Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Casual's

#9076 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:
Casual's wrote:Zgrade na Bristu su fino popunjena, ali se kasni za useljavanjem finih 6 mjeseci ( još se rade liftovi, instalacije, voda i to). Makovi su rasprodani nakon 2 mjeseca od useljenja ( mislim da je ostao najgori i najbolji stan). Ova lamela je najlošije smještena tako da se dosta raje odlucilo pricekati druge dvije (nešto skuplje, ali drugačiji raspored u stanovima).
Bajrina je na prelijepom mjestu i taj tamo dio se pravo bud (HIFA je kupila dio kod bajre ) i ! :D
Gdje je uzela HIFA i sta ce oni praviti?
Odma kod Bajrine parcele, nešto su jeftinije prošli.
Pričalo se o duploj benzinskoj, ali izgleda da odustaju od toga zbog kružnog.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9077 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: Odma kod Bajrine parcele, nešto su jeftinije prošli.
Pričalo se o duploj benzinskoj, ali izgleda da odustaju od toga zbog kružnog.
Duploj u smislu da izgrade jos jednu nasuprot postojece?

Ako je tako onda me bas handri orijentacija ili nemam predstavu koliko su velike parcele :-?

Sta bi oni mogli umjesto benzinske?

U svakom slucaju, dobra je stvar sto ce se izgraditi taj dio. Sad bas djeluje ruzno napram moderne saobracajnice.
Warashii

#9078 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Najveci problem ovog "Bajra" objekta moze biti blizina Zeljezare, ja licno svim silama nastojim da odselim iz Nove Zenice a izmedju svih ostalih razloga Zeljezara je tu u dobrom dijelu.
Sto se Makova tice znam nekoliko ljudi da su uzeli stanove gore, za sada su "zadovoljni" jer je sve na nevidjeno, zadovoljni su cijenom a ostalo kako im bude, Hass po najvise ima problema zbog cijene kvadrata.
kakavdanakneiskustvu

#9079 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Warashii wrote:Najveci problem ovog "Bajra" objekta moze biti blizina Zeljezare, ja licno svim silama nastojim da odselim iz Nove Zenice a izmedju svih ostalih razloga Zeljezara je tu u dobrom dijelu.
Sto se Makova tice znam nekoliko ljudi da su uzeli stanove gore, za sada su "zadovoljni" jer je sve na nevidjeno, zadovoljni su cijenom a ostalo kako im bude, Hass po najvise ima problema zbog cijene kvadrata.

i ja sam jedva cekao da odselim iz nove zenice,bio sam bas blizu željezare
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9080 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Warashii wrote:Najveci problem ovog "Bajra" objekta moze biti blizina Zeljezare, ja licno svim silama nastojim da odselim iz Nove Zenice a izmedju svih ostalih razloga Zeljezara je tu u dobrom dijelu.

E jesi daleko i otisao :D
Distortion

#9081 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Ma svaka lokacija ima svoje prednosti i mane i tesko je naci idealnu. Bajri je bitno da ce imati tranzitno mjesto za svoj restoran jer jako puno ljudi prolazi tim dijelom (govorim o poslovnim ljudima koji dolaze u nas grad izvan Zenice). Svako voli svratit usput i pojest stagod i s te strane lokacija je dobra. Ona lokacija nije daleko Radnoj zoni, Poreskoj upravi, Univerzitetu pa i Mittalu kao i ovim iz Gradske uprave koji mogu za minut autom doci i rucati.
Ukoliko bude prihvatljiva cijena stana, sigurno nece imati problem da prodaju stanove. Lokacija jest neobicna ali je dalja od Mittala u odnosu na Novu Zenicu i taj dio kod stanice. S druge strane relativno blizu Dom Zdravlja, Bilino polje, Univerzitet, KŠC a ni MUP i zgrada Grada Zenice nisu daleko.

Ovo je svakako pozitivna vijest i lijepo je cuti da ce biti nove gradnje i investicija od koje ce koristi imati i Grad Zenica i lokalne firme.
Warashii

#9082 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Izvini ali je Zeljezara jako blizu, pa tu ti je kapija br. 1, užasno je u NZ lak auta gubi sjaj nako dvije tri godine od crvene prašine, prozori konstantno prljavi, ispod otvorenog prozora pola dana kada prebrises krpom bude crna, sta je sa plućima ptice znaju.
Neka kupi ko hoce znam da ja bježim, sto zbog zeljezare sto okruženja.
kakavdanakneiskustvu

#9083 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

E jesi daleko i otisao :D

s obzirom da sam bio na 20 metara od željezare i jesam
kakavdanakneiskustvu

#9084 Re: Zeničani

Warashii wrote:Izvini ali je Zeljezara jako blizu, pa tu ti je kapija br. 1, užasno je u NZ lak auta gubi sjaj nako dvije tri godine od crvene prašine, prozori konstantno prljavi, ispod otvorenog prozora pola dana kada prebrises krpom bude crna, sta je sa plućima ptice znaju.
Neka kupi ko hoce znam da ja bježim, sto zbog zeljezare sto okruženja.

da,da,istina
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9085 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Šta bi jadni da živite u Tetovu :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9086 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Distortion wrote:Ma svaka lokacija ima svoje prednosti i mane i tesko je naci idealnu. Bajri je bitno da ce imati tranzitno mjesto za svoj restoran jer jako puno ljudi prolazi tim dijelom (govorim o poslovnim ljudima koji dolaze u nas grad izvan Zenice). Svako voli svratit usput i pojest stagod i s te strane lokacija je dobra. Ona lokacija nije daleko Radnoj zoni, Poreskoj upravi, Univerzitetu pa i Mittalu kao i ovim iz Gradske uprave koji mogu za minut autom doci i rucati.
Ukoliko bude prihvatljiva cijena stana, sigurno nece imati problem da prodaju stanove. Lokacija jest neobicna ali je dalja od Mittala u odnosu na Novu Zenicu i taj dio kod stanice. S druge strane relativno blizu Dom Zdravlja, Bilino polje, Univerzitet, KŠC a ni MUP i zgrada Grada Zenice nisu daleko.

