Moram li se pred porod obrijati na nulu ili je dovoljno da bude fino uredno? Ne zelim da me oni gore kasape.
I da li na GAK-u rade klistir?
Hvala puno!
Moderator: anex
Nije ništa neuobičajeno da menzes kasni nakon pobačaja, zbog preživljenog stresa može se to poremetiti.Kobnih posljedica sigurno neće biti, a ukoliko bude problema sa narednim začećem, uradi se histeroskopija i vidi ima li priraslica u materištu.Suzie Q wrote:Pitanje za doktora:
3.7. sam imala kiretažu nakon koje još nisam dobila mjesečnicu, danas mi je na pregledu doktorica ustanovila endometrij debljine 2mm, ostalo je sve uredno na desnom jajniku imam i folikul koji ukazuje da je ovulacija bila spremna. nije puno govorila dok ne izvadim sve nalaze, ali mene je strah ashermanovog sindroma ili kobnih posljedica.
inače cijeli mjesec sam pila čaj od vrkute koja se preporučuje za jačanje maternice.
mozete li mi pojasniti malo više ovu situaciju i dati savjete što napraviti ili na što trebam pripaziti? ovo mi je druga izgubljena trudnoća i malo je reći da me je strah :-(
hvala!
Opet ja dokore. I dalje mi se dešava ista stvar. Pete i tetive me užasno bole a uz to mi se dešava jako trnjenje u rukama. Svi ti bolovi su najjači kada tek ustanem iz kreveta, a obzirom da imam malu bebu koja se budi u sitne sate radi hranjenja, bolovi mi predstavljaju veliki problem. Otkako se pojavilo trnjenje u rukama osjetim i neku slabost u šakama.julisiz es grant wrote:Izvinjavam se, nije me bilo dugo ne samo na temi nego ni na internetu (iz subjektivnih i objektivnih razloga)manekenka u penziji wrote:Ako mogu i ja da se opet tuspasim kod doktora
Neposredno poslje poroda su mi se počeli javljati bolovi u ligamentima, tj.u podrucju Ahilove pete na obe noge. Bol mi se najčešće javlja nakon ležanja. Po ravnom i nekako hodam ali uz i niz stepenice jedva idem jer me ligamenti užasno zatezu. Nakon par minuta bol prestaje.
Ima li to ikakve veze sa trudnoćom?
Doduše, u trudnoći sam pila i magnezij a sada ga ne pijem. Ima li to kakve veze?
Smijem li ga piti iako dojim?![]()
U toku trudnoće jako su česti bolovi u mišićima i ligamentima, obično ne baš jasnog uzroka. Obzirom na lokaciju tvog bola, mislim da je mogao doći zbog napregnuća Ahilovih tetiva prilikom napinjanja u porodu.
Obzirom da tegobe i dalje postoje i da se javlja ta slabost i trnjenje, bilo bi dobro da se obratiš neurologu, neka vidi da nema kakvih objektivnih ispada u inervaciji, pa po potrebi da te pošalje da snimiš EMNG tj. snimanje električnih potencijala u mišićima ruku i nogu, da se vidi jesu li pravilno inervirani. Naravno, te tegobe uopšte ne moraju imati veze sa trudnoćom i porodom.manekenka u penziji wrote: Opet ja dokore. I dalje mi se dešava ista stvar. Pete i tetive me užasno bole a uz to mi se dešava jako trnjenje u rukama. Svi ti bolovi su najjači kada tek ustanem iz kreveta, a obzirom da imam malu bebu koja se budi u sitne sate radi hranjenja, bolovi mi predstavljaju veliki problem. Otkako se pojavilo trnjenje u rukama osjetim i neku slabost u šakama.
Imate li ikakav savjet? Sta mi je činiti?
Radim vježbe za istezanje šaka i stopala ali mi ne pomažu mnogo jer svaku noć me čeka ista stvar.
Hvala!
Ma bolje da se rasteretiš. Mislim i nadam se da nije ništa.manekenka u penziji wrote:Toga sam se i bojala, tj.posjete neurologa.
Hvala puno na detaljnom i brzom odgovoru.
Vidim doktor je isto odgovorio, a neko je otvorio temu trnjenja ruku.manekenka u penziji wrote:Opet ja dokore. I dalje mi se dešava ista stvar. Pete i tetive me užasno bole a uz to mi se dešava jako trnjenje u rukama. Svi ti bolovi su najjači kada tek ustanem iz kreveta, a obzirom da imam malu bebu koja se budi u sitne sate radi hranjenja, bolovi mi predstavljaju veliki problem. Otkako se pojavilo trnjenje u rukama osjetim i neku slabost u šakama.julisiz es grant wrote:Izvinjavam se, nije me bilo dugo ne samo na temi nego ni na internetu (iz subjektivnih i objektivnih razloga)manekenka u penziji wrote:Ako mogu i ja da se opet tuspasim kod doktora
Neposredno poslje poroda su mi se počeli javljati bolovi u ligamentima, tj.u podrucju Ahilove pete na obe noge. Bol mi se najčešće javlja nakon ležanja. Po ravnom i nekako hodam ali uz i niz stepenice jedva idem jer me ligamenti užasno zatezu. Nakon par minuta bol prestaje.
Ima li to ikakve veze sa trudnoćom?
Doduše, u trudnoći sam pila i magnezij a sada ga ne pijem. Ima li to kakve veze?
Smijem li ga piti iako dojim?![]()
U toku trudnoće jako su česti bolovi u mišićima i ligamentima, obično ne baš jasnog uzroka. Obzirom na lokaciju tvog bola, mislim da je mogao doći zbog napregnuća Ahilovih tetiva prilikom napinjanja u porodu.
Imate li ikakav savjet? Sta mi je činiti?
Radim vježbe za istezanje šaka i stopala ali mi ne pomažu mnogo jer svaku noć me čeka ista stvar.
Hvala!
Evo da se i ja tuspasim sa problemom boli u rukama nakon poroda. Od prije sam vukla problem sa kičmom c6-c7(vratni dio) i imala sam povremene vrtoglavice. Nakon poroda, to se poprilično pogoršalo tako da sad imam i bolove u rukama.manekenka u penziji wrote:Lakše je napisati post na forumu nego zaista otići doktoru. Sacekat cu još par dana, ali čini mi se da cu morati nešto poduzeti.
Hvala oboma!
manekenka u penziji wrote:Pa ja imam i bolove u kicmi, ali oni mi traju od poroda. Trnjenje u rukama je počelo nedavno, a bolovi u nogama neposredno poslje poroda. Možda i odmah a ja nisam puno tome pridavala pažnju. Kičma me ne boli na način da me bol presječe, već me kičma cijelom duzinom boli po čitav dan. Kada presvlacim bebu, pogotovo poslije njenog kupanja, uopće ne mogu da se ispravim. Naravno, bol je tu i kada dojim iako se trudim da se sto više i češće "zavalim" u naslonjač.
Ne trebaš se brinuti, to su u trudnoći uobičajeni nalazi.banana1 wrote:Pitanje za doktora.
Od pocetka trudnoce imam nešto soli, nešto bakterije u urinu. Leukociti u krvi su se kretali od 7.9 do 8.7. Trenutno sam u 32 nedelji trudnoce..Bila sam na pregledu kod interniste sa 22 nedelje i ona mi je dala antibiotike i caj brusnicu.Ja nisam bila te antibiotike zato sto bas i nisu zdravi kao sto svaki dr preporucuje,a mene zanima trebam li se zabrinut oko ovih nalaza. Jedino sto sam koristitila tokom trudnoce su vaginolete koje mi je ginekolog davao.
hvala puno na odgovoru dr..jer sam po internetu nailazila na razne neke teorije o tome ako se ne lijeci antibioticima moze doci do upale bubrega itd...julisiz es grant wrote:Ne trebaš se brinuti, to su u trudnoći uobičajeni nalazi.banana1 wrote:Pitanje za doktora.
Od pocetka trudnoce imam nešto soli, nešto bakterije u urinu. Leukociti u krvi su se kretali od 7.9 do 8.7. Trenutno sam u 32 nedelji trudnoce..Bila sam na pregledu kod interniste sa 22 nedelje i ona mi je dala antibiotike i caj brusnicu.Ja nisam bila te antibiotike zato sto bas i nisu zdravi kao sto svaki dr preporucuje,a mene zanima trebam li se zabrinut oko ovih nalaza. Jedino sto sam koristitila tokom trudnoce su vaginolete koje mi je ginekolog davao.
Da, ukoliko ima dosta bakterija i leukocita (a i tada je često znak samo bijelog pranja), inače "malo" ili "nešto" bakterija u nalazu obično ukazuje na bakterije sa kože koje se speru sa mlazom urina i dospiju u uzorak.banana1 wrote:hvala puno na odgovoru dr..jer sam po internetu nailazila na razne neke teorije o tome ako se ne lijeci antibioticima moze doci do upale bubrega itd...julisiz es grant wrote:Ne trebaš se brinuti, to su u trudnoći uobičajeni nalazi.banana1 wrote:Pitanje za doktora.