Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
klaki

#9076 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by klaki »

Dobar dobar, bilo je ok sve :D

Dzekin drugi go je extra, ali i Drogbin je drama
todd_smith

#9077 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Zove rani sabah, allahimanet braco. I laku noc. Ali to vazi za samo jednog forumasa/icu. Da ispostujem Pandzu.
harisaga

#9078 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by harisaga »

Ja slučajno jednom otiš'o na trening u Hrasnicu,Bešić najbolji bio.On ce i igrati na ovoj poziciji na svjetskom 100%.
Višća beton,ko navijen.Hajrović je ekstra ,par ekstra prodora po desnom krilu.
Šunjic solidan.Ovo ostalo standardno dobro.

samo ove povrede,jebem mu miša.Nadam se da ce Kolašinac biti 100%.Lik ima 1 brzinu,Ubij :D
zlajapravaraja

#9079 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zlajapravaraja »

PREZADOVOLJAN igrom i zalaganjem :!:

UZASNUT slonovskom gruboscu :twisted: Safet je trebao prekinuti utakmicu :twisted:

Na momente smo igrali kao Barcelona iz najboljih dana :oops:
Point.

#9080 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Visca zvrk, jebo sebe.
Besic izdominirao!
Vedo duh.
Bega odlican.
Dzeko....je Dzeko.
Hajrovic dobar, ponekad gubio loptu al sasvim solidan.
Hadzic, hvala sto otrese slonovskog Titu.
Visca Jr, brz i malen. Sta ja znam.
Medunjanin, obrij se kruha ti.
Miske, spor al vidi se da valja balun.
Sunjic, nit smrdi nit mirise. Zuka, vrati se!
Vranjes, solidan.
Spaha, Tito!
Seo, rusilac!
Sejo, malo trom u pm, al dobro ispucaje.
Tino, odlican na klupi. Neka te tamo, ziv bio.
Pape, podbuho.

:bih:
kucniljubimac

#9081 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kucniljubimac »

House wrote:Vidi stvarno što Drogba uzima dresove :lol: :lol:
Daj neki video toga, kad bude.

Fina tekma, Bešić i Džeko :thumbup:
todd_smith

#9082 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Zaletio se Drogba, Legea limited edition. :lol: :lol: :lol:
noiserr

#9083 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by noiserr »

Ja sta radi Egipat Cileu. 2 gola im dadose u 16 minuta.
Mirza007

#9085 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mirza007 »

Utakmica je pokazala dosta toga.
- Besic se potvrdio kao najbolje rjesenje na zadnjem veznom, jos bitnije, osim motorike i defanzivnih zadataka imao je i dosta dobrih dugih pasova.
- Visca je dokazao da se na njega mora ozbiljno racunati i to ne samo protiv Argentine nego i za druge utakmice; vidi se da osim izuzetnih trkackih sposobnositi ima dobar osjecaj za prostor i moze iznenaditi u kontri i lako uci u sansu (ako nas Argentinci pritisnu otvorice se prostor i mada se ovdje tvrdi da mi ne znamo igrati na kontru, to ce nam biti sansa)
- Hajrovic je se prilicno trudio u odbrani no vidi se da mu to nije jaca strana; da li se meni cini ili smo se branili sa 5 u zadnjoj liniji medju kojima je bio i Hajrovic (ovo prije nisam vidio kod nas)
- Sunjic i Vranjes se nisu iskazivali kod protivnickih centarsuteva, barem u prvom poluvremenu - tu bismo mogli imati problema cak i kada (ako) se Bicakcic vrati jer i on i Spahic se tu ne snalaze bas najbolje (u par prilika je tu ulogu u skoku preuzimao Dzeko sto ne bi trebalo postati pravilo); Drogba nam je napravio dosta problema u drugom dijelu - dobijao je duele sa svim nasim stoperima.
- Ne znam zasto Susic nije dao priliku Avdukicu / Fejzicu jer cemo imati ozbiljan problem ako se bilo sta desi Begovicu
- Mozemo igrati pokretno i ofanzivno i bez dva spic igraca a zadrzavamo i defanzivni kapacitet; ne zaboravimo da je Obala Slonovace najvise rangirana africka reprezentacija na FIFA listi tako da bio ovo veceras moglo biti indikativno sto se tice utakmice sa Nigerijom.
I dalje tvrdim da protiv Argentine treba postaviti formaciju 4-2-3-1 i to:

--------------------Begovic---------------------

Mujdza-----Bicakcic-----Spahic---Salihovic

-----------Besic------------Kolasinac----------

----Visca -----Pjanic (Misimovic)----Lulic

------------------Dzeko-----------------------

Cestitke reprezentaciji na pobjedi i pohvala reprezentativcima na trudu - vidi se da im je stalo. Dobri smo, moramo to sami sebi priznati. Uz trud i vjeru u svoje mogucnosti + kvalitet koji imamo, morali bismo se plasirati u drugi krug.
phillie

#9086 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Cestitke na pobjedi. Valjda je sad selektor vidio da ne moraju u prvoj biti i Vedo i Edo da bi se pobjedilo.

