Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9076 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Chmoljo »

e čuj fašizam nema nacionalni predznak :lol:
Obi Wan Bosnian

#9077 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Hafis wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Hafis wrote: Duga priča.
Bošnjaci tada nisu imali nacionalni identitet, a političko vodstvo nakon Spahine smrti je bilo okrenuto Zagrebu. Daljni slijed događaja je bio logičan
Onda to nije bio bošnjački fašizam već hrvatski fašizam u kojem su učestvovali i neki preci današnjih Bošnjaka?
Tako je. Nije bio ni hrvaCki, jer su u njemu samo učestvovali i neki preci današnjih Hrvata.

I da ti kažem staru multietnićku i antifašističku: fašizam nema nacionalni predznak. On je jednostavno pojam za sebe i svojstven je samom sebi.
Zamisli kada bi postojali hrvatski karcinom ili bošnjački aneurizam abdominalne aorte.
Pa ti reče da postoji "bošnjački fašizam". Jesi li ti ovo napisao:
Hafis wrote:Znam gdje ovo vodi: svi ostali fašizmi u drugom svjetskom ratu su bili iskreni, iz srži i iz oduševljenja, samo je bošnjački bio iz neznanja, neobavještenosti, neodgovornih pojedinaca i naivnog merhametluka...
Hrvatski fašizam je za cilj imao NDH i ubijao je one koji nisu Hrvati. Bošnjački fašizam nije postojao jer nisu postojali ni Bošnjaci kao zaseban identitet već su se smatrali Hrvatima islamske vjeroispovjesti. Sve si ti to fino objasnio a onda se zbuniš.
Hafis

#9078 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Imat će mala kada dođe dosta gradiva za spremiti.
Nema joj upisa na jesenji semestar ako ne ispolaže sve o našim regionalnim autohtonim fašizmima, njihovoj etiologiji, epidemiologiji, patogenezi, patofiziološkim značajkama, dijagnosticiranju, liječenju, prognostici i prevenciji.
Da skratimo: niti jedan nije bio benigniji ili ''bezazleniji'' od ostalih, i uzalud vam trud svirači - što bi rekao Joe Cocker :)
Sta ja znam, meni je primjera radi E. Suljagic ili N. Niksic malcice manji fasista od Pavelica.
Predstavnicima Hrvata u BiH nije.
Pa dobro, obojica su ideološki fašisti
E sad koji je veći ili manji fašist, ipak ne pričamo o spolovilima, njihova svrha je ista, bilo ono malo i veliko.

S velikom razlikom što je prvi imao sredstva i priliku te pokušao sprovesti svoj naum, a drugi srećom ipak nema, i ostaje mu tviter.
GeeTnT

#9079 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Hafis wrote:.
Zamisli kada bi postojali hrvatski karcinom ili bošnjački aneurizam abdominalne aorte.
Nazovi kako hoces, ali ako ne radi "X-zrak aparat", mozes se jbt....
Hafis

#9080 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obi Wan Bosnian wrote: Hrvatski fašizam je za cilj imao NDH i ubijao je one koji nisu Hrvati. Bošnjački fašizam nije postojao jer nisu postojali ni Bošnjaci kao zaseban identitet već su se smatrali Hrvatima islamske vjeroispovjesti. Sve si ti to fino objasnio a onda se zbuniš.
Ok.
Da pokušamo novu verziju: narod koji u to vrijeme nije imao dostatnu razinu nacionalnog osjećaja i samosvjeti nije ni mogao razviti svoj autohtohi nacionalizam i dovesti ga u stadij fašizma. Tako da mu je ostalo da benevolentno popunjava kojekakve SS-ovske, ustaške, četničke, partizanske i druge vojne formacije.
Alfons Kauders

#9081 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Imat će mala kada dođe dosta gradiva za spremiti.
Nema joj upisa na jesenji semestar ako ne ispolaže sve o našim regionalnim autohtonim fašizmima, njihovoj etiologiji, epidemiologiji, patogenezi, patofiziološkim značajkama, dijagnosticiranju, liječenju, prognostici i prevenciji.
Da skratimo: niti jedan nije bio benigniji ili ''bezazleniji'' od ostalih, i uzalud vam trud svirači - što bi rekao Joe Cocker :)
Sta ja znam, meni je primjera radi E. Suljagic ili N. Niksic malcice manji fasista od Pavelica.
Predstavnicima Hrvata u BiH nije.
Pa dobro, obojica su ideološki fašisti
E sad koji je veći ili manji fašist, ipak ne pričamo o spolovilima, njihova svrha je ista, bilo ono malo i veliko.

S velikom razlikom što je prvi imao sredstva i priliku te pokušao sprovesti svoj naum, a drugi srećom ipak nema, i ostaje mu tviter.
Dobro, da utvrdimo standarde - Niksic i SDP, Suljagic i GS, su "ideoloski fasisti" u ravni s Pavelicem? Ok. Njihova "svrha" je ista, ali eto Suljagicevo baljezganje je dokaz da bi on bio isti kao Pavelic, samo kad bi mu se pruzila prilika.

Odnosno, kada bi imao siroku podrsku naroda, jer bez nje je nemoguce napraviti ono sto je napravio Pavelic... Ali eto, Emir srecom ne uziva tu podrsku, pa nema sredstva i priliku, za razliku od Pavelica koji je uzivao podrsku i shodno tome priliku i sredstva... Bojim se da ti logika opet ne stima.

A nije bitno ko je veci i manji fasist, pa tako lik s minornom strankom koji sere po tviteru postaje isti kao genocidni degenerik koji je Hrvate zamalo kostao drzave. Necu ni da te pitam da li smatras da je doticni zlocinac, da ne bi morao tu nesto petljati oko odgovora i pricati kako su ga to zapravo nagonile hodze u mesdzidu na Bradini.

Jesi se danas kreno ukopavat, moj ti...
Obi Wan Bosnian

#9082 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote:
Obi Wan Bosnian wrote: Hrvatski fašizam je za cilj imao NDH i ubijao je one koji nisu Hrvati. Bošnjački fašizam nije postojao jer nisu postojali ni Bošnjaci kao zaseban identitet već su se smatrali Hrvatima islamske vjeroispovjesti. Sve si ti to fino objasnio a onda se zbuniš.
Ok.
Da pokušamo novu verziju: narod koji u to vrijeme nije imao dostatnu razinu nacionalnog osjećaja i samosvjeti nije ni mogao razviti svoj autohtohi nacionalizam i dovesti ga u stadij fašizma. Tako da mu je ostalo da benevolentno popunjava kojekakve SS-ovske, ustaške, četničke, partizanske i druge vojne formacije.
Dakle, mobiliše ga onaj ko je na tom određenom području vlast. Treba uzeti u obzir i kontekst tog vremena i činjenicu da su tada bili uglavnom neobrazovani seljaci. Dođe vojska i mobiliše. Jebiga.

Sad to fakturisati bošnjačkom narodu nema smisla jer tada i nije bio organizovan kao narod. Jel tako?

Hrvatski narod pak....
Hafis

#9083 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: Dobro, da utvrdimo standarde - Niksic i SDP, Suljagic i GS, su "ideoloski fasisti" u ravni s Pavelicem? Ok. Njihova "svrha" je ista, ali eto Suljagicevo baljezganje je dokaz da bi on bio isti kao Pavelic, samo kad bi mu se pruzila prilika.

Odnosno, kada bi imao siroku podrsku naroda, jer bez nje je nemoguce napraviti ono sto je napravio Pavelic... Ali eto, Emir srecom ne uziva tu podrsku, pa nema sredstva i priliku, za razliku od Pavelica koji je uzivao podrsku i shodno tome priliku i sredstva... Bojim se da ti logika opet ne stima.

