Distortion wrote:Ma svaka lokacija ima svoje prednosti i mane i tesko je naci idealnu. Bajri je bitno da ce imati tranzitno mjesto za svoj restoran jer jako puno ljudi prolazi tim dijelom (govorim o poslovnim ljudima koji dolaze u nas grad izvan Zenice). Svako voli svratit usput i pojest stagod i s te strane lokacija je dobra. Ona lokacija nije daleko Radnoj zoni, Poreskoj upravi, Univerzitetu pa i Mittalu kao i ovim iz Gradske uprave koji mogu za minut autom doci i rucati.
Ukoliko bude prihvatljiva cijena stana, sigurno nece imati problem da prodaju stanove. Lokacija jest neobicna ali je dalja od Mittala u odnosu na Novu Zenicu i taj dio kod stanice. S druge strane relativno blizu Dom Zdravlja, Bilino polje, Univerzitet, KŠC a ni MUP i zgrada Grada Zenice nisu daleko.
Ovo je svakako pozitivna vijest i lijepo je cuti da ce biti nove gradnje i investicija od koje ce koristi imati i Grad Zenica i lokalne firme.
Pa kad skontas da je ne dijeli ni 200-tinjak metara zracne linije od elitne zgrade u Skolskoj. Mada im se okruzenja ne mogu porediti, ali lokacije mogu itekako. Centar grada je i ovoj zgradi relativno blizu.
Mislim da je Bajri najveci prioritet da restoran i mesnica rade dobro. Obzirom da je u partnerskom odnosu sa Bingom, siguran sam da ce i Bingo biti otvoren tu.
Sto se stanova tice, zlatno pravilo trgovine je da svaka roba ima svog kupca. I sasvim sigurno ce biti dovoljno interesenata. Zeljezara je ipak blizu, i to je jedino zbog cega ja ne bih ovdje uzeo stan, a ni blizina Tena nije baas neka sreca.
Stanogradnja je uvijek bila pogodno tlo za pranje para i (politicku) korupciju (Unipromet i Tibra, ako znate o cemu pricam

). Uvijek se nekome ko odlucuje o javnim nabavkama moze dati stan kao mito. Tako da se ne sekiram nimalo za isplativost ove investicije. Naprotiv.
Vise me interesuje sta HIFA misli graditi.