Ubi cetnika.....dali to mijenja slikuMartinez_ wrote:Šta je ustaštvo nego mržnja?zg1911 wrote:mrznju hrvata iz ratom pogodjenih podrucja mogu razumit, makar je ne opravdavam, al ovo koketiranje sa ustastvom i, pogotovo nacizmom, me ubija u pojam.
Čuj, mrzi slobodno al nemoj ustaša biti molim te. Ako može mrzi i budi partizan. Stavi petokraku ispod ''Ubi Srbina'' i sve ok
Desavanja u Hrvatskoj
- spreca
#9076 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#9077 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vrana vrani oči ne vadi....ne ide....spreca wrote:Ubi cetnika.....dali to mijenja sliku
- zg1911
#9078 Re: Desavanja u Hrvatskoj
napisem jedno a vi procitate nesto sasvim trece.
dakle, razumijem da netko kome je netko blizak stradao u ratu mrzi srbe. dakle to, ubij srbina, mogu razumit. vrijedi i za obrnutu situaciju.
a kakve veze sada U i kukasti kriz imaju s tim, to mi nije jasno.
dakle, razumijem da netko kome je netko blizak stradao u ratu mrzi srbe. dakle to, ubij srbina, mogu razumit. vrijedi i za obrnutu situaciju.
a kakve veze sada U i kukasti kriz imaju s tim, to mi nije jasno.
- zg1911
#9079 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zanimljivo kako su uglavnom svi ti sta traze ubojstva po zidovima nepismeni. ne znam jesam ikad vidio ubiJ srbina, tovara, purgera, koga vec treba
- Banksy
#9080 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kako se čega dohvatimo, vidimo da Hrvati stalno kasne za Srbima. Nema toga što ovi već nisu izumili.Martinez_ wrote:
Ako može mrzi i budi partizan. Stavi petokraku ispod ''Ubi Srbina'' i sve ok
Ali tu su naše snage, da pojasne da jedno ne ide s drugim.
Da li su svi postali četnici, ili su postali partizani, stvar je iz kojeg ugla gledate, ali oba ta naziva ne nose više negativne konotacije - Nele Karajlić
Ovih dana, pod okriljem noći, u Bileći je uklonjen partizanski spomenik iz Drugog svjetskog rata. Zašto? Umjesto petokrake, na omiljenom okupljalištu mladih, uskoro bi trebala zasjati kokarda.
Bageri i viljuškari su sramotno, mučki, uklonili Spomen obilježje Desetoj hercegovačkoj brigadi, koje je više od 70 godina predstavljalo simbol antifašističkog otpora Bileće u Drugom svjetskom ratu. Centar Bileće krasiće novo obilježje - 13 metara visok spomenik „zahvalnosti” ravnogorskim četnicima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9081 Re: Desavanja u Hrvatskoj
u nas drugi svjetski rat nije ni stao
ušli smo u drugi rat koji i dalje traje
izuzetno komplikovana tema
ušli smo u drugi rat koji i dalje traje
izuzetno komplikovana tema
- annoy
#9082 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne shvaćam zašto se ti polupismeni grafiti uopće predstavljaju kao relevantni za išta
- Ajatolah_
#9083 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Simptomatično kako mentalni sklop koji smatra suvislim šaranje ovakvih gluposti su u 90% ljudi koji ne znaju pravilno napisati tu jednu jednostavnu riječ koju toliko vole. Ne fakat, ne sjećam se kad sam pročitao grafit "ubij", to je valjda previsok nivo nauke.Drvenija87 wrote:
![]()
- and
#9084 Re: Desavanja u Hrvatskoj
imamo situaciju da se srbin mirko šarović trudi da hrvat iz livna izveze mlijeko u eu i to sredi i onda se nađe hrvat iz hrvatske da kaže ne može.General War wrote:Odgođena Odluka o izvozu mlijeka u EUKitrona wrote:GeeTnT wrote:Ova blokada ce u konacnici nanijeti stetu vise Hrvatskoj.... BiH se naucila nosit sa blokadama, pa to Srbija radi preko entiteta svakodnevno...
Steta za susjede, a imali smo neku saradnju...steta...
O kakvoj je blokadi rijec?
...Mala pticica dojavila da je Hrvatska nesto kenjala oko kvaliteta mlijeka iz BiH...doduse nigdje nisam vidio potvrdu toga navoda
i opet onom iz livna preči hrvat iz hrvatske
šupački potez hrvatske.
treba uzvratiti istom mjerom.
-
Kitrona
#9085 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovakve poteze tumačite i ponašate se kao nogometni navijači. Treba vidjeti zašto je došlo do blokade i da li je u pitanju nekakvo tehničko pitanje - uvođenje dodatne kontrole mlijeka ili slično.