A nije bitno ko je veci i manji fasist, pa tako lik s minornom strankom koji sere po tviteru postaje isti kao genocidni degenerik koji je Hrvate zamalo kostao drzave. Necu ni da te pitam da li smatras da je doticni zlocinac, da ne bi morao tu nesto petljati oko odgovora i pricati kako su ga to zapravo nagonile hodze u mesdzidu na Bradini.

A jebo ga ti. Govoriš o današnjem vremenu i današnjim fašistima (počinje mi ići na neku stvar ova riječ) u kontekstu događaja u drugom svjetskom ratu i posljedica raspada jedne države i anarhije koja je nastala.
Da nije bilo II svjetskog rata i raspada stare kraljevine, Pavelić bi imao zubarsku ordinaciju na Zelenom vjencu, Draža bi bio ataše u nekom konzulatu u Parizu, Kalabić bi bio geometar u GP Han pjesak, a Tito mašinbravar u mostarskom Sokolu.
Da nije bilo ovog rata, Juka bi bio tapkaroš karata u kinu Partizan, Tuta bi muljao bauštelce po Minhenu, Praljak bi snimao U gori raste zelen bor N2, Alija bi pisao Islamsku deklaraciju N2, Kljujić bi vodio sportsku redakciju Avaza, Boban bi bio upravnik duhanske stanice u Grudama, Dodik trener KK Šekovići, a meni bi neki članovi obitelji i mnogi prijatelji bili među živima.

I onda tko ti jamči kako bi se u onakvim vremenima ponašali i na šta bi izašli ovi današnji tviteraši?
Alfons Kauders

#9084 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Dobro, da utvrdimo standarde - Niksic i SDP, Suljagic i GS, su "ideoloski fasisti" u ravni s Pavelicem? Ok. Njihova "svrha" je ista, ali eto Suljagicevo baljezganje je dokaz da bi on bio isti kao Pavelic, samo kad bi mu se pruzila prilika.

A jebo ga ti. Govoriš o današnjem vremenu i današnjim fašistima (počinje mi ići na neku stvar ova riječ) u kontekstu događaja u drugom svjetskom ratu i posljedica raspada jedne države i anarhije koja je nastala.
Pa ti si maloprije rekao da su Niskic i Suljagic u pet deka s Pavelicem.
Da nije bilo II svjetskog rata i raspada stare kraljevine, Pavelić bi imao zubarsku ordinaciju na Zelenom vjencu, Draža bi bio ataše u nekom konzulatu u Parizu, Kalabić bi bio geometar u GP Han pjesak, a Tito mašinbravar u mostarskom Sokolu.
Da nije bilo ovog rata, Juka bi bio tapkaroš karata u kinu Partizan, Tuta bi muljao bauštelce po Minhenu, Praljak bi snimao U gori raste zelen bor N2, Alija bi pisao Islamsku deklaraciju N2, Kljujić bi vodio sportsku redakciju Avaza, Boban bi bio upravnik duhanske stanice u Grudama, Dodik trener KK Šekovići, a meni bi neki članovi obitelji i mnogi prijatelji bili među živima.

I onda tko ti jamči kako bi se u onakvim vremenima ponašali i na šta bi izašli ovi današnji tviteraši?
Ne jamci mi niko, ali mi nista i ne dokazuje da bi bili takvi. No, kada su Bosnjaci u pitanju, ne vazi preuzmpcija nevinosti, vec svakom nesto fali dok se ne dokaze suprotno - islamista, nacionalista, unitarista, terorista, a odnedavno i fasista. Tom logikom brzo dodjemo do toga da su Nerko i Emir fasisti, a Zlatko Hasanbegovic uljudjeni nositelj europskih vrijednosti.
Hafis

