SDP
- Corto Maltese
#9076 Re: SDP
Eto, sad će barem imati više vremena da se posveti porodici. Šta god to značilo.
- MrMaliJoe
#9077 Re: SDP
Koji je ministar imao slične probleme? ime i prezime, molim te.poznanik wrote:Jebeš ministra koji nije dorastao dodijeljenoj mu poziciji i ne pronalazi način da odgovori na prozirne provokacije, ministra koji svako malo daje ostavke. Ali, u nas ništa novo, mi imamo i političare koji su danima štrajkovali glađu da bi ostvarili svoje političke ideje. Vjerujem da je ova ministrova ostavka konačna, ako nije - treba mu je zatražiti.
Kakva je procedura zamjene ministra u Vladi KS, ko bi Suljagića mogao zamijeniti, zna li se već?
- poznanik
#9078 Re: SDP
Koje probleme?MrMaliJoe wrote:Koji je ministar imao slične probleme? ime i prezime, molim te.poznanik wrote:Jebeš ministra koji nije dorastao dodijeljenoj mu poziciji i ne pronalazi način da odgovori na prozirne provokacije, ministra koji svako malo daje ostavke. Ali, u nas ništa novo, mi imamo i političare koji su danima štrajkovali glađu da bi ostvarili svoje političke ideje. Vjerujem da je ova ministrova ostavka konačna, ako nije - treba mu je zatražiti.
Kakva je procedura zamjene ministra u Vladi KS, ko bi Suljagića mogao zamijeniti, zna li se već?
- MrMaliJoe
#9079 Re: SDP
Ako ga bude do tadaCorto Maltese wrote:Eto, sad će barem imati više vremena da se posveti porodici. Šta god to značilo.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9080 Re: SDP
Nije stvar u tome, ima i boljih i gorih od Emira.. Ministri ionako dolaze i odlaze, mada je kod nas cudo da neko sam da ostavku, obicno se drze noktima za poziciju koju dograbe i ne pustaju.Hemel wrote:Dobro i sta sada? Hocemo li prezivjeti ili ne? Nista mi vise nije jasno? Zemlja osta bez kantonalnog ministra.
Dajte ljudi dozovite se pameti, sve je ovo od zla oca od gore matere ali na zalost da nemamo izbora. Stvorili su nam takvu situaciju da ne mozemo birati. Mozemo ali samo manje zlo.
Ono sto je mene nasekiralo je da covjek dobije otvorenu prijetnju i da se niko zbog toga ne uzbudjuje..a to znaci da ili smo postali totalno neosjetljivi na druge ili da su nam prijetnje smrcu normalne..A ja ne znam sta je gore od to dvoje
Emir koji je zlostavljao zenu ili nije je ipak ministar u ovoj drzavi i mjesto da su se oglasile sve stranke(SDP prvi, pa i ostale) koje inace trune gluposti u priopcenjima, NVO koje ubiru novac na ublehe, vjerske organizacije...niko osim zloglasnih mesara..
ta tisina je zlokobna..i to ja govorim sve vrijeme
- Dupli_skalp
#9081 Re: SDP
vidim dežurni seratori cijelo popodne i večer ispred kompa, i seru li seru.
pa što niste tako ustali i srali dok je lider jedne vjerske zajednice javno pozivao na linč kad se sad tako zdušno pozivate na neku demokratiju, ljudska prava, toleranciju, dijalog?... a ustvari ste isti kao i oni koji su prizivali nekakva "ljeta" i nasilja.
teško nama sa nama samima. a još teže ovoj zemlji gdje se ovakve stvari, prijetnje, ucjene, medijski teror i linč zdušno podržavaju, podstiču i brane.
pa što niste tako ustali i srali dok je lider jedne vjerske zajednice javno pozivao na linč kad se sad tako zdušno pozivate na neku demokratiju, ljudska prava, toleranciju, dijalog?... a ustvari ste isti kao i oni koji su prizivali nekakva "ljeta" i nasilja.
teško nama sa nama samima. a još teže ovoj zemlji gdje se ovakve stvari, prijetnje, ucjene, medijski teror i linč zdušno podržavaju, podstiču i brane.
- arzuhal
#9082 Re: SDP
Šta kaže Galijašević?
