FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
salle_eh1986

#9076 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Osmanagić pred vratima Grbavice
http://--- SPAM ---/tekst.aspx?id=27457
Što se tiče odlaska pojedinih igrača, to je sasvim normalno...
Malo ko je mogao očekivati da Bekrić ostane, realno znači treba uzeti što veće pare za njega.
Isto tako i Bućan i Šime, ljudima istekao ugovor, dobro se pokazali, ljudi ih vidjeli i ponudili ugovore koje nisu mogli odbiti. Normalna stvar.
Ne bi me čudilo da se za Šehićem izda potjernica jer je i on bio jedan od zapaženijih u ovom šampionskom timu, te bi bilo realno da i on ode a pogotovo ako se uzme u obzir da mu ugovor ističe na kraju naredne polusezone, pa znači ako sad ne uzmemo pare nećemo ih nikad ni uzeti za njega.
Najbitnije od svega je da su u ekipi, bar za sada siguni u ostanak mladih snaga te da se nude gotovo svi igrači iz naše lige nama :D
Rookie

#9077 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

I Bekrić je još uvijek igrač Želje. Posotji mogućnost da dovedemo Purića i Jamaka. Prvi je slobodan igrač koliko znam, a ovaj drugi ima još pola godine ugovora i došao bi ako se Amar dogovori s Čelikom.
Eborg

#9078 Re: FK Zeljeznicar

Post by Eborg »

Nećemo se mi ni s kim dogovarati. Mi fino damo pare za bodove a onda nas iskoriste i odnesu i pare i bodove. :lol:
Joey Tribbiani

#9079 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

Jamaku cu ja dat pare da ostane u Čeliku ili ide negdje drugo samo da ga moje oči ne vide na Grabavici.

Fordaš :lol: , kol'ko je to smiješan i zanimljiv lik. Lik ko da se fura na Dodika, samo kontrira i prdi, jedino mu se mozemo smijati.

Ako bi Osmanagic potpisao bilo bi odlicno. Mlad, perspektivan, moga bi dosta napredovati, bit bolji i od Tuce-a. Za Šimeta i Bučana imamo i zamjene, sretno obojici i hvala.
Joey Tribbiani

#9080 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

Piše: A. Beganović
Utorak, 08.06.10. 17:03.

Fudbalski prvak Bosne i Hercegovine, sarajevski Željezničar, pred početak kvalifikacija za Ligu prvaka najvjerovatnije će odigrati prijateljski susret sa beogradskim Partizanom.

Stari sportski rivali, Željezničar i Partizan, prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba odigrat će prijateljski susret početkom sedmog mjeseca, odnosno sedam dana prije nastupa sarajevske momčadi u 2. pretkolu Lige prvaka.

Naime, ovaj duel trebao je biti odigran 19. juna, no kako Željezničar pripreme počinje samo dan ranije, isti će se najvjerovatnije odigrati početkom mjeseca jula. Još uvijek nije poznato gdje će se susret odigrati.
sarajevski_mangupi

#9081 Re: FK Zeljeznicar

Post by sarajevski_mangupi »

Fordas wrote:
ultima_palabra wrote:Sjećam se kako je bilo 2001, nakon prve šampionske sezone pod Amarom, otišli su svi glavni igrači...ništa zato, napravio je novu ekipu, igrači su imali duže ugovore, uzeta je titula još dominantnije i došlo se do 3.pretkola 8-)
Zato nema razloga za brigu, mada bih volio kakvo zvučnije pojačanje, čisto veselja radi :-D
ma ja kao da ekipa nesto postize, zna se koji su igraci najbitniji :roll: :mrgreen:

Samo sam mislio da je taj vas osim skontao nesto dugorocno, kad ono, mazni titulu kako znas i umijes, rasprodaj sto mozes, uzmi sto vise para i to je to. Zanimljiva koncepcija, u rangu baljka i kompanije :wink:
ako je to politkia nekih malih klubova, to je njihova stvar i dovodjenje nesposobnog kadra, al samo saberi Amarove trofeje u Želji i sve utakmice koje smo odigrali u Evropi i biće ti jasno...a to šsto je nesposobnog kadra u PL previše ne mora značit da je amar jedan od njih..Vi ko da jedva čekate da se nešto s nama desi...
sarajevski_mangupi

#9082 Re: FK Zeljeznicar

Post by sarajevski_mangupi »

elSaik wrote:Nije riječ ni o kakvoj rasprodaji igrača. Jedini igrač koji jeste otišao za pare jeste Bekrić, ali od njega se to i očekivalo. Pa i produžio je bio ugovor samo da bi ga Klub prodao za više love. A ovi dušebriznici iz drugih klubova neka se ne nerviraju bezveze, iduće sezone ćemo biti samo još jači, pa makar i 11 juniora igralo. ;-)
hahahah brao majstore.a ti dušebrižnici nek se brinu oko svojih problema, pa jbt kakva rasprodaja igraca, ne znam kakve sve nebuloze kruže ovim forumom...
JThomas

#9083 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

opet se nakupilo dobronamjernih, ali put do pakla je popločan dobrim namjerama 8-)
Šibicar

#9084 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

JThomas wrote:opet se nakupilo dobronamjernih, ali put do pakla je popločan dobrim namjerama 8-)
Neki likovi ne zaslužuju da im se postovi uopšte čitaju,pa taman da je samo jedna riječ,a o ulasku u neke rasprave ne treba ni razmišljati,jednostavno ignorišeš i to je to... :wink:
Charuga
Globalni moderator

#9085 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Na "onom portalu" ima najava intervijua sa Amarom koji ce u cjelosti biti postavljen sutra. Najava .. :thumbup:

Dragi posjetitelji portala, najavljujemo vam za sutra ekskluzivni intervju sa Amarom Osimom. Manager F.K. "Željezničar" otvoreno govori o protekloj sezoni, ko je novi Željin "kloc", o "prodatim" utakmicama, kako provodi pauzu nakon Premijer lige, šta misli o Željinim navijačima, upravi cluba...

Otvoreno, direktno i kontroverzno Amar Osim govori samo za "onaj portal"! Intervju u cjelosti gledajte sutra, samo na Vašem omiljenom izvoru informacija!
LSD

#9086 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Sutra ce se Amar javno ocitovati svim ovim ljubiteljima zavjera i urota ,mahalcima koji imaju "provjerene informacije" i dežurnim dušebrižnicima koji nam "žele sve najbolje" 8-)
Taj se covjek jednostavno mora resprektovati.
Rookie

#9087 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Ma ja, nema štimanja u našoj ligi.
Charuga
Globalni moderator

#9088 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image
bob7

#9089 Re: FK Zeljeznicar

Post by bob7 »

Evo citam Elvis Karic - golman Zvijezde iz Gradacca dolazi u Zelju
Charuga
Globalni moderator

#9090 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

ELVIS KARIĆ NA GRBAVICI!

Dojučerašnji golman gradačačke Zvijezde, Elvis Karić, od naredne sezone nosit će dres sarajevskog Željezničara.

Prema informacijama do kojih je došao xx.ba Elvis Karić, nakon četiri godine provedene u Zvijezdi karijeru će nastaviti u Željezničaru.

Ovaj sjajni golman na Grbavicu dolazi kao slobodan igrač, a jučer je prema našim informacijama dogovrio sve uslove oko svog dolaska na Grbavicu. Karić će najvjerovatnije potpisati ugovor na godinu plus godinu.

Također saznajemo da bi danas Samir Bekrić konačno trebao potpisati ugovor sa Incheon Unitedom.
Vjeruj!

#9091 Re: FK Zeljeznicar

Post by Vjeruj! »

Значи, оде Шеха, нови капитен, по мом мишљењу, би требао бити Бешлија. :thumbup:
BSn

#9092 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

Super, dolaze samo slobodni igraci i to na ugovor 1+1. Sramota je za prvaka drzave da ima "nevelik jorgan"...
Joey Tribbiani

#9093 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

BSn wrote:Super, dolaze samo slobodni igraci i to na ugovor 1+1. Sramota je za prvaka drzave da ima "nevelik jorgan"...
a mozda ne ide Šeha pa mu je ovo rezerva. Neces kupovat rezervnog golmana i potpisivat s njima 6-godišnji ugovor
Charuga
Globalni moderator

#9094 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

BSn wrote:Super, dolaze samo slobodni igraci i to na ugovor 1+1. Sramota je za prvaka drzave da ima "nevelik jorgan"...
Prvak drzave je do juce kuburio na sredini tabele. Prvak je u dugovima vec godinama, kao i vecina iole vecih klubova sa nekim "ambicijama" i lopovskim upravama. Ne treba ocekivati nakon prve titule da ce se to sve automatski srediti. Da ce se dugovi sami pokriti i da cemo nakon te jedne titule izaci bogatiji za koji milion.
Da bi prvak drzave bio uspjesan godinama tj. uvjek (kako mu i prilici) najbitnija stvar, po meni, je da se ne desi ono sto se desilo kad smo posljednji put bili prvaci. A to je da svi oni koji su bili tada u klubu napune svoje privatne trezore, izvuku posljednji fening iz kluba ( pa i vise), pokupe stvari i ostave nekim drugim ljudima da vode takav klub.
Amar zna sta radi, samo mu treba DUGOROCNA podrska ljudi u upravi. Neka oni uzimaju neki kajmak ali kad klub postave na cvrste noge.

Samo sabura, vidjet cemo sta ce se sve izroditi iz ovoga ..
FootballIsComingHome

#9095 Re: FK Zeljeznicar

Post by FootballIsComingHome »

S tom filozofijom "usicari sta mozes" nema stajanja na cvrste noge. Da makar dovedu adekvatne rezerve, pa hajde.

Ne znam kakvo bi pojacanje bilo igrac koji nema mjesta u Borcu? Znam da je to propalo, ali je bio apsurd i pomisljat na takav transfer.

Zna se sta vrijedi u nasoj ligi, pa prema tome zna se i koga trebaju dovest....Ali i tu sam pesimista, ocekujem da procitam da je Osmanagic izabrao Inter Zapresic, Hajduk iz Kule i sl. jer se Zeljo ne moze mjeriri s njima.

Ne vidim poentu u osvajanju lige da bi popusio prvo/tj drugo/ pretkolo. Kao da si preplacen na titule pa mozes ocekivat dogodine neki veci iskorak...
Charuga
Globalni moderator

#9096 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

FootballIsComingHome wrote:S tom filozofijom "usicari sta mozes" nema stajanja na cvrste noge. Da makar dovedu adekvatne rezerve, pa hajde.

Ne znam kakvo bi pojacanje bilo igrac koji nema mjesta u Borcu? Znam da je to propalo, ali je bio apsurd i pomisljat na takav transfer.

Zna se sta vrijedi u nasoj ligi, pa prema tome zna se i koga trebaju dovest....Ali i tu sam pesimista, ocekujem da procitam da je Osmanagic izabrao Inter Zapresic, Hajduk iz Kule i sl. jer se Zeljo ne moze mjeriri s njima.