Nadam se da povrede nisu ozbiljnije prirode.
PeppermintSA

#9087 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PeppermintSA »

Šunjić me, pored Bešića, najviše oduševio :shock: Prozivao sam momka ali je odigrao boli glava :thumbup: :thumbup: :thumbup:
PeppermintSA

#9088 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PeppermintSA »

Mirza007 wrote:

Cestitke reprezentaciji na pobjedi i pohvala reprezentativcima na trudu - vidi se da im je stalo. Dobri smo, moramo to sami sebi priznati. Uz trud i vjeru u svoje mogucnosti + kvalitet koji imamo, morali bismo se plasirati u drugi krug.
Salihović je ponovo pokazao da je rupa i ne može igrati na lijevom beku. To je samoubistvo.
soccerfan88

#9089 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by soccerfan88 »

Mirza007 wrote:Utakmica je pokazala dosta toga.
- Besic se potvrdio kao najbolje rjesenje na zadnjem veznom, jos bitnije, osim motorike i defanzivnih zadataka imao je i dosta dobrih dugih pasova.
- Visca je dokazao da se na njega mora ozbiljno racunati i to ne samo protiv Argentine nego i za druge utakmice; vidi se da osim izuzetnih trkackih sposobnositi ima dobar osjecaj za prostor i moze iznenaditi u kontri i lako uci u sansu (ako nas Argentinci pritisnu otvorice se prostor i mada se ovdje tvrdi da mi ne znamo igrati na kontru, to ce nam biti sansa)
- Hajrovic je se prilicno trudio u odbrani no vidi se da mu to nije jaca strana; da li se meni cini ili smo se branili sa 5 u zadnjoj liniji medju kojima je bio i Hajrovic (ovo prije nisam vidio kod nas)
- Sunjic i Vranjes se nisu iskazivali kod protivnickih centarsuteva, barem u prvom poluvremenu - tu bismo mogli imati problema cak i kada (ako) se Bicakcic vrati jer i on i Spahic se tu ne snalaze bas najbolje (u par prilika je tu ulogu u skoku preuzimao Dzeko sto ne bi trebalo postati pravilo); Drogba nam je napravio dosta problema u drugom dijelu - dobijao je duele sa svim nasim stoperima.
- Ne znam zasto Susic nije dao priliku Avdukicu / Fejzicu jer cemo imati ozbiljan problem ako se bilo sta desi Begovicu
- Mozemo igrati pokretno i ofanzivno i bez dva spic igraca a zadrzavamo i defanzivni kapacitet; ne zaboravimo da je Obala Slonovace najvise rangirana africka reprezentacija na FIFA listi tako da bio ovo veceras moglo biti indikativno sto se tice utakmice sa Nigerijom.
I dalje tvrdim da protiv Argentine treba postaviti formaciju 4-2-3-1 i to:

Ja bi zamjenio Kolasinca i Salihovica. Ali slazem se u vecini sa tobom. Ma jarane samo budali nebi stalo da se pokaze na svjetskom prvvenstvu. Ako su se u zadnje vrijeme i stedili to je bilo da svi zdravi docekaju ove pripreme i samo prvenstvo. Stalo je njima i previse.
Infaze Studio

#9090 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
jeza u ledja wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Pjanić na zadnjem veznom je gubljenje barem 50% njegovih mogućnosti.
Miske, prema ovome, treba na klupu.
Bešić odličan - gdje su giganti ( neznalice zvane američki referat i kipar ) koji su pisali da su TSS, Hadžić vs Bešić i Prcić tu negdje :lol: Loša ekipa Ferencvaroš :oops:

Vranješ i Šunjić nisu loši, mada meni Šunjić izgleda nesiguran.

Naši sebični u napadu, Miske ne dodaje Edinu, Edin ne dodaje Pjaniću i to nije dobro.

