Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- no_sekirli
#90777 Re: Liverpool FC
Zabio nam je idiot dosta golova
- BHF_Manijak
#90778 Re: Liverpool FC
Ma ovaj diletant je trebao jos u novembru/decembru dobiti otkaz.
Sve nakon toga je produzavanje agonije. Ovo je jad jadova.
Tottenham kojem Atletico strpa 4 u 20 minura. Kojeg naguzi ko stigne, protiv ekipa u borbi za opstanak gubis bodove kuci.
Forrst 0:3, Burnley jebeni 1:1, Wolves 2:1, ma bruka Allaha mi.
Nije mi sto je sjebana sezona, sto se nece uzet trofej, vec sto debil nece izborit Ligu prvaka i tako ti ljeto sjebat.
Ovo jebruka veca od Hodgsona.
Tottenham kojem Atletico strpa 4 u 20 minura. Kojeg naguzi ko stigne, protiv ekipa u borbi za opstanak gubis bodove kuci.
Nije mi sto je sjebana sezona, sto se nece uzet trofej, vec sto debil nece izborit Ligu prvaka i tako ti ljeto sjebat.
-
upitan
#90779 Re: Liverpool FC
Ja sam licno mislio da ce dobiti otkaz davno, al greska uprave je sto su ga ostavili.BHF_Manijak wrote: ↑15/03/2026 23:04 Ma ovaj diletant je trebao jos u novembru/decembru dobiti otkaz.
Svi top klubovi su iskoristili takav poklon,United najvise.
Villa je u padu forme, mislim da mozete bez problema izboriti LP.
- BHF_Manijak
#90780 Re: Liverpool FC
Robertsona drzis citavu utakmicu, iako je vidno za kurac, Kerkeza cuvas za Galatu k'o da mu je 35 pa ne moze izdrzat tempo, Gomeza drzis 90 minuta - frajer ne zna gdje goni, na kraju obojica ocajna kod gola.
Vezni red ocajan. Mac Allister cijelu sezonu kurcina, ne vrijedi pola novca koji bi neko bio spreman platiti prosle sezone.
Jedinog veznjaka s kakvom takvom formom drzis na beku.
Gakpo i Salah... Boze dragi... Ma nemam rijeci Boga mi.
Ovakav Tottenham, s ocajnom formom i bez 12 igraca da ti bod uzme, ma to je za otkaza!!!
Vezni red ocajan. Mac Allister cijelu sezonu kurcina, ne vrijedi pola novca koji bi neko bio spreman platiti prosle sezone.
Jedinog veznjaka s kakvom takvom formom drzis na beku.
Gakpo i Salah... Boze dragi... Ma nemam rijeci Boga mi.
Ovakav Tottenham, s ocajnom formom i bez 12 igraca da ti bod uzme, ma to je za otkaza!!!
- BHF_Manijak
#90781 Re: Liverpool FC
Ublehas...
- drug_profi
#90782 Re: Liverpool FC
Nije mi jasno šta neko još očekuje.
Znači možeš se vaditi da nemaš igrače za svoju viziju, ali daj da vidimo tu viziju. Pa ne može biti da 10 od 11 ne valja.
Onda ne valja vizija. O čemu dalje raspravljati.
Znači možeš se vaditi da nemaš igrače za svoju viziju, ali daj da vidimo tu viziju. Pa ne može biti da 10 od 11 ne valja.
Onda ne valja vizija. O čemu dalje raspravljati.
- Pandakonda
#90783 Re: Liverpool FC
Ne znam zasto je bilo ko mislio da ce Tottenham biti lagan protivnik. Ljudi City-u bod uzeli i bore se za opstanak. Takve ekipe su najgore kako se odmice kraj sezone i nagazna mina su za svakoga. Kad se sjetim Wigana 2011/12 kada su od zadnjih 9 utakmica pobjedili njih 7 i jos 2 remija pa se na kraju izvukli od relegacije 
Slot ocigledno nije htio da riskira povrede pred Galatu jer će tu trebati više truda obzirom da ćemo u ligi imati direktan okršaj sa konkurentima za top 4. A da je slucajno otisao sa full sastavom i da je doslo do povrede ljudi bi govorili vidi budale ubacio najjaci sastav protiv raspalog Tottenhema i fasovao povredu...
Slot ocigledno nije htio da riskira povrede pred Galatu jer će tu trebati više truda obzirom da ćemo u ligi imati direktan okršaj sa konkurentima za top 4. A da je slucajno otisao sa full sastavom i da je doslo do povrede ljudi bi govorili vidi budale ubacio najjaci sastav protiv raspalog Tottenhema i fasovao povredu...