Ovo je svakako pozitivna vijest i lijepo je cuti da ce biti nove gradnje i investicija od koje ce koristi imati i Grad Zenica i lokalne firme.
Pa kad skontas da je ne dijeli ni 200-tinjak metara zracne linije od elitne zgrade u Skolskoj. Mada im se okruzenja ne mogu porediti, ali lokacije mogu itekako. Centar grada je i ovoj zgradi relativno blizu.

Mislim da je Bajri najveci prioritet da restoran i mesnica rade dobro. Obzirom da je u partnerskom odnosu sa Bingom, siguran sam da ce i Bingo biti otvoren tu.

Sto se stanova tice, zlatno pravilo trgovine je da svaka roba ima svog kupca. I sasvim sigurno ce biti dovoljno interesenata. Zeljezara je ipak blizu, i to je jedino zbog cega ja ne bih ovdje uzeo stan, a ni blizina Tena nije baas neka sreca.

Stanogradnja je uvijek bila pogodno tlo za pranje para i (politicku) korupciju (Unipromet i Tibra, ako znate o cemu pricam :wink: ). Uvijek se nekome ko odlucuje o javnim nabavkama moze dati stan kao mito. Tako da se ne sekiram nimalo za isplativost ove investicije. Naprotiv.

Vise me interesuje sta HIFA misli graditi.
N.N.

#9087 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ona Hassova zgrada na Mokusnicama je i fino popunjena, obzirom na cijenu kvadrata koja je bila cc 2000 KM. Ne znam kako je sada :-D
Warashii

#9088 Re: Zeničani

Post by Warashii »

N.N. wrote:Ona Hassova zgrada na Mokusnicama je i fino popunjena, obzirom na cijenu kvadrata koja je bila cc 2000 KM. Ne znam kako je sada :-D
Popunjena, cinjenica da se nekoliko stanova nedavno prodalo, ali koliko ima kako je izgradjena? Valja je to neko ciljanje na "elitu".
Zgrada je za 5 a ni lokacija nije losa, malo zeza parking, Mokusnice su najgori dio grada za parking.
Ni Almy novogradnja, sudeci po prijosnjim iskustvima, nije primjer neke kvalitete.
A i kod Bajre ce bit otimanje za parking, to nesto mesnica, cavabdzinica, cafe bar.
avenija

#9089 Re: Zeničani

Post by avenija »

I mene zanima sta hifa planira , nikako mi se ne uklapa pumpa jer ima vec jednu blizu .
Zemljiste sigurno nije kupio da stoji i propada..
kamen spoticanja

#9090 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

avenija wrote:I mene zanima sta hifa planira , nikako mi se ne uklapa pumpa jer ima vec jednu blizu .
Zemljiste sigurno nije kupio da stoji i propada..
Hifa pravi hotel
Casual's

#9091 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kome :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9092 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ondje samo motel dolazi u obzir :-) Jer fakat sobu sa pogledom na industrijsko postrojenje ce uzet samo onaj koji hoce da žega ili ko je preumoran od dugog puta :-)
kamen spoticanja

#9093 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Malo vise optimizma molim
nije hifa postala ono fulajuci projekte
i btw popunjenost hotela zenica i dubrovnika je preko 80 %
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9095 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:Malo vise optimizma molim
nije hifa postala ono fulajuci projekte
i btw popunjenost hotela zenica i dubrovnika je preko 80 %
O tome kako je nastala zna cijeli Tesanj :D Ne sporeci da su momci i prije rata bili vrijedni i poduzetni.

Elem, ako na onoj lokaciji misle biti konkurencija Zenici i Dubrovniku ili su optimisticni preko svake mjere ili ce drzava placati spavanje svojim uhljebima tu.
avenija

#9096 Re: Zeničani

Post by avenija »

Image

Ma nije to ni to toliko losa lokacija..nek se poceo rjesavati ovaj dio i graditi a sta bude vidjecemo , bitno je da je bajrin objekat lijep i da ce pravo leci ovdje.
kakavdanakneiskustvu

#9097 Re: Zeničani

i valjda će tad i bajra imati dostavu ćevapa
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9098 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

kakavdanakneiskustvu wrote:i valjda će tad i bajra imati dostavu ćevapa
Kod Seje najbolji ubjedljivo.
prototype

#9099 Re: Zeničani

Post by prototype »

Ljudi, ne znam gdje da pitam :) usmjerite ako znate!

Da li neko radi u Sarajevu (centar), od 9 do 17h, putuje autom svaki dan na relaciji ZE-SA-ZE i traži još jednog 'sapatnika' za podjelu troškova? :)
pozdrav
clio_dci120

#9100 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Imas i dosta raje sto ide onim kombijima, ima njih nekoliko da voze radnike svako jutro, sad stvarno ne znam brojeve. Nije ti ni to losa opcija. Ako radis u drzavnoj mozes se svercati sa busom sto vojnike vozi, znam da je prije nekoliko godina bila i ta opcija.

Uh kako bi dobro dosao neki brzi voz, da ide npr. 200km/h i da ne staje do Sarajeva, to bi bila prava stvar. Mozda i bude, nekada 2050, kada se u drugim dijelovima svijeta budu dronovima vozili, pa nam od sadake dadnu jedan takav voz. :D
Post Reply