Hoces pogotovo ako imas afinitete prema voznji i autima.amar1994 wrote:tempuser wrote:
Kao sto sam napisao, spustati se niko u uvlaciti porodicu nije uredu, ali opet ti ponavljam, nikakvo slusanje price i nikako ucenje od nekog ko ima xy god. iskustva ne moze nadoknaditi praksu koja je najbitnija i koje ti, bez obzira sto mislis da imas, realno nemas puno, a u zadnje vrijeme ti se zna desiti da to zanemaris i krenes sa teorijom sto si upravo jos jednom napravio.![]()
Doci cu i ja tobe nadam se
Dolazi zima - zimske gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#9076 Re: Dolazi zima - zimske gume
- amar1994
#9077 Re: Dolazi zima - zimske gume
tempuser wrote:
Hoces pogotovo ako imas afinitete prema voznji i autima.
- kloniran
#9078 Re: Dolazi zima - zimske gume
danas krenem na trebevic i prc milojka
zaglavi se lik ispred mene i ostah i ja ko popisan u sred brda, jedva se okrenuh da se vratim nazad u grad
putna sluzba odradila odlican posao za sankaše, mogli su se s brusa spustiti do sunnylanda
zaglavi se lik ispred mene i ostah i ja ko popisan u sred brda, jedva se okrenuh da se vratim nazad u grad
putna sluzba odradila odlican posao za sankaše, mogli su se s brusa spustiti do sunnylanda
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#9079 Re: Dolazi zima - zimske gume
Cuo sam da je i prema Bjelašnici i niz Bjelašnicu bio kolaps, kilometarska kolona.kloniran wrote:danas krenem na trebevic i prc milojka
Jel bilo planinara još ovde, da kaže kakva je situacija bila?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9080 Re: Dolazi zima - zimske gume
https://www.klix.ba/vijesti/bih/neocisc ... /171210049Leon16v wrote: Cuo sam da je i prema Bjelašnici i niz Bjelašnicu bio kolaps, kilometarska kolona.
- Better Man
#9081 Re: Dolazi zima - zimske gume
Starije auto je u pitanju i nema dnevna svjetla, već standardna. Znam šta su dneva i viđam takva auta. Često znam vidjeti da voze sa led svjetlima prednjim, a standardna prednja i zadnja potpuno ugašena, a nazad nema led svjetala i to po mraku. Kod mene imaju led svjetla naprijed i kako su podešena da se automatski pale, čim krene padati mrak pale se standardna svjetla ili ako vidljivost nije dobra, a dan je pale se standardna.Doda37 wrote:Dnevna svjetlaBetter Man wrote:Danas sam vozio autoputem, pa kroz Vogošću u SA. Vozio u Sarajevu i uzbrdo i po ravnom. Kad sam išao kući, vozio preko Buća potoka, pa se uključio na ovaj novi dio autoputa i vozi. Novi Continental se pokazao odlično. Nisam nigdje zašlajdro, niti sam proklizao. Autoput je katastrofa. Hajde tamo u 11:00 h po dani kad je baš jako padao, ali kad sam išao kući naveće (krenuo oko 17:40 h) bilo je grozno, a tad je intezitet padanja baš oslabio. Gore nego po dani. Uključim se na tu novu dionicu dugu nekih kilometar i ništa nije očišćeno. Samo tragovi točkova. Nakon te dionice ide stara i ona je fino očišćena, kao i zaobilaznica sve do Jošanice. Nakon toga čisti kriminal. Ljudi voze polako, jer nemaš nikakvih uslova za normalnu vožnju. Ako hočeš nekog preteći, moraš lagano usporiti i onda se prestrojiti kakao ne bi proklizao i da te ne baci naglo u jednu stranu. Sve u svemu, osim dobrih guma bitno je i da je dobar vozač i da se zna prilagoditi uslovima na cesti i nema problema. Imamo najgore zimske službe. Evo kao vozač i pješak posebno sam razočaran neradom službi, koje nisu bile u stanju da očiste trotoare izuzev u Titovoj. Moraš hodati po samom ledu. Obzirom na to, ja sam