- BHF_Manijak
#90784 Re: Liverpool FC
Ama zar je moguce da nakon ovakve usrane sezone i apsolutne negledljivosti Liverpoolovih utakmica jos neko ima ko ovog diletanta na klupi brani?Pandakonda wrote: ↑16/03/2026 09:47 Ne znam zasto je bilo ko mislio da ce Tottenham biti lagan protivnik. Ljudi City-u bod uzeli i bore se za opstanak. Takve ekipe su najgore kako se odmice kraj sezone i nagazna mina su za svakoga. Kad se sjetim Wigana 2011/12 kada su od zadnjih 9 utakmica pobjedili njih 7 i jos 2 remija pa se na kraju izvukli od relegacije
Leeds 3:3/0:0, Burnley 1:1, Tottenham 1:1, Nottingham 0:3, Wolvesi 2:1... Ovo su rezultati protiv ekipa sa samog dna. I to su bile utakmice bez ikakve dominacije, utakmice gdje ti nisi razvaljivao protivnika, ne znam sta zelis da nam kazes?
Hoces reci da je u nekim ovim utakmicama Liverpool razvalio rivale, ali eto nije htjela lopta u gol? Cisto sumnjam. I to ne samo protiv davljenika, vec opcenito ove sezone partije su u 90% utakmica grozne.
Branis neodbranjivo. Apsolutno nijedan jedini argument nemas u korist Slota da kazes za jucerasnju predstavu, ali nijedan! Pricas o Tottenhamu kojem fali 12 igraca, od toga veliki dio prvotimaca, je li te Boga ti stid pricati o "nece biti lagan protivnik"?
Palace 1:3, Fulham 2:1, Arsenal 1:4, Newcastle 1:2, United 2:0 - ovo su rezultati Tottehnaham zadnjih 5 utakmica i ti meni pricas o "nece biti lagan protivnik"?
Hajmo se malo uozbiljit molim te.
Ovog lika na klupi Liverpoola nista i niko ne moze opravdati. Povrede i manaj rostera koji spominje, trenutno je samo bez Isaka, Enda i Bradleya Leonija apsolutno ne racunam, jer decko nije ni prvotimac ni alternativa. Dakle 3 igraca samo nema na raspolaganju!
I da - nisu samo rezultati problem, problem je ocajna igra, negledljivost, tromost, koja se proteze 90% ove sezone. Igra je ocajna, nikakva, spora, bez ikakvog pritiska. Bas nikakvog pressinga.
Svi znaju na sta lici Tottenhamova zadnja linija kada se napravi pressing, je li ga bilo jucer? O cemu ba pricamo...
- ismar2215
#90785 Re: Liverpool FC
Ono jučer je baš sramotno. Spursi su u zadnjih mjesec dva ubjedljivo najlošija ekipa lige, a ljudi su nas nadigrali jučer. Ispast cemo i od Galate prekosutra. Uopste nema veze ko nam igra u prvih 11. Odmaranje igrača za neke važnije utakmice nema smisla jer taktika ne valja. Džaba ti odmoran Salah, Wirtz, Ekitike, bilo ko, kad svakako niko od njih ne stoji na terenu sa samopouzdanjem da ne nešto napravi, niti mu to taktika dozvoljava. Bojim se da se u narednim sedmicama, do kraja sezone, odlučuje sudbina Liverpoola za narednih 5-7 godina. Ova ekipa treba nove ljude na klupi i top 5 ove sezone kako bismo imali cemu da se nadamo na ljeto i narednih sezona.
- King_Kenny
#90786 Re: Liverpool FC
Sve je teže gledati ovakav Liverpool; toliko smušenosti u napadu - ne znaš da li gore odigraju kad pokušaju ubrzati ili kad gnjave s onim beskrajnim sporim pasovima. I ok, Rio je mlad, tek će naučiti kako igrati na krilu, ali Salah! Kao da je zaboravio igrati lopte. Gakpo odigra dva sjajna poteza i 10 groznih. Szobo nešto radi, ali igra na pogrešnom mjestu. Ako je Slot već htio odmoriti Konatea i Salaha, što Frimponga nije stavio na beka, Chiseu na krilo. Ovako, osakatiš sredinu terena, jedino mjesto gdje si mogao napraviti prednost.
A tek rezultat protiv ekipe koju vodi Tudor i kojoj nedostaje 7 prvotimaca?!?
Već sam u novembru shvatio da Slot ne može popraviti ovu ekipu i svaka naredna utakmica je agonija; stvarno ne znam kako nije jučer odmah otkaz dobio.
Već sam u novembru shvatio da Slot ne može popraviti ovu ekipu i svaka naredna utakmica je agonija; stvarno ne znam kako nije jučer odmah otkaz dobio.
- drug_profi
#90787 Re: Liverpool FC
Da, sasvim sam siguran da Galata može da nas dobije i na Anfildu.
- BHF_Manijak
#90788 Re: Liverpool FC
Ma to nas vecina trubi jos od oktobra i onih 5 poraza zaredom.King_Kenny wrote: ↑16/03/2026 11:05 Sve je teže gledati ovakav Liverpool; toliko smušenosti u napadu - ne znaš da li gore odigraju kad pokušaju ubrzati ili kad gnjave s onim beskrajnim sporim pasovima. I ok, Rio je mlad, tek će naučiti kako igrati na krilu, ali Salah! Kao da je zaboravio igrati lopte. Gakpo odigra dva sjajna poteza i 10 groznih. Szobo nešto radi, ali igra na pogrešnom mjestu. Ako je Slot već htio odmoriti Konatea i Salaha, što Frimponga nije stavio na beka, Chiseu na krilo. Ovako, osakatiš sredinu terena, jedino mjesto gdje si mogao napraviti prednost.
Jednostavno lik nije dorastao zadatku i to je to. Evo ispostavilo se tacno, ne moze uhvatiti nikakvu formu, nikakav niz i Bog.
Prokontana mu je igra ocito, jer ovo nije nesto sto traje mjesec-dva, ovo traje jos od marta prosle godine!
Tada je bila izvlakusa "opustili se, uzeli titulu", bla bla bla, a ja sam jedan od rijetkih koji je i tad upozoravao da je sve to lijepo sto se prica, ali alarmantno postaje, jer je igra za kurac, ali bas grozna, jalovo, tromo i evo to je preneseno na sljedecu sezonu kompletnu.
Uzeo je titulu - hvala mu, nije covjek za neke tranzicijske periode, ne moze da prodrma ekipu, ne moze da izmjene napravi koje ce plodonosne biti, dobio je 500 miliona, nije iz toga napravio silu od ekipe i ovom se covjeku davno trebalo zahvaliti.
Sve nakon novembra je mamuzanje mrtovg konja. Svi znaju da je kraj, ali nece niko da preuzme odgovornost i donese odluku. Znaju da je kraj neizbjezan, samo otaljavaju s odlukom i na kraju ce popusiti Ligu prvaka zbog toga!
- drug_profi
#90789 Re: Liverpool FC
Sezona kad je Klop preuzeo na jesen ekipu:
8. Liverpool 38 16 12 10 63:50 +13 60
Vrlo lako da ova bude i gora.
8. Liverpool 38 16 12 10 63:50 +13 60
Vrlo lako da ova bude i gora.
- no_sekirli
#90790 Re: Liverpool FC
Možda ga i igrači trolaju zbog izjava, mijenjanja mjesta, nedovoljne rotacije.
Nevjerovatno je da ona zadnja kontra 4 na 2 završi bez gola, a još i ona Salahova sebičnost u 70 i nekoj, 3 na 2 na 10 metara od gola.
Moramo biti iskreni, ništa mi nismo bili bolji od Totaša, pa da se kaže da smo zaslužili pobjedu, X je taman mjera odnosa snaga, samo žalosno je da ne možemo dobiti više nikoga.
Sa Galatom, neka su nam svi bogovi sa Olimpa na pomoći...
Nevjerovatno je da ona zadnja kontra 4 na 2 završi bez gola, a još i ona Salahova sebičnost u 70 i nekoj, 3 na 2 na 10 metara od gola.
Moramo biti iskreni, ništa mi nismo bili bolji od Totaša, pa da se kaže da smo zaslužili pobjedu, X je taman mjera odnosa snaga, samo žalosno je da ne možemo dobiti više nikoga.
Sa Galatom, neka su nam svi bogovi sa Olimpa na pomoći...
- Pandakonda
#90791 Re: Liverpool FC
Ne branim ja nikoga ali je glupo sve prebacivati na Slota. Najveca Slotova mana je ta sto kao klasican holandez nema dobar man management i nema oratorske sposobnosti koje je imao Klopp. Kada opadne moral i forma ovo je dobra osobina.BHF_Manijak wrote: ↑16/03/2026 10:04Ama zar je moguce da nakon ovakve usrane sezone i apsolutne negledljivosti Liverpoolovih utakmica jos neko ima ko ovog diletanta na klupi brani?Pandakonda wrote: ↑16/03/2026 09:47 Ne znam zasto je bilo ko mislio da ce Tottenham biti lagan protivnik. Ljudi City-u bod uzeli i bore se za opstanak. Takve ekipe su najgore kako se odmice kraj sezone i nagazna mina su za svakoga. Kad se sjetim Wigana 2011/12 kada su od zadnjih 9 utakmica pobjedili njih 7 i jos 2 remija pa se na kraju izvukli od relegacije
Leeds 3:3/0:0, Burnley 1:1, Tottenham 1:1, Nottingham 0:3, Wolvesi 2:1... Ovo su rezultati protiv ekipa sa samog dna. I to su bile utakmice bez ikakve dominacije, utakmice gdje ti nisi razvaljivao protivnika, ne znam sta zelis da nam kazes?
Hoces reci da je u nekim ovim utakmicama Liverpool razvalio rivale, ali eto nije htjela lopta u gol? Cisto sumnjam. I to ne samo protiv davljenika, vec opcenito ove sezone partije su u 90% utakmica grozne.
Branis neodbranjivo. Apsolutno nijedan jedini argument nemas u korist Slota da kazes za jucerasnju predstavu, ali nijedan! Pricas o Tottenhamu kojem fali 12 igraca, od toga veliki dio prvotimaca, je li te Boga ti stid pricati o "nece biti lagan protivnik"?
Palace 1:3, Fulham 2:1, Arsenal 1:4, Newcastle 1:2, United 2:0 - ovo su rezultati Tottehnaham zadnjih 5 utakmica i ti meni pricas o "nece biti lagan protivnik"?
Hajmo se malo uozbiljit molim te.
Ovog lika na klupi Liverpoola nista i niko ne moze opravdati. Povrede i manaj rostera koji spominje, trenutno je samo bez Isaka, Enda i Bradleya Leonija apsolutno ne racunam, jer decko nije ni prvotimac ni alternativa. Dakle 3 igraca samo nema na raspolaganju!
I da - nisu samo rezultati problem, problem je ocajna igra, negledljivost, tromost, koja se proteze 90% ove sezone. Igra je ocajna, nikakva, spora, bez ikakvog pritiska. Bas nikakvog pressinga.
Svi znaju na sta lici Tottenhamova zadnja linija kada se napravi pressing, je li ga bilo jucer? O cemu ba pricamo...
To sto nabrajas random ekipe ne znaci nista, je li Bodø u ligi prvaka klepio skoro sve top ekipe sa kojima se suocio? Sta sad te ekipe trebaju reci? Svake sezone si imao neka iznenađenja. To jesu rezultati Tottenhema ali je situacija gora kako se priblizava kraj sezone i kad kazem da utakmica nije lagana zelim reci da su takvi protivnici najgori upravo radi toga sto se bore za opstanak. Taj isti United je izgubio od Evertona, isto imao remi protiv West Hama, Burnley-a koje smo mi dobili. Uvijek se moze izvuci neki rezultat koji odgovara argumentaciji.
Omalovazavas povrede i situaciju gdje se klub nasao. U prvom redu imas Gakpa, Ekitikea i Salaha gdje su dvojica u uzasnoj formi. Rotacija njih dvojice ti je Chiesa i Rio dok je Ekitikeova rotacija Isak pod povredom i nije imao kako treba preseason. Sta je tacno tu Slot kriv? Klub je forsirao prodaju Nuneza, Diaza radi pametne biznis odluke + pogibija Jote. Doslovno nemas koga vise rotirati.
Vezni red imas Maccu koji je isto u losoj formi, Gravena i Szobu gdje je jedino Szobo napredovao. Dok je Wirtzu trebalo malo vremena da se adaptira. Rotacija za ove ljude ti je Jones i Endo koji su u najboljem slucaju solidni a radi povrede desnog beka su Szobo i Jones bili koristeni na toj roli i onda imas frenkenstein-a na sredini terena. Sta tacno Slot ovdje moze uraditi? Nyoni-a ovdje ne mozes uzimati kao ozbiljnu rotaciju radi godina i radi straha da ti se ne desi novi Bajcetic (iz istog razloga moras i Riu dozirati fino minutazu).
Odbranu imas VVD-a koji je također imao brain fart momenata zajedno sa Konateom kojeg hajde i nekako mozemo opravdati jer mu je otac bio bolestan i na kraju preminuo. Rotacija ovih ljudi ti je Gomez i Leoni koji su pod povredom a Gomez i kada je zdrav bio je morao letit da pokrije poziciju desnog beka jer su Frimpong i Bradley također fasovali povrede. Ako njih dvojicu eleminises ostaje ti kao neprirodna alternativa Endo i Graven gdje je Graven solidne partije tu pruzio a Endo se povrijedio. Sta je ovdje tacno Slotova krivica kad je pola odbrane u bolnici a glavna dvojica u losoj formi?
Pokusavam reci da je rotacija logicno rjesenje za igraca koji je u losoj formi ali dzabe kada ti nemas koga rotirati. Roster je maksimalno rastegnut i ostaje ti igrati samo sa onim što imaš. Ko god tvrdi suprotno neka ovdje slobodno napise koje igrace bi rotirao i sa kojim kapacitetom. Igraci postaju umorni i tromi kad jos na to dodas 2-3 takmicenja (EFL, FA kup, LP). Sve to dovodi do generalno loseg izdanja na terenu.
Može se kriviti uprava jer se više fokusirala da kapitalizira na trzisne prilike koje su se otvorile (Isak, Wirtz) umjesto da su takticki gradili ekipu tamo gdje smo tanki. A ko je to mogao pretpostaviti da će Salah, Gakpo, Macca itd. toliko grohnuti? Iskoristili su priliku da dovedu neke igrace koji su inace rijetko slobodni na trzistu i ocigledno je to bio prioritet pa da se onda pretrpi jedna sezona dok ne dovedu ostatak pojacanja. Guehi je također trebao biti tu ali eto desilo se sto se desilo. Ovdje je Slot vjerujem imao malo uticaja u odnosu na upravu jer koji će to trener odbiti dovođenje Isaka i Wirtza ako se za to otvorila prilika? Radi toga je ostalo manje para za krila i štopere gdje realno više gori. Od 2 štopera došao je jedan dok je drugi propao 5 do 12.
Kako je to City izgledao prosle godine nakon sto je krenula rekonstrukcija? Tek sad pocinju liciti na nesto a jos kikseva imaju. Je li i Pepu trebalo dati otkaz? Ili mozda Kloppu koji također nije odbranio titulu nakon sto je osvojio
- BHF_Manijak
#90792 Re: Liverpool FC
Rekao sam jos prije par mjeseci - porediti Kloppa i Slota ili Pepa i Slota je suludo. On da bi imao kredita kao navedena dvojica ili evo samo Klopp - jos se pure mora najesti.
Jeste uzeo titulu, ali porediti ga sa Kloppom u smislu "pa nije ni Klopp odbranio titulu" je suludo. S kakvim nemesisom se borio Klopp, s kakvom ekipom, gdje ti ni 97 bodova nije bilo dovoljno za titulu, gdje je doslovno od 0 gradio ekipu itd...
Sto se rotacije tice i povreda - samo mi odgovori na pitanje(a) - je li on sam tvrdio da ima dovoljno sirok roster i da svakako ne voli imati vise od 20 igraca, pa sad kuka o skucenosti rostera?
Drugo pitanje - i kada su tu bili Endo, Jones, Chiesa, Gomez - je li rotirao?
Je li koristio Gomeza da odmori Bradleya/Frimponga ili Konatea, je li ubacivao Enda da odmori Gravenbercha/Mac Allistera? Nije i nemojmo se lagati da nema povreda da vi rotirao!
Je li rotirao prosle sezone kada je imao siri roster bez povreda? Nije i o tome smo pricali xx puta.
Dakle nemojmo "u korist" argumente navodit stvari koje ovaj nije radio ni kada je mogao. Imao je prosle sezone sastav bez povreda i opet rotacija 0 bodova.
I ne pricam sada o rotaciji, ali eto kada smo je se dotakli da i to obrazlozim. Pricao sam o igri, koja je nikakva, negledljiva i uzasna godinu dana uz pokoji bljesak, ali to je 5-6 utakmica, ne vise.
Nema viziju kako da rijesi to, evo ceka ga se mjesecima i nista se ne desava. Igra je ocajna, niti intenziteta niti pressinga, bas nista.
Jeste uzeo titulu, ali porediti ga sa Kloppom u smislu "pa nije ni Klopp odbranio titulu" je suludo. S kakvim nemesisom se borio Klopp, s kakvom ekipom, gdje ti ni 97 bodova nije bilo dovoljno za titulu, gdje je doslovno od 0 gradio ekipu itd...
Sto se rotacije tice i povreda - samo mi odgovori na pitanje(a) - je li on sam tvrdio da ima dovoljno sirok roster i da svakako ne voli imati vise od 20 igraca, pa sad kuka o skucenosti rostera?
Je li koristio Gomeza da odmori Bradleya/Frimponga ili Konatea, je li ubacivao Enda da odmori Gravenbercha/Mac Allistera? Nije i nemojmo se lagati da nema povreda da vi rotirao!
Je li rotirao prosle sezone kada je imao siri roster bez povreda? Nije i o tome smo pricali xx puta.
Dakle nemojmo "u korist" argumente navodit stvari koje ovaj nije radio ni kada je mogao. Imao je prosle sezone sastav bez povreda i opet rotacija 0 bodova.
I ne pricam sada o rotaciji, ali eto kada smo je se dotakli da i to obrazlozim. Pricao sam o igri, koja je nikakva, negledljiva i uzasna godinu dana uz pokoji bljesak, ali to je 5-6 utakmica, ne vise.
Nema viziju kako da rijesi to, evo ceka ga se mjesecima i nista se ne desava. Igra je ocajna, niti intenziteta niti pressinga, bas nista.
-
convict
#90793 Re: Liverpool FC
Ma mozda je i bolje da ispadnemo. Bojim se da bi bilo kakav uspjeh doveo do toga da ostane Slot i naredne sezone. Neka izbore 5. mjesto u zadnjem kolu sto se mene tice i neka dodje neko drugi prije pocetka sezone, inace ce nas ovaj dokrajciti.
- drug_profi
#90794 Re: Liverpool FC
Ma šta ti vrijedi?
Otrešće te PSG ko drugoligaša.
- no_sekirli
#90795 Re: Liverpool FC
@Pandakonda
Druze, fino si ti ovo analizirao, nema sta. Ja mislim da i Slot ovako isto iznese situaciju pred svoje sefove i opravda ovakvo lose stanje na terenu.
Ono, cuj gazda nemam igraca dovoljno, imam par ozljeda, ne vjerujem nekim igracima, potosili smo pola milijarde, ali nije to to.
Samo, nadam se da mu oni postave par pitanja, npr.: druze Arne, kako je moguce da si ti doveo svoj komplet trenerski tim, a 70% igraca ti igra slabiju sezonu nego lani? Uz to, stojimo losije takticki, tehnicki i trkacki nego lani!
Da li je moguce Arne da niste utrenirali napadaca od skoro 100 miliona za vise od 6 mjeseci da moze odigrati 90 minuta?
Je li tebi druze Slote normalno da vodas treceg beka evo haman cijelu sezonu, a on odigrao par minuta?
Da li si ti normalan Arne da drzis Ria na klupi cijelu sezonu, a momcic je najbolje krilo sto imamo, iako taj ostatak krila placamo skoro milion na sedmicnoj bazi?
Koji je razlog Arne pa nisi promovirao ni jednog mladog igraca kao zalog za buducbost kluba?
Da li ces, gospodine Slot, izici barem jednom i dati izjavu u kojoj ces se ti, osobno posuti pepelom i preuzeti dio odgovornosti za ovo sranje koje gledamo cijelu sezonu?
Cim nam odgovoris na ova pitanja druze Arne, mi iz uprave imamo jos nekih pitanja.
Druze, fino si ti ovo analizirao, nema sta. Ja mislim da i Slot ovako isto iznese situaciju pred svoje sefove i opravda ovakvo lose stanje na terenu.
Ono, cuj gazda nemam igraca dovoljno, imam par ozljeda, ne vjerujem nekim igracima, potosili smo pola milijarde, ali nije to to.
Samo, nadam se da mu oni postave par pitanja, npr.: druze Arne, kako je moguce da si ti doveo svoj komplet trenerski tim, a 70% igraca ti igra slabiju sezonu nego lani? Uz to, stojimo losije takticki, tehnicki i trkacki nego lani!
Da li je moguce Arne da niste utrenirali napadaca od skoro 100 miliona za vise od 6 mjeseci da moze odigrati 90 minuta?
Je li tebi druze Slote normalno da vodas treceg beka evo haman cijelu sezonu, a on odigrao par minuta?
Da li si ti normalan Arne da drzis Ria na klupi cijelu sezonu, a momcic je najbolje krilo sto imamo, iako taj ostatak krila placamo skoro milion na sedmicnoj bazi?
Koji je razlog Arne pa nisi promovirao ni jednog mladog igraca kao zalog za buducbost kluba?
Da li ces, gospodine Slot, izici barem jednom i dati izjavu u kojoj ces se ti, osobno posuti pepelom i preuzeti dio odgovornosti za ovo sranje koje gledamo cijelu sezonu?
Cim nam odgovoris na ova pitanja druze Arne, mi iz uprave imamo jos nekih pitanja.