Ogromna je greška igrati sa više-manje prvim sastavom protiv drugog sastava O. Slonovače. Oni se nameću i jebe ih se hoće li nekoga povrijediti. Debil ( ne mislim na Safeta ) koji je to dogovrao je trebao dogovoriti da igraju jal prvi, jal drugi sastavi međusobno. Ovako imamo situaciju da nas levati biju, jer se nameću.

Napomene radi, ovo je miks drugog i trećeg tima O. Slonovače :skoljka:

Povrede :-) Valjda nisu ozbiljne.

Marjan je toliko iritantan da je to nemoguće :run:
TSS, Besic i Prcic igraju tri razlicite pozicije, o cemu ti???
Trebao sam stati na "Pjanic igra zadnjeg veznog". :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Napisi jednom nesto pozitivno, zuc ces dobit.
Onda sa tvog nicka piše više osoba il te jebe demencija. Usput, zar TSS nije zadnji vezni, ko i Bešić ? Bilo poređenje kvalitete igrača i tako. Ti i kipar ste briljirali sa referatima. Nemoj da ti vadim postove.

Infaze Studio wrote:
Sa Besicem se slazem, govorim vec 3 mjeseca da ce momak biti glavno pojacanje....
Ostalo..ovaj momak nije normalan, da Bog kaze da jeste.
Cuj Pjanic na defanzivnom veznom...jebo te led, coek ni utakmnice gledati ne zna.
Cuj, trebalo se dogovoriti koje ce postave igrati... aaaa Isuse Boze :lol: :lol:
Neznalico, pitaj malo starije gdje je igrao Pjanić. Na ovoj utakmici je igrao na zadnjem veznom ( ono što je igrao Medunjanin u zadnjih 5-6 utakmica ), Miske ispred njega, dva krila i napadač. Da ti objasnim koliko igrača ima na terenu. Ispadaš pčrilično glup sa ovim komentarima. Jasno je da nemaš drugog načina, al možeš ti to bolje. Ubijeđen sam, Skoncentriši se, možeš ti to !

:D
Haha... evo opet fora: "skoncentrisi se, mozes ti to bolje.."
Cuj pitaj starijih.... pa ja odgovorno tvrdim da ti nemas vise od 23 godine, barem procjenjujuci tvoj intelekt ovdje na forumu (that's all I have to go by). Mozda i imas, ali to bi onda znacilo da su u pitanju neke razvojne poteskoce ili nesto slicno.
Ja kad sam gledao utakmice po Evropi kasnih 80-tih i ranih 90-tih godina, ti se nisi rodio.
Znaci ne u bivsoj Jugi, nego u Evropi :D
Tvoje razmisljanje se svodi na: "ako se covjek vrati po loptu na 20 metara od svog gola, on igra defanzivnog veznog".
Ako je Pjanic bio defanzivni vezni, ko je onda bio kreator igre? SAd ces reci Miske, je li :D ?
Odavno mi je jasno da se ne razumijes puno u fudbal i s' toga te ne uzimam za ozbiljno, ali sada si dokazao svima da veze nemas o cemu pricas.
Fakat mi se sazali nekad na tebe...Ali fakat..Znaci ne kazem ovo da te omalovazim, nego mi se sazali kada vidim koliko se trudis da nesto postignes, a ustvari se blamiras.
Hajde sad reci: "Zajebaniji sam na ulici, nego na forumu, dodji da ti odvalim samar!" k'o sto si govorio onom cindrliju i jos nekima.
U pravu si, ne bih se ja usudio prilaziti takvima na ulici, jer rizik je to. (mogu misliti koja ti je godrina kad ovo citas)

Sto se tice tekme...preznojavao sam se zbog Kolasinca, Bega, Vranjesa, Spahe a i Edina kad mu onaj medvjed uleti sa 2 noge.
MUhamed je odigrao bez greske, osim 1-2 dodavanja na kraju.
Pored sve price da nemamo nikakvu klupu (i sam sam tog misljenja), pokaza se veceras da imamo mlade momke koji se zalazu (ili ginu, kada to bude takmicarska tekma) i neki mozda nedostatak iskustva, ili eventualno talenta, mogu nadoknaditi borbenoscu, kako to ustvari i biva u profesionalnom sportu.
NAjvise me raduje sto se nismo gubili pod pritiskom, jer su slonovi opasno stiskali na zadnju i srednju liniju u vecini 1. pol, a BEsic je to, ponovo, odigrao odlicno.
MAli Hadzic udje i iako nije bilo vremena da bilo sta pokaze, barem napravi dobar faul da sprijeci 100%-tnu sansu/gol.
Tino nije igr'o da Pape nebi isp'o preofiran, ali igrace u prvih 11 protiv Argentine :mrgreen: .
Spaha slab co''ek, ali opet dokazano, nenadoknadiv igrac za nas. IAko ne u svom najboljem izdanju, u par slucajeva pokazao ko je Tito.
DZekson (sliacan coek k'o Spaha :D ) pokazo ko treba biti jedini napadac (ako se tako igra), ako je ikad tu i bilo dileme.
Drogba zica dres od DzekA: "Priceless!"