Ne vidim poentu u osvajanju lige da bi popusio prvo/tj drugo/ pretkolo. Kao da si preplacen na titule pa mozes ocekivat dogodine neki veci iskorak...
Sve je to odlicno sto ti kazes i svi bi mi bili sretni kad bi to tako islo u nasoj ligi. A mislim da bi oni u klubu bili jos sretniji ali iz ove koze se u drugu ne moze.
Kako mislis da klub koji je u dugovima kupuju najbolje igrace ove lige a nema para da isplati mnogo stvari koje su u zaostatku? A da ne pricamo o kupovini nekih jacih igraca iz komsiluka ili neke crne gazele ili juznjake koje iole vrijede. Finansijskih inekcija za sada nema a jedina nada se polaz eu prodaji Dzeke i Stile.
Kad se nema onda se ganja ono sto se moze dobiti "jeftino" a sta imalo vrijedi. Mislim da ima odlicnih slobodnih igraca na nasem trzistu i da se moze sastaviti dobra ekipa.
Sto se tice izlaska u Evropu i nekog veceg uspjeha sumnjam da mozemo ista uraditi jer odmah idemo na nosioce tj. ekipe finansijski dosta jace od naa. Daj Boze da se varam pa da se desi neko iznenadjenje mada ...
FootballIsComingHome

#9097 Re: FK Zeljeznicar

Post by FootballIsComingHome »

Prijatelju plave boje, vjeruj da sumnjam da bi se pare od Dzekinog transfera iole bolje ulozile. Svi cekamo te pare, nadamo se, ali...Dosadasnja praxa poziva na oprez.

Dugovi nisu nikom prioritet, barem sto se tice vecih riba, tipa Real i sl. Dovoljno je biti likvidan, s ciljem ostvarivanja trzisne kapitalizacije u dugom roku.
Charuga
Globalni moderator

#9098 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

FootballIsComingHome wrote:Prijatelju plave boje, vjeruj da sumnjam da bi se pare od Dzekinog transfera iole bolje ulozile. Svi cekamo te pare, nadamo se, ali...Dosadasnja praxa poziva na oprez.

Dugovi nisu nikom prioritet, barem sto se tice vecih riba, tipa Real i sl. Dovoljno je biti likvidan, s ciljem ostvarivanja trzisne kapitalizacije u dugom roku.
Sto se tice sumnje u rad sadasnje uprave sa iole vecom svotom novca, slazem se sa tobom jer sam isti taki .. Jednom su ispraznili kasu, ostali nekaznjeni i nema sumnje da bi to isto uradili opet.

Ne bih ja isao toliko daleko pa vezao nas i Reala ili ostale gigante. Ima nesto i u mentalitetu ljudi .. ;-)
veljaca

#9099 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

FootballIsComingHome wrote:Prijatelju plave boje, vjeruj da sumnjam da bi se pare od Dzekinog transfera iole bolje ulozile. Svi cekamo te pare, nadamo se, ali...Dosadasnja praxa poziva na oprez.

"Ne vidim poentu u osvajanju lige da bi popusio prvo/tj drugo/ pretkolo. Kao da si preplacen na titule pa mozes ocekivat dogodine neki veci iskorak..."

Prijatelju plave boje :thumbup: da ti odgovorim na ovo tvoje pisanje ....

Prvo na ovo drugo - Poenta je da se liga osvaja - pa makar popusio prvo/tj drugo/ pretkolo - pogledaj primjer Dinama ... Iz Dinama se igraci prodaju po milione € a ne po par tisuca € ... A osim toga igranje u prvom pretkolu LP i kasnije bar jos u drugom pretkolu Evropske lige - donosi oko 500.000 € i promociju igraca i kluba u Evropi. Dabogda mi stalno bili prvaci i ispadali u trecem pretkolu LP ( a ako Bogda nekada i usli u zavrsnu fazu LP ) ...

Za ovo prvo Dugovi su itekako prioritet - jer kako biti likvidan sa dugovima ???? Jedino ako su duznici glupi i ne potrazuju svoje pare. A gdje to ima ???
Vjeruj!

#9100 Re: FK Zeljeznicar

Post by Vjeruj! »

Да бисмо пословали као Динамо, потребни су добри менеџери са добрим везама са јаким клубовима.
Даље, потребно је да клуб буде отпоран на понуде у регииону од око 500 000 еура и да може рећи "не може", а опет за то су потребни вишегодишњи уговори.
Треће, потрено је да репка направи мало већи успјех и да саставни дио репке буду 2-3 играча из домаће лиге.
Post Reply