- Pandakonda
#90796 Re: Liverpool FC
Rotacija su rađene, prvi je Endo uvijek bio ubacen pred kraj utakmica kada treba zatvorit igru. Elliot i Jones su ulazili također kada je trebalo razbiti low block. Otkud mi znamo da su ti igraci bili perfektno zdravi i da su bili fit u svakom momentu? Chiesa je imao super momenata ali svaki put kada je dobio priliku je pokazao da nikada nije dosegao fitness level premier lige i ocigledno ga zbog toga Slot ne preferira. Niti je imao neku aman brzinu i tehniku pa da ga zaduzi na osnovu toga. Nije to nikada Slot rekao javno na pressici ali se vidjelo kada ga stigne brzinom drugorazredni štoper i kada takve štopere ne može driblati pa se samo odbija od njih. Diaz se također rotirao sa Gakpom kao što je Jota sa Nunezom. Kod Salaha se nije osjetio manjak rotacije zato što je imao jako dobar fitness level i jer je bio u zivotnoj formi. Sad tek kad je forma opala vidi se da fali rotacija. Sad imaš Salaha i Gakpa koji su propali u formi bez adekvatne rotacije, i Ekitikea koji se pokazao kao dobro pojacanje ali se vidi da nema pluća za citavih 90 minuta na visokom nivou. Barem ne trenutno, 70 minuta mu je max. A njegova "rotacija" Isak nije kako treba imao normalan preseason i integraciju sa ekipom, propustio onda jedno 5 utakmica radi povrede prepona i onda slag na tortu VDV mu slomi nogu.BHF_Manijak wrote: ↑16/03/2026 14:10 Rekao sam jos prije par mjeseci - porediti Kloppa i Slota ili Pepa i Slota je suludo. On da bi imao kredita kao navedena dvojica ili evo samo Klopp - jos se pure mora najesti.
O kojem nemesisu pricamo? Ako pricamo o Cityu taj nemesis je i dalje tu, nije nigdje otisao
Je li to trebao ko Glasner da krene srati po vlasnicima i govorit kako nema roster? Ako gledamo roster kad je zdrav situacija nije toliko losa. Problem nastaje sto je kod nas sad pola rostera u bolnici a druga polovina u losoj formi. Pare koje su se trebale uloziti da se podeblja sastav su ulozene u oportunitetne troškove što su bili Isak i Wirtz što je realno ok jer se takve prilike ne otvaraju svaki dan da potpises takve igrace. Ali posto si tu izvalio pare nisi odma u istom roku mogao dovesti rotaciju za krila. Odbrana jeste podebljana ali svi znamo kako Leoni i Guehi zavrsise... Prodaja Quansaha je također bila greska ali niko nije ocekivao da ce Guehi propasti a Leoni fasovat ACL na prvoj utakmici.
Ako cemo stvari postaviti realno situacija ti je da svi igraci koji cine okosnicu kluba su vec u godinama i pad forme je ocekivan. Virgil ima 35 godina, Salah ima 34, Robertson 32. Kada kazes zasto 70% igraca igra slabije nego lani odgovor ti je gore. U ovim godinama ti samo i mozes ici dole a nikako gore. Salah je svoj maximum dosegao prosle godine isto kao i Robertson, VVD jedini mozda moze iscupati jos 2 sezone max na ok nivou samo radi toga što igra štopera pa godine manje uticu na igru. U veznom redu je Macca opao u formi, Graven ofalio defanzivno ali tesko da bilo koja ekipa ima svake sezone sve igrace na vrhunskom nivou. Ostatak ekipe su sve novi igraci koji trebaju vremena da se adaptiraju.no_sekirli wrote: ↑16/03/2026 18:30
druze Arne, kako je moguce da si ti doveo svoj komplet trenerski tim, a 70% igraca ti igra slabiju sezonu nego lani? Uz to, stojimo losije takticki, tehnicki i trkacki nego lani!
Za Ramsay-a se mogu sloziti da je trebao dobiti vise prilika, tu ostaje jedino da se nagađa koji razlog moze biti. Da li je to Slotova tvrdoglavost ili oni na treninzima vide nešto što mi ne vidimo. Ali onda to isto vazi i za Kloppa jer momak nije odigrao PL utakmicu u zadnje 4 godine
Za Ria je situacija isto kao i za svakog omladinca. Tim momcima treba pazljivo dozirati minutazu jer oni u toku sedmice igraju svoje lige dok za vikend mozda dobiju priliku u EPL. Zadnja stvar koju zelis je da momak izgori u svemu tome ili da fasuje neku povredu. Rio je ove sezone imao 20 nastupa za klub, koliko ih to treba imati sa 17 godina? Klopp je Trenta dozirao sa 19 godina a šta treba Slot Ria da ubaci u vatru sa 17?