Ima tu jos dosta cega za posloziti,ali na odlicnom smo putu.
E da, Miske isto vrlo dobro trcao.......... za razliku od zadnjih par tekmi.
Dead Man Walking

#9091 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Pjanic je na pocetku igrao ono sto obicno igra Medunjanin. Koja je to pozicija nek svako procjeni sam. ;)

I ohanite malo s pohvalama, kad je Drogba usao magarcio nam je odbranu i lijevo i desno. Argentina ima minimum tri ofanzivca bolja od Drogbe.
breba

#9092 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by breba »

odicna pripremna utakmica...za pozeljeti...
pobjeda vazna za dobar utisak i moral...;
laganije prvo poluvrijeme za uigravanje ofanzivnijeg pristupa...i mogucnost rotacije igraca..
malo teze drugo za uigravanje defanzive i odrzavanja rezultata..
povremeni ociti propusti i u napadu i u odbrani iz kojih se moze mnogo nauciti i koji se jos mogu korigovati.

sve u svemu vrlo korisna utakmica za nas...bez obzira na prvi, drugi, treci sastav obale slonovace

:bih: :bih: :bih:
XXS

#9093 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by XXS »

Nema nista savrseno ali predstava je bila totalno zadovoljavajuca. Od zalaganja, kombinatorike u sredini, odbrane i napada, sve je bilo zrelo i OK. Iznad ocekivanja.

Ovi panicari, depresivci i negativci po duznosti se mogu nasisati velikom Drogbi.
Mozda im bude lakse.

Zmajevi imaju perspektivu!

soccerfan88

#9094 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by soccerfan88 »

XXS wrote:Nema nista savrseno ali predstava je bila totalno zadovoljavajuca. Od zalaganja, kombinatorike u sredini, odbrane i napada, sve je bilo zrelo i OK. Iznad ocekivanja.

Ovi panicari, depresivci i negativci po duznosti se mogu nasisati velikom Drogbi.
Mozda im bude lakse.

Zmajevi imaju perspektivu!

Desni bek nam nije igrao, glavni igrac odbrane uz Spahu nije igrao, jedan od najbrzih igraca u repki nije igrao i opet smo pobijedili i neki bi kukali. Meni je ovo zadovoljavajuce totalno. Na svjetskom ce se zasigurno svi jos vise truditi. Jos kad se tome doda da Momciluk odigra i rusi cjelu tekmu a hoce (nece on dati Safetu da ga zamjeni upamtite sto vam kazem pa taman sa jednom nogom ganjao igrace po terenu. Ko mazga je tvrdoglav al u pozitivnom smislu), pa oporavljeni Bico koji se isto tako bori i ostavlja uvijek zadnji atom snage na terenu, pa Lula ko navijen ima da budemo ko bombona. Konacno je izgleda i Safet (falim te Boze) skonto da smo puno bolji kad imamo brza krila i Dzeku samog naprijed nego kad su Dzeko i Vedo skupa. Nekad to stvarno nije bio slucaj ali Dzeko se jako puno popravio u zadnje vrijeme i momak se jednostavno zna zagradit i igrat sam naprijed. Tako je najopasniji. Tuzno za reci al od Vede nikakva hajra danas. :zoka: :zoka: :| Ako bude igrao ko danas, bolje da i ne igra. :roll: Nego idemo Bih u nove pobjede. :bih: :bih: :bih: Nego da jos dodam- Besic-sine dragi sami nam te Bog poslao. Ocito gore neko na nas misli. Aferim. :razz: :razz: :razz:
Crvena Tifoza

#9095 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

Sve je to lijepo Pape posložio. Još samo da konačno uzme Meksiko i onda hladne glave otići na SP.

Sent from my iPhone using Tapatalk
shalla

#9096 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shalla »

Sto se tice tekme, najbitnije je da povrede ne budu ozbiljne (jebeni afrikanci ne znaju igrati prijateljsku tekmu), sastavi su bili saroliki da bi se moglo nesto bitnije zakljuciti ali recimo da je bilo fino vidjeti koliko smo rastrcani i poletni.
Besic najbolji (joj Pape jeboga zakasnjele reakcije, mogao si nas i prije godinu dana postedjeti sekiranja sa Besicem u 11 al hajde, bolje ikad nego nikad), Begovic, Dzeko odmah iza (i jedan i drugi svjetske klase), Visca se OZBILJNO namece za prvih 11, Pjanic standardno dobar, Hajrovic imao dosta finih poteza, Vranjes sasvim sasvim solidan, ostali manje vise ocekivano. Sunjic izgledao dobro dok ne udje Drogbas moj, Vedo i Medo neprepoznatljivi, nisu ukupno 5x dotakli loptu...

Nego, razmisljam citavo vrijeme o jednoj stvari, koliko bi revolucionarno/suludo bilo staviti vranjesa na desnog beka a mujdzu na desno krilo?

4-2-3-1 DEFINITIVNO formacija koju trebamo igrati, moj dream team bi bio:

Bega;
Mujdza (Vranjes), Bicakcic, Spahic, Kolasinac;
Besic, Medunjanin;
Hajrovic (Mujdza), Pjanic, Lulic;
Dzeko;

Varijacije su jos npr. Lulic desno krilo, Visca lijevo, Pjanic umjesto Medunjanina kao "box-to-box" vezni a Miske umjesto Pjanica...
Ovako u 11 imamo i znalce i trkace i brzanere a na klupi imamo extra igrace koji mogu promijeniti tok tekme (Vedo, Visca, Miske)...

Sent from my HTC One
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#9097 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Slo Burner »

Na poslu i neispavan, ali vrijedilo je svake minute koju cu propatiti danas :D

Nekoliko pobjeda sinoc, Dzeko pogadja, Miske trci, VIsca poludio, Besic zacementirao zadnjeg veznog, a da bi Begovicu dao go moras biti jebeni Drogba :D

Eh da A Safet poceo kombinirati taktike i postave.

Ja sam odusevljen , ovo je genijalno :bih: :bih: :bih: :bih:
juventus

#9098 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by juventus »

E svašta se ovdje može pročitati. Čuj Šunjić bio dobar, e jebote koju sam ja utakmicu onda jutros onako bunovan gledao. :D
juventus

#9099 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by juventus »

Nešto razmišljam o idealnoj postavi za Argentinu, pa kontam:

Begović
Vranješ-Bičakčić-Spahić-Kolašinac
Medunjanin-Bešić
Hajrović-Pjanić-Lulić
Džeko

Dosta ofanzivno, al opet može biti i opasno.
Vranješ umjesto Mujdže, jer je dosta bolji u defanzivi.
Kolašinac umjesto Salihovića, isti razlog.
Bez tromog Misimovića definitivno, bedem od dva klasična destruktivca u vezi je neizbježan, više prostora za Pjanića napred.
Možda ovdje samo Salihović umjesto Hajrovića, ako bi Lulić mogao odigrati desno.
Stargate Punk

#9100 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stargate Punk »

4-2-3-1 bi trebala biti naša formacija na SP.

Ja mislim da je logično rješenje da Pjanić igra box to box centralnog veznog (nešto kao Modrić za Real) a Misimović kao ofanzivni srednji veznjak tako da se ne nalaze u istom prostoru (i ne smetaju jedan drugom) a obojica su nam potrebni zato što mogu zadržati loptu ako treba a mogu precizno dodavati i imaju dobar pregled terena. To znači da Medunjanin mora na klupu.

Višća bi mogao biti u prvih 11 a za drugu stranu još se nisam odlučio ko treba početi, Lulić ili Hajrović.
Bešić kao odbrambeni veznjak.

Mujdža, Spahić, Bičakčić i Kolašinac u odbrani. Ja bih stavio Bičakčića na lijevu stranu ako nešto pogriješi da Seo ne treba trčati skroz na drugu stranu. A Spanić na desnoj strani ako Mujdža se ne uspije vratiti na vrijeme nazad. Vranješ je opcija ako Mujdža nije spreman.

Džeko i Begović su normalno na svojim pozicijama.
Post Reply