-
StupskaBitanga
#9083 Re: SDP
hajmo se kladiti da će Emir S. kao osoba totalno iščesti iz javnog života
Bio prošao
Bio prošao
- MrMaliJoe
#9084 Re: SDP
Izvini do mene je. Ja sam taj koji je pao sa Marsa.poznanik wrote:Koje probleme?MrMaliJoe wrote:Koji je ministar imao slične probleme? ime i prezime, molim te.poznanik wrote:Jebeš ministra koji nije dorastao dodijeljenoj mu poziciji i ne pronalazi način da odgovori na prozirne provokacije, ministra koji svako malo daje ostavke. Ali, u nas ništa novo, mi imamo i političare koji su danima štrajkovali glađu da bi ostvarili svoje političke ideje. Vjerujem da je ova ministrova ostavka konačna, ako nije - treba mu je zatražiti.
- stochar
#9085 Re: SDP
Mario Monti, premijer Italije, isto dobio metak u pismu. samo sto on radi u pravnoj drzav i mogao je otkulirati, a vovaj radi u banana drzavi i morao se povinovati kriminalu i povuci pred istim te pokazati totalnu propast drzave i njene slabosti....MrMaliJoe wrote:Koji je ministar imao slične probleme? ime i prezime, molim te.poznanik wrote:Jebeš ministra koji nije dorastao dodijeljenoj mu poziciji i ne pronalazi način da odgovori na prozirne provokacije, ministra koji svako malo daje ostavke. Ali, u nas ništa novo, mi imamo i političare koji su danima štrajkovali glađu da bi ostvarili svoje političke ideje. Vjerujem da je ova ministrova ostavka konačna, ako nije - treba mu je zatražiti.
ovdje se iz aviona vidi da lik nije dao ostavku vec je otjeran jer nije zelio ispuniti zelje supruge shefa svemira...
- poznanik
- Hemel
#9087 Re: SDP
Je li ti mislis da nadlezne institucije nece doci do pocinitelja (posiljaoca pisma sa metkom)?stochar wrote:manje zlo nije opcija koja ce povlaciti ministra pred prijetnjama. samo su pokazali slabost drzave i svim kretenima dali odrijesene ruke da mogu prijetnjama i nasiljem rjesavati sta god hoce. totalni poraz drzave pred ktiminalom!Hemel wrote:Dobro i sta sada? Hocemo li prezivjeti ili ne? Nista mi vise nije jasno? Zemlja osta bez kantonalnog ministra.
Dajte ljudi dozovite se pameti, sve je ovo od zla oca od gore matere ali na zalost da nemamo izbora. Stvorili su nam takvu situaciju da ne mozemo birati. Mozemo ali samo manje zlo.
Je li to razlog zasto daje ostavku? definitivno nije.
Dobila je i M.Kreso bombu i gdje zavrsise bombasi?
Jednostavno, momak je zagrizao veliki zalogaj i ni tamo ni ovamo i na kraju odustao od svega jer ne moze sprovesti nesto sto je zamislio a prije toga nije obezbijedio podrsku. To se zove preabicioznost.
Sada ce neko reci, pa to se treba cijeniti. Da, treba se cijeniti ako je realno a ako je irealno onda je to promasaj.
- Richard Wagner
#9088 Re: SDP
samo da se tuspasim
POZDRAV NAJVEĆEM CARU, LAGUMDŽIJI!
POZDRAV NAJVEĆEM CARU, LAGUMDŽIJI!
-
udrch
#9089 Re: SDP
Ja tvrdim od početka da je miniStar htio i želio ukinuti vjeronauku, pa nije uspio i onda se raspao i iz tog razloga podnosi ostavku..njegov cilj ili zadatak (vrijeme će pokazati koje od ovo dvoje) je bio jasan, a danas je u vrijeme potvrđivanja Vijeća ministara sasvim jasno da se SDP krilatica o Šest politika raspala u parampačad i da treba stranku očistiti od onih koji mogu ugroziti fotelje u kojima se pojedinci smjestiše..jedan od njih je sigurno Suljagić koji je za kratko vrijeme postao najomraženiji lik sa druge strane političke medalje..MrMaliJoe wrote:Dobro, kako onda objašnjavaš da se sve to desilo tako slučajno upravo za vrijeme harange koja se vodi protv njega. Nije ni čudo što je podnio ostavku.udrch wrote:
Šta ba ti hoćeš, traži sebi..između ostalih o svemu je izvještavao i ovaj portal, od početka, vijest, pa demantij, pa policijsku potvrdu, pa šetnju ferhadijom, pa ponovnu policijsku potvrdu..
