naravno da necemo. iz prostog razloga sto srbija nikad nece biti niti nalik njemackoj u onome sto se zove katarza. u njemackoj je za velicanje fasista predvidjena paprena zakonska mjera. u srbiji je to jos uvjek cin patriotizma.
jurisica ne smatram herojem. smatram ga kidnapovanim covjekom, koji je, u situaciji kad je srbija napadala grad kojem po toleanciji, kulturi i casti nema ravnog u svijetu, odgovorno radio svoj posao.
tvoja sportska vijest nije vijest, nego provokacija. kad se bilo ko, makar i cistatica u fudbalskom savezu srbije postidi zbog transparenata kojima navijaci srpske reprezentacije slave genocid u srebrenici, tada mozemo poceti, ali tek poceti, razmisljati o prestanku navijanja protiv srbije. do tada, go australija!
Baš zanimljivo...Srbiju,koja je uvijek bila i jeste antifašistička optužuješ za fašizam...
A zanimljivo bi bilo i čuti šta o tom tolerantnom gradu Tuzli misle ubijeni i ranjeni u koloni...
To što si ti paranoičan i što ti je Srbija za sve kriva,to je druga stvar i nemam namjeru da polemišem sa tobom o tome...Čuj,Srbija nekog napala u Tuzli?

No,ti si od onih koji su "žrtve",a svi ostali su zločinci...Najlakše je tako...ali ne i istinito...
Eto,ja Jurišića smatram ratnim zločincem koji je ubijao nedužne ljude iz zasjede...Što bi tvoje mišljenje bilo validnije od moga?
I znam ja da ti nikad nećeš navijati za Srbiju,sve da ti ne znam šta uradi...A moj post nije bio provokacija ,već odgovor na temu...Samo pokušaj,da tebi i takvima bar malo pokažem da i u Srbiji ima lijepih stvari...Nije vama Srbija kriva za sve...Mislim da bi trebalo prvo da pometete ispred svoga praga...a onda da pričate o nečijoj katarzi...
Ti od mržnje prema Srbiji u svemu vidiš provokaciju...
A ja nisam ni tražila ,ni očekivala da neko navija za Srbiju...samo sam prenijela lijepu vijest...Ili ,ako hoćeš,vijest...
Ili promijenite naslov teme u "Sve najgore u Srbiji"...