Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
MTV

#90751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Benq wrote:
diablobih wrote:E ako je istina za viasat kanale, onda vrh. Ovako rijetko i pogledam na viasat history nesto, samo onaj izmijesani history/nature HD
O Telemachu jos nema rijeci, a za Total na njihovom forumu tvrde da danas Viasat HD kanali ulaze u shemu.
Vito zaposlen u Total TV Slovenija ne laze. :)
Za TM nema informacije moze a i nemora
Boban0726

#90752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Benq wrote:
diablobih wrote:E ako je istina za viasat kanale, onda vrh. Ovako rijetko i pogledam na viasat history nesto, samo onaj izmijesani history/nature HD
O Telemachu jos nema rijeci, a za Total na njihovom forumu tvrde da danas Viasat HD kanali ulaze u shemu.
Sutra ne danas
Altsa

#90753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Altsa »

dadoka84 wrote:
lorente wrote: molimo da se strpite malo...proslijeđeno je kolegama :lol:
evo treca sedmica kako cekam zamjenski daljinski za d3 resiver..svaki drugi dan nazovem, kazu mi proslijeđeno je kolegama, jer procedure su to, zamisli trebas nabaviti daljinski za resiver koji koristi desetine hiljada tvojih korisnika..pa gdje ces ti to nabaviti,kako?u petak kada bude kraj trece sedmice ide resiver pod rukicu,u centar platiti jedan racun koji imam i papa telemah :run:
Uzmeš iz kuće daljinski i odeš do tm centra i zamolis ih da isprobas njihov d3 pa im na hinjaka zamjenis i uvalis svoj neispravni. :D
Ja sam otisao da zamijenim daljinski za D3 i kazu nemaju ni jedan na stanju. kaze zemska sto tamo radi evo imam ovaj koristeni. sta ce mi koristeni hocu novi. kaze nema.
dadoka84

#90754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

Jedino da pređeš na eon :lol:

Ja imam na daljinskom od tv mogucnost da upravljam sa d3 boksom. A i preko mobitela xiaomi. Tako da fakat rijetko diram onaj njihov daljinski.
Benq

#90755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Altsa wrote: Ja sam otisao da zamijenim daljinski za D3 i kazu nemaju ni jedan na stanju. kaze zemska sto tamo radi evo imam ovaj koristeni. sta ce mi koristeni hocu novi. kaze nema.
Novi tesko da ces naci, jer korisnici prelaze sa D3 na EON.
dadoka84

#90756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

Šta je sa tim daljinskim. Jel poliven sokom il necim masnim. Kamera na mobitelu vidi IR zrake pa mozes provjeriti koja dugmad rade a koja ne. Rastavis daljinski i očistiš ploču i dugmiće krpicom sa alkoholom. Ako se izlizala traka na dugmicima lagano utrljaš grafit sa olovke npr 6B ona je mekana. Ili zalijepis alu foliju. Ja sam tako dosta daljinaca vratio u zivot.
Altsa

#90757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Altsa »

dadoka84 wrote:Šta je sa tim daljinskim. Jel poliven sokom il necim masnim. Kamera na mobitelu vidi IR zrake pa mozes provjeriti koja dugmad rade a koja ne. Rastavis daljinski i očistiš ploču i dugmiće krpicom sa alkoholom. Ako se izlizala traka na dugmicima lagano utrljaš grafit sa olovke npr 6B ona je mekana. Ili zalijepis alu foliju. Ja sam tako dosta daljinaca vratio u zivot.
a sto se s tim zajebavati kada placam telemachu redovno i necu da me daljinski jebe i hocu novi i ispravni.inace nije nicim poliven vec jednostavno dugmici mu ne rade kako treba.
Tesla Edison

#90758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Altsa wrote:
dadoka84 wrote:Šta je sa tim daljinskim. Jel poliven sokom il necim masnim. Kamera na mobitelu vidi IR zrake pa mozes provjeriti koja dugmad rade a koja ne. Rastavis daljinski i očistiš ploču i dugmiće krpicom sa alkoholom. Ako se izlizala traka na dugmicima lagano utrljaš grafit sa olovke npr 6B ona je mekana. Ili zalijepis alu foliju. Ja sam tako dosta daljinaca vratio u zivot.
a sto se s tim zajebavati kada placam telemachu redovno i necu da me daljinski jebe i hocu novi i ispravni.inace nije nicim poliven vec jednostavno dugmici mu ne rade kako treba.
A da li ti radi daljinski od TV-a? Mislim jel ispravan?
Altsa

#90759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Altsa »

TESLA_EDISON wrote:
Altsa wrote:
A da li ti radi daljinski od TV-a? Mislim jel ispravan?
radi od TV samo me jebe ovaj od D3. Inace napravio sam svoje grupe kanala. pa kad recimo prelazim sa grupe filmski na muzicki treba mu po 10 sekundi da daljinski da naredbu.
TMovac

#90760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TMovac »

Razmisljam da predjem sa TRIO GRANDE FAMILY na EON PREMIUM paket. Ono sto me zanima jeste, obzirom da moji zive u prizemlju, a ja na spratu koliko je stabilna EON smart tv aplikacija? Da ne uzimam dva boxa ( ne daje mi se 80KM za dodatni box ). Roditeljima bi dole ostavio smart box, a ja bih gore gledao preko EON smart tv aplikacije, obzirom da imam smart tv nove generacije koji podrzava EON smart tv aplikaciju. Unaprijed hvala na odgovoru
zikmu

#90761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zikmu »

TMovac wrote:Razmisljam da predjem sa TRIO GRANDE FAMILY na EON PREMIUM paket. Ono sto me zanima jeste, obzirom da moji zive u prizemlju, a ja na spratu koliko je stabilna EON smart tv aplikacija? Da ne uzimam dva boxa ( ne daje mi se 80KM za dodatni box ). Roditeljima bi dole ostavio smart box, a ja bih gore gledao preko EON smart tv aplikacije, obzirom da imam smart tv nove generacije koji podrzava EON smart tv aplikaciju. Unaprijed hvala na odgovoru
Kod mene na Sony Androidu radi odlično...
dadoka84

#90762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

Altsa wrote:
Ok. Ja sebi sredim sta me zeza. Sto bas ne mogu uraditi onda mjenjam.
lorente

#90763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lorente »

dadoka84 wrote:Jedino da pređeš na eon :lol:

Ja imam na daljinskom od tv mogucnost da upravljam sa d3 boksom. A i preko mobitela xiaomi. Tako da fakat rijetko diram onaj njihov daljinski.
Preko koje aplikacije? Ja preko xiaomia mogu upravljati tv ali d3 ne
dadoka84

#90764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

Njegova Mi Remote, a stb profil sam uzimao zte il tako nesto. Sad manje koristim posto mi je na daljincu od tv upravljanje i d3 stbom.
rizibizi

#90765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Za ove trzavice ima slike nema slike, resetuje se pali se gasi se ledi ne ledi sam saznao da ima neki "issue", prepoznati bug i radi se na rjesavanju. Medjutim od juce upratim da ni na jednom uredjaju na kojem sam se do sada normalno kacio na 5GHz ne vidim ovu mrezu, onaj je neki Cisco bijeli cetvrtasti nemam pojma koji model. Odvojio sam nazivima bandove, drugaciji su passwordi, ne znam ima li to neke veze, da nije bio neki update, ima li ko slicna iskustva?
Telemach

#90766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rizibizi » 4 minutes ago

Za ove trzavice ima slike nema slike, resetuje se pali se gasi se ledi ne ledi sam saznao da ima neki "issue", prepoznati bug i radi se na rjesavanju. Medjutim od juce upratim da ni na jednom uredjaju na kojem sam se do sada normalno kacio na 5GHz ne vidim ovu mrezu, onaj je neki Cisco bijeli cetvrtasti nemam pojma koji model. Odvojio sam nazivima bandove, drugaciji su passwordi, ne znam ima li to neke veze, da nije bio neki update, ima li ko slicna iskustva?
Zamolit ćemo Vas da pokušate sada da se spojite na 5GHz mrežu.
l33t

#90767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Altsa wrote:
Ja sam dobio koristeni (navodno 1-2mj) daljinski je kao nov radi, zamotao ga u celofan i to je to. Ne vidim u cemu je problem.

logicno je da nema novih kada je D3 platforma pred gasenjem....
rizibizi

#90768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Telemach wrote:
rizibizi » 4 minutes ago

Zamolit ćemo Vas da pokušate sada da se spojite na 5GHz mrežu.
Hocu hvala, pa vi pricajte nesto o supportu :kakoste: :D
rizibizi

#90769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Kad vec ide prica o daljinskim, jel neko probao neku android app sa boxom? Ja sam nekad davno dok sam eksperimentisao sa raspberry pi-jem kupio yatzee, nesto pokusavao ali nista nisam napravio.
DON_eARL

#90770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

rizibizi wrote:Kad vec ide prica o daljinskim, jel neko probao neku android app sa boxom? Ja sam nekad davno dok sam eksperimentisao sa raspberry pi-jem kupio yatzee, nesto pokusavao ali nista nisam napravio.
Android TV Remote radi sa EON Boxom, pa probaj i tu.
lorente

#90771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lorente »

Telemach wrote:
Telemach wrote:
lorente wrote:
evo treca sedmica kako cekam zamjenski daljinski za d3 resiver..svaki drugi dan nazovem, kazu mi proslijeđeno je kolegama, jer procedure su to, zamisli trebas nabaviti daljinski za resiver koji koristi desetine hiljada tvojih korisnika..pa gdje ces ti to nabaviti,kako?u petak kada bude kraj trece sedmice ide resiver pod rukicu,u centar platiti jedan racun koji imam i papa telemah :run:
Zdravo lorente,
Rado ćemo provjeriti sve što je potrebno i izvršiti rezervaciju daljinskog upravljača na Vaše ime.
Javićemo Vam se uskoro ;)

Jutro lorente,
Izvršili smo rezervaciju, zamjenu možete izvršiti na Korisničkom Servisu na Stupu.
Sad sam se htjeo uputiti u centar na stupu, ali dodje mi u glavu da niste pouzdani, da prvo nazovem da pitam ima li? Kazu nema daljinski na stanju, poslat cemo upit centrima, nazovite za dan dva ponovo? Kao prvo trebali ste obezbijediti daljinski u centar u Visoko, tako je receno, vi ste "rezervisali" u centar na Stupu.. Sta sad da sam otisao na stup a daljinskog nema? Kako vas nije stid???
Benq

#90772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ako su rezervisali daljinski na tvoje ime u korisnickom na Stupu, onda za tebe i ima.
kadiroga

#90773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kadiroga »

Korisni trio grande paketa i opet trpim telemach lopovluk.
Zamjenio d3 prije dvije godine odnosno donijeli novi jer sam im bio vratio opremu i izricito trazio iskljucenje opcije pogledaj propusteno,medjutim ovaj mjesec bi hladno da uzmu tri markice kaze gledali ste, jesam ako imam duhove u kuci ili ako se samo moglo pokrenuti jer nisam na taj dan ni bio kuci .Zasto bi gledao na d3 kad je na eon-u beslatno sjednes za laptop i pogledas ako zelis.
Pitanje :Dali pisati zalbu ili vratiti opremu i ne peglati se malo malo (zbog signala.pa telefona,brzine neta) sad zbog otvorene kradje.
Napominjem da sam korisnik jos od eloba pa zelim Vasa misljenja.
Tesla Edison

#90774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Benq wrote:Ako su rezervisali daljinski na tvoje ime u korisnickom na Stupu, onda za tebe i ima.
Ma ja bih svima daljinske debelo naplaćivao. Svoj daljinski fino smjeste u vitrinu a onaj koji dobiju daju kuci, maci, djetetu, svako ga glođe i lomi pa onda se žale i hoće, molim te lijepo, nov daljinski u celofanu. E dao bih im ja, da ne lajem, u celofanu.
seoBIH

#90775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Al ima teskih ljudi :) Hajde ba otidji na jbeni stup i ako ne bude daljinski trazi da otpuste osobu koja je obezbijedila daljinski, a njega nema.
Locked