Ako nije, što ih nije tužio jer su mu nanijeli veliku štetu..
Vanila i company tvrdi da je on htio nešto oko ocjena, ali budala zna da to nije tako i potvrdu toga imamo u njegove tri odluke: aprilskom, avgustovskom i septembarskom..septembarska odluka je čista suprotnost onoga što je tvrdio u aprilu, a tu odluku je donio kad je vidio da ukidanje diskriminacije znači enormno povećanje broja djece na vjeronauci..
Budala zna da je to tako, ali džaba, opet Vanila to podebljava velikim slovima, a u tom joj pomaže Popajic..
- stochar
#9090 Re: SDP
nju sam skroz zaboravio jbt! i medzida je fakat dobila bombu postom, pa i dalje radi. garantujem da bi i i Suljagic jebo mater ovim sto su mu poslali metak, ali ne radi se ovdje o tome, ovdje je stvar da se zamjerio s Vozdom, a ko se zamjeri s Vozdom mora otici... moze i mlatit zenu, i rditi sta god oce, dok se ne zamjeri s Vozdom, tad jednostavno leti...Hemel wrote:Je li ti mislis da nadlezne institucije nece doci do pocinitelja (posiljaoca pisma sa metkom)?stochar wrote:manje zlo nije opcija koja ce povlaciti ministra pred prijetnjama. samo su pokazali slabost drzave i svim kretenima dali odrijesene ruke da mogu prijetnjama i nasiljem rjesavati sta god hoce. totalni poraz drzave pred ktiminalom!Hemel wrote:Dobro i sta sada? Hocemo li prezivjeti ili ne? Nista mi vise nije jasno? Zemlja osta bez kantonalnog ministra.
Je li to razlog zasto daje ostavku? definitivno nije.
Dobila je i M.Kreso bombu i gdje zavrsise bombasi?
Jednostavno, momak je zagrizao veliki zalogaj i ni tamo ni ovamo i na kraju odustao od svega jer ne moze sprovesti nesto sto je zamislio a prije toga nije obezbijedio podrsku. To se zove preabicioznost.
Sada ce neko reci, pa to se treba cijeniti. Da, treba se cijeniti ako je realno a ako je irealno onda je to promasaj.
-
Kenan-sa
#9091 Re: SDP
Momak je na jedan sarkastican nacin opisao naseg Ministra,koji je izgleda dosta svestran i strog covjek.. ko zna mozda mu je zena spomenula vjeronauk,a on pljas po glavi!? Istina da ima muskaraca koji svoje zene tuku,nije tu ministar jedini,ali on je ipak bio(vise nije) javna licnost i morao se suzdrzati svojih postupaka makar dok mu ne istekne mandat.... Mediji su s razlogom osudili njegovo zlostavljanje zene,ali On se oglasio tim sto je napao medije sto su otkrili njegovu adresu stanovanja,a nije rekao sto je zlostavljao zenu,klasicno mjenjanje teza!plain vanilla wrote:ne zna se sta je gore, njegov post ili tvojenovi.dan.nova.nafaka wrote:Ponosan wrote: fakat,ko da odlazi Majka Tereza, a ne neki debil koji je zalutao u politiku!
SDP treba da se bavi ekonomijom,da poboljsa standard gradjana,da otvara nova radna mjesta,zato su biraci glasali za njih,a ne da se bave vjeronaukom,i vjerom...paradoks je da jedan komunista odredjuje sta treba vjernicima a sta ne treba...Suljagic je ostao poznat jedino po debilskom pokusaju da ispadne faca,a svoj posao je radio amaterski,i tako ga je i okoncao! sad ima vise vremena da tuce svoju zenu,do sada je to bilo sporadicno,jer je bio preokupiran vjeronaukom..![]()
![]()
![]()
ministar solidni - tzv. ženomlat.![]()
slazhes se s totalnom neistinom i pljuvacinom
- plain vanilla
#9092 Re: SDP
drago mi je sto to budala zna i da ja nisam ta budalaudrch wrote:
Ja tvrdim od početka da je miniStar htio i želio ukinuti vjeronauku, pa nije uspio i onda se raspao i iz tog razloga podnosi ostavku..njegov cilj ili zadatak (vrijeme će pokazati koje od ovo dvoje) je bio jasan, a danas je u vrijeme potvrđivanja Vijeća ministara sasvim jasno da se SDP krilatica o Šest politika raspala u parampačad i da treba stranku očistiti od onih koji mogu ugroziti fotelje u kojima se pojedinci smjestiše..jedan od njih je sigurno Suljagić koji je za kratko vrijeme postao najomraženiji lik sa druge strane političke medalje..
