Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Thorgerson

#9076 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Thorgerson »

zippoo87 wrote:kod mene jutros jedna interesantna situacija :D
spremam se za posao,pasce laje,skace...izadjem postar mi nosi neku zutu koverticu...pogledam, ona sa ebaya,vidim nesto malo lagano
kontam sta je ovo,narucio sam prije 10ak dana neke podloge za mis a ovo je kovertica velicine standardnog pisma...gledam moje ime i adresa a ne kontam kakav je paket,pokusavam se sjetiti da nisam sta narucivao ...
otvorim kovertu,unutra micro SD kartica sa citacem,no name neka od 32 GB kapacitet ,na koverti pise gift :D
kontam neko me pocastio...ostalih podataka i nema ,ko je poslao itd...
na poslu se ulogujem na ebay,da provjerim historiju kupovina...nigdje kartice nema :D

ne mogu sada na telefonu da isprobam je li stvarni kapacitet kartice ili su one klasicne sa laziranim kapacitetom sa ebaya...uglavnom,jedna djevojka je ubacila u telefon i ocita je kao 32 GB :D a moram pokusati kopirati neki veci kapacitet na nju,da vidim da je ok kapacitet ili je lazirani

je li neko imao slicnu situaciju :D
Image
zippoo87

#9077 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

hahah nista me ne istrazujte ,nemam veze sa ovim :P
totalno sam nevin :D
njubek

#9078 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by njubek »

vozdra raja,
kontao sam naručiti neki mobitel sa ebaya pa me zanima da li ima kakvih dodatnih troškova osim onoga što plaćam direktno selleru? Da li imaju kakvi porezi, carine i sl. kod ovih naših da bi se posle morali platiti?
valjuga

#9079 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by valjuga »

njubek wrote:vozdra raja,
kontao sam naručiti neki mobitel sa ebaya pa me zanima da li ima kakvih dodatnih troškova osim onoga što plaćam direktno selleru? Da li imaju kakvi porezi, carine i sl. kod ovih naših da bi se posle morali platiti?
Odprilike dodaj 30% na tu cijenu.Carini se sve preko 50 konvertibilnih maraka. :thumbup:
tataćusak

#9080 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by tataćusak »

The BEN10 wrote:
shandrprcSA wrote:
valjuga wrote:Hajde nek mi neko predloži USB Wifi ruter (Onaj mali što ih nude za 5,6 dolara) Ali da ima software na ENGLESKOM.
Ovih par što sam gledao sve su na kineskom (Xiaomi,Wode itd) nemam ja živaca da to ganjam.
Hvala :-)
Kao npr http://www.ebay.com/itm/Original-XIAOMI ... 20f1e450c5
http://www.aliexpress.com/store/product ... 54100.html
izvinite što dižem stari post, ali me interesuje kako se pokazalo ovo čudo? Trebam internet na desktopu a ne želim kablove po kući. :)
Imam ti ja ovo čudo, novo nekorišteno
njubek

#9081 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by njubek »

valjuga wrote:
Odprilike dodaj 30% na tu cijenu.Carini se sve preko 50 konvertibilnih maraka. :thumbup:
hvala za info, ne isplati se znači ipak naručivati :-D
jasko__

#9082 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by jasko__ »

njubek wrote:
valjuga wrote:
hvala za info, ne isplati se znači ipak naručivati :-D
Evo kupio sam artikal od 40 eura...30% od toga je oko 23 KM...znači ispalo bi me oko 103 KM
Jel moguće da ovo bude manje...ili (što je još važnije) više od 103 KM???
mijonja

#9083 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mijonja »

Premda se tek aktivno uključujem na Klix-ov forum, isti pratim već dugo vremena pogotovo ovu temu, tako da znam da je o ovom diskutovano mnogo puta.
U suštini to ti je lutrija, zavisi i od fizičke veličine paketa/pošiljke, načina kako je poslano (obična ili preporučena pošiljka) i preko koga je poslano (pošta, DHL ili sl.) Elem, možeš vrlo lako proći bez carine ili sa "samo" 3,5 KM carinske evidencije. Međutim, mogu i cariniti pošiljku, a onda na tu cijenu dodaj otprilike 30-35% dažbina.
Mehemed
Vozim: automobil

