bolji onaj Ubee modem od ovog Cisco? Koje su razlike, je li stabilnija veza?
-
azdralovic
#90819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
PUstite ba modeme, eno imperija TV prekinula emitiranje privremeno a mi je nismo uspjeli vidjeti uopste
- Altsa
#90820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nadam se trajno.azdralovic wrote:PUstite ba modeme, eno imperija TV prekinula emitiranje privremeno a mi je nismo uspjeli vidjeti uopste
-
azdralovic
#90821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vracaju se jos jaciAltsa wrote:Nadam se trajno.azdralovic wrote:PUstite ba modeme, eno imperija TV prekinula emitiranje privremeno a mi je nismo uspjeli vidjeti uopste
-
veliki_ah
#90822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li jutros nekih problema sa netom u starom gradu? Uzasno je spor, u kuci smo svi na 3g..
- Benq
#90823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se spajate preko wifi, jesi li probao sa resetom modema?veliki_ah wrote:Ima li jutros nekih problema sa netom u starom gradu? Uzasno je spor, u kuci smo svi na 3g..
- Telemach
#90824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo veliki_ah,veliki_ah wrote:Ima li jutros nekih problema sa netom u starom gradu? Uzasno je spor, u kuci smo svi na 3g..
Dostavite nam broj Ugovora, provjerićemo Vaš servis.
-
veliki_ah
#90825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesam i nije bilo bolje.. Prije nekih pola sata je proradilo samo od sebe.. Generalno je zadnjih sedmica poprilično loš net ima dosta prekida.Benq wrote:Ako se spajate preko wifi, jesi li probao sa resetom modema?veliki_ah wrote:Ima li jutros nekih problema sa netom u starom gradu? Uzasno je spor, u kuci smo svi na 3g..