Vanila i company tvrdi da je on htio nešto oko ocjena, ali budala zna da to nije tako i potvrdu toga imamo u njegove tri odluke: aprilskom, avgustovskom i septembarskom..septembarska odluka je čista suprotnost onoga što je tvrdio u aprilu, a tu odluku je donio kad je vidio da ukidanje diskriminacije znači enormno povećanje broja djece na vjeronauci..
Budala zna da je to tako, ali džaba, opet Vanila to podebljava velikim slovima, a u tom joj pomaže Popajic..
- MrMaliJoe
#9093 Re: SDP
Za tebe je to vjeronauk, a za mene je to kresanje stavke u budžetu i sekularna država.Opet stvar logike.udrch wrote:Ja tvrdim od početka da je miniStar htio i želio ukinuti vjeronauku, pa nije uspio i onda se raspao i iz tog razloga podnosi ostavku..njegov cilj ili zadatak (vrijeme će pokazati koje od ovo dvoje) je bio jasan, a danas je u vrijeme potvrđivanja Vijeća ministara sasvim jasno da se SDP krilatica o Šest politika raspala u parampačad i da treba stranku očistiti od onih koji mogu ugroziti fotelje u kojima se pojedinci smjestiše..jedan od njih je sigurno Suljagić koji je za kratko vrijeme postao najomraženiji lik sa druge strane političke medalje..MrMaliJoe wrote:Dobro, kako onda objašnjavaš da se sve to desilo tako slučajno upravo za vrijeme harange koja se vodi protv njega. Nije ni čudo što je podnio ostavku.udrch wrote:
Šta ba ti hoćeš, traži sebi..između ostalih o svemu je izvještavao i ovaj portal, od početka, vijest, pa demantij, pa policijsku potvrdu, pa šetnju ferhadijom, pa ponovnu policijsku potvrdu..
Ako nije, što ih nije tužio jer su mu nanijeli veliku štetu..
- Hemel
#9094 Re: SDP
stochar wrote: nju sam skroz zaboravio jbt! i medzida je fakat dobila bombu postom, pa i dalje radi. garantujem da bi i i Suljagic jebo mater ovim sto su mu poslali metak, ali ne radi se ovdje o tome, ovdje je stvar da se zamjerio s Vozdom, a ko se zamjeri s Vozdom mora otici... moze i mlatit zenu, i rditi sta god oce, dok se ne zamjeri s Vozdom, tad jednostavno leti...
morao sam...
-
udrch
#9095 Re: SDP
Drago je i meni da si zauzela svoje mjesto..plain vanilla wrote:drago mi je sto to budala zna i da ja nisam ta budalaudrch wrote:
Ja tvrdim od početka da je miniStar htio i želio ukinuti vjeronauku, pa nije uspio i onda se raspao i iz tog razloga podnosi ostavku..njegov cilj ili zadatak (vrijeme će pokazati koje od ovo dvoje) je bio jasan, a danas je u vrijeme potvrđivanja Vijeća ministara sasvim jasno da se SDP krilatica o Šest politika raspala u parampačad i da treba stranku očistiti od onih koji mogu ugroziti fotelje u kojima se pojedinci smjestiše..jedan od njih je sigurno Suljagić koji je za kratko vrijeme postao najomraženiji lik sa druge strane političke medalje..
- Chisum
#9096 Re: SDP
popajic wrote:Da ovo perverzno lesinarenje nije jadno i bljutavo bilo biPonosan wrote:fakat,ko da odlazi Majka Tereza, a ne neki debil koji je zalutao u politiku!udrch wrote:Šta je ovaj lik, sad već bivši miniStar uradio, sem što je pokušao da ukine vjeroauku, pa da ovdje pojedinci svršavaju za njim,..čak pojedinci ko fol podržavaju njega, a kritikuju svoju stranku iz tih meni nepoznatih razloga..