- GeeTnT
#9086 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kontrole obavljene, certifikati podijeljeni i dan prije izvoza...blokada....Kitrona wrote:Ovakve poteze tumačite i ponašate se kao nogometni navijači. Treba vidjeti zašto je došlo do blokade i da li je u pitanju nekakvo tehničko pitanje - uvođenje dodatne kontrole mlijeka ili slično.
Ponavljam...zao mi je sto ce se uzvratiti i najvjerovatnije prvo Konzum zaplatit...steta
- and
#9087 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ja eto švabi i austrijancu sve ok , a hrvati mi navikli na kvalitet.Kitrona wrote:Ovakve poteze tumačite i ponašate se kao nogometni navijači. Treba vidjeti zašto je došlo do blokade i da li je u pitanju nekakvo tehničko pitanje - uvođenje dodatne kontrole mlijeka ili slično.
usput treba pojačati kontrole i vidjeti kakvo mlijeko oni nama izvoze, s obzirom da ne mogu ni 50% svojih potreba proizvesti
-
Martinez_
#9088 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije tačno. U Hrvatskoj su mnoge partizanske spomenike uklonili još 90-ih. Kasniš cca 24 godine.Banksy wrote:
Kako se čega dohvatimo, vidimo da Hrvati stalno kasne za Srbima. Nema toga što ovi već nisu izumili.
Dakle, u Hrvatskoj, a ne na teritoriji bivše HercegBosne.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9089 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jebo me svak ako vam ikad i žvake uzmem u onom ubleHaškom konzumu... jebate EUropa našta je spala kad je RvaCka štitiMinistarstvo poljoprivrede Hrvatske: Naše je pravo zaštititi potrošače u EU i interese naših građana
Tweet
Piše: N. N.
Iz Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske nisu željeli potvrditi da li je i zašto ova zemlja zatražila da BiH bude skinuta s liste zemalja koje mogu izvoziti mlijeko u EU.
Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske: Naše je pravo zaštititi potrošače u EU i interese naših građana
Foto: Ilustracija
"Republika Hrvatska punopravna je članica Evropske unije, zajednice zemalja koja dijeli tržište od 500 miliona ljudi. Odluke o zajedničkom tržištu, tržištu s trećim zemljama, kao i mehanizmima zaštite istog u EU se donose zajednički, demokratski i s ciljem zaštite evropskih proizvođača i potrošača. Pravo je i dužnost svake zemlje članice zauzeti se za svoje interese i interese građana svoje zemlje u procesu donošenja odluka koje će vrijediti za sve zemlje članice jednako. No, procesi donošenja i mijenjanja odluka unutrašnja su pitanja Evropske unije te ih ovom prilikom ne želimo komentarisati", kažu za Klix.ba iz ovog ministarstva.
Podsjećaju da Evropska komisija u ime svih zemalja članica propituje i predlaže ili zabranjuje trgovinu određenih proizvoda sa trećim zemljama te da nijedna država članica nema mogućnost bilateralno uređivati trgovinske odnose s trećim zemljama.
"Pravila sigurnosti hrane zajedničkog evropskog tržišta vrijede za sve zemlje članice jednako, ali i za sve proizvode, odnosno objekte, u trećim zemljama koji žele učestvovati na evropskom tržištu", dodaju iz Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.
- It_is_a_Leclerc
#9090 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jeste. Što je promaklo Austrijancima, Šveđanima, Britancima i Špancima, otkrit će Jozo iz Kaštel Lukšića. Dajte ljudi, ne budimo djeca.
Hrvatska ovo radi u očajničkom pokušaju da osigura "radni prostor" uvoznim lobijima, Dukatu i sličnim. I tu na scenu dolaze kupci iz BiH. I onda je na nama da odlučimo kome želimo dobro - našim ili hrvatskim poljoprivrednicima. Jednostavno - neka je proklet do sudnjeg dana onaj ko, pored domaćeg mlijeka, kupuje strano.
Hrvatska ovo radi u očajničkom pokušaju da osigura "radni prostor" uvoznim lobijima, Dukatu i sličnim. I tu na scenu dolaze kupci iz BiH. I onda je na nama da odlučimo kome želimo dobro - našim ili hrvatskim poljoprivrednicima. Jednostavno - neka je proklet do sudnjeg dana onaj ko, pored domaćeg mlijeka, kupuje strano.