Liverpool je u banani sto se tice omladinaca i to nije ekskluzivno Slotova krivica. Kada gledamo period u zadnjih cca 10 godina, gdje je bio i Klopp, od omladinaca si samo izbacio Trenta, Jones-a, Quansaha i Bradley-a. Od toga je samo Trent svjetska klasa, a ostala trojica samo dobra za rotacije. To je dublji problem koji klub treba regulisati ali glavni trener A ekipe Liverpoola (ko god bio) veze nema sa tim.
- no_sekirli
#90797 Re: Liverpool FC
Znaci, kao i Slot, zelis reci da je ovo sasvim normalno stanje igre i tima, te takticko-fizicko-tehnickih mogucnosti, nakon osvojene titule, te potrosnje od pola milijarde. Ok, sve super, nema brige ni sekirancije. Nije mi onda jasno zbog cega pjeni 99% navijaca, ljubitelja i bivsih igraca.
Sto bi rekli stari ljudi, nadoce
Sto bi rekli stari ljudi, nadoce
- drug_profi
#90798 Re: Liverpool FC
Fali kljucna stvar da bi se nekakvi alibiji mogli prihvatiti.
Nema nikakve igre.
Ti i niko drugi ne zna šta je Liverpulova igra. Nema ništa. Ni presinga, ni brzine, ni tranzicije, ni kroz sredinu ni po krilima. Sva je igra lijevo, desno.
Eto nisu u formi, ali i ti sto nisu u formi bi trebalo da pokusavaju neku viziju trenera prenijeti na teren.
Ima li ista? Jel iko ista spazio?
Nema nikakve igre.
Ti i niko drugi ne zna šta je Liverpulova igra. Nema ništa. Ni presinga, ni brzine, ni tranzicije, ni kroz sredinu ni po krilima. Sva je igra lijevo, desno.
Eto nisu u formi, ali i ti sto nisu u formi bi trebalo da pokusavaju neku viziju trenera prenijeti na teren.
Ima li ista? Jel iko ista spazio?
- no_sekirli
#90799 Re: Liverpool FC
Spazio sam ja druze profi.
Taktika je drzati loptu u zoni po 20 metara sa obje strane centralne linije, i izludjivati protivnika beskonacnim brojem dodavanja, dok im se ne zamuti pamet, te tako grogirani sami puste nase da zabiju gol.
Ocigledno je da ta taktika ne pali, ali Slot misli da ce jednom to upaliti, iako zadnjih 20 puta nije upalilo.
Znaci, gospodin Slot nije pogledao niti jednu od zadnjih 7 tekmi, gdje je protivnik primio ukupno 20 golova i nesto naucio, nego je dopustio jos jednu blamazu na domacem terenu.
Samo, jebga, blamaze se danas jos zovu tranzicija, prilagodba, rekonstrukcija...
Taktika je drzati loptu u zoni po 20 metara sa obje strane centralne linije, i izludjivati protivnika beskonacnim brojem dodavanja, dok im se ne zamuti pamet, te tako grogirani sami puste nase da zabiju gol.
Ocigledno je da ta taktika ne pali, ali Slot misli da ce jednom to upaliti, iako zadnjih 20 puta nije upalilo.
Znaci, gospodin Slot nije pogledao niti jednu od zadnjih 7 tekmi, gdje je protivnik primio ukupno 20 golova i nesto naucio, nego je dopustio jos jednu blamazu na domacem terenu.
Samo, jebga, blamaze se danas jos zovu tranzicija, prilagodba, rekonstrukcija...
- BHF_Manijak
#90800 Re: Liverpool FC
Je li ti mene zajebavas? Ovo hoces reci da je rotacija, 260 minuta u EPL ili ti ga manje od 3 pune utakmice???
https://www.transfermarkt.com/wataru-en ... aison/2024
Zna se sta je rotacija. Poenta je da NIJE ROTIRAO i kada je full roster imao.
I to je i sam priznao prosle sezone nakon PSG-a, ali ti ces sada da tvrdis da ni sam Slot ne zna sta je izjavio, odnosno da ga branis od sopstvenih izjava?
https://www.transfermarkt.com/wataru-en ... aison/2024
Zna se sta je rotacija. Poenta je da NIJE ROTIRAO i kada je full roster imao.
I to je i sam priznao prosle sezone nakon PSG-a, ali ti ces sada da tvrdis da ni sam Slot ne zna sta je izjavio, odnosno da ga branis od sopstvenih izjava?