U saradnji sa FTV-om trebate osnovati udruženje za oplakivanje miniStara..
Iako su se neki ovdje sinoć kleli da FTV neće napraviti žalopojku za ministrom, ipak smo je večeras vidjeli..
Ona Haretova ženska samo što nije svršila od žalosti za ministrom..jebote ko da gledam centralni dnevnik u Sjevernoj Koreji..javni servis i k....
SDP treba da se bavi ekonomijom,da poboljsa standard gradjana,da otvara nova radna mjesta,zato su biraci glasali za njih,a ne da se bave vjeronaukom,i vjerom...paradoks je da jedan komunista odredjuje sta treba vjernicima a sta ne treba...Suljagic je ostao poznat jedino po debilskom pokusaju da ispadne faca,a svoj posao je radio amaterski,i tako ga je i okoncao! sad ima vise vremena da tuce svoju zenu,do sada je to bilo sporadicno,jer je bio preokupiran vjeronaukom..
Popajicu, haveru, ovog nesretnika kada citiras (a veceras nastupa sa oba profila, a evo vidim poceo je sam sebi i da odgovara
Inace, nije problem ministra da li je digao ruku na zenu ili ne, nego kako je to uradio....
Da je poslusao jedan od mnogih savjeta onih kojima je zelio stati u kraj, barem kada se s djecijim glavama igraju, Ponosni a.k.a. Kenan-sa ne bi, vjerujem, imao nista protiv....
Inace, neko dobro napisa.... posto nekima smeta sto se "komunista" bavi vjerom, i to, hej, u svom resoru - zasto se priucene hodze i popovi, nakon jedne procitane knjige obavezno pozele baviti politikom, unutrasnjom i spoljnom, ekonomijom, kurcima, palcima??
Last edited by Chisum on 11/02/2012 00:53, edited 2 times in total.
- MrMaliJoe
#9097 Re: SDP
Mislim da su se oboje oglasili(supruga i on) ali to nije pernio glasnogovornik TV1. U tome je veća obmana jer kad ti neko nalijepi etiketu teško je se rješiti, pogtovo u ovakoj vukojebini gdje je uvijek bitno ono što je totalno nebitno. i sve se svodi na mahalske priče i žutilo red karpeta.Kenan-sa wrote: Momak je na jedan sarkastican nacin opisao naseg Ministra,koji je izgleda dosta svestran i strog covjek.. ko zna mozda mu je zena spomenula vjeronauk,a on pljas po glavi!? Istina da ima muskaraca koji svoje zene tuku,nije tu ministar jedini,ali on je ipak bio(vise nije) javna licnost i morao se suzdrzati svojih postupaka makar dok mu ne istekne mandat.... Mediji su s razlogom osudili njegovo zlostavljanje zene,ali On se oglasio tim sto je napao medije sto su otkrili njegovu adresu stanovanja,a nije rekao sto je zlostavljao zenu,klasicno mjenjanje teza!
Last edited by MrMaliJoe on 11/02/2012 00:53, edited 2 times in total.
- stochar
#9098 Re: SDP
bilo bi zanimljivo napraviti zbirku stvari zbog kojih smo prije protestovali a koje su nam SDP-ovci ovdje zdusno opravdavali posljednjih nekoliko mjeseci. od nepotizma, pa nadalje... zanimljivo kako je sve odjednom postalo legitimno...Hemel wrote:stochar wrote: nju sam skroz zaboravio jbt! i medzida je fakat dobila bombu postom, pa i dalje radi. garantujem da bi i i Suljagic jebo mater ovim sto su mu poslali metak, ali ne radi se ovdje o tome, ovdje je stvar da se zamjerio s Vozdom, a ko se zamjeri s Vozdom mora otici... moze i mlatit zenu, i rditi sta god oce, dok se ne zamjeri s Vozdom, tad jednostavno leti...[/quot
![]()
![]()
morao sam...
- plain vanilla
#9099 Re: SDP
ti si nam odredio mjesta..rekao si da budala zna da je ministar htio ukinuti vjeronaukudrch wrote:Drago je i meni da si zauzela svoje mjesto..plain vanilla wrote:drago mi je sto to budala zna i da ja nisam ta budalaudrch wrote:
ja to ne znam, dakle nisam ta budala
- poznanik
#9100 Re: SDP
U sve mi diraj, u vjeronauku ne smiješ...