HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
sema911s

#9076 Re: HS kablovska

Post by sema911s »

zasto vam digitalna ne radi,., ulica avde hodzica,., radi nekih prvih 10kanala ostalo pise signal scrambled,., ili istekla kartica,. na poziv vasem centru javlja se neki duboko umni gospodin koji nezna jel doso il posaoo,(tip zna samo reci restart)

dobijete 30km za tv i neradi vam pola kanala,. i znate samo reci restart uredjaja,. ili slabi reisveri doci ce bolji,.,
kakaljin

#9077 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Adriatic wrote:
AdrianMole wrote:
The Realist wrote:
Zato sto bi, mislim, mogao naci reciever, ili modul negdje drugo i samo se prikopčati i imao bi sve kanale, a plaćao bi samo za analogiju, iako bi imao sve digitalne kanale (mislim da se o tome radi), tako da je razumljivo zašto niko ne bi otključao kanale tek tako.
Tačno.Također i sa običnim DVB-C možeš i sada uhvatiti skoro sve kanale koji idu na analogiji i dvadesetak preko toga.Ostalo je razumljivo zaključano,jer da su otključali nitko ne bi plaćao digitalu.
A zašto ne zaključaju sve kanale?
Pa oni kanali koji su i na analogi im nisu zakljucani,
korisnici koji imaju tv sa DVB-C tunerom su u prednosti sto mogu gledati tako digitalne kanale iz analogije i to besplatno, sto nije slucaj sa telemachom koji i analogne kanale koji su na digitali naplacuje.
chakany

#9078 Re: HS kablovska

Post by chakany »

http://nova.rs/NOVA.RS/NOVA_HD.html

Na ovom linku možete uživo pratiti Nova.RS, novi kanal iz Srbije.
kloniran

#9079 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

uskrsno_respo wrote:
Adriatic wrote: A zašto ne zaključaju sve kanale?
pa bi ti jedva docekao i rekao supci zakljucali sve ne mogu gledati nista hoce svaki kanal da naplate

joj ko je nama ugodio
:thumbup:
@kakaljin nisu svi iz analogije slobodni, mozda jedno 70% i pinkovi da digitale
jastuk1

#9080 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

AdrianMole wrote:
The Realist wrote:
kiselo_mlijeko wrote: Ma ok, znam to, mozda se nisam dobro izrazio, mene muci sto moram kupovati taj CI modul, kad mogu jednostavno da otkljucaju sve te kanale. Znaju nekada otkljucati sve na par dana pa ponovo zakljucaju, znaci mogu ali hoce jos po 60 KM za CI modul..
Zato sto bi, mislim, mogao naci reciever, ili modul negdje drugo i samo se prikopčati i imao bi sve kanale, a plaćao bi samo za analogiju, iako bi imao sve digitalne kanale (mislim da se o tome radi), tako da je razumljivo zašto niko ne bi otključao kanale tek tako.
Tačno.Također i sa običnim DVB-C možeš i sada uhvatiti skoro sve kanale koji idu na analogiji i dvadesetak preko toga.Ostalo je razumljivo zaključano,jer da su otključali nitko ne bi plaćao digitalu.
Problem je u tome što su počeli da nasumično zaključavaju pojedine (pink i neke druge) kanale u nadi da će ljudi prelaziti na digitalu. Kako se grdno varaju! Kako se grdno varaju!

Zašto bi neko SADA prelazio na njihovu digitalu za par pink kanala koje bezobrazno nasumično kodiraju, kad recimo imaju svi Pink kanali na Mojoj TV i još mnoge druge kanale kojih nema HS digitala. :!:

U nadi da privole na digitalu, HS će odbiti mnoge na Moju TV, jer je sada Moja TV daleko bogatija od HS-a. I kad su već tako slabi, umjesto da idu u korist korisnika, oni idu kontra korisnika.

A stalnom sjeckanju na određenim slabim frekvencijama, da ni ne govorim...
desktop

#9081 Re: HS kablovska

Post by desktop »

gdje je Pink premium na analogiji nestao.jeste li ga ukinuli ili zamjenili poziciju kanala.Sad je Hayatmusic ubačen
Adriatic

#9082 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

uskrsno_respo wrote:
Adriatic wrote: A zašto ne zaključaju sve kanale?
pa bi ti jedva docekao i rekao supci zakljucali sve ne mogu gledati nista hoce svaki kanal da naplate

joj ko je nama ugodio
I ti znaš šta bih ja rekao???
Hajde hvataj se kafa, bolje ti idu.
Neka zaključaju sve ili neka daju sve.
Nije pošteno prema onima koji plaćaju digitalu i to je poenta.
Tech-l4

#9083 Re: HS kablovska

Post by Tech-l4 »

Adriatic wrote: Nije pošteno prema onima koji plaćaju digitalu i to je poenta.
I ja kazem...
kiselo_mlijeko

#9084 Re: HS kablovska

Post by kiselo_mlijeko »

HS mi strasno ide na zivce u zadnje vrijeme, placam redovno tu prokletu digitalnu i opet izmisljaju neke module koje moram kupovati, e necu za inat! ako ne otkljucaju bar sve Arene da mogu i u svojoj sobi na miru da gledam, prelazim na nesto drugo, pazi bezobrazluka, toliko raja moli za SportKlub, a oni na analognoj imaju samo jednu Arenu, a za digitalu moras kupovati nake module :S
kakaljin

#9085 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

kiselo_mlijeko wrote:HS mi strasno ide na zivce u zadnje vrijeme, placam redovno tu prokletu digitalnu i opet izmisljaju neke module koje moram kupovati, e necu za inat! ako ne otkljucaju bar sve Arene da mogu i u svojoj sobi na miru da gledam, prelazim na nesto drugo, pazi bezobrazluka, toliko raja moli za SportKlub, a oni na analognoj imaju samo jednu Arenu, a za digitalu moras kupovati nake module :S
ako ti otkljucaju onda to nije uredu prema onima koji placaju digitalu. Jer sa tim otkljucavanjem svako bi mogao gledati digitalne kanale, a da ih ne placaju.
Maharadza

#9086 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

kakaljin wrote:
kiselo_mlijeko wrote:HS mi strasno ide na zivce u zadnje vrijeme, placam redovno tu prokletu digitalnu i opet izmisljaju neke module koje moram kupovati, e necu za inat! ako ne otkljucaju bar sve Arene da mogu i u svojoj sobi na miru da gledam, prelazim na nesto drugo, pazi bezobrazluka, toliko raja moli za SportKlub, a oni na analognoj imaju samo jednu Arenu, a za digitalu moras kupovati nake module :S
ako ti otkljucaju onda to nije uredu prema onima koji placaju digitalu. Jer sa tim otkljucavanjem svako bi mogao gledati digitalne kanale, a da ih ne placaju.
Kod telemacha SK kanali (ona glavna 3) u analogiji otključani. :cool:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
kakaljin

#9087 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Maharadza wrote:
kakaljin wrote:
Kod telemacha SK kanali (ona glavna 3) u analogiji otključani. :cool:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Pa normalno da ce biti kada je isti vlasnik SK i Telemacha, a jos uvijek drze monopol na te kanale.
Dady

#9088 Re: HS kablovska

Post by Dady »

Po meni svi kanali koji su analognoj ponudi trebaju biti otključani i u digitalnoj, jer korisnik ih već plaća u analogiji. Ovo ima smisla jer s procesom digitalizacije analogija se ukida ne samo u radiodifuziji nego i kod operatera kablovske televizije. Ja isto plaćam i digitalnu i HBO.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
kloniran

#9089 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Dady wrote:Po meni svi kanali koji su analognoj ponudi trebaju biti otključani i u digitalnoj, jer korisnik ih već plaća u analogiji. Ovo ima smisla jer s procesom digitalizacije analogija se ukida ne samo u radiodifuziji nego i kod operatera kablovske televizije. Ja isto plaćam i digitalnu i HBO.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
cini mi se da cable operateri ne moraju ukidati analogiju jer ne koriste repetitore za odasiljanje signala, ali dobro bi im bilo, jer bi se oslobodila hrpa frekfencija za poboljsanje kvaliteta digitale
kloniran

#9090 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

uzeh sa telemach teme

http://www.zipzap.ba/televizija.html

ovo je najzanimljivije
- Odabirom ZapTV (digitalna televizija), analogna televizija je gratis.

a digitala kosta 13 KM

:-)
Kal El

#9091 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

kloniran wrote:uzeh sa telemach teme

ovo je najzanimljivije

a digitala kosta 13 KM

56 kanala samo
#Edit
100+ kanala digitalna,ali nigdje ne piše koji kanali
The Realist

#9092 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

ovo je najzanimljivije

a digitala kosta 13 KM

Ili su kanali "lijevi", ili ima nešto da se doplati, jer nema šanse da bi financijski to mogli izdržati.
kloniran

#9093 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

The Realist wrote:

ovo je najzanimljivije

a digitala kosta 13 KM

Ili su kanali "lijevi", ili ima nešto da se doplati, jer nema šanse da bi financijski to mogli izdržati.
kako mogu onda izdrzati analogiju za cenera a 3 sportkluba u njoj :-)
The Realist

#9094 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kloniran wrote:
Možda imaju neki dobar ugovor, ali kako da za samo dodatne 3KM dodaju još nekih 50 kanala, gdje mora biti skupih, daju besplatno recievere i ostalo podršku pruže? Ne kažem da sam upravu, ali sumnjam da se tu ništa ne doplati.
kloniran

#9095 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

The Realist wrote:
kloniran wrote:
Možda imaju neki dobar ugovor, ali kako da za samo dodatne 3KM dodaju još nekih 50 kanala, gdje mora biti skupih, daju besplatno recievere i ostalo podršku pruže? Ne kažem da sam upravu, ali sumnjam da se tu ništa ne doplati.
ebi ga vidis da se moze :-)
The Realist

#9096 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kloniran wrote:
ebi ga vidis da se moze :-)
Mada, mogao bi neko i nazvati :D.
kloniran

#9097 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

nasi jadovi ne mogu besplatni telefon da uvedu, nego moram po minute cekati dok ubaci, kako onda nesto drugo ocekivati
Timbe

#9098 Re: HS kablovska

Post by Timbe »

Kakva je ova hs-ova flat telefonija ?? Iskustva ima li ko ???
rizibizi

#9099 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Flat je tek poceo, pricas sa svim fixnim mrezama uz naplatu uspostave poziva par feninga i nije bas flat nego je fair use cini mi se 1000 minuta ali eto. Sto se tice telefonije, radi, nema problema, racuni su fakat osjetno manji nego na telekomu (ko nema moju tv), moji se ne zale.
chakany

#9100 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Locked