hodao krajem ceste, jer je to jedini način da se ne polomiš. Evo dva događaja. Jedan od danas, a drugi od četvrtka. Dolazim danas na naplatnu i vidim lik izašao iz auta. Kontam jeli normalan blokirao prolaz, i ja se prestrojim u drugu i prolazim bez zaustavljanja (imam Tag) i kako polako prolazim imam šta vidjeti. Lik ispred tog što je izašao iz auta zakačio rampu i razvalio je. Ovaj vjerovatno bio iza njega i očitao mu senzor i zato je stao i izašao, jer da se vratio u rikverc na drugoj bi mu skinlo ponovo novac. Koji debil moraš biti da tako nešto uradiš. U četvrtak idem kući s posla i dolazim u Jošanicu kad šleper stoji s upaljenim štop žmigavcima i to između dvije naplatne i kontam kojom stranom vozit da mogu mogu proći kroz naplatnu. Auto ispred mene skrene na desno i ja za njim i imam šta vidjeti. lik s autom se pokušao ubaciti ispred šlepera, tačnije uzeti mu prvenstvo i napravio je sudar. Najviše udesa i nesreća sam vidio u Jošanici na naplatnim. Tamo gdje očekuješ da ne bi trebalo biti nikako udesa, jer moraš usporiti, tu ih bude najviše. Ne znam šta je ovom svijetu. Danas vozim kući autoputem kad ispred mene lik s autom bez zadnjih svjetala. Sviram mu, blicam upalim duga da ga upozorim. Neki dan isto tako lik bez zadnjih svjetala. I to je redovna pojava. Ne znam šta je s tim ljudima jesu li normalni. Prošlu zimu svako jutro kad sam išao na posao na autoputu prestignem jedan zeleni komb ili je kao kamionet, koji je od neke firme i vozi ljude na posao. Taj kombi ili kamionet je vozio bez zadnjih svjetala. Često sam ga znao prestići i kad idem kući. Znači, vozač zna da mu ne rade svjetla i on vozi i ne želi da ih promjeni. Lik je potencijalna atomska bomba na autoputu. I gdje su tu naši vrli neradnici policajci, Nema ih nigdje. U četvrtak kod Parkuše na semaforu peglaju momka sa djevojkom. Vjerovatno zbog prelaska ulice jal na crveno ili mimo semafora i traže mu ličnu i glume silu, a nakon toga u Kralja Tomislava vidim kako djevojka uredno bijeli Audi Q5 parkira na pješački prelaz, izađe iz auta, zaključaga i ode. Nema veće bagre i neradnika od naših policajaca.
- bitanga_sa_otesa
#9082 Re: Dolazi zima - zimske gume
a na stara auta se ne moze ugraditi relej pa da se automatski pale samo prednja svjetla?Better Man wrote:
Starije auto je u pitanju i nema dnevna svjetla, već standardna. Znam šta su dneva i viđam takva auta. Često znam vidjeti da voze sa led svjetlima prednjim, a standardna prednja i zadnja potpuno ugašena, a nazad nema led svjetala i to po mraku. Kod mene imaju led svjetla naprijed i kako su podešena da se automatski pale, čim krene padati mrak pale se standardna svjetla ili ako vidljivost nije dobra, a dan je pale se standardna.
- Better Man
#9083 Re: Dolazi zima - zimske gume
Može, ali baš će neko sad to raditi. Ali to onda nisu dnevna svjetla, jer dnevna svjetla naprijed bi trebala biti drugačija od standardnih.bitanga_sa_otesa wrote:a na stara auta se ne moze ugraditi relej pa da se automatski pale samo prednja svjetla?Better Man wrote:
Starije auto je u pitanju i nema dnevna svjetla, već standardna. Znam šta su dneva i viđam takva auta. Često znam vidjeti da voze sa led svjetlima prednjim, a standardna prednja i zadnja potpuno ugašena, a nazad nema led svjetala i to po mraku. Kod mene imaju led svjetla naprijed i kako su podešena da se automatski pale, čim krene padati mrak pale se standardna svjetla ili ako vidljivost nije dobra, a dan je pale se standardna.
- bitanga_sa_otesa
#9084 Re: Dolazi zima - zimske gume
pa naravno da ce raditi,hiljade starih auta to ima ugradjeno...a u zakonu pise dnevna ili oborena koliko se sjecam,ne pise nigdje da po danu trebaju svijetliti zadnje pozicije.jos mi samo objasni kako se razlikuju dnevna svjetla na golfu dvici od standardnih???Better Man wrote:
Može, ali baš će neko sad to raditi. Ali to onda nisu dnevna svjetla, jer dnevna svjetla naprijed bi trebala biti drugačija od standardnih.
- ElRe
#9085 Re: Dolazi zima - zimske gume
Danas od tunela pa sve do skretanja za Jahorinu iz Pala katastrofa, neocisceno, zaledjeno. Od skretanja do Termaga vjerovatno jutros cisceno a asfalt prekriven tvrdim snijegom. Nije bilo zaglavljivanja.Leon16v wrote:
Lassa Snoways 3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9086 Re: Dolazi zima - zimske gume
Moze. Ja cu se poigrat sa trebicama dok cekaju da se ti poigras sa njihovim džipovimaLeon16v wrote:Al one trebice u Audi Q5, Q3, BMW X-serijama, ko izgubljene na cesti.
Kontam da je meni to malo da se poigram
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#9087 Re: Dolazi zima - zimske gume
Igra se vec onaj ko im je dao to
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#9088 Re: Dolazi zima - zimske gume
Leon16v wrote:Igra se vec onaj ko im je dao to
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9089 Re: Dolazi zima - zimske gume
Znam da zvuci kao lovacka, ali svojevremeno sam imao jednu takvu na odrzavanju. Dodje kod mene pod kompresor autom koje je finansirao dezmekasti direktorRomeo 80 wrote:Leon16v wrote:Igra se vec onaj ko im je dao to![]()
![]()
- amar1994
- Travnički Noćni Šetač
#9091 Re: Dolazi zima - zimske gume
Jutros u 04,30 krenuo iz Travnika, preko Sarajeva,Rogoja,Scepan Polja do Niksica.... vratio se maloprije.... imam dovoljno snimaka da onaj koga zanima moze vidjeti kako se Sportive ponasaju... narocito je zanimljivo jutros izmedju 06,30 i 07,00 preko Rogoja...ali postavljanje snimaka ipak sugo traje a valja sutra na posao.... tako da cu obecanje ispuniti sutra navece pa ko zeli da razmotri Sportivu kao jeftiniju od premium gume a dovoljno dobru u rangu premium gume moci ce vidjeti kako to izgleda....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9092 Re: Dolazi zima - zimske gume
Svaka cast kolegaTravnički Noćni Šetač wrote:Jutros u 04,30 krenuo iz Travnika, preko Sarajeva,Rogoja,Scepan Polja do Niksica.... vratio se maloprije.... imam dovoljno snimaka da onaj koga zanima moze vidjeti kako se Sportive ponasaju... narocito je zanimljivo jutros izmedju 06,30 i 07,00 preko Rogoja...ali postavljanje snimaka ipak sugo traje a valja sutra na posao.... tako da cu obecanje ispuniti sutra navece pa ko zeli da razmotri Sportivu kao jeftiniju od premium gume a dovoljno dobru u rangu premium gume moci ce vidjeti kako to izgleda....
-
nookey
#9093 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ja sam ih vozio imao sve 4 nove i meni su bile odron Bgm znaci slajdrao po kisi...Travnički Noćni Šetač wrote:Jutros u 04,30 krenuo iz Travnika, preko Sarajeva,Rogoja,Scepan Polja do Niksica.... vratio se maloprije.... imam dovoljno snimaka da onaj koga zanima moze vidjeti kako se Sportive ponasaju... narocito je zanimljivo jutros izmedju 06,30 i 07,00 preko Rogoja...ali postavljanje snimaka ipak sugo traje a valja sutra na posao.... tako da cu obecanje ispuniti sutra navece pa ko zeli da razmotri Sportivu kao jeftiniju od premium gume a dovoljno dobru u rangu premium gume moci ce vidjeti kako to izgleda....
- problemnatravunu
- nepass1
#9095 Re: Dolazi zima - zimske gume
i sava je bolja po snijegu nego po kisinookey wrote:Ja sam ih vozio imao sve 4 nove i meni su bile odron Bgm znaci slajdrao po kisi...Travnički Noćni Šetač wrote:Jutros u 04,30 krenuo iz Travnika, preko Sarajeva,Rogoja,Scepan Polja do Niksica.... vratio se maloprije.... imam dovoljno snimaka da onaj koga zanima moze vidjeti kako se Sportive ponasaju... narocito je zanimljivo jutros izmedju 06,30 i 07,00 preko Rogoja...ali postavljanje snimaka ipak sugo traje a valja sutra na posao.... tako da cu obecanje ispuniti sutra navece pa ko zeli da razmotri Sportivu kao jeftiniju od premium gume a dovoljno dobru u rangu premium gume moci ce vidjeti kako to izgleda....
-
nookey
#9096 Re: Dolazi zima - zimske gume
pa znam, ali ako je duplo jeftinija od recimo Continentala a imaš samo pola performansi recimo samo je dobra po snijegu onda je to upravo to, imaš samo pola usluge, po meni onda nemaš šta razmišljati ako želiš sigurnu gumu i za sve uslove...
- Travnički Noćni Šetač
#9097 Re: Dolazi zima - zimske gume
Već sam prije naveo da je prema mom iskustvu Continental vrh...
...
No perfomanse gume zavise i od modela ( u ovom slučaju pričam o gumi Sportiva Snow Win 2 ) kao i o dimenziji u kojoj se korisiti ( u ovom slučaju 215/55 x 16 ) , kao i od načina vožnje i vozila na kojem se koriste... Što se mog iskustva tiče Sportiva Snow Win 2 ima 80% karakteristika Continentala , što je i logično jer je ista dio Continental brenda...
...
Moje iskustvo sa tom gumom ću podijeliti noćas putem par kratkih video snimaka kako sam i najavio a vjerujem da će svako izabrati onu gumu koja mu odgovara...
...
No perfomanse gume zavise i od modela ( u ovom slučaju pričam o gumi Sportiva Snow Win 2 ) kao i o dimenziji u kojoj se korisiti ( u ovom slučaju 215/55 x 16 ) , kao i od načina vožnje i vozila na kojem se koriste... Što se mog iskustva tiče Sportiva Snow Win 2 ima 80% karakteristika Continentala , što je i logično jer je ista dio Continental brenda...
...
Moje iskustvo sa tom gumom ću podijeliti noćas putem par kratkih video snimaka kako sam i najavio a vjerujem da će svako izabrati onu gumu koja mu odgovara...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9098 Re: Dolazi zima - zimske gume
sava u subotu kao na skijama
sve ravnica i u trećoj 
mislim da mi je gori zadnji dio kola... ne šlajdram takam dojam imam ali valjda dok zadnje gume nađu trag na cesti lijevo desno
i kad se skreće imam osjećaj kao da ne idu kuda bi trebale
mislim da mi je gori zadnji dio kola... ne šlajdram takam dojam imam ali valjda dok zadnje gume nađu trag na cesti lijevo desno
i kad se skreće imam osjećaj kao da ne idu kuda bi trebale
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9099 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ne znaš da voziš
Ili sdu ti oćelavile gume
Ili sdu ti oćelavile gume
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9100 Re: Dolazi zima - zimske gume
ko je rekao da znam
i pravo da ti kažem imaju još iglice na sebi iako su iz 2014.
i pravo da ti kažem imaju još iglice na sebi iako su iz 2014.