#9084 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Po meni se ne isplati naručivati ništa od 50-150KM jer vrijednost carine bude prevelika u odnosu na vrijednost artikla. za 50KM može da bude carine 30KM, to je previše, 10% carina, 17% PDV, 15KM neke takse i nešta, nešta, zato ili ispod 50KM, ili bar 150KM, tako ako se plati carina, da je bar donekle isplativo.
zippoo87

#9085 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

ja narucujem samo ove jeftinije artikle i do iznosa 50 KM
kada se doda carina,postane skuplja pita nego tepsija
Eborg

#9086 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Eborg »

Ima li opet nekog kašnjenja iz Velike Britanije?

Jedna knjiga došla za 7 dana, druge već nema 1 mjesec.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#9087 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mali_milojica »

Kupio buh nesto sa ebay-a.
Kako ide stvar sa carinom,porezom i ostalim davanjima drzavi i mogu li se kako izbjeci?
Vrijednost cca 450-500 $ odnosno 800-900 KM.
zippoo87

#9088 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

mali_milojica wrote:Kupio buh nesto sa ebay-a.
Kako ide stvar sa carinom,porezom i ostalim davanjima drzavi i mogu li se kako izbjeci?
pa sada je objasnjeno
na taj iznos dodaj 30-35% i toliko ce te izaci aizbjeci...zavisi,nema pravila
mali_milojica

#9089 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mali_milojica »

zippoo87 wrote:
pa sada je objasnjeno
Hvala ti.
Vidio sam na prethodnoj stranici da je neko slicno pitanje postavio. Ako bih na ovu cifru dodao tih nekih 30% onda mi je svejedno jer za iste pare mogu kupiti ovdje,vidjeti stvar,probati i odmah nositi kuci.
zippoo87

#9090 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

mali_milojica wrote:
zippoo87 wrote:
pa sada je objasnjeno
Hvala ti.
Vidio sam na prethodnoj stranici da je neko slicno pitanje postavio. Ako bih na ovu cifru dodao tih nekih 30% onda mi je svejedno jer za iste pare mogu kupiti ovdje,vidjeti stvar,probati i odmah nositi kuci.
pa o tome se i radi...zato niko ne kupuje izvana sve,jer izadje na isto ,plus vidis i probas stvar
jedino,ako imas nekoga u HR,pa da narucis iz nekog evropskog skladista a da ti taj neko prenese preko granice...to bi bilo drugo
mali_milojica

#9091 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mali_milojica »

zippoo87 wrote: pa o tome se i radi...zato niko ne kupuje izvana sve,jer izadje na isto ,plus vidis i probas stvar
jedino,ako imas nekoga u HR,pa da narucis iz nekog evropskog skladista a da ti taj neko prenese preko granice...to bi bilo drugo
Imam neku rodbinu i prijatelje u HR,kako bi to ferceralo. Da oni naruce i kupe,pa da donesu ili?
zippoo87

#9092 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

mali_milojica wrote:
zippoo87 wrote: pa o tome se i radi...zato niko ne kupuje izvana sve,jer izadje na isto ,plus vidis i probas stvar
Imam neku rodbinu i prijatelje u HR,kako bi to ferceralo. Da oni naruce i kupe,pa da donesu ili?
da,tako nekako
ali mora se naruciti iz EU skladista a svaka veca stranica sada ima EU skladiste i onda da ti oni donesu i tako neces platiti dadzbine
KID

#9093 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by KID »

Drugovi Šopingoholičari,
Odakle narucujete parfeme ili mirise...
Ima li kakva fina stranica sa free-shipingom...
Hvala
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9094 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Ne isplati se. Carini se bilo koji iznos kad narucis parfem.
zippoo87