#9085 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders"
Pa ti si maloprije rekao da su Niskic i Suljagic u pet deka s Pavelicem
Prvo: izbaci Nikšića iz ove kombinatorike. Ne radi se o fašisti već o klasičnoj seoskoj namazanoj lopini koja je operirana od bilo kakvog oblika nacionalizma, a pogotovo fašizma.
Ovaj drugi jeste izraziti nacionalist (ili po novopatriJotskom rječniku: fašist). Nisam rekao da je u pet deka s Pavelićem, ali da ipak imaju istu ideološku matricu.
S tim da je ovaj mnogo mlađi od one dobi u kojoj je bio Pavelić na vrhuncu svog ludila
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9086 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

de hafizaga stavidera se na listu da te izaberemo u prdCenistvo, nece jopet smucar komsic da nelegitimno zauzima ercegovacku fotelju...
Obi Wan Bosnian

#9087 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Tačno ću glasati za Suljagića kako je krenulo. Iako mi je lik odvratan. :D
SaraFina

#9088 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Raspojasao se čika Hafiz, tužiću ga stožerniku zbog ovoga. Sila nebeska! Sijevni munjo a udri grome :( Izbaciće ga iz HDZ-A a i s posla :D
pici

#9089 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

aMan rarumijem ja afizagu, frustrira to da neki atamo kvazi multikultularni, naCisocijalni, crveno kmerski, ateisticki kauri/nevjernici na legitimnim izborima nelegitimno izaberu Rvata nelegitimnog... to je uzas i majorizacija... matico pomagaj, brislu salji pravdu...
Maraschino

#9090 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

...
Na današnjoj sjednici Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) verificiran je Prijedlog zakona o RTV sustavu BiH, koji u svom sadržaju reflektira karakter BiH kao države tri ravnopravna konstitutivna naroda i kao države sastavljene od dva entiteta, izjavio je u petak u Mostaru predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić.

Naveo je kako Prijedlog zakona predviđa sadržaje RTV sustava od 5 organizacijskih jedinica i to BHRT-a kao krovnog servisa, RTV Federacije BiH sa sjedištem u Sarajevu, RTV Federacije BiH sa sjedištem u Mostaru i RTV Republike Srpske, te da je peta jedinica javno poduzeće, odnosno javni mrežni operater koji u tehničkom smislu treba servisirati informativne servise...
Ovo je optimalno rjesenje da se pocne placati rtv taksa s'tim sto treba dodati da glavni i odgovorni urednik u Mostaru mora biti Bosnjak a u Sarajevu Hrvat(da bi se izbjegao politicki uticaj na uredjivacku politiku emitera)
Hafis

#9091 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Maraschino wrote:
...
Na današnjoj sjednici Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) verificiran je Prijedlog zakona o RTV sustavu BiH, koji u svom sadržaju reflektira karakter BiH kao države tri ravnopravna konstitutivna naroda i kao države sastavljene od dva entiteta, izjavio je u petak u Mostaru predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić.

Naveo je kako Prijedlog zakona predviđa sadržaje RTV sustava od 5 organizacijskih jedinica i to BHRT-a kao krovnog servisa, RTV Federacije BiH sa sjedištem u Sarajevu, RTV Federacije BiH sa sjedištem u Mostaru i RTV Republike Srpske, te da je peta jedinica javno poduzeće, odnosno javni mrežni operater koji u tehničkom smislu treba servisirati informativne servise...
Ovo je optimalno rjesenje da se pocne placati rtv taksa s'tim sto treba dodati da glavni i odgovorni urednik u Mostaru mora biti Bosnjak a u Sarajevu Hrvat(da bi se izbjegao politicki uticaj na uredjivacku politiku emitera)
Prijedlog je dobar i iveoma pravičan iz hrvatskog političkog diskursa. Međutim, neće to proći. To planirano sjedište u Mostaru će nacinalsocijalisti, tzv ''ljevica'' dočekati na nož kao zametak trećeg entiteta, udar na ljudska prava, fašizam i ostale standardne splačine. Normalno, glavna stranka će se prepasti harange i odustati.

A mislim i da je već prekasno. Meni ovo spašavanja javnog servisa liči više na socijalnu problematiku nekoliko tisuća uposlenih, već stvarnu potrebu.

Nek' to stranci financiraju ako im je toliko stalo do pravilnog informiranja javnosti u BiH i europskih standarda.
pici

#9092 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

eto stranaca... :bih:

Desetine hiljada turista iz S. Arabije želi u BiH
Alfons Kauders

#9093 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders"
Pa ti si maloprije rekao da su Niskic i Suljagic u pet deka s Pavelicem
Prvo: izbaci Nikšića iz ove kombinatorike. Ne radi se o fašisti već o klasičnoj seoskoj namazanoj lopini koja je operirana od bilo kakvog oblika nacionalizma, a pogotovo fašizma.
Ta maloprije si rekao obojica! Dobro, eto samo Suljagic.
Ovaj drugi jeste izraziti nacionalist (ili po novopatriJotskom rječniku: fašist). Nisam rekao da je u pet deka s Pavelićem, ali da ipak imaju istu ideološku matricu.
Molim te pojasni kako Pavelic i Suljagic imaju istu ideolosku matricu.
S tim da je ovaj mnogo mlađi od one dobi u kojoj je bio Pavelić na vrhuncu svog ludila
I s tim da ovaj ne moze dobaciti prag, a Pavelic poklopio cijelu Hrvatsku, Bosnu, i frtalj Srbije... I uveo jednoumlje koje je i danas zivo i zdravo u nekim, hajmo reci nazadnim krajevima.
Alfons Kauders

#9094 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Obi Wan Bosnian wrote:Tačno ću glasati za Suljagića kako je krenulo. Iako mi je lik odvratan. :D
Frajer na to i igra, a ovi iz HDZ-a se primaju ko saucesce. Ima na kraju da fakat uleti u vlast, cisto radi ovog preseravanja.

Fasista ovo ono. :lol: :-)
Hafis

#9095 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:Tačno ću glasati za Suljagića kako je krenulo. Iako mi je lik odvratan. :D
Frajer na to i igra, a ovi iz HDZ-a se primaju ko saucesce. Ima na kraju da fakat uleti u vlast, cisto radi ovog preseravanja.

Fasista ovo ono. :lol: :-)
Pa šta ako uđe?
Kad je mogla ona hablečina hajte molim vas sjediti 8 godina u predsjedništvu i nije ništa uspjela zajebati, može i ovaj delegat u federalnu vladu.
Normalno, ako se provuče. Ako ništa, eto ga u KS, pa nek se oni s njim nabilavaju.
Hafis

#9096 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:eto stranaca... :bih:

I moj susjed Ramiz želi u Ameriku, al' ga jebe viza.
Hafis

#9097 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: Molim te pojasni kako Pavelic i Suljagic imaju istu ideolosku matricu.
Potpuno istu. Kao što penis u plavog kita od 2,5 metra i rovčice od pola cm imaju istu matricu. Oba prave potomstvo.
I s tim da ovaj ne moze dobaciti prag, a Pavelic poklopio cijelu Hrvatsku, Bosnu, i frtalj Srbije... I uveo jednoumlje koje je i danas zivo i zdravo u nekim, hajmo reci nazadnim krajevima.
Pa nije mu se pružla prilika, minodopsko je vrijeme i drži se tvitera. A možda je i ovaj drugi bio malo ambiciozniji i imao veća muda.
Jebat ga, ne jebe zgodan, već uporan.
pici

#9098 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:

ODLUKA VM
Državljani Saudijske Arabije od danas u BiH mogu ući i boraviti bez vize
brao zvizdicu brao bevando :bih:
Hafis

#9099 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote:

ODLUKA VM
Državljani Saudijske Arabije od danas u BiH mogu ući i boraviti bez vize
brao zvizdicu brao bevando :bih:
Dobar potez.
Ako se stvarno radi o 30 000 interesanata, onda je više nego mudro odreći se zarade od prodaje viza. Zašto bi ih prodavali ako se može ljudima ponuditi besplatan dolazak.
Nadam se da je odluka reciprotetna, to jest i oni su ukinuli vize za BiH graDŽane?
mO k3

#9100 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Usmjeriti ih prema Mostaru :mrgreen:
Neka počnu dole kuće kupovati
Post Reply