-
Kitrona
#9091 Re: Desavanja u Hrvatskoj
GeeTnT wrote:Kontrole obavljene, certifikati podijeljeni i dan prije izvoza...blokada....Kitrona wrote:Ovakve poteze tumačite i ponašate se kao nogometni navijači. Treba vidjeti zašto je došlo do blokade i da li je u pitanju nekakvo tehničko pitanje - uvođenje dodatne kontrole mlijeka ili slično.
Ponavljam...zao mi je sto ce se uzvratiti i najvjerovatnije prvo Konzum zaplatit...steta
Čitam i ja vaše forume i vaše stavove. Ta blokada je odavno već na snazi tako da to nije ništa novo. Neformalno, ali ipak...
- GeeTnT
#9092 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nisi me razumio/la... Cerifikati su dodijeljeni i kontrole su prosle... Certifikate je dodijelila EK za veterinarstvo..Kitrona wrote:GeeTnT wrote:Kontrole obavljene, certifikati podijeljeni i dan prije izvoza...blokada....Kitrona wrote:Ovakve poteze tumačite i ponašate se kao nogometni navijači. Treba vidjeti zašto je došlo do blokade i da li je u pitanju nekakvo tehničko pitanje - uvođenje dodatne kontrole mlijeka ili slično.
Čitam i ja vaše forume i vaše stavove. Ta blokada je odavno već na snazi tako da to nije ništa novo. Neformalno, ali ipak...
-
Bodkin
#9093 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kitrona wrote:Ovakve poteze tumačite i ponašate se kao nogometni navijači. Treba vidjeti zašto je došlo do blokade i da li je u pitanju nekakvo tehničko pitanje - uvođenje dodatne kontrole mlijeka ili slično.
- nosara
#9094 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kako nas nasi prijatelji guze sitnokaludjerski... Kao odobrili, a u stvari karina glupom bosancu da na nju zakaci ljuljacku... Da kakvim nesretnim slucajem ovdje obitava kakva, barem, paradrzava, susjedi bi u roku od tri mjeseca imali barem milijardu evra stete zbog ovog bahacenja... Kako tomu nije tako, suti bukvo i sisaj veslo...! 
-
Kitrona
#9095 Re: Desavanja u Hrvatskoj
GeeTnT wrote:Nisi me razumio/la... Cerifikati su dodijeljeni i kontrole su prosle... Certifikate je dodijelila EK za veterinarstvo..Kitrona wrote:GeeTnT wrote:
Kontrole obavljene, certifikati podijeljeni i dan prije izvoza...blokada....
Ne znam. Treba vidjeti sa kojim argumentima je zatrazena blokada.
- nosara
#9096 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Susjedi racunaju na bosansku glupavost i potkupljivost za sicu... To je jedini argument...
- Danguba
#9097 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da zastite trziste EU.Kitrona wrote:
Ne znam. Treba vidjeti sa kojim argumentima je zatrazena blokada.
Kod susjeda ide ona ''nemamo mi koristi od toga ali cete vi imati stete''.
Ovdje se ne radi o izvozu mlijeka samo u HR nego u cijelu EU.
...a k'o juce su cmizdrili kako zele iste uslove kao iz cefte da zadrze trziste BiH.
- KUZNETSOV
#9098 Re: Desavanja u Hrvatskoj
mi smo bez eu trzista totalna karina, umjesto da iskoristimo ovo sto nismo jedini sa jos par dusa Evropi pukli Rusiji sankcije, mi placemo zbog toga sto hrvati iskoristavaju situaciju.... lagano pristupanje euroazijskoj uniji i mirna bosna, odjebat' i EU i euroatlanske integracije, u Bihacu instalirati novu kubansku krizu sto se mene tice slobodno....
-
Kitrona
#9099 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Danguba wrote:Da zastite trziste EU.Kitrona wrote:
Ne znam. Treba vidjeti sa kojim argumentima je zatrazena blokada.![]()
Kod susjeda ide ona ''nemamo mi koristi od toga ali cete vi imati stete''.
Ovdje se ne radi o izvozu mlijeka samo u HR nego u cijelu EU.
...a k'o juce su cmizdrili kako zele iste uslove kao iz cefte da zadrze trziste BiH.
Kao sto rekoh - treba cuti i "drugu" stranu. Ovo napaljivanje i histerija podsjecaju na "dogadjanje naroda".
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#9100 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nosara wrote:Kako nas nasi prijatelji guze sitnokaludjerski... Kao odobrili, a u stvari karina glupom bosancu da na nju zakaci ljuljacku... Da kakvim nesretnim slucajem ovdje obitava kakva, barem, paradrzava, susjedi bi u roku od tri mjeseca imali barem milijardu evra stete zbog ovog bahacenja... Kako tomu nije tako, suti bukvo i sisaj veslo...!