#9095 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

zippoo87 wrote:kod mene jutros jedna interesantna situacija :D
spremam se za posao,pasce laje,skace...izadjem postar mi nosi neku zutu koverticu...pogledam, ona sa ebaya,vidim nesto malo lagano
kontam sta je ovo,narucio sam prije 10ak dana neke podloge za mis a ovo je kovertica velicine standardnog pisma...gledam moje ime i adresa a ne kontam kakav je paket,pokusavam se sjetiti da nisam sta narucivao ...
otvorim kovertu,unutra micro SD kartica sa citacem,no name neka od 32 GB kapacitet ,na koverti pise gift :D
kontam neko me pocastio...ostalih podataka i nema ,ko je poslao itd...
na poslu se ulogujem na ebay,da provjerim historiju kupovina...nigdje kartice nema :D

ne mogu sada na telefonu da isprobam je li stvarni kapacitet kartice ili su one klasicne sa laziranim kapacitetom sa ebaya...uglavnom,jedna djevojka je ubacila u telefon i ocita je kao 32 GB :D a moram pokusati kopirati neki veci kapacitet na nju,da vidim da je ok kapacitet ili je lazirani

je li neko imao slicnu situaciju :D
eh evo mene opet sa onom "poklon" sd karticom :D
ipak je neispravna,tacnije fake kapacitet a u mom slucaju je i neispravna
a nasao sam na koverti ko je "sender" i googlajuci,izbacilo mi je ovo...
https://sosfakeflash.wordpress.com/2009 ... leung-kuk/
pakovanje izgleda ovako,vidio sam da ima i po piku ovog a po ebayu se prodaju po 4-5 dolara ,sto je nemoguce za ovaj kapacitet
pazite da ko ne nasjedne,sreca ja ovo nisam platio a inace bi bio pusing :D

Image
Image
Image
nadžak

#9096 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Dobar info. Hvala...
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#9097 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by suad-sarajevo »

Code: Select all

Free airmail shipping to worldwide with tracking number and mark as gift.
http://www.ebay.com/itm/RASPBERRY-PI-2- ... 1468646771

Da li to znači da na ovu dostavu neće ići carina ili šta već?
AmADin_gospo

#9098 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AmADin_gospo »

Eborg wrote:Ima li opet nekog kašnjenja iz Velike Britanije?

Jedna knjiga došla za 7 dana, druge već nema 1 mjesec.
pojeli je moljci u putu. :lol: :lol:
Mehemed
Vozim: automobil

#9099 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Jako dosta kartica i USB flash stikova sa ebaya imaju lažni kapacitet, piše jedno, a kada ga počneš puniti ne može ni 50% kapaciteta da se popuni. Nema smisla kupovati kartice i USB flash drive-ove na ebayu i po piku te kartice i stikove koje su sa ebaya kada su Kingston kartice i USB flash stikovi jako jeftini. Koristim 16GB usb 2.0, 16GB usb 3.0 i micro sd class 10 32GB u mobitelu, i sve to radi bez problema, za male pare. Sandisk su također extra dobri, Kingston i Sandisk, ništa treće nebi kupovao što se tiče kartica. Čekati karticu/USB sa ebaya zbog 10, pa čak i 20% niže cijene je bezveze, a još nemaš ni nikakve garancije, a kada negdje kupiš u radnji karticu/usb stik dobiješ i neku garanciju, godinu-dvije-tri, a sa ebaya nemaš garanciju, može da radi 2-3 mjeseca i klap, crkne i onda ništa.
shandrprcSA

#9100 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

shandrprcSA wrote:
KvaziExpert wrote:
O'zone wrote: Javi valjal šta pa da se onda prepoznajemo na ulici po jaknama :lol: :lol: :lol:

Meni samo smeta što joj postava iznutra nije filc ili nešto toplo nego opet neka vrsta polyestera al bože moj
:thumbup: :lol: :lol:

u pravu si, najbolje je kad je onaj ''cupavi'' materijal :mrgreen: , al' eto, moze i ovako kad nije previse hladno.
narucih i ja XL :D valjda mi nece biti "veliko" :lol:
doslo mi ovo...sta reci... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply