Sirija vol. 2

Locked
salik79

#90776 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:
pasha078 wrote:
Krokodajl wrote:Pa oni se i jesu dole zakrvili kada su došli Englezi i izradili Kurde.
Jes, ko sto su i nas Ameri zavadili...... Cuvaj tu pricu za Glas Srpske
Nama Amerikanac nit je crto granice nit nam je šta obećo, al nas jest izradio.

Njima Englez u po priče uletio, obećo Kurdima državu, povuko granice sa Francuzima na nekom sijelu, blentavi Francuzi se pokupili čim je zakuhalo, kada je pao Pariz oni nisu ni znali pod čijom je ingerencijom Sirija.

Doduše, prvo im je Lorens došo sa oružjem dole da zakuha protiv Sultana.

A evo i danas iz Londona mediji piskaraju protiv Sirije, njima ilah nek je zakuhat gdje pa makar i kod kuće, samo da se kuha šta.
Ako zanemarimo unutarnje granice...
salik79

#90777 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

pasha078 wrote:Nije samo to, Rusija je blokirala milion rezolucija ili ih ublazavala da da vremena srbima da zavrse genocid.

Jadna li vremena kad bosnjaku, uz to muslimanu, moras da objasnjavas ko je pocinio genocid i ko je podrzavao genocid. Nije cudo da nam se ovakve stvari desavaju svakih 50 god.....

To Rusija bila zaduzena za "sigurnosnu zonu" Srebrenica?! Rusi nas razoruzali?
GandalfSivi

#90778 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote:
GandalfSivi wrote: Dokaz za tvoju tvrdnju je?! Limonov i ekipa ekstremista koja je dolazila ovamo?! Imas ih od svuda. Vise je bilo Bosnjaka i polu Bosnjaka u cetnicima nego Rusa.

Rusija nas je medju prvima priznala. Jos ako se sjecas da je tada bio Jelcin na vlasti...Btw, niko nas nije greb'o k'o Englezi i Francuzi.

Vidis li kakvu nelogicnost, da ne kazem licemjerstvo?
Fuck, da sam jucer umro, ne bih znao da su nam Rusi zapravo bili prijatelji u ratu. Hajde, ako ti mozes sam sa sobom, i meni je dobro.

Za Engleze i Francuze se slazem, samo sto bih stavio Ruse zajedno sa njima, ali ti nemoj...
salik79

#90779 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

pasha078 wrote:
salik79 wrote:
Krokodajl wrote:Pa oni se i jesu dole zakrvili kada su došli Englezi i izradili Kurde.

Lik, na zalost, ne zna osnove historije. Bezveze objasnjavati...
Ti ocigledno znas te istorije sto kojekakve mule i mulci pisu.....

Neki dan smo ovo obradili po pitanju sukoba Safavidske dinastije i Osmanskog carstva, s jedne, i germanskih plemena i plemstava, s druge strane...
GandalfSivi

#90780 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

Moradoh jos ovo dodati, nevjerovatno koga ti branis zbog neke fucking Sirije...

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ocide.html

A i da se sjetim zene, ne kao Amerikanke, nego kao osobe koja je iskreni prijatelj nase drzave:

Krokodajl

#90781 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

pasha078 wrote:Nije samo to, Rusija je blokirala milion rezolucija ili ih ublazavala da da vremena srbima da zavrse genocid.

Jadna li vremena kad bosnjaku, uz to muslimanu, moras da objasnjavas ko je pocinio genocid i ko je podrzavao genocid. Nije cudo da nam se ovakve stvari desavaju svakih 50 god.....
Naravno da će nam se dešavati.

Jer Bošnjo je već zaboravio da su Britansko-Američki saveznici 1942-e palili i klali po Foči i Višegradu.

Kao što je i zaboravio šta su Malezija, Pakistan i Iran uradili za ovaj narod i ovu državu.

A zaboravit ćemo i šta Amerikanci, Francuzi i Britanci nisu uradili.

Što se RUsa tiče, Rusi nam nisu prijatelji, nisu nikad ni bili nit će ikad biti, ali da su Rusi želili da se uništi muslimanski narod u BiH danas ne bi kamen na kamenu ostao da su oni sa avionima uletili ovde, a kurac bi nam Amerikanci PVO poslali ko što su kurac i Sirijskoj opoziciji poslali.

Hvala Bogu zakletog neprijatelja nemamo (osim u nekoj mjeri Srba), ali blago nama sa ovakvim saveznicima i prijateljima.
Krokodajl

#90782 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

.
Last edited by Krokodajl on 24/10/2017 22:58, edited 1 time in total.
salik79

#90783 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:
salik79 wrote:
GandalfSivi wrote: Dokaz za tvoju tvrdnju je?! Limonov i ekipa ekstremista koja je dolazila ovamo?! Imas ih od svuda. Vise je bilo Bosnjaka i polu Bosnjaka u cetnicima nego Rusa.

Rusija nas je medju prvima priznala. Jos ako se sjecas da je tada bio Jelcin na vlasti...Btw, niko nas nije greb'o k'o Englezi i Francuzi.

Vidis li kakvu nelogicnost, da ne kazem licemjerstvo?
Fuck, da sam jucer umro, ne bih znao da su nam Rusi zapravo bili prijatelji u ratu. Hajde, ako ti mozes sam sa sobom, i meni je dobro.

Za Engleze i Francuze se slazem, samo sto bih stavio Ruse zajedno sa njima, ali ti nemoj...
Da si jucer umro ne bi znao ni da nas Izrael nije prriznao do kraja '97, ostao bi u ubjedjenju da su nas medju prvima priznali. Za razliku od Rusa.

Kao sto davno rekoh, Rusija je tada bila kita od ovce, zabavljena sama sobom i svojim problemima, niti nam je pomagala, niti odmagala. Jedino smo imali "besplatno" plin.

Rusija tada i Rusija sada - nebo i zemlja.
GandalfSivi

#90784 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote:
Da si jucer umro ne bi znao ni da nas Izrael nije prriznao do kraja '97, ostao bi u ubjedjenju da su nas medju prvima priznali. Za razliku od Rusa.

Kao sto davno rekoh, Rusija je tada bila kita od ovce, zabavljena sama sobom i svojim problemima, niti nam je pomagala, niti odmagala. Jedino smo imali "besplatno" plin.

Rusija tada i Rusija sada - nebo i zemlja.
Postavio sam ti link za 2015, ili su se mozda i od tada stvari promijenile. Vidis, za Izrael, budem covjek, priznam da sam fulio, i ne pricam dalje gluposti. A ti sam sebe uvjeravaj da su nam Rusi raja, to je tvoj problem...
salik79

#90785 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:Moradoh jos ovo dodati, nevjerovatno koga ti branis zbog neke fucking Sirije...

A i da se sjetim zene, ne kao Amerikanke, nego kao osobe koja je iskreni prijatelj nase drzave:

Kao sto vec rekoh - jesu li nas Rusi predali cetaljima?! Jesu li oni proglasili Srebrenicu demilitiliziranom, "zasticenom", zonom?! Jesu li oni bili odgovorni za njenu sigurnost?!

Sami ovi koji bi da rezolucijama peru svoj obraz su i direktni i indirektni krivci za genocid u Srebrenici! Nisu Rusi.
salik79

#90786 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

pasha078 wrote:
GandalfSivi wrote:Moradoh jos ovo dodati, nevjerovatno koga ti branis zbog neke fucking Sirije...

Znas zasto brani? Zbog vjere, i zbog vjere bi dao i oca i majku i djecu. Pa vidio si kako isilovci rezonuju, njima nista nije bitno, samo dzenet.

Mule kazu da su Rusi prijatelji, i njemu je tako, pa da su nam pobili sve po Bosni.

Krokodil je drugo, on je sekularan, ali mozebit finaciraju ga Rusi, vidio si sta rade u cyberspace......
:-) :-) :-) :roll:
Krokodajl

#90787 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

pasha078 wrote:
Hvala bogu da u bosni nema ni 20 ljudi koji rezonuju kao ti, iako se svojski trudis da regrutujes nove.

Ali buraz nismo vesla sisali niti imamo amneziju.
Nemam ni ja amneziju, jer sjećam se u koga su Bošnjaci tada uprli i oči i uši, u Jeljcina nisu sigurno jer pjano nije mogao u Rusiji reda da uvede, al jesmo čekali šta će reć Major, Miteran, Butros Butros, Buš, Bilt i onaj Japanac.

Eki Rusi im nisu dali 1992-e da pomognu Bosni, uveli veto, bojali se Rusa spale im gaće.

Reko garant Jeljcin "Ako ko prstom takne u Republiku Srpsku sve ću vas flašom sasjeć"

Image

---

Reko bih i Demirel, al njih je bolila patka za nama tada...
Last edited by Krokodajl on 24/10/2017 23:08, edited 1 time in total.
handžar88

#90788 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:
pasha078 wrote:

Znas zasto brani? Zbog vjere, i zbog vjere bi dao i oca i majku i djecu. Pa vidio si kako isilovci rezonuju, njima nista nije bitno, samo dzenet.

Mule kazu da su Rusi prijatelji, i njemu je tako, pa da su nam pobili sve po Bosni.

Krokodil je drugo, on je sekularan, ali mozebit finaciraju ga Rusi, vidio si sta rade u cyberspace......
:-) :-) :-) :roll:
:lol: :lol: koji je sad ovo pacijent, sa kojeg odjeljenja?
salik79

#90789 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:
pasha078 wrote:
Hvala bogu da u bosni nema ni 20 ljudi koji rezonuju kao ti, iako se svojski trudis da regrutujes nove.

Nemam ni ja amneziju, jer sjećam se u koga su Bošnjaci tada uprli i oči i uši, u Jeljcina nisu sigurno jer pjano nije mogao u Rusiji reda da uvede, al jesmo čekali šta će reć Major, Miteran, Butros Butros, Buš, Bilt i onaj Japanac.

Eki Rusi im nisu dali 1992-e da pomognu Bosni, uveli veto, bojali se Rusa spale im gaće.

Reko garant Jeljcin "Ako ko prstom takne u Republiku Srpsku sve ću vas flašom sasjeć"

Image

---

Jasimi Kitu :lol: Pardon, Jasusi Akasi :D
salik79

#90790 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

handžar88 wrote: :lol: :lol: koji je sad ovo pacijent, sa kojeg odjeljenja?
Lik kojem su Ameri, fakat, pruzili utociste - te ga, s te strane, nekako i razumijem...
Challenger__

#90791 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

pasha078 wrote:Krokodil je drugo, on je sekularan, ali mozebit finaciraju ga Rusi, vidio si sta rade u cyberspace......
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
salik79

#90792 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

pasha078 wrote:
Krokodajl wrote:
pasha078 wrote:

Image

---

Necu ti ja traziti, imas sve dokumentovano svaki put kad bi rusi ili stavili veto, ili se moralo glasanje povuc jer je veto bio izvjestan. Sve devedesetih.

Ko sto rekoh, nema ni 20 ljudi da tako misli....
Rusi su i '99 stavljali veto, pa koga je bolio klinac?! GB, Fra, USA sami predlagali i uvodili sankcije, Rusija glasala za, poslije kada su se kao djelimicno predomislili, rusija bila protiv (srat pa lizat je grebena stvar). Kao sto rekoh, nije ruska flota nadzirala ni provodjenje embarga na oruzje, nisu razoruzalili i pruzili "zastitu" Srebrenici, niti ih je iko bend'o za suhu sljivu.
Last edited by salik79 on 24/10/2017 23:19, edited 2 times in total.
GandalfSivi

#90793 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

Ja ne mogu da vjerujem da ovo postavljam, jesu li ovo fakat neki paralelni svijetovi?

Evo ti raje, onako na prvu, da ne trazim dalje...

http://slavicnet.com/sokolac/sokolac_do ... forum.html

http://www.intermagazin.rs/ruski-dobrov ... ku-srpsku/

E svasta...
Krokodajl

#90794 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

pasha078 wrote:
Necu ti ja traziti, imas sve dokumentovano svaki put kad bi rusi ili stavili veto, ili se moralo glasanje povuc jer je veto bio izvjestan. Sve devedesetih.

Ko sto rekoh, nema ni 20 ljudi da tako misli....
Ma ja, tada se zapad bojao Rusije, a 99-e može i bez UN-a.

Što to moćna Rusija nije zaštitila Beograd i Prištinu kada je Amer tuk'o.

Al najlakše je svoju nesposobnost svalit na drugog, pa će tako i zapad reć da je Rus kriv što se desila Srebrenica, da su 1993-e rekli nema ništa od sigurne zone narod bi se makar spasio jer ne bi išao u "sigurnu zonu", već bi odma krenuli put Tuzle i Olova.

A što se Ruskog veta tiče, za vrijeme rata su stavili veto na rezoluciju od 2.12.1994 koja je vezana za našu zemlju.

Do te 1994-e već su se desili i Prijedor i Sanski Most i Zvornik i Bijeljina.
GandalfSivi

#90795 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote:
Lik kojem su Ameri, fakat, pruzili utociste - te ga, s te strane, nekako i razumijem...
Btw, jebo Amerikance ba, ova rasprava sa tobom mi dodje kao odmor od gledanja FOX-a danas (drama vamo, pa gledam sta "neprijatelj" (FOX) kaze). To se zove misljenje svojom glavom, nedostatak robovanja bilo cijim ciljevima ako idu protiv ciste logike. A ti nastavi, brani Ruse, oni su nas spasili izgleda...
salik79

#90796 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ovo postavljam, jesu li ovo fakat neki paralelni svijetovi?

E svasta...
Da ti postavim koliko je Bosnjaka bilo u "VRS"?!

Bilo je i Japanaca i Kineza u cetaljima. Nisu ih poslali ni Japan ni Kina, sami dosli. Kao sto nasi koljaci u Siriji nisu poslani od strane nase drzave. A ima ih puno vise nego sto je bilo Rusa u "VRS".

Sutra treba jedan Sirijac da mrzi mene i moju drzavu jer su hajvani iz moje zemlje dolazili klati ih po Siriji?
salik79

#90797 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:
salik79 wrote:
Btw, jebo Amerikance ba, ova rasprava sa tobom mi dodje kao odmor od gledanja FOX-a danas (drama vamo, pa gledam sta "neprijatelj" (FOX) kaze). To se zove misljenje svojom glavom, nedostatak robovanja bilo cijim ciljevima ako idu protiv ciste logike. A ti nastavi, brani Ruse, oni su nas spasili izgleda...
Jok, spasili nas Fra, GB, USA, zajedno sa Holandijom.
GandalfSivi

#90798 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote:
GandalfSivi wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ovo postavljam, jesu li ovo fakat neki paralelni svijetovi?

E svasta...

Bilo je i Japanaca i Kineza u cetaljima. Nisu ih poslali ni Japan ni Kina, sami dosli. Kao sto nasi koljaci u Siriji nisu poslani od strane nase drzave. A ima ih puno vise nego sto je bilo Rusa u "VRS".

Sutra treba jedan Sirijac da mrzi mene i moju drzavu jer su hajvani iz moje zemlje dolazili klati ih po Siriji?
A rezolucije, a poricanje genocida, a trenutna politika prema Balkanu, to nista ha?
GandalfSivi

#90799 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

GandalfSivi wrote:
salik79 wrote:

E svasta...

A rezolucije, a poricanje genocida, a trenutna politika prema Balkanu, to nista ha?
EDIT: Zaboravih garancije za prihvat ratnih zlocinaca...
ultrajvosa 1987

#90800 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

SIRIJA !??!?!

Otvorite temu americko/ruska prijateljstva u bosnjaka pa opletite.

Kontam Kurdi usli u Damask, kad